White__Dragon Δημοσ. 6 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2017 (επεξεργασμένο) Τα ηχεία μου χάλασαν και χρειάζομαι άλλα άμεσα. Με ενδιαφέρει να αποδίδουν καλά σε progressive/symphonic rock και κλασική μουσική και να έχουν καλά πρίμα. Άρα καλύτερα monitor – κάποια φθηνά, διότι διαθέτω 100€ τώρα (αργότερα βλέπω για άλλα). Τα ESI UNIK 04 είναι καλή επιλογή ή προτείνετε κάποια άλλα; Ευχαριστώ! ΥΓ: Βρήκα σε αγγελία τα TANGENT EVO E4 στα 80€. Και κάτι άλλο: Θα χρειστώ οπωσδήποτε κάρτα ήχου ή μπορώ με την onboard; Επεξ/σία 6 Αυγούστου 2017 από White__Dragon
Επισκέπτης Δημοσ. 6 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2017 Με on-board κάρτα ήχου και 100€ ηχεία (ρίξε μια ματιά σε σχετικά fora πχ gearslutz) θα έχεις έναν ικανοποιητικο τρόπο να αναπαράγεις τη μουσική σου εάν δεν σε ενοχλεί ο "εντυπωσιακός" χαρακτήρας ενός ηχείου που απευθύνεται σε gamers. Για κάτι καλύτερο, χρειάζεται πολύ περισσότερα για ένα ηχείο hi-fi ή studio και μια lynx audio E22.
White__Dragon Δημοσ. 9 Αυγούστου 2017 Μέλος Δημοσ. 9 Αυγούστου 2017 Βρήκα τα Tascam VL-A4 σε αγγελία 80€, αλλά κάτι έχει χαλάσει και είναι παθητικά. Είναι καλή ιδέα να τα πάρω και να τα συνδέσω σε ένα παλιό subwoofer της creative που έχω;
Επισκέπτης Δημοσ. 9 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2017 Βρήκα τα Tascam VL-A4 σε αγγελία 80€, αλλά κάτι έχει χαλάσει και είναι παθητικά. Είναι καλή ιδέα να τα πάρω και να τα συνδέσω σε ένα παλιό subwoofer της creative που έχω; Να μην τα πάρεις. Που ξέρεις τι έχει χαλάσει? Γενικά είναι OK σαν monitors σε αυτη την τιμή, αλλά είναι πολύ μικρά τα woofers, δεν θα έχεις σχεδόν καθόλου bass extension, και αυτό πάλι δε λύνεται με το να τα συνδυάσεις με ενα τυχαίο sub χωρίς να ταιριάζουν τα crossover.
White__Dragon Δημοσ. 10 Αυγούστου 2017 Μέλος Δημοσ. 10 Αυγούστου 2017 Για τα TANGENT EVO E4, που βρήκα σε αγγελία 80€ και είναι ενεργητικά, θες να μου πεις γνώμη; Είναι καλύτερη επιλογή από τα Tascam VL-A4; Και στα πρίμα;
Επισκέπτης Δημοσ. 10 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2017 Και τα 2 είναι ΟΚ για το budget σου αρκεί να έχεις κάποια πράγματα υπ'οψιν: τα ηχεία είναι (πολύ) μικρά, "πέφτουν" αρκετά κάτω απο 80hz, οπότε bass δεν πολυπαίζει. Χρειάζεται επίσης να τα δυναμώσεις αρκετά για να ακούσεις με αποτέλεσμα να γίνονται ενίοτε κουραστικά. Με τα πρίμα δεν θα έχεις (ιδιαίτερο) πρόβλημα, είναι το λιγότερο που θα σε απασχολήσει. Προσπάθησε να πας κάπου και να τα κάνεις demo, αν τα ακούσεις ο ίδιος θα διαμορφώσεις προσωπική άποψη.
Alexlooker Δημοσ. 10 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2017 M-AUDIO Studiophile AV40 http://technosound.gr/index.php?dispatch=products.view&product_id=1149
White__Dragon Δημοσ. 10 Αυγούστου 2017 Μέλος Δημοσ. 10 Αυγούστου 2017 Δεν με βοηθάς, διότι το πρόβλημά μου είναι ποιά απ' τα δυο να επιλέξω. Πριν μου είπες να μην πάρω τα Tascam VL-A4 και τώρα μου λες ότι είναι και τα δυο OK. Το δωμάτιο μου είναι studio 20-25τμ. και δεν με αφήνουν να κάνω και πολύ φασαρία, οπότε δεν χρειάζομαι και πολύ ένταση μάλλον. Τα θέλω να ακούω μουσική, progressive, κλασσική, συμφωνική κτλ. και δεν αντέχω τα πρίμα που τσιρίζουν. Γενικά μ' αρέσουν πιο πολύ τα καλά πρίμα, παρά τα καλά μπάσα. Demo δεν παίζει να βρω εδώ που είμαι. Τα M-AUDIO Studiophile AV40 δεν ξέρω πόσο καλύτερα είναι, αλλά είναι +43€ από τα 80, δηλαδή διαφορά. Καλύτερα να μαζέψω 400-500€ να πάρω καλά ηχεία σε κάποια φάση. Τώρα όμως ποιά να επιλέξω; Τα παθητικά Tascam VL-A4 με το παλιό sub μου ή τα ενεργητικά TANGENT EVO E4;
Επισκέπτης Δημοσ. 10 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2017 Δεν με βοηθάς, διότι το πρόβλημά μου είναι ποιά απ' τα δυο να επιλέξω. Πριν μου είπες να μην πάρω τα Tascam VL-A4 και τώρα μου λες ότι είναι και τα δυο OK. Το δωμάτιο μου είναι studio 20-25τμ. και δεν με αφήνουν να κάνω και πολύ φασαρία, οπότε δεν χρειάζομαι και πολύ ένταση μάλλον. Τα θέλω να ακούω μουσική, progressive, κλασσική, συμφωνική κτλ. και δεν αντέχω τα πρίμα που τσιρίζουν. Γενικά μ' αρέσουν πιο πολύ τα καλά πρίμα, παρά τα καλά μπάσα. Demo δεν παίζει να βρω εδώ που είμαι. Τα M-AUDIO Studiophile AV40 δεν ξέρω πόσο καλύτερα είναι, αλλά είναι +43€ από τα 80, δηλαδή διαφορά. Καλύτερα να μαζέψω 400-500€ να πάρω καλά ηχεία σε κάποια φάση. Τώρα όμως ποιά να επιλέξω; Τα παθητικά Tascam VL-A4 με το παλιό sub μου ή τα ενεργητικά TANGENT EVO E4; Τα Tangent evo e4 είναι αυτά που θα έπαιρνα εγώ (έχω Mackie HR 824, αυτό είναι το σημείο αναφοράς μου).
pavlos0160 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2017 Τα Mackie HR 824 που έχεις είναι 100-150 Watt ετσι, και κοστίζουν 700 ευρω το ένα? Ηχεία Monitor με 100 ευρω δεν βρίσκεις. Εγώ προσωπικα στο δωμάτιο μου έχω τα http://www.skroutz.gr/s/415546/Genius-SP-HF1800A.html σε 15 τετραγωνικά και είναι πολύ καλά στα προτείνομαι ανεπειφύλακτα, επίσης έχω κ στο άλλο δωμάτιο αυτά http://www.skroutz.gr/s/316475/Genius-SP-HF500A.html (τα οποία δεν θα σε ηκανοποίησουν με τίποτα) και είχα και τα παραπάνω που είπατε http://www.skroutz.gr/s/348877/M-Audio-Studiophile-AV40.html?keyphrase=M-AUDIO+Studiophile+AV40 (Είχαν κάπως 'ξερό ήχο'). Εγώ προσωπικά σου προτείνω τα πρώτα...
Επισκέπτης Δημοσ. 11 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2017 Προσπαθώ απλά να τον αποτρέψω απο το να κάνει κάποιο σοβαρό λάθος όπως να πάρει φτηνά passive με κάποιο sub που του έχει ξεμείνει και δεν θα ταιριάζει και να χρειάζεται επιπλέον ενισχυτή. Monitor με 100€ καινούργια κάτι σαν τα Tangent θα βρει, πρoς τo hi-fi αυτά που του προτείνεις μια χαρά είναι. Τα χρήματα δεν είναι πολλά, οι απαιτήσεις απλές, οτι και να πάρει σε λογικά πλαίσια θα του κάνει.
White__Dragon Δημοσ. 11 Αυγούστου 2017 Μέλος Δημοσ. 11 Αυγούστου 2017 Δεν θέλω πια μάρκες όπως Genius, Logitech, ούτε καν Creative που μου αρέσει ο ήχος της. Διότι δεν θέλω ηχεία για εντυπωσιασμό, ταινίες παιχνίδια, εφέ. Θέλω απλώς να ακούω μουσική ποιοτικά (όσο γίνεται στα λεφτά που θα δώσω) και όχι εφετζίδικα. Γι' αυτό έγραψα monitor, για να ξεφύγω απ' τα ηχεία για pc και να πω ότι θέλω κάτι σοβαρό, όχι ότι με ενδιαφέρει στ' αλήθεια να είναι monitor. Πάντως και για τα TANGENT EVO E4 ο πωλητής μου είπε ότι θέλω ενισχυτή, παρόλο που είναι ενεργητικά. Αυτό με μπέρδεψε. Τότε ποιά η διαφορά μεταξύ ενεργητικών και παθητικών; (Μπορεί να βρω κανέναν φθηνό μεταχειρισμένο)
Επισκέπτης Δημοσ. 11 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2017 Μεταχειρισμενα θα σου έλεγα να μην κοιτάξεις, δεν ξέρεις τι χρήση έχουν φάει και για την ώρα δεν θες άλλα προβλήματα. Τα Tangent evo e4 θέλουν ενισχυτή, κάτω απο αυτά active μόνο τα Mackie CR3 ξέρω, είναι μια (πολύ) μικρή έκδοση αυτών που έχω εγώ, τίμια και αξιοπρεπής πρόταση για κανένα κατοσταρι. Θα σου αρέσουν αρκεί να έχεις λογικές απαιτήσεις (είναι μικροσκοπικά).
White__Dragon Δημοσ. 12 Αυγούστου 2017 Μέλος Δημοσ. 12 Αυγούστου 2017 Ίσα ίσα επειδή τα θέλω μόνο μέχρι να μαζέψω αρκετά χρήματα να πάρω άλλα (κανένα χρόνο ίσως), νόμιζα ότι είναι καλή επιλογή τα μεταχειρισμένα. Τελικά τα Tangent evo e4 γιατί θέλουν ενισχυτή, παρόλο που είναι ενεργητικά; Ή μήπως δεν είναι;
Επισκέπτης Δημοσ. 12 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2017 Ίσα ίσα επειδή τα θέλω μόνο μέχρι να μαζέψω αρκετά χρήματα να πάρω άλλα (κανένα χρόνο ίσως), νόμιζα ότι είναι καλή επιλογή τα μεταχειρισμένα. Τελικά τα Tangent evo e4 γιατί θέλουν ενισχυτή, παρόλο που είναι ενεργητικά; Ή μήπως δεν είναι;Σου προτείνω active για να μην έχεις θέματα στην παρούσα φάση, συνδέεις καλώδια και τέλος. Τα Tangent είναι passive, θέλουν ενισχυτή.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα