Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα.

Κάτι πολύ γενικό.

Χωρίς να ξέρω μοντέλο κινητού, τί βλάβη έγινε, ή κάτι άλλο, ήθελα να κάνω μία γενική ερώτηση:

εάν σε ένα κινητό χαλάσει η πλακέτα, οι φωτογραφίες χάνονται; Από τί εξαρτάται αυτό;

Μία μικρή ανάλυση πάνω σ' αυτό;

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Αν τις έχεις αποθήκευση σε μια κάρτα sd όχι δεν χάνονται.

Αν είναι στην μνήμη του κινητού ναι χάνονται γιατί αφού φτιαχτή κάνουν και Hard reset.

Δημοσ.

Όχι, δεν υπάρχει sd.

a. Όταν λέμε "φτιαχτεί", δεν μπορούν να τις κρατήσουν πριν την επισκευή;

b. Από τις λίγες γνώσεις που έχω, ένα μέρος της RAM τού κινητού είναι ο σκληρός δίσκος, ουσιαστικά. Εκεί πάνε και αποθηκεύονται εικόνες, video, κλπ του χρήστη. Εάν αυτό που έχω καταλάβει είναι σωστό, είναι ενιαία η πλακέτα με τον σκληρό δίσκο; Δεν μπορούν να επισκευάσουν/αντικαταστήσουν την πλακέτα, αφήνοντας ανεπηρέαστη τη RAM-σκληρό;

Δημοσ.

Όχι, δεν υπάρχει sd.

a. Όταν λέμε "φτιαχτεί", δεν μπορούν να τις κρατήσουν πριν την επισκευή;

b. Από τις λίγες γνώσεις που έχω, ένα μέρος της RAM τού κινητού είναι ο σκληρός δίσκος, ουσιαστικά. Εκεί πάνε και αποθηκεύονται εικόνες, video, κλπ του χρήστη. Εάν αυτό που έχω καταλάβει είναι σωστό, είναι ενιαία η πλακέτα με τον σκληρό δίσκο; Δεν μπορούν να επισκευάσουν/αντικαταστήσουν την πλακέτα, αφήνοντας ανεπηρέαστη τη RAM-σκληρό;

Ο αποθηκευτικός χώρος του κινητου (ο εσωτερικός) ειναι τσιπακια μνήμης (σαν στικάκι) κολλημένα πανω στη πλακέτα. Δεν ειναι κουμπώνω-ξεκουμπώνω όπως δίσκοι στους υπολογιστές. Οταν λοιπον φτιάχνουν την πλακέτα αλλάζει ολη η πλακέτα και οχι επιμέρους κολλημένα κομμάτια. Αυτό συμφερει τεχνικά για λογους χρόνου, κόστους εργατικών και ποσοστό επιτυχίας αποτελέσματος. 

Αρα αν ήθελες μεταφορά του τσιπ με ρισκο να μη δουλεψει, πρεπει να γίνει σε ειδικό εργαστήριο, το οποιο να εχει την παλιά και την καινουργια πλακέτα και να προσπαθήσει να κάνει σκάτζα. Αυτό σημαίνει κοστος. Με λιγα λογια αν οι φωτογραφίες σου ειναι τοσο σημαντικες, ακυρωσε την επισκευή, πάρε πίσω το κινητό και αρχισε να ψάχνεις εργαστηριο (ελλαδα ή εξωτερικό) που μπορει να κάνει αυτή τη δουλεια (και εσω ετοιμος για ακριβό κουστούμι)

• Like 2
Δημοσ.

ΑΝ εχεισ ρυθμισει να σωζονται σε κανα συννεφο τοτε τις βρίσκεις αν θυμασαι τα κωδικα..(στυλ onedrive)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...