Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

το ότι ο ουδέτερος γειώνεται σε ένα σημείο στο σύστημα ΤΤ και σε πολλαπλά σε ΤΝ δεν σημαίνει και ότι είναι η γείωση της ΕΗΕ, με το να μην έχεις γείωση και να επαφίεσε στον ουδέτερο για να γειωθεί η ΕΗΕ κινδυνεύει η ζωή των χρηστών της ΕΗΕ

Δεν μίλησα για ΕΗΕ Αλλά για το δίκτυο της ΔΕΗ. Κάποιος είπε ποιο πριν για το δίκτυο της ΔΕΗ όπου γείωση και ουδέτερος είναι κοινός. Καθώς έγραφαν αν το πρόβλημα είναι της ΔΕΗ κλπ.

προφανώς την πρώτη φορά που σου απάντησα δεν το κατάλαβες, για τελευταία φορά η δεη δεν σου φέρνει γείωση οπότε ότι και να έκανε στο στύλο της δεν αφορούσε την γείωση σου. Αν το πρόβλημα που είχες έφυγε μετά την εργασία της δεη απλά σημαίνει ότι καλύφθηκε από την σωστή σύνδεση του χαλαρού ουδέτερου και δεν λύθηκε. Αφού όπως γράφεις όλα τα μεταλλικά μέρη των συσκευών σου απέκτησαν δυναμικό σημαίνει ότι δεν έχεις γείωση.

Η γείωση της ΔΕΗ είναι κοινή με τον ουδέτερο. Και ο ουδέτερος με την γείωση πάλι ενώνονται τουλάχιστον στην επαρχία. Οπότε θεωρητικά και από την ΔΕΗ παίρνεις γείωση.

• Απαντ. 43
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δεν μίλησα για ΕΗΕ Αλλά για το δίκτυο της ΔΕΗ. Κάποιος είπε ποιο πριν για το δίκτυο της ΔΕΗ όπου γείωση και ουδέτερος είναι κοινός. Καθώς έγραφαν αν το πρόβλημα είναι της ΔΕΗ κλπ.

Η γείωση της ΔΕΗ είναι κοινή με τον ουδέτερο. Και ο ουδέτερος με την γείωση πάλι ενώνονται τουλάχιστον στην επαρχία. Οπότε θεωρητικά και από την ΔΕΗ παίρνεις γείωση.

Επαρχία είμαι και αγροτική περιοχή. Δηλαδή το πρόβλημα το δικό μου ήταν όντως στην κολόνα της ΔΕΗ? Η απλά εξακολουθω να έχω αλλά απλά κουκουλοθηκε? Συγνώμη για την άγνοια μου αλλά με βάλατε στην πρίζα.ξαναθυμιζω πάλι ότι το δικό μου πρόβλημα λύθηκε αμέσως μετά την επιδιόρθωση από την ΔΕΗ.

Και σορυ για το εκτός θέματος

Δημοσ.

Μπορεί και από σένα μπορεί και από την ΔΕΗ. Αν είχανε και άλλοι πρόβλημα τότε ήτανε σίγουρα από τη ΔΕΗ. Αν εκεί που μένεις δεν έχει κοντά σπίτια δεν μπορείς να ξέρεις με σιγουριά από που ήτανε.

Είναι σπάνιο να γίνετε αυτό ( και να είναι και θέμα δεη) αλλα ειναι εφικτο .

Δημοσ.

Aν η δεη έφερνε γείωση στις ΕΗΕ τότε δεν θα ήταν υποχρεωτική η κατασκευή γείωσης και ο έλεγχος καλής λειτουργίας της  στα κτήρια. Περί συστημάτων γείωσης δεν ξαναγράφω, προφανώς δεν κατάλαβες τίποτα, έτσι και αλλιώς η γνώμη των ιδιωτών δεν έχει σχέση με την λειτουργία των δικτύων διανομής

Δημοσ.

Στην επαρχία ακολουθείται το σύστημα γείωσης TN C-S, οπου ο ουδέτερος διακλαδώνεται στο μετρητή, και η μία διακλάδωση χρησιμοποιείται ως γείωση μέσα στην εγκατάσταση.

Οπότε αν αποσυνδεθεί ο ουδέτερος απο την κολώνα, τότε χάνεται και η γείωση.

Αυτό όμως είναι το μικρότερο προβλημα, γιατι διακοπή ουδετερου σε τριφασική εγκατάσταση σημαίνει οτι όλες οι μονοφασικές συσκευές θα δεχτουν πολική τάση (μεταξύ δύο φάσεων) 400 Volt και θα καούν.

Εφόσον κάτι τέτοιο δέν έχει συμβεί, το πρόβλημα είναι κάπου αλλού στην εγκατάσταση και όχι στην κολώνα.

Δημοσ.

ο ουδέτερος δεν διακλαδίζεται απλώς στην είσοδο της ΕΗΕ αλλά συνδέεται και με την γείωση της ΕΗΕ οπότε αν διακοπεί στο δίκτυο η εγκατάσταση εξακολουθεί να είναι γειωμένη. Αλλιώς θα είχαμε τα προβλήματα που αναφέρθηκαν στο νήμα και πιθανούς θανάτους από ηλεκτροπληξία σε κάθε αποσύνδεση του ουδετέρου.

Όταν αποσυνδέεται ο ουδέτερος στο δίκτυο ο ουδέτερος της ΕΗΕ αποκτά το δυναμικό που προκύπτει από την κατανομή των καταναλώσεων ανά πάσα στιγμή, δεν έχει απαραίτητα 400V μπορεί να έχει και 0

Η δεη αποζημιώνει τις ζημιές των συσκευών που οφείλονται στην διακοπή του ουδετέρου στο δίκτυό της όμως δεν πρόκειται πότε να αποζημιώσει τις ζημιές σε ανθρώπους γιατί η γείωση που θα του σώσει την ζωή είναι ευθύνη του καταναλωτή και όχι του δικτύου

Δημοσ.

Λοιπόν σήμερα βρήκα χρόνο και κάλεσα στο τηλεφωνικό κέντρο της εταιρείας που αγόρασα το κλιματιστικό και που έστειλε τον εξωτερικό συνεργάτη της για την εγκατάσταση. Τους είπα με έντονο ύφος (λάθος μου αλλά παρασύρθηκα) το τι είχε συμβεί και πως ο εγκαταστατης τους δεν ηταν σοβαρός και πως θα έπρεπε να ενημερώσουν και τους υπολοίπους πελάτες τους για να κάνουν έναν έλεγχο. Η απάντηση ήταν ότι ο συνεργάτης τους είναι σοβαρός και πως θα ενημερώσουν και τους άλλους συνάδελφους τους και θα επικοινωνησουν μαζί μου σύντομα..Επίσης επειδή πλήρωσα προσταντζα την συντήρηση για του χρόνο ζήτησα να μην μου έρθει ο ίδιος και οτι θέλω μια έκθεση / αναφορά κάτι τέλος πάντων από το συμβάν για να διεκδικήσω τα δικαιώματα μου οποία κιαν είναι αυτά. Σας επισυνάπτω μια φωτογραφία για να κρίνετε και εσείς την σοβαρότητα - υπευθυνότηταpost-245179-0-25807500-1502288229_thumb.jpg και αν θέλετε να μου πείτε εαν είμαι υπερβολικός. Σημείωση ότι εκτος από έμενα και την γυναικά στο σπίτι υπάρχουν παιδιά.  

Δημοσ.

post-245179-0-25807500-1502288229.jpg

Οχι φιλε.τι υπερβολικος,δεν ειανι αστεια αυτα.Δεν το κατεχω με τα ρευματα αλλα ειναι οφθαλμοφανες.Προφανως και δεν περρισευει το (κιτρινοπρασινο)καλωδιο,ουτε μπορω να φανταστω καποια δικαιολογια του στυλ ..δεν χρειαζεται να συνδεθει γιατι με το ταδε ειναι οκ

Να παρατηρησω οτι εκεινη την εποχη στην δικια μου περιπτωση ειχα εναν μετρητη καταναλωση που εδειχνε και την ταση live οπου επαιζε μεταξυ 190-240 και κυριως οταν εθετα σε λειτουρια καποια συσκευη μεγαλης καταναλωσης.

Οπου μετα την συνδεση του ουδετερου απο την Δεη εφτιαξε και αυτο και σταθεροποιηθηκε ,Δεν ειδα ποτε ξανα κατω απο 218 και πανω απο 220.

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.

Κακά τα ψέματα πάντως, ο εγκαταστάτης του κλιματιστικού (ακα ψυκτικός) δεν έχει καμία δουλειά να συνδέει το μηχάνημα με το ρεύμα. Κανονικά πρέπει να φωνάζουμε ξεχωριστά ηλεκτρολόγο, απλά την βγάζουμε με τον ψυκτικό επειδή "πιάνουν τα χέρια του"...

Δημοσ.

Κακά τα ψέματα πάντως, ο εγκαταστάτης του κλιματιστικού (ακα ψυκτικός) δεν έχει καμία δουλειά να συνδέει το μηχάνημα με το ρεύμα. Κανονικά πρέπει να φωνάζουμε ξεχωριστά ηλεκτρολόγο, απλά την βγάζουμε με τον ψυκτικό επειδή "πιάνουν τα χέρια του"...

Υπάρχει μια δόση αλήθειας σε αυτό που λες, άλλα να θέσω δυο προβληματισμους 1. Αν δεν ξέρεις ρωτάς η το λες και 2. εγώ σαν καταναλωτής πλήρωσα για εγκατάσταση,η εταιρεία θα μπορούσε να είχε και έναν πιστοποιημένο ηλεκτρολόγο. Έμενα με ενδιαφέρει να γίνει σωστή δουλειά και όχι στα καλά καθούμενα να πάθω κάτι επειδή δεν στείλανε κάποιον υπεύθυνο και μάλιστα μεγάλη εταιρεία. Εγώ με την εταιρεία έχω τρελαθεί και όχι με τον εξωτερικό συνεργάτη.

• Super Moderators
Δημοσ.

Θα μπορούσε, αλλά θα τον πλήρωνες extra, δεν θα συμπεριλαμβανόταν στο ποσό που έδωσες για την εγκατάσταση του κλιματιστικού.

Αν είχες πάρει μεγάλο A/C (πχ 24αρι) που ήθελε ξεχωριστή ασφάλεια και γραμμή μόνο του, τι θα γινόταν? Δεν μπορεί να καλύψει τέτοια έξοδα το fixed ποσό εγκατάστασης.

Δημοσ.

Θα μπορούσε, αλλά θα τον πλήρωνες extra, δεν θα συμπεριλαμβανόταν στο ποσό που έδωσες για την εγκατάσταση του κλιματιστικού.

Αν είχες πάρει μεγάλο A/C (πχ 24αρι) που ήθελε ξεχωριστή ασφάλεια και γραμμή μόνο του, τι θα γινόταν? Δεν μπορεί να καλύψει τέτοια έξοδα το fixed ποσό εγκατάστασης.

Επειδή πρόκειται για την ασφάλεια μου λέω με βεβαιότητα ότι θα τον πλήρωνα εξτρά, όπως έγινε και στην συγκεκριμένη κατάσταση.70€ για αυτήν την εγκατάσταση και 20€ για τον ηλεκτρολόγο μου να διορθώσει το λάθος του πρώτου σύνολο 90€ τελική τιμή. Δεν μιλάμε για μαγαζιά γειτονιάς μιλάμε για πολυεθνικές με συμβάσεις κτλ, επίσης ας σκεφτούμε ότι αυτη η αρπακολα μπορεί να έχει γίνει και σε άλλους καταναλωτές οι οποίοι εμπιστευθηκαν το μεγάλο όνομα. 

• Super Moderators
Δημοσ.

Κι από Mediamarkt κι από "μικρό" μαγαζί πάντως μου είπαν εξαρχής ότι πρέπει να φωνάξω δικό μου ηλεκτρολόγο.

Καλά έκανες και τους το είπες πάντως, απλά σου λέω τι μπορεί να ακούσεις από αυτούς.

Δημοσ.

Ναι κουβεντα κανουμε. Γνωρίζω το τι μπορεί να ακούσω, απλά καποια πράγματα βγάζουν ματι και ξερω τι να απαντήσω. Όπως έγραψα και ποιο πριν ο υπάλληλος σε συνομιλία μας μου έκανε παρατήρηση οτι τα συνεργία τους είναι πιστοποιημενα και γνώστες(βλέπε φώτο να δεις γνώσεις). Έμενα και φαντάζομαι και άλλους δεν με ενημέρωσαν οτι θα έπρεπε να έχω και τον ηλεκτρολόγο μου και στο φινάλε εγώ δεν είμαι τεχνικός για να ξέρω τι ειδικότητα χρειάζεται. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...