Philippe Δημοσ. 6 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2017 (επεξεργασμένο) Για 'απλή' βεβαίωση για μεταβίβαση διαμέρισματος χρειάστηκε πολλές φορές μέτρημα διαστάσεων μέχρι και καινούργιο τοπογραφικό επειδή το οικόπεδο δεν είχε αποτυπωθεί σωστά στην άδεια. Διαπιστώθηκαν αρκετές μικρο-αυθαιρεσίες όπως αλλαγή υδραυλικών, παταράκι στο μπάνιο, άλλες θέσεις στα παράθυρα και τις μπαλκονόπορτες, μεγάλωμα μπροστινού εξώστη, ένας μικρός ημιυπαίθριος, το ύψος παντού πιο μεγάλο και όλο το διαμέρισμα πιο μακρόστενο. Στο υπόγειο όλες οι αποθήκες ήταν σε άλλη θέση και με άλλες διαστάσεις. Το ίδιο και τα γκαράζ στην πυλωτή. Επομένως: 1) η υπόθεση δεν είναι πάντοτε απλή και μπορεί τελικά να χρειαστεί πολύ δουλειά από τους μηχανικούς που θα αναλάβουν, 2) μπορεί να βρεθούν πράγματα και θαύματα και να πληρώσει κανείς πολύ περισσότερα σε πρόστιμα και αμοιβές απ' ό,τι υπολόγιζε αφού δεν επιτρέπεται και δεν έχει και νόημα να τακτοποιήσεις επιλεκτικά, 3) είναι προς το συμφέρον μας να γίνει σωστός έλεγχος ώστε να κατοχυρώσουμε την ιδιοκτησία μας και να αποφύγουμε μπλεξίματα στο μέλλον (π.χ. ακυρότητα συμβολαίου μεταβίβασης), 4) η υπηρεσία που αγοράζουμε δεν είναι τυποποιημένο προιόν για να επιλέξουμε κατευθείαν το πιο φθηνό γιατί αν μας κάνουν πρόχειρη δουλειά (π.χ. να μην τα βρουν όλα) μπορεί να μην μπορούμε να πουλήσουμε μεθαύριο (π.χ. ο μηχανικός του αγοραστή να μην καλυφθεί από την δήλωση του δικού μας). Επεξ/σία 8 Αυγούστου 2017 από Philippe
Βασίλης_29 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2017 Πιο φτηνό θα του βγει να το γκρεμίσει (γλιτώνει και το ενφια) και να το πουλήσει σαν οικόπεδο. Με τα λεφτά που θα βγάλει νοικιάζει για 1 χρόνο ένα σπίτι εδώ. Γιατί να παιδεύεται με κλειστό σπίτι στην Ελλάδα ενώ ζει Βέλγιο; Και μάλιστα του 1958.. Αυτό δεν ισχύει πάντα, το γκρέμισμα και η κατεδάφιση έχουν κόστος, γνωστός μου έχει ένα ετοιμόρροπο ακίνητο του 1940 μέσα σε οικόπεδο, του έχουνε κάνει και μηνύσεις, είναι τυχερός που βρίσκεται επι μεγάλου οικοπέδου και δεν κινδυνεύει να πέσει τίποτα σε περαστικό, το έψαξε για κατεδάφιση αλλά δεν συμφέρει.
μπιπ μπιπ Δημοσ. 6 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2017 Και ποιος του έκανε μήνυση αφού βρίσκεται σε δικό του οικοπεδο; νομίζω κανένα πεντοχίλιαρο είναι η κατεδάφιση.
kanesaxo Δημοσ. 7 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2017 Και ποιος του έκανε μήνυση αφού βρίσκεται σε δικό του οικοπεδο; νομίζω κανένα πεντοχίλιαρο είναι η κατεδάφιση. αυτα ρε παιδά με τα νομιζω και νομιζω, πραγματικα έχουν φτάσει το μπουρδέλο μας εδώ που ειναι. ΔΕΝ ειναι ιδια ολα. Τι παει να πει ενα 5000λιαρο; ή 1000ε ή 10000; Δεν ειναι μαναβικο να εχει μια τιμη το κιλο ανα προιον που αλλαζει καθε βδομαδα. Ασε που ΑΝ βγάλεις άδεια κατεδάφισης, ΠΛΕΟΝ ολα τα μπαζα πηγαινουν υποχρεωτικα σε ειδικη μοναδα ανακύκλωσης (και οχι σε ρεμα,χωραφια, στη τρυπα που ξερει ο χωματουργός) οπου ΧΡΥΣΟΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ανα τόνο μπαζών... Ενδεικτικά, σε επαρχεία, άδεια κατεδάφισης με τοπογραφικο, ικα, χωματουργικα, μεταφορες σε ΑΕΚΚ, κοστισε προσφάτως περιπου στα 3000-3500ε για οικια 2όροφη παλαιας κατασκευής (προ 75) με λίγα οπλισμένα σκυροδέματα, περιπου 160 τ.μ. Παιζει ρολο δηλ το μέγεθος του προς κατεδαφιση κτισματος, η ποιοτητα κατασκευής του, αν συνορεύει/κολλαει με αλλο κτιριο, το υψος, η θεση του στο οικοπεδο η εν γένει δυσκολια κατεςδάφισης του, η θεμελιωση, η αποσταση απο ΑΕΚΚ, το πλατος της οδου που θα μπαινουν τα μηχανηματα, τα φορτηγα μπλα μπλα μπλα Αυτό δεν ισχύει πάντα, το γκρέμισμα και η κατεδάφιση έχουν κόστος, γνωστός μου έχει ένα ετοιμόρροπο ακίνητο του 1940 μέσα σε οικόπεδο, του έχουνε κάνει και μηνύσεις, είναι τυχερός που βρίσκεται επι μεγάλου οικοπέδου και δεν κινδυνεύει να πέσει τίποτα σε περαστικό, το έψαξε για κατεδάφιση αλλά δεν συμφέρει. αν ο φιλος σου εχει κουράγιο να περιμένει υπαρχει και αλλος τροπος. Εφοσον ειναι ετοιμόροπο και εχει κανα γνωστο στη τεχνικη υπηρεσία που ανήκει, θα κανει ο μηχανικος του δήμου αυτοψία πως ειναι επικίνδυνο, θα κοινοποιηθει στη πολεοδομία, οπου ΚΑΠΟΙΑ στιγμή θα ερθει κλιμακιο να το ελεγξει/πιστοποιησει και θα δωσει εντολη στο δημο να το κατεδαφίσει με ιδια μεσα. Και θα πληρώσει το κοστος της κατεδαφισης στο δημο. Ετσι γλυτώνει την αδεια. Είναι ομως εξαιρετικα χρονοβόρο και πρεπει να χει αληθοφανεια. Αν δηλ μιλαμε για οικοπεδο 1 στρεμμα και στο κεντρο το ετοιμορροπο, τοτε δν ειναι επικινδυνο για κανεναν... 1
μπιπ μπιπ Δημοσ. 7 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2017 ποιό είναι το κόστος απαλλαγής από ένα τέτοιο ερειπιο; πχ δωρεά στο κρατος;
kanesaxo Δημοσ. 7 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2017 Δε γνωρίζω κάποια τέτοια διαδικασία. Προφανώς, δωρεά θα εννοείς. Πάντως, επειδή τα χρήματα ειναι κάμποσα, οπως και να χει, μπορει ο Χ ιδιοκτήτης να αφαιρεί το μετρητη της ΔΕΗ, ωστε τουλάχιστο να γλυτώνει κατι απο ΕΝΦΙΑ. Βέβαια, εξακολουθουν να προσμετρουν σε περιουσιολόγιο, κτλ κτλ κτλ.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 7 Αυγούστου 2017 Super Moderators Δημοσ. 7 Αυγούστου 2017 Από το 2016 δεν υπάρχει έκπτωση για μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα...
fastnq2 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2017 σε ενα παλιο σπιτι κατι θειων μου υπηρχε ενα παμπαλαιο κτισμα με τουβλα με χωμα απο τα πολυ παλια,και μια μερα κατερρευσε.Αυτοι κατοικοι εξωτερικου δεν ασχοληθηκαν περαιτερω και σε ελεγχο μηχανικου το κτισμα αυτο δεν ειχε διαγραφει απο τα σχεδια.Αυτο τι ειδους αυθαιρεσια ειναι?
μπιπ μπιπ Δημοσ. 7 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2017 μηχανικός μου είχε πει είναι κοντά στο πεντοχίλιαρο άδειες,φορτηγό που γκρεμιζει,περισυλλογή απορριμάτων και ρίψη τους.δεν τα έβγαλα από το μυαλό μου.
kanesaxo Δημοσ. 7 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2017 μηχανικός μου είχε πει είναι κοντά στο πεντοχίλιαρο άδειες,φορτηγό που γκρεμιζει,περισυλλογή απορριμάτων και ρίψη τους.δεν τα έβγαλα από το μυαλό μου. Στο ανέλυσα. Ολα ειναι πολύ υποκειμενικά. σε ενα παλιο σπιτι κατι θειων μου υπηρχε ενα παμπαλαιο κτισμα με τουβλα με χωμα απο τα πολυ παλια,και μια μερα κατερρευσε.Αυτοι κατοικοι εξωτερικου δεν ασχοληθηκαν περαιτερω και σε ελεγχο μηχανικου το κτισμα αυτο δεν ειχε διαγραφει απο τα σχεδια.Αυτο τι ειδους αυθαιρεσια ειναι? Οσο κουφό και αν ακούγεται, θέλει υπαγωγή στο νομο αυθαιρέτων προς κατεδάφιση. Κι αυτό διότι, οι ΔΟΥ ζητούν έγγραφο απο δημόσια αρχή (επισημο δηλ) που να εξηγεί γιατι δεν υφίσταται το κτίσμα. Εφοσον φυσικα φαίνεται σε Ε9. Δηλ αν εσύ αύριο πας γκρεμίσεις με το κολλητο σου το σπιτι στο χωριο και πας του χρονου στη ΔΟΥ και πεις "α δεν υπαρχουν αυτα τα 100τ.μ. κτισματος, σβήστε μου το ΕΝΦΙΑ" θα σου ζητήσουν άδεια κατεδάφισης απο πολεοδομία...ή το άλλο που προανέφερα. Σφίξαν τα πράματα.
μπιπ μπιπ Δημοσ. 7 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2017 αν δεν υπαρχει σκέπη θεωρείται οικοπεδο; Και τι,πρέπει να κάνεις για τον ενφια;
apostol1s Δημοσ. 7 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2017 Πιο παλιά τετοιες περιπτώσεις τις αναλάμβαναν οι διευθυντές της πολεοδομίας.Η σφραγίδα απο μηχανικό ειναι το τελευταίο και πιο ασήμαντο πραγμα.Δικο μου ατομο δούλευε στην πολεοδομία και ειχε βοηθήσει παρα πολυ κοσμο με αυθαίρετα σε χωριά.Δεν γνωριζω εαν εχει αλλαξει κατι τα τελευταια 3 χρονια.
Βασίλης_29 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2017 Και ποιος του έκανε μήνυση αφού βρίσκεται σε δικό του οικοπεδο; νομίζω κανένα πεντοχίλιαρο είναι η κατεδάφιση. Κάποιος περίεργος γείτονας, μην νομίζεις υπάρχουν και τέτοιοι. Τόσο παίζει το κόστος αλλά οχι για όλες τις περιπτώσεις, τώρα για την αποθηκούλα που έχει ο άλλος προφανώς δεν θα είναι υψηλό, αν μιλάμε για καμιά μονοκατοικία 70-80τμ ή αν έχει και 1ο όροφο από πάνω, του γνωστού μου είναι μονοόροφο. Αν δηλ μιλαμε για οικοπεδο 1 στρεμμα και στο κεντρο το ετοιμορροπο, τοτε δν ειναι επικινδυνο για κανεναν... Για τέτοια περίπτωση μιλάμε περίπου, δεν κινδυνεύει άτομο από πεζοδρόμιο ή εκτός οικοπέδου, το οικόπεδο περιφραγμένο. αν δεν υπαρχει σκέπη θεωρείται οικοπεδο; Και τι,πρέπει να κάνεις για τον ενφια; Δεν είμαι 100% σίγουρος, για τον ΕΝΦΙΑ, αν το κτίσμα δεν έχει σκεπή ή υπάρχουν ουσιώδεις βλάβες σε αυτό που το καθιστούν μη κατοικίσιμο πιθανόν να μπορεί να δηλωθεί ως ημιτελές, ίσως και να διαγραφεί από το Ε9 αλλά δεν είμαι σίγουρος. Παλιά υπήρχε μια ΠΟΛ που το διευκρίνιζε αυτό και δηλώναμε ημιτελή έναν όροφο από το σπίτι μου που ήταν κενό χωρίς ρεύμα είχε πολλές φθορές και δεν ήταν σε θέση να μείνει κανείς εκεί, μετά το αλλάξαμε γιατί έκαναν κάποια τροποποίηση στην ΠΟΛ απ' ότι μας είπε ο λογιστής.
lary7 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2017 Πιο παλιά τετοιες περιπτώσεις τις αναλάμβαναν οι διευθυντές της πολεοδομίας.Η σφραγίδα απο μηχανικό ειναι το τελευταίο και πιο ασήμαντο πραγμα.Δικο μου ατομο δούλευε στην πολεοδομία και ειχε βοηθήσει παρα πολυ κοσμο με αυθαίρετα σε χωριά.Δεν γνωριζω εαν εχει αλλαξει κατι τα τελευταια 3 χρονια. E φανταζομαι και οι διευθυντες δεν θα εμειναν παραπονεμενοι, ενα "τσιπουρακι" θα το απαιτησαν ωστε να αγορασουν το τελευταιο μοντελο της BMW. Ρε πατε καλα μερικοι με αυτα που λετε; Ο ρολος της πολεοδομιας ειναι να ελεγχει, οχι να στηνουν μαγαζακια και να αρπαζουν την δουλεια απο τους ιδιωτες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις