zarzonis Δημοσ. 5 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2017 Καλημέρα σας, έχω ένα Synology DS215J NAS εδώ και μερικά χρόνια. Ως τώρα δεν είχα πρόβλημα με την απομακρυσμένη σύνδεση τόσο στο φοιτητικό μου σπίτι που τον έχω συνήθως όσο και στο πατρικό μου. Πρόσφατα στο πατρικό μου οι δικοί μου έβαλαν Wind και τώρα που τον έφερα τον NAS εδώ, αν και κάνω όλες τις ρυθμίσεις σωστά στο router(port forwarding, arp binding, Dynamic DNS), δεν μπορώ να τον δω από άλλο δίκτυο. Εσωτερικά δεν έχω θέμα, βλέπω όλες τις υπηρεσίες μου με ενδιαφέρουν στις κατάλληλες πόρτες. Το modem που έχω είναι το TP-Link TD-W8970. Σήμερα παρατήρησα μέσα στις πληροφορίες του modem ότι το IP/MASK και το Gateway έχουν τελείως διαφορετικές διευθύνσεις. Αν και δεν ξέρω πολλά από δίκτυα, νομίζω ότι βρίσκομαι πίσω από NAT. Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει στο τί μπορώ να κάνω για να δω τον NAS από εξωτερικό δίκτυο; Σας ευχαριστώ.
infin1tyGR Δημοσ. 5 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2017 Αν δοκιμάζεις με hostname, τσέκαρε και απευθείας με τη διεύθυνση, μήπως δεν δουλεύει σωστά το Dynamic DNS. Επίσης, μήπως η περίεργη διεύθυνση IP που λες ότι βλέπεις στο router είναι της μορφής 100.xxx.xxx.xxx ή 10.xxx.xxx.xxx;
zarzonis Δημοσ. 5 Αυγούστου 2017 Μέλος Δημοσ. 5 Αυγούστου 2017 Αν δοκιμάζεις με hostname, τσέκαρε και απευθείας με τη διεύθυνση, μήπως δεν δουλεύει σωστά το Dynamic DNS. Επίσης, μήπως η περίεργη διεύθυνση IP που λες ότι βλέπεις στο router είναι της μορφής 100.xxx.xxx.xxx ή 10.xxx.xxx.xxx; Ναι, ξέχασα να αναφέρω ότι δοκίμασα και με απευθείας τη διεύθυνση και δεν παίζει κι έτσι. Το Dynamic DNS παίρνει σωστή διεύθυνση. Το τσέκαρα αυτό. Η διεύθυνση που βλέπω στο router είναι όντως της μορφής 10.xxx.xxx.xxx
infin1tyGR Δημοσ. 5 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2017 Είσαι πίσω από CGN και γι' αυτό δεν μπορείς να κάνεις port forward. Ουσιαστικά δεν έχεις δική σου public IPv4 διεύθυνση αλλά την μοιράζεσαι με άλλους. Θα πρέπει να επικοινωνήσεις με την Wind και να ζητήσεις public IP address. Αν σε ρωτήσουν γιατί την θες, εξήγησέ τους ότι θες να βλέπεις το NAS σου από εξωτερικό δίκτυο.
zarzonis Δημοσ. 5 Αυγούστου 2017 Μέλος Δημοσ. 5 Αυγούστου 2017 Είσαι πίσω από CGN και γι' αυτό δεν μπορείς να κάνεις port forward. Ουσιαστικά δεν έχεις δική σου public IPv4 διεύθυνση αλλά την μοιράζεσαι με άλλους. Θα πρέπει να επικοινωνήσεις με την Wind και να ζητήσεις public IP address. Αν σε ρωτήσουν γιατί την θες, εξήγησέ τους ότι θες να βλέπεις το NAS σου από εξωτερικό δίκτυο. Σε ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια. Θα πάρω τηλέφωνο και θα ενημερώσω για την εξέλιξη. Πήρα τηλέφωνο πριν λίγο και μου έδωσαν public ip οπότε το πρόβλημα λύθηκε. Βλέπω κανονικά πλέον το NAS. Ευχαριστώ και πάλι για τη βοήθεια. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα