Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλη την παρέα εδώ μέσα,

Είχα καιρό να μπω στο Φόρουμ και να που ήρθε η στιγμή να χρειαστώ πάλι την βοήθεια σας. Μου κάνει κόλπα το PC μου εδώ και κάτι εβδομάδες και με ανησυχεί λίγο. Ξέρω ότι είναι παλιό αλλά δεν θέλω να δώσω πολλά λεφτά αυτό το διάστημα να πάρω καινούριο.

Το πρόβλημα είναι το εξής:

Έχει αρχίσει να κολλάει υπερβολικά μερικές στιγμές στην ημέρα. Μιλάμε για απλή χρήση του Υπολογιστή, δηλαδή Ιντερνετ και Word και τέτοια.  Επίσης έχω το Widget της Intel που σου δείχνει την λειτουργία τον επεξεργαστών και για αρκετή ώρα δύο από τους τέσσερις επεξεργαστές ή και ένας από όλους, λειτουργούν  στο 80 % +    και από κάτω που έχει το «Καρδιογράφημα» είναι στα ύψη. Από θερμοκρασίες πάμε καλά δεν ανεβάζει ευτυχώς.

Τι μπορεί να φταίει? Ήθελα ούτος συ άλλος να του πάρω έναν SSD καινούριο και να του κάνω ένα Φορματ και να περάσω τα Windows 10. Δεν ξέρω αν θα βοηθήσει..

Ο υπολογιστής που έχω έχει τα εξής χαρακτηριστικά που θα δείτε παρακάτω:

http://imgur.com/a/lFlvb

και κάποια επιπλέον χαρακτηριστικά που ίσως βοηθήσουν:

http://imgur.com/cg3yOXh

http://imgur.com/QwVtoAA

http://imgur.com/6z7PxP2

http://imgur.com/qHzHR9A

Δημοσ.

Ε τα χει φάει τα ψωμάκια του. Εγώ με έναν Q9400 ήμουν μέχρι 3 μήνες πριν. Ακόμα και ssd να του βάλεις δεν θα δεις και τρελή διαφορά.. 

Ακόμα και φορματ να του κάνεις, θα είναι "γρήγορος" για λίγες μέρες αλλά μετά πάλι τα ίδια θα σου κάνει :P 

Δημοσ.

Θα ήθελα να μου λέγατε και εσείς την γνώμη σας... αν άλλαζα επεξεργαστή και σκληρό θα έβλεπα διαφορά?

π.χ να έβαζα έναν επεξεργαστή σαν αυτόν εδώ:

Intel Pentium Dual-Core E6600, 3.06 GHz

ή

Intel Pentium Dual-Core E6700, 3.2 GHz

(νομίζω ότι αυτοί είναι συμβατοί με τον δικό μου, αν δεν κάνω λάθος)

αλλιώς πείτε μου τι μου προτείνεται..

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Θα ήθελα να μου λέγατε και εσείς την γνώμη σας... αν άλλαζα επεξεργαστή και σκληρό θα έβλεπα διαφορά?

π.χ να έβαζα έναν επεξεργαστή σαν αυτόν εδώ:

Intel Pentium Dual-Core E6600, 3.06 GHz

ή

Intel Pentium Dual-Core E6700, 3.2 GHz

(νομίζω ότι αυτοί είναι συμβατοί με τον δικό μου, αν δεν κάνω λάθος)

αλλιώς πείτε μου τι μου προτείνεται..

Ευχαριστώ

Από τον q8300 σε σειρά Ε ειναι υποβάθμιση,όχι αναβάθμιση.Θα βάλεις ssd και windows 7,οχι 10.Με 8gb ραμ που εχεις θα πηγαίνει μια χαρά.

Δημοσ.

Από τον q8300 σε σειρά Ε ειναι υποβάθμιση,όχι αναβάθμιση.Θα βάλεις ssd και windows 7,οχι 10.Με 8gb ραμ που εχεις θα πηγαίνει μια χαρά.

Να και ένα ευχάριστο νέο.. :-)

Έγινε αυτό θα κάνω. Τα 10 αρια θα είναι πιο βαριά ε?

Επίσης αν θα άλλαζα επεξεργαστή.. ποιός θα ήταν καλύτερος απο αυτόν που έχω?

Δημοσ.

Επίσης αν θα άλλαζα επεξεργαστή.. ποιός θα ήταν καλύτερος απο αυτόν που έχω?

δεν εχει νοημα να αλλαξεις επεξεργαστη,ειναι πεταμενα λεφτα.

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλη την παρέα και πάλι..

έκανα φορματ το PC  και του έβαλα τον καινουριο δίσκο και τα 7 αρια, αλλα με ανισυχει γιατι τρώει μεγάλα σκαλώματα. Κανονικα δεν θα έπρεπε..

Αν έβρισκα εναν επεξεργστή μεταχειριμσένο να του βάλω για δοκιμή απο το ebay θα έβλεπα καμία διαφορά?

Αν ναι, για τι επεξεργαστή να κοίταγα? Έχετε καμία ιδέα?

Ευχαριστώ και πάλι..

Δημοσ.

Έβαλες ssd; ίσος θέλει το λειτουργικό το χρόνο του να κατεβάσει όλα τα update.

Εγώ σε αντίστοιχο μηχάνημα του έβαλα win10 και πετούσε με ssd, τα δεκάρια τα θεωρώ πιο ελαφριά από τα 7, κάνε μια δοκιμή δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Δημοσ.

Έβαλες ssd; ίσος θέλει το λειτουργικό το χρόνο του να κατεβάσει όλα τα update.

Εγώ σε αντίστοιχο μηχάνημα του έβαλα win10 και πετούσε με ssd, τα δεκάρια τα θεωρώ πιο ελαφριά από τα 7, κάνε μια δοκιμή δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Τα 10 πιο ελαφρια απο τα 7;Συγνωμη αλλα θα διαφωνήσω με αυτό,προσωπική μου άποψη.

Δημοσ.

Τα 10 πιο ελαφρια απο τα 7;Συγνωμη αλλα θα διαφωνήσω με αυτό,προσωπική μου άποψη.

Και τα δυο βαριά είναι.

Μακραν τα πιο ελαφρια και από τα δυο είναι τα 8.1

• Like 1
Δημοσ.

Ε τα χει φάει τα ψωμάκια του. Εγώ με έναν Q9400 ήμουν μέχρι 3 μήνες πριν. Ακόμα και ssd να του βάλεις δεν θα δεις και τρελή διαφορά.. 

Ακόμα και φορματ να του κάνεις, θα είναι "γρήγορος" για λίγες μέρες αλλά μετά πάλι τα ίδια θα σου κάνει :P

Εγω με εναν (ΤΜ) 2  Q600 στα 2.4 ειναι πανω απο 8-9 χρονια και ειναι ακομα δυνατος .Εχω και ssd αλλα δεν ειδα και μεγαλη διαφορα .

Θα προτεινα format πριν οποιοδηποτε εξοδο αναβαθμισης .

Δημοσ.

4πύρηνος επεξεργαστής, 8GB DDR3 RAM και SSD και ακούμε ότι «τά' φαγε τα ψωμιά του» ή ότι τα W10 θα του πέσουν βαριά.

Τί λέτε ρε παιδιά; 

Μήπως να το πετάξει κι' όλας;

Ο άνθρωπος αναφέρει:

1- «Μιλάμε για απλή χρήση του Υπολογιστή, δηλαδή Ιντερνετ και Word και τέτοια.»

Συμπέρασμα, μια χαρά είναι το H/W για την χρήση που αναφέρει και από την κάρτα γραφικών που έχει (Ati 5450) δεν παίζει παιχνίδια με αυτό άρα δεν θα χρειαστεί επιπλέον αναβάθμιση.

2- Επίσης γράφει ότι θέλει να αλλάξει τον Q8300 με DUAL άρα προφανώς δεν γνωρίζει από H/W o άνθρωπος.

Άρα οφείλουμε να είμαστε λίγο ποιό προσεκτικοί σε αυτά που του προτείνουμε.

Το λοιπόν.

Δεν χρειάζεται να αλλάξεις το μηχάνημα που έχεις και με την αγορά του SSD που έκανες είσαι καλυμμένος για πολύ καιρό ακόμα.

Έχεις ήδη έναν πολύ καλό κ δυνατό 4πήρυνο επεξεργαστή, δεν χρειάζεσαι κάτι άλλο, δεν φταίει ο επεξεργαστής για τα κολλήματα που αναφέρεις.

Ακόμα και παιχνίδια μπορείς να παίξεις αν το θελήσεις, με περιορισμούς όμως, με την αγορά καλύτερης κάρτας γραφικών.

Βάλε του Windows 10. Είναι ποιό σύγχρονα και ασφαλή από τα 7ρια και δεν θα έχει απολύτως κανένα θέμα απόδοσης ο υπολογιστής σου με αυτά.

Από τα προβλήματα που ανέφερες αρχικά ότι αντιμετωπίζεις μάλλον έχεις θέμα παλιάς εγκατάστασης δηλαδή πολλά βάλε/βγάλε προγραμμάτων που επιβάρυναν το λειτουργικό Ή επιπλέον έχεις και θέμα malware/trojan.

Για τα κολλήματα που ανεφέρεις ότι έχεις τώρα μετα 7ρια το ποιό πιθανό είναι ότι κατεβάζουν ενημερώσεις.

Μια καθαρή εγκατάσταση windows 7 σήμερα χρειάζεται να κατεβάσει καμμιά 180 περίπου κρίσιμες ενημερώσεις, χωρίς να υπολογίσουμε τις υπόλοιπες.

Αυτά από μένα.

Μην δώσεις άλλα λεφτά, είσαι μια χαρά για όσα χρόνια ακόμα δουλέψει το μηχάνημα σου. :)

• Like 2
Δημοσ.

Φυσικα και ετσι ειναι !!!!

Το μονο που εχω μικρη ενσταση απο καθαρη εμπειρια ειναι οτι :

Για τα κολλήματα που ανεφέρεις ότι έχεις τώρα μετα 7ρια το ποιό πιθανό είναι ότι κατεβάζουν ενημερώσεις

Παρμενω με 7αρια 64bit με ολα τα update χωρις προβλημα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...