TopCLR Δημοσ. 14 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2017 γεια σας παιδια...εχω μητρικη ASRock > 960GC-GS FX και επεξεργαστη athlon AM2 αγορασα δυο μνημες KINGSTON των 2Giga η μια...οταν τις εβαλα δυστυχως το πισι ηταν νεκρο...τι μπορω να κανω (εκτος απο το να πεταξω τον H/Y) ευχαριστω. Η συγκεκριμένη μητρική παίρνει DDR2 και DDR3 μνήμες. Όμως επειδή ό ελεγκτής μνήμης (IMC) είναι στον επεξεργαστή, με τον Athlon AM2 που έχεις δουλεύει μόνο με DDR2 μνήμες. Δεν ανέφερες τι μνήμες είναι οι Kingston που αγόρασες αλλά αν είναι DDR3 δεν θα δουλέψει. Αν όντως είναι DDR3 οι μνήμες που αγόρασες θα λειτουργήσουν αν βάλεις άλλον επεξεργαστή (ΑΜ3, ΑΜ3+) πάνω στην μητρική. 1
goyili Δημοσ. 15 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2017 χρονια πολλα σε εορταζοντες και μη.....οντως DDR3 ειναι...τι μπορω να κανω?...υπαρχουν DDR2 2 γιγα και να ειναι συμβατες με την μητρικη αλλα και τον επεξαργαστη?...
life is music Δημοσ. 15 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2017 χρονια πολλα σε εορταζοντες και μη.....οντως DDR3 ειναι...τι μπορω να κανω?...υπαρχουν DDR2 2 γιγα και να ειναι συμβατες με την μητρικη αλλα και τον επεξαργαστη?... η μητρικη σου σηκώνει μεχρι 8gb ram opote περνεις 4 δυαρες στα 800mhz ανεξαρτιτου εταιρειας και εισαι κομπλε συνιθως αυτες π ειναι συμβατες 100 της 100 ειναι η Kingston kai η crucial
goyili Δημοσ. 15 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2017 να ρωτησω κατι ακομη παιδια....αυτη την στιγμη εχω 2 μνημες CORSAIR (1G) 533hz η μια.μπορω να αφησω αυτες και να προσθεσω ακομη μια δυαρα?... ευχαριστω
TopCLR Δημοσ. 15 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2017 η μητρικη σου σηκώνει μεχρι 8gb ram opote περνεις 4 δυαρες στα 800mhz ανεξαρτιτου εταιρειας και εισαι κομπλε συνιθως αυτες π ειναι συμβατες 100 της 100 ειναι η Kingston kai η crucial Ήμαρτον ρε life is music!!! Διαβάζεις πριν να ποστάρεις και να "προτείνεις"; Η μητρική του goyili είναι η Asrock 960GC-GS FX όπως μας έδωσε link και έχει επεξεργαστή Athlon AM2! Έκανες τον κόπο να δεις τι γράφει μέσα στο link; Memory - Dual Channel DDR3/DDR2 Memory Technology*- 2 x DDR3 DIMM Slots - Supports DDR3 1866(OC)/1600(OC)/1333/1066 non-ECC, un-buffered memory - Max. capacity of system memory: 16GB** - 2 x DDR2 DIMM Slots - Supports DDR2 1066***/800/667/533 non-ECC, un-buffered memory - Max. capacity of system memory: 8GB** *The memory controller is integrated in the CPU.AM2 and AM2+ CPUs can support only DDR2 memory. AM3 CPUs can support DDR2 and DDR3 memory (not simultaneously). AM3+ CPUs can support only DDR3 memory. **Due to the operating system limitation, the actual memory size may be less than 4GB for the reservation for system usage under Windows® 32-bit OS. For Windows® 64-bit OS with 64-bit CPU, there is no such limitation. ***Support with AM3 / AM2+ CPU. Έκανες τον κόπο να διαβάσεις το προηγούμενό μου ποστ τουλάχιστον; Πες μας τώρα που θα βάλει τις "4 δυαρες στα 800mhz ανεξαρτιτου εταιρειας και εισαι κομπλε"! Γιατί εγώ βλέπω να βάζει τις 2 στην μητρική και τις άλλες 2 σε κορνίζα να τις καμαρώνει!!! να ρωτησω κατι ακομη παιδια....αυτη την στιγμη εχω 2 μνημες CORSAIR (1G) 533hz η μια.μπορω να αφησω αυτες και να προσθεσω ακομη μια δυαρα?... ευχαριστω Όχι φίλε μου δεν γίνεται. Αν διαβάσεις αυτά που έβαλα με μπλε γράμματα θα καταλάβεις οτι δεν γίνεται να βάλεις πάνω από 2 dimm. Είτε 2 dimm DDR2 (μόνο DDR2 μπορείς να έχεις με τον Athlon σου), είτε 2 dimm DDR3 (με άλλον επεξεργαστή AM3, AM3+). Τελικά ποιές ακριβώς μνήμες είχες και τι μνήμες πήρες; Το τι μπορείς να βάλεις φαντάζομαι το κατάλαβες από τα μπλε γράμματα που μάρκαρα. Αν όντως έχεις πάρει 4GB (=2x2GB) DDR3, είτε πρέπει να τις επιστρέψεις αν γίνεται ή να αλλάξεις τον επεξεργαστή σου με κάποιον AM3, AM3+ για να δουλέψουν. Παράδειγμα: Η cpu support list της μητρικής σου λέει οτι μπορείς να βάλεις επεξεργαστή (από καινούρια, υπάρχουν και άλλοι μεταχειρισμένοι): FX 4300 (AM3+ 4 cores) ή FX 6300 (AM3+ 6 cores). Πρόσεξε μην πεταχτεί ο life is music και σου πει να βάλεις Ryzen, δεν τον παίρνει η μητρική σου! 2
goyili Δημοσ. 15 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2017 να σαι καλα φιλε ευχαριστω πολυ.....αγορασα απο το e-shop 2 kingston DDR3...2G Η ΜΙΑ...μου ειπαν μαλιστα οτι ειναι συμβατες...και ολα οκ..πραγμα που δεν συμβαινει..εβγαλα και την ταινια (κατα λαθος) που ειχαν και δεν τις παιρνουν πισω.....τελος παντων...ειχα και εχω τωρα στον η/υ τις CORAIR 1G η μια.....
TopCLR Δημοσ. 15 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2017 Τότε έχεις 2 λύσεις (και μια "εύκολη" 3η)! α) Πουλάς τις DDR3 με μια χασούρα (εφόσον δεν θα μπορέσεις να τις πουλήσεις όσο τις πήρες). β) Πουλάς τον επεξεργαστή σου (Athlon AM2) και τις DDR2 μνήμες (2x1GB DDR2 533Mhz Corsair) που έχεις και βάζεις κάποια λεφτά ακόμα για να πάρεις κάποιον επεξεργαστή AM3/AM3+, είτε μεταχειρισμένο, είτε καινούριο (μόνο FX AM3+). ΠΡΟΣΟΧΗ όμως στο τι θα επιλέξεις. Η μητρική σου παίρνει μόνο επεξεργαστές 95W και όχι 125W. Κοίταξε και την cpu support list που παρέθεσα παραπάνω αν χρειαστεί. Φυσικά αυτή η λύση προϋποθέτει οτι θα σου είναι αρκετά τα 4GB μνήμης. Γιατί αν χρειαστείς παραπάνω θα πρέπει να βγάλεις αυτές που μόλις αγόρασες και να βάλεις 2x4GB DDR3. ΠΡΟΣΟΧΗ Νο2 ( ) Αν έχεις Windows 32bit οτιδήποτε πάνω από ~3,5GB δεν θα μπορεί να τα δει. Πρέπει να έχεις Windows 64bit για να χρησιμοποιήσεις παραπάνω μνήμη. Και... γ) Να κάνεις το "κορόιδο", να κρατήσεις τις μνήμες που αγόρασες χωρίς να τις χρησιμοποιήσεις και να "ξεχάσεις" τα λεφτά που έδωσες! Όσο για το οτι είναι συμβατές οι DDR3 που σου είπανε στο e-shop. Αν τους είπες πως έχεις AM2 επεξεργαστή και σου πρότειναν για συμβατές τις DDR3,.. τι να πω... χαρα στο "τζιμάνι" που σου το είπε! Με την μητρική δεν αποκλείεται να είναι συμβατές ΑΛΛΑ παίζει ρόλο ο επεξεργαστής που έχεις πάνω! Στην περίπτωσή σου, με AM2 επεξεργαστή, δεν δουλεύουν οι DDR3. 1
goyili Δημοσ. 15 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2017 και παλι σε ευχαριστω... ναι φιλε μου του ειπα τι επεξεργαστη εχει (αλλωστε ολα απο εκει τα ειχα παρει και τα εβλεπε οπως μου ειπε)....στο τελος μαλωσα βεβαια γιατι μου εμειναν οι ραμ στο χερι...τελος παντνων λεω να παρω επεξεργαστη....αλλα απ οτι βλεπω ισως να θελω και ψυκτρα...διαβαζω οτι αναβαζει θερμοκρασια .....παντως σκεφτομαι την δευτερη επιλογη .....
TopCLR Δημοσ. 15 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2017 Ποιός ανεβάζει θερμοκρασία; Έχεις κάποιον υπόψη σου; Πάρε επεξεργαστή με την δική του ψύκτρα (στοκ) και ΑΝ έχει πρόβλημα με θερμοκρασίες ή σ' ενοχλει ο θόρυβος που βγάζει τότε βλέπεις τι θα κάνεις από ψύξη. Αν και προσωπικά δεν νομίζω να έχεις θέμα με θερμοκρασίες με την στοκ ψύκτρα (από την στιγμή που θα κάνεις σωστή τοποθέτηση και της πάστας) μιας και θα πας σε εως 95W επεξεργαστή (εκτός αν είναι πολύ μάπα η στοκ ψύκτρα).
ZELOMOTH Δημοσ. 15 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2017 Κι εδω μωρε Life is music... Ολα πουτ@ν@ ως συνηθως... Μην παιρνεις τον κοσμο στον λαιμο σου επειδη πρεπει να πεις κατι οπωσδηποτε... Βγες και μια βολτιτσα εξω Σωτο..... ΥΓ. Ποιον επεξεργαστη εχει ο φιλος τωρα πανω? Αν παρει fx οπωσδηποτε bios update και μεχρι 95 watt! O 6300 sta 50 ευρω εδω μεσα μουρλια ειναι. Ειδα κι εναν στα 40 αλλα πουληθηκε!
goyili Δημοσ. 15 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2017 τον athlon AM2.....και θελω να ανεβασω την ραμ απο 2γιγα στα 4......φιλε TOPclr 64ΒΙΤ τα γουιντος.....
ZELOMOTH Δημοσ. 15 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2017 Το ΑΜ2 που λες ειναι το σοκετ-υποδοχη του επεξεργαστη. Το athlon ειναι η γενικη ονομασια των επεξεργαστων αθλον. Ποιον ακριβως εχεις εσυ ομως?Κατεβασε το speccy και βαλε το να σου πει
TopCLR Δημοσ. 15 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2017 Με τα Windows 64bit τα 2GB μνήμης RAM είναι το ελάχιστο (τουλάχιστον στα Windows 7 64bit). Λογικά θα ψιλοσκαλώνει το σύστημά σου λόγω της οριακής RAM. Τα 4GB θα του δώσουν λίγο "αέρα" (αν και θα ήταν καλύτερα με 8GB). @ZELOMOTH Όποιον Athlon και να έχει (στο ΑΜ2 υπήρξαν μονοπύρηνοι και δυπύρηνοι Athlon) νομίζω θα έχει μεγάλη διαφορά σε ισχύ η μετάβαση ακόμα και σε τετραπύρηνο FX. Θα συμφωνήσω με το Update στο BIOS το οποίο δεν φαίνεται εντελώς απαραίτητο για να δει τον νέο επεξεργαστή (εκτός αν μιλάμε για 8300, 8320Ε, 8370Ε) αλλά έχει κάποιες βελτιώσεις (π.χ. το 1.40 είναι για βελτίωση συμβατότητας με μνήμες).
life is music Δημοσ. 15 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2017 Ήμαρτον ρε life is music!!! Διαβάζεις πριν να ποστάρεις και να "προτείνεις"; Η μητρική του goyili είναι η Asrock 960GC-GS FX όπως μας έδωσε link και έχει επεξεργαστή Athlon AM2! Έκανες τον κόπο να δεις τι γράφει μέσα στο link; Έκανες τον κόπο να διαβάσεις το προηγούμενό μου ποστ τουλάχιστον; Πες μας τώρα που θα βάλει τις "4 δυαρες στα 800mhz ανεξαρτιτου εταιρειας και εισαι κομπλε"! Γιατί εγώ βλέπω να βάζει τις 2 στην μητρική και τις άλλες 2 σε κορνίζα να τις καμαρώνει!!! Όχι φίλε μου δεν γίνεται. Αν διαβάσεις αυτά που έβαλα με μπλε γράμματα θα καταλάβεις οτι δεν γίνεται να βάλεις πάνω από 2 dimm. Είτε 2 dimm DDR2 (μόνο DDR2 μπορείς να έχεις με τον Athlon σου), είτε 2 dimm DDR3 (με άλλον επεξεργαστή AM3, AM3+). Τελικά ποιές ακριβώς μνήμες είχες και τι μνήμες πήρες; Το τι μπορείς να βάλεις φαντάζομαι το κατάλαβες από τα μπλε γράμματα που μάρκαρα. Αν όντως έχεις πάρει 4GB (=2x2GB) DDR3, είτε πρέπει να τις επιστρέψεις αν γίνεται ή να αλλάξεις τον επεξεργαστή σου με κάποιον AM3, AM3+ για να δουλέψουν. Παράδειγμα: Η cpu support list της μητρικής σου λέει οτι μπορείς να βάλεις επεξεργαστή (από καινούρια, υπάρχουν και άλλοι μεταχειρισμένοι): FX 4300 (AM3+ 4 cores) ή FX 6300 (AM3+ 6 cores). Πρόσεξε μην πεταχτεί ο life is music και σου πει να βάλεις Ryzen, δεν τον παίρνει η μητρική σου! toy ειπα οτι μπορει να παρει ddr2 μνημες γτ ο επεξεργαστης του μονο με ddr2 μπορει να παιξει αλλα εφοσον εχei μνημη ddr3 h thn πουλαει και περνει ddr2 h thn κραταει thn ddr3 μνημη και περνει cpu am3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα