Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κοίτα, η συνδρομή δεν είναι 150 ευρώ... Ας μη λέμε ό,τι μας κατέβει κάνοντας την τρίχα τριχιά.

Από την άλλη, αν τα οικονομικά σου δεν σου επιτρέπουν να πληρώνεις την συνδρομή της Sony, το ψάρεμα είναι όντως μια πολύ καλή λύση.

Η κλασσικη απαντηση. Νομιζω πως το Insomnia εχει μονο  VIP και celebrities τελικα που ξοδευουν τα φραγκα τους σε ακριβα χομπι οπως Ps4 xbox μιλαμε για χιλιαδες ευρω μονο οι εκλεκτοι ασχολουνται με αυτα μονο οι εκλεκτοι. Ταλαιπωρει...... λολ

Δημοσ.

κατ αρχας την μλκα την ξεκινησε η ms κ κανεις δεν παραπονεθηκε ,τους πασαρε κ κανα 2κλασσατο παιχνιδι κ ειπαν κ ευχαριστω

τωρα για την sony αυξηση τιμης χωρις αυξηση παρεχομενων υπηρεσιων ειναι φαουλ οτι κ να λενε τα παιδακια του ναι σε ολα 

Δημοσ.

Η κλασσικη απαντηση. Νομιζω πως το Insomnia εχει μονο  VIP και celebrities τελικα που ξοδευουν τα φραγκα τους σε ακριβα χομπι οπως Ps4 xbox μιλαμε για χιλιαδες ευρω μονο οι εκλεκτοι ασχολουνται με αυτα μονο οι εκλεκτοι. Ταλαιπωρει...... λολ

Το θέμα είναι ότι η βιομηχανία του gaming δεν περιορίζεται στην Ελλάδα και στους celebrities του Insomnia φίλε μου... Ούτε περιστρέφεται γύρω από εσένα και τα οικονομικά σου. 

Εάν όλα αυτά είναι τόσο ακριβά και για τις υπόλοιπες μεγάλες αγορές του πλανήτη και ο κόσμος δεν μπορεί να πληρώσει, σίγουρα θα γίνει η ανάλογη προσαρμογή στις τιμές.

Δεν είναι θέμα VIPs και celebrities. Θέμα παγκόσμιας αγοράς είναι.

• Like 1
Δημοσ.

Τελικά πολύ καλά κάνει η Sony και αυξάνει την τιμή.........εφόσον βρίσκει πρόσφορο έδαφος..…η τεχνική της σαλαμοποίησης πρώτα τα DLC που συνήθισε το κοπάδι να πληρώνει 70€ για ένα ημιτελές παιχνίδι, μετά η χρέωση του multiplayer κομματιού ενός παιχνιδιού, μετά η αύξηση στην χρέωση, άντε να δούμε τι θα έρθει μέτρα........αλλά σωστά παρατήρησε κάποιος παραπάνω.........ας έχω εγώ να πληρώσω και τι με νοιάζει.......και ας μην ξεχνάμε ότι όλα τα multiplayer παιχνίδια που υπάρχουν στο PlayStation υπάρχουν και στο PC και το multiplayer κομμάτι τους είναι ΔΩΡΕΑΝ…και κοστίζουν και πολλές φορές λιγότερο από την αντίστοιχη έκδοση τους για PlayStation.

Μάλλον όμως από ότι φαίνεται από τα περισσότερα σχόλια το να υποστηρίζεις το αυτονόητο (δωρεάν multiplayer) πλέον είναι πολυτέλεια. Πληρώστε λοιπόν ήδη τους έχετε ανοίξει την όρεξη να δούμε τι θα είναι το επόμενο που θα μας χρεώσει έξτρα η Sony....

• Like 1
Δημοσ.

Προσωπικά είναι η πρώτη φορά που ακούω ότι πληρώνουν οι κονσολάδες για multiplayer(όποια κονσόλα και να έχουν).

Γιατί τρώνε τέτοια παπάντζα;

Το θεωρώ γελοίο να το κάνουν αυτό, από την άλλη βέβαια πέρασαν τα DLC και την σαλαμοποίηση ως νορμάλ...

• Like 1
Δημοσ.

και ας μην ξεχνάμε ότι όλα τα multiplayer παιχνίδια που υπάρχουν στο PlayStation υπάρχουν και στο PC και το multiplayer κομμάτι τους είναι ΔΩΡΕΑΝ…και κοστίζουν και πολλές φορές λιγότερο από την αντίστοιχη έκδοση τους για PlayStation.

Μάλλον όμως από ότι φαίνεται από τα περισσότερα σχόλια το να υποστηρίζεις το αυτονόητο (δωρεάν multiplayer) πλέον είναι πολυτέλεια.

Ποιος επωμίζεται το κόστος του multiplayer στο PC και ποιος στην κονσόλα? Γιατί είναι free το multiplayer στο PC? Σίγουρα όχι επειδή είναι αγαθό που "είναι αυτονόητο να είναι δωρεάν".

Οι κονσόλες ήταν ανέκαθεν κλειστά συστήματα με διάφορα κόστη όπως R&D και hardware τα οποία δεν υπάρχουν σε μια ανοιχτή πλατφόρμα όπως το PC. Εξού και η διακύμανση στις τιμές των τίτλων μεταξύ consoles και PC.

Ακόμα και σήμερα με την αρχιτεκτονική να πλησιάζει σε PC, στην ουσία Sony και MS "ψωνίζουν" για να κατασκευάσουν και να συναρμολογήσουν ένα πακέτο για τελική χρήση.

Θα χρεώσουν έναν dev/publisher για δικαιώματα χρήσης, με το αντάλλαγμα ότι αυτός θα εκμεταλλευτεί το όνομα και την εγκατεστημένη βάση χρηστών του brand για προώθηση πωλήσεων. Εννοείται ότι αυτό το κόστος θα επιβαρύνει τον τελικό καταναλωτή. Γι αυτό είναι πιο ακριβά τα παιχνίδια στις κονσόλες απ'ότι στο PC.

• Like 1
Δημοσ.

Προσωπικά είναι η πρώτη φορά που ακούω ότι πληρώνουν οι κονσολάδες για multiplayer(όποια κονσόλα και να έχουν).

Γιατί τρώνε τέτοια παπάντζα;

Το θεωρώ γελοίο να το κάνουν αυτό, από την άλλη βέβαια πέρασαν τα DLC και την σαλαμοποίηση ως νορμάλ...

Θα σου πω εγω γιατι οι "κονσολαδες " πληρωνουν το multi .

Για να μην κανουν σουρωτηρι το Division  τα cheats που σε  σκοτωνουν  απο εκτος πιστας τοποθεσιες  .Το πιασες η ' θες να στο αναλυσω περισσοτερο με αλλα παραδειγματα  ?

Επισης δεν  εχουν ουτε θελουν ολοι να διαθεσουν 2500 + για να φτιαξουν σοβαρο συστημα  ωστε να εχουν gaming pc και να μην ειναι ταλαιπωροι κατ'φαντασιαν  pc  gamers ...

• Like 1
Δημοσ.

Θα σου πω εγω γιατι οι "κονσολαδες " πληρωνουν το multi .

Για να μην κανουν σουρωτηρι το Division  τα cheats που σε  σκοτωνουν  απο εκτος πιστας τοποθεσιες  .Το πιασες η ' θες να στο αναλυσω περισσοτερο με αλλα παραδειγματα  ?

Επισης δεν  εχουν ουτε θελουν ολοι να διαθεσουν 2500 + για να φτιαξουν σοβαρο συστημα  ωστε να εχουν gaming pc και να μην ειναι ταλαιπωροι κατ'φαντασιαν  pc  gamers ...

1. και ποιος σου ειπε οτι πρεπει να πληρωνουν ολοι για να παιζουν καποιοι division

2. Αναφορικα αυτο με το κοστος του pc ισως ειναι η μεγαλυτερη μπουρδα που εχει γραφτει ( οχι μονο απο εσενα) δε το αναλυω διοτι δεν εχει απολυτως κανενα νοημα.

Δημοσ.

δε το αναλυω διοτι δεν εχει απολυτως κανενα νοημα.

Ανέλυσε γιατί θα έπρεπε να είναι δωρεάν το multiplayer στις κονσόλες. Σοβαρά τώρα χωρίς ειρωνίες περί ελιτισμού και λεφτάδων...

Δημοσ.

Τι αναλυσω φιλε μου την αποψη οτι επειδη οι Pcades δινουν 2000€ για να φτιαξουν μηχανημα τους χαριζει πχ το steam to multiplayer  ενω οι αλλοι ps4/xbox επειδη ειναι πιο φθηνα βαρατε τους στο multiplayer? Να σου θυμησω πως οι pcades πληρωνουν για να παιζουν Elder scrolls online ενψ στο ps4 εκτος αυτου πληρωνουν και τη Sony. Tο αυτοννοειτω να αναλυσω? Εχω και Pc και ps4 συγκεκριμενα παιζω (λιωνω) το elite dangerous το αγορασα στο ps4 γιατι μου αρεσει το community του. Στο Pc ειναι free στο Ps4 πρεπει να πληρωνω. Παροχες και στα 2 ! οι ιδιες, τιποτα περισσοτερο τιποτα λιγοτερο. Τα disconnect στο ps4 πανε βροχη στο pc πολυ λιγα.

Κατι αλλο αν ειχα ενα pc των 500€ τι θα γινοταν θα πληρωνα συνδρομη? Αν μου πει κανενας οτι δε θα ετρεχε τπτ θα απαντησω οτι μια χαρα στο low/medium θα τρεχει παιχνιδια.

Δε προσπαθω ουτε να μειωσω κανεναν ουτε κλαιγομαι για τα 10€. Απλα τα αυτονοητα δε γουσταρω να μας τα περνανε σαν κατι φοβερο exceptional premium.

Προσφατα φιλος μιλουσαμε  για ιντερνετ και στην Ιταλια το Internet πλεον ειναι σχεδον τσαμπα (Ευρωπη) ενω εδω μας το πουλανε σαν Ουαο υπηρεσια. Αν θελαμε και για τους προλαλισαντες να ειμαστε Ευρωπη πρεπει να ειμαστε σε ολα.

Δημοσ.
Το 2015 ειχα φτιαξει ενα πανακριβο PC και αφου αρεσε στα παιδια το FIFA αποφασισαμε να το παιζουνε εκει και οχι στο PS3 λογω καλυτερων γραφικων.Ενα σπασιμο νευρων ηταν που καθε λιγο και λιγακι ο αλλος εκλεινε την συνδεση και εχαναν το παιχνιδι.

Ετσι πηραμε το Xbox One και τελειωσαν αυτα.Συμπερασματικα μονο για αυτο το λογο οι συνδρομες στις κονσολες αξιζουν τα λεφτα τους μεχρι τελευταιας δεκαρας, χωρις να βαζω τα δωρεαν παιχνιδια.

Δημοσ.

Στο Pc ειναι free στο Ps4 πρεπει να πληρωνω. Παροχες και στα 2 ! οι ιδιες, τιποτα περισσοτερο τιποτα λιγοτερο. Τα disconnect στο ps4 πανε βροχη στο pc πολυ λιγα.

Προσφατα φιλος μιλουσαμε  για ιντερνετ και στην Ιταλια το Internet πλεον ειναι σχεδον τσαμπα (Ευρωπη) ενω εδω μας το πουλανε σαν Ουαο υπηρεσια. Αν θελαμε και για τους προλαλισαντες να ειμαστε Ευρωπη πρεπει να ειμαστε σε ολα.

Δεν είναι τόσο απλό όπως το περιγράφεις.

Το PC και οι κονσόλες είναι 2 πολύ διαφορετικά οικονομικά μοντέλα. Έγραψα πιο πάνω κάτι σχετικό με royalties ως παράδειγμα.

Δεν έχουμε 3 κονσόλες εκ των οποίων στη μία παρέχεται κάτι δωρεάν ενώ στις άλλες 2 όχι. 

Εγώ βλέπω ότι κάποιος πρέπει να καλύψει κάποια έξοδα (servers κλπ) για να υπάρχει αυτή η υπηρεσία. Και είναι λογικό. Από τη μεριά των κονσολών το αναλαμβάνουν Sony και MS. 

Από τη μεριά των PC's... ποιος? Είναι όντως "free" υπό την έννοια ότι κάποια εταιρία πληρώνει για εμάς?

Ας μας δώσει κάποιος μια σαφή απάντηση για να καταλάβουμε τουλάχιστον γιατί θα έπρεπε να ζητάμε κάτι δωρεάν. Το ότι απλώς "στο PC είναι free" (το οποίο είναι ανοιχτή πλατφόρμα) δεν είναι επιχείρημα. Εκτός αν όντως νομίζετε ότι αυτό το κόστος το αναλαμβάνουν άλλοι για εσάς για να παίζετε τσάμπα ή ότι οι servers είναι από κοπανιστό αέρα...

Όσο αναφορά για την ποιότητα της υπηρεσίας (disconnects κλπ) είναι απόλυτα κατανοητό να έχει παράπονα ο καταναλωτής επειδή ακριβώς δεν του προσφέρεται δωρεάν η παροχή της υπηρεσίας. Εδώ μαζί σου.

Εγώ βγάζω συμπέρασμα ότι όλοι ζητάτε δωρεάν πράγματα χωρίς να ξέρετε όμως γιατί θα έπρεπε να είναι δωρεάν...

Το τελευταίο που αναφέρεις αφορά οικονομικές πολιτικές διαφορετικών χωρών και είναι άλλη συζήτηση. Παρόλα αυτά, δεν νομίζω ότι το internet είναι "σχεδόν" τσάμπα στις χώρες που αναφέρεις. Συνήθως ο πολίτης καλείται να πληρώσει για κάποιες υπηρεσίες που φαίνονται "φθηνές" με κάποιο άλλο πιο έμμεσο τρόπο, όπως πχ φορολογία.

Θεωρείς ότι πχ το internet θα έπρεπε να είναι free? Κι εγώ με τη σειρά μου θα μπορούσα να πω ότι το πόσιμο νερό που είναι πολύ πιο απαραίτητο από το online gaming, θα έπρεπε να είναι free για τους πολίτες. Δεν είναι όμως... υπάρχει ολόκληρο σύστημα από πίσω για να το έχεις, που απασχολεί προσωπικό.

• Like 1
Δημοσ.

Επισης δεν εχουν ουτε θελουν ολοι να διαθεσουν 2500 + για να φτιαξουν σοβαρο συστημα ωστε να εχουν gaming pc και να μην ειναι ταλαιπωροι κατ'φαντασιαν pc gamers ...

Μόνο 2500€?

Τουλάχιστον τα διπλά και αυτό μπας και φτάσεις το απλό PS4!

• Like 3
Δημοσ.

Δεν ειπα οτι πρεπει να ειναι free αλλα οσο η τεχνολογια προχωρα σε νεες οι παλιες απαξιονονται με μεγαλυτερη προσβαση στο κοινο. Δεν μπορουν ομως να λανσαρουν premium υπηρεσια το ιντερνετ οταν αλλου ειναι σχεδον free (εκει ηθελα να καταληξω)  

Για το ps plus θα διαφωνησω νομιζω οτι μας δουλευουν ψιλο γαζι ολους οχι μονο τους Ελληνες.

Και για την ερωτηση που εκανες

"Ας μας δώσει κάποιος μια σαφή απάντηση για να καταλάβουμε τουλάχιστον γιατί θα έπρεπε να ζητάμε κάτι δωρεάν."

Ας μας πει η Sony γιατι χρεωνει την υπηρεσια! δεν ενδιαφερονται ολοι για τα free games. Πραγματικα δεν εχω κατεβασει ουτε 1. Οταν εγραψα κατι τετοιο στο forum δηλαδα ας μας πει ρε παιδια γιατι να σε πληρωνουμε για το Internet. Μου την επεσαν με κατι σχολια "σιγα μη σου πουν εσενα για πιο λογο αυξανουν την τιμη"

Μα δεν αφορα μονο εμενα αφορα ΟΛΟΥΣ και ΟΛΟΥΣ την νοιαζει τη SONY και γω και συ και υπολοιποι ειμαστε συνολο των πελατων της. Και θελω να ξερω τι πληρωνω δεν καταλαβαινω που το περιεργο.

Αμα δλδ πηγαινα να παρω 2 σουβλακια και μου λεγε αυτο το πιτογυρο κανει 2 € και το διπλα 3€. Και ρωτησω γιατι αυτη διαφορα και δεν παρω απαντηση, Τι εντυπωση θα δημιουργησω. Οτι μαλλον με δουλευει ο τυπος.

Δημοσ.

Δεν ειπα οτι πρεπει να ειναι free αλλα οσο η τεχνολογια προχωρα σε νεες οι παλιες απαξιονονται με μεγαλυτερη προσβαση στο κοινο. Δεν μπορουν ομως να λανσαρουν premium υπηρεσια το ιντερνετ οταν αλλου ειναι σχεδον free (εκει ηθελα να καταληξω)  

Για το ps plus θα διαφωνησω νομιζω οτι μας δουλευουν ψιλο γαζι ολους οχι μονο τους Ελληνες.

Και για την ερωτηση που εκανες

"Ας μας δώσει κάποιος μια σαφή απάντηση για να καταλάβουμε τουλάχιστον γιατί θα έπρεπε να ζητάμε κάτι δωρεάν."

Ας μας πει η Sony γιατι χρεωνει την υπηρεσια! δεν ενδιαφερονται ολοι για τα free games. Πραγματικα δεν εχω κατεβασει ουτε 1. Οταν εγραψα κατι τετοιο στο forum δηλαδα ας μας πει ρε παιδια γιατι να σε πληρωνουμε για το Internet. Μου την επεσαν με κατι σχολια "σιγα μη σου πουν εσενα για πιο λογο αυξανουν την τιμη"

Μα δεν αφορα μονο εμενα αφορα ΟΛΟΥΣ και ΟΛΟΥΣ την νοιαζει τη SONY και γω και συ και υπολοιποι ειμαστε συνολο των πελατων της. Και θελω να ξερω τι πληρωνω δεν καταλαβαινω που το περιεργο.

Αμα δλδ πηγαινα να παρω 2 σουβλακια και μου λεγε αυτο το πιτογυρο κανει 2 € και το διπλα 3€. Και ρωτησω γιατι αυτη διαφορα και δεν παρω απαντηση, Τι εντυπωση θα δημιουργησω. Οτι μαλλον με δουλευει ο τυπος.

Η απαξίωση μιας τεχνολογίας δεν σημαίνει (πάντα) ότι η προηγούμενη μπορεί να παρέχεται δωρεάν ή έστω με τρελές εκπτώσεις. Αν οι αυτοκινητοβιομηχανίες αύριο βγάλουν μαζικά υβριδικά και ηλεκτρικά, θα πρέπει να σταματήσουν να χρεώνουν το ίδιο τους κινητήρες καύσης επειδή έχουν "απαξιωθεί"? 

Το internet (και το multiplayer σε προέκταση) πάντως, δεν είναι τεχνολογία. Είναι υπηρεσία. 

Επίσης, δεν θα βγει η Sony να μας δώσει τη λίστα με τα έξοδα του Playstation brand ώστε να καταλάβουμε τι ακριβώς πληρώνουμε...

Ούτε ο σουβλατζής που αναφέρεις θα σου αναλύσει πόσο χρεώνει την πατάτα στο γύρο.

Ο λόγος που χρεώνεται η υπηρεσία είναι.. επειδή είναι υπηρεσία! Όπως με όλες τις άλλες που πληρώνουμε. Ο λόγος που είναι "δωρεάν" στο PC είναι προφανώς επειδή τα έξοδα βγαίνουν από κάπου αλλού.

Εγώ λέω απλώς ότι αντί να κράζουμε μόνο, ας αναλογιστούμε αν όντως αυτό που ζητάμε είναι λογικό ή όχι.

Συμφωνώ (ότι είναι άδικο) σε αυτό που λες στο ότι κάποιος που θέλει πχ μόνο multi δεν θα έπρεπε να χρεώνεται και τα "free games" εφόσον δεν τον ενδιαφέρουν.

Παρ'όλα αυτά όμως στο παράδειγμα που αναφέρεις, το πιτόγυρο έρχεται ως ένα βασικό πακέτο και έχει μια καθορισμένη αρχική τιμή. 

Εάν εγώ πχ δεν θέλω κρεμμύδι ή μουστάρδα ή τζατζίκι ή το standard configuration τέλοσπάντων :-) , δεν σημαίνει ότι ο σουβλατζής θα μου κάνει έκπτωση επειδή δεν θα βάλει αυτά τα υλικά μέσα... καταλαβαίνεις τι θέλω να πω.

Επίσης δεν θα κάτσει να μου εξηγήσει γιατι χρεώνει πχ 50 λεπτά επιπλέον μια κουταλιά έξτρα τυροκαυτερής εφόσον ολόκληρο κουπάκι στο σούπερ κοστίζει 2 ευρώ...

Το ίδιο περίπου ισχύει και με τα "free games" και το multi. Η εταιρία σου το πουλάει ως πακέτο μιας ολοκληρωμένης υπηρεσίας. Δεν την φέρνει στα μέτρα σου. Αυτό όμως γίνεται συνήθως. Δεν το λες παράλογο... 

Το ίδιο πχ με το Netflix... Γιατί να χρεώνομαι για ολόκληρη τη βιβλιοθήκη ταινιών αφού δεν με ενδιαφέρουν όλες??? Εγώ θέλω να χρεώνομαι μόνο για κωμωδίες..

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...