Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οτι λεει ο τιτλος. Ειμαι με μια 27" οθονη που θα χαριστει (dell u2715h). Ψαχνω μια λιγο πιο μεγαλη οθονη γιατι γλυκαθηκα. 
Η καρτα γραφικων ειναι μια nvidia 970. 
Η χρηση αφορα browsing, σειρες και ταινιες, κανα wow, eu4, skyrim, και βλεπουμε, γενικα fps δεν με ενδιαφερουν παρα πολυ, δεν παιζω καθολου παιχνιδια με οπλα τυπου CoD(?).
Με ενοχλει πολυ το λαθος μαυρο, δεν θελω δηλαδη φως εκει που δεν πρεπει στην εικονα, ασχετα απο την φωτεινοτητα, να ειναι υψηλη αλλα το μαυρο, μαυρο!
Το budget ειναι σχετικα ελαστικο, για την 27αρα εδωσα περιπου ενα 500αρικο, νομιζω οτι περιπου με 800ευρω (οχι αυστηρα) κατα προσεγγιση για πιο μεγαλη οθονη ειμαι καλα.
Προφανως μιλαμε για αναλυση x1440 και πανω, αναλογα βεβαια και τι σηκωνει η καρτα. 

Επισης ακομα δεν εχω αποφασισει αν θα παω σε ultrawide ή οχι, κι εδω καθε συμβουλη που θα μπορουσε να βοηθησει παρακαλω.

Οποιαδηποτε προταση ειναι ευπροσδεκτη, σας ευχαριστω

Δημοσ.

http://www.skroutz.gr/s/12549794/AOC-AG322QCX.html

Δεν είναι ultrawide κι έχει mva panel. Έχει πολύ ωραία μαύρα και contrast, αν δεν έχεις καθόλου φωτισμό

στο δωμάτιο ξεχωρίζει ακόμα περισσότερο από ips αλλά έχει colorshift και φυσικά έχει θέματα ghosting.

Δημοσ.

Μαλιστα. Θα δωσει ο ανθρωπος 650 και θα εχει GHOSTING?

Eγω με τοσα λεφτα απαιτω να ειναι γρηγορη και δωρο μια ρωσιδα καλλονη.

Αλλιως καθομαι με τη ρημαδο-οθονη που εχω και τα λεφτα μασουρι.

Με φανταζομαι να εχω δωσει 650 και να γυριζω σπιτι με την οθονη ολο χαρα.

Τη μπριζωνω. Αναβω πι-σι. Και στριμωχνομαι κοντα της να απολαυσω εικονα.

Και σκαει το ghosting. :shock:

Τι? Ποιος? Που?..... Αγκαλια χωρις να την ξεμπριζωσω με το πισι να σερνεται, πισω στο μαγαζι.

Πυροσβεστικες, ελικοπτερα, αστυνομιες, καναλια....

• Like 2
Δημοσ.

Φιλαράκι είναι το κακό του va. Έχει άλλα καλά.

Εξαρτάται πόσο σημαντικό είναι για εκείνον το contrast και τα μαύρα.

Το ghosting στα καλά va όπως αυτό, εμφανίζεται έντονα μετά τα 90-100hz.

Υπάρχει και πιο πριν αλλά είναι ανεπαίσθητο.

Στα 30 καρέ που παίζουν οι ταινίες πχ δεν υπάρχει (σοβαρό) θέμα.

• Like 1
Δημοσ.

Καλα, και ips να μου προτεινετε που να θεωρειτε οτι αξιζει, δεν με πειραζει. Κι αν ειναι να υποστω σοβαρο ghosting, προτιμω λιγο χειροτερα μαυρα.

Δημοσ.

Η οθόνη είναι όνειρο, αλλά είναι ακριβή. Βέβαια άμα σε παίρνει να χαρίζεις U2715H υποθέτω μια άνεση την έχεις.

http://www.skroutz.gr/s/10535285/LG-38UC99-W.html

Μια πιο ρεαλιστική πρόταση σε ips

http://www.skroutz.gr/s/8733593/LG-34UM88C-P.html

Δημοσ.

Την 38αρα δεν την κανει μη ρεαλιστικη η τιμη αλλα το μεγεθος. Ηδη απο τις 27", οι 32", max 34" νομιζω ειναι αρκετες.

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

H 38αρα ειναι οτι πιο κουραστικο δοκιμασα δεν προσφερει τιποτα παραπανω απο της 34αρες

Οι UW 34 εχουν ιδιο υψος με την 27 που εχεις απλα εχουν μεγαλυτερο πλατος

η UM88 μην την κοιτας καν φοραει παλιο πανελ με αρκετα προβληματα και κυριοτερο εντονο backlight bleed

αν σε ενδιαφερει 34αρα δες την uc88

μετα υπαρχει η cb88

αλλα απο οσο διαβαζω ειναι με το ιδιο πανελ με την uc88 οποτε πρακτικες διαφορες δεν θα δεις (δεν βρηκα καποιο review της προκοπης της 2ης ) οποτε προτεινω την uc88 Που εχω και δουλευω γυρω στο 9μηνο

Δημοσ.

Δηλαδη αν καταλαβα καλα, πρεπει να περιμενω για μια 34UC99 ή πολυ απλα να παω να δω απο κοντα μεγαλες wide και curved οθονες για να εχω μια ιδεα τι μου ταιριαζει? Δεν εχω και ιδεα γενικα απο οθονες, εχω καιρο να κανω ερευνα, απο την dell.

• Moderators
Δημοσ.

Η uc88 έχει πολύ καλύτερο πάνελ από um88

Επίσης η uc88 είναι ίδια με την uc98 απλά η δεύτερη έχει και thunderbolt σύνδεση

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δηλαδη αν καταλαβα καλα, πρεπει να περιμενω για μια 34UC99

Φιλαράκι ότι ips επιλέξεις, παλιό ή καινούριο, φαρδύ, με sync ή χωρίς, ότι μα ότι και να διαλέξεις,

να ξέρεις ότι αν δεν είναι eizo ή lacie, υπάρχει ικανή πιθανότητα να έχει bleeding.

Τώρα αν μπορείς να εκτιμήσεις το faultrate ενός προϊόντος από τα γραφόμενα στο internet, πάσο από μένα.

Πιστεύω ότι αν προτιμήσεις κάποιο ips monitor,

η χρηστικότερη συμβουλή είναι να προσέξεις το κατάστημα αγοράς.

Αν διαλέξεις dell ελληνικής αντιπροσωπείας

το πιθανότερο είναι ότι θα έχεις μια θετική εμπειρία σε περίπτωση bleeding, διαφορετικά,

επειδή στα περισσότερα καταστήματα θα σε κοιτάνε σαν αξεφλούδιστο αυγό αν τους πεις για backlight bleeding,

είτε κάνε την αγορά από κάποιο κατάστημα που αναγνωρίζει ως doa το συγκεκριμένο πρόβλημα,

πχ το polytope.gr το έκανε, αλλά έκλεισε,

είτε σκέψου το ενδεχόμενο αγοράς από το εξωτερικό (amazon κυρίως) όπου κατά πάσα πιθανότητα

θα εξυπηρετηθείς σε περίπτωση προβλήματος.

Εννοείται ότι απαγορεύεται να δώσεις παραπάνω χρήματα για ίδια χαρακτηριστικά

ή για χαρακτηριστικά που δεν σου χρειάζονται εξαιτίας του οποιουδήποτε προσχήματος

(πχ λιγότερο bleeding).

Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να φροντίσεις αν κακοπέσεις να μπορείς να αποζημιωθείς.

Σχετικά με το μέγεθος μη ψαρώνεις καθόλου.

Όσο υπερβολικές ήταν πριν 5-6 χρόνια οι 27άρες έναντι των 24άρων,

όσο υπερβολικές ήταν πριν 1,5 χρόνο οι 34άρες uwide έναντι των 27 wide

άλλο τόσο υπερβολικό/κουραστικό είναι και το 37,5 uwide έναντι του 34 uw.

Αν έχεις την δυνατότητα να δεις από κοντά είναι το ιδανικό, αν δεν την έχεις,

η (υποκειμενική) άποψη μου είναι, ότι παραπάνω από το ύψος της 27w ή 34uw

δεν εξυπηρετεί για productivity (excell, word κλπ).

Αυτό λύνεται εναρμονίζοντας τα παράθυρα εργασίας στο ύψος που σε βολεύει.

Αυτό που δεν λύνεται είναι ότι κερδίζεις 20% εμβαδό για τις ταινιάρες και τις παιχνιδάρες σου.

Δεν σε προτρέπω ξεκάθαρα στην αγορά ένος ++34uw monitor

γιατί σε αυτό το pricerange (πιθανότατα) θα αγοράζεις σε λίγους μήνες (true) hdr 34uw.

https://www.asus.com/Monitors/ROG-SWIFT-PG35VQ/

https://www.youtube.com/watch?v=BglXFscPxy4 

Επεξ/σία από Whitefanged
  • Like 1
Δημοσ.

Παντως αντε να δουμε μηπως με τα νεα ips οπως το acer x35 σταματησει το φαινομενο του bleeding που απο οτι βλεπω ισχυει ακομα. Ακομα και τωρα αναγκαστικα θα πρεπει να πας σε eizo gaming για να μην το εχεις. Τα καινουργια ips παντως δειχνουν αρκετα εντυπωσιακα...

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...