Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

πιασε το σφυρι και το καλεμι,ανοιξε την διαμετρο που θελεις,με οποια ταχυτητα σε βολευει,διοτι οπως και να κανεις την τρυπα,το σοβατισμα και σπατουλαρισμα δεν το γλυτωνεις,ακομη και ποτηροτρυπανο  να εχεις,το οποιο δεν το λες και φτηνο,αν ειναι για τοιχους-μπετα.

• Απαντ. 71
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Επίσης, αν καταλήξεις στο ποτηροτρύπανο, μεγάάάλη προσοχή.

Αν δεν το 'χεις ξανακάνει είναι πολύ εύκολο να το υποτιμήσεις και να κάνεις ζημιά. Από τοίχο μέχρι...οδοντοστοιχία (αν όχι σοβαρότερο)

• Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Ανοιξα την τρυπα παιδες.

Ακουσα τις συμβουλες σας, σημαδεψα και απο τις δυο μεριες, σταθερα εσκαβα αλλαζοντας μερια. Πετυχα κεντρο, στην αρχη νομιζα θα χουν αποκλικη οι τρυπες αλλα διεψευσα τον εαυτο μου.

Δεν πιστευα οτι με σφυρι, καλεμι θα εβγαζα πολυ καλο αποτέλεσμα, αλλα το πετυχα και σας ευχαριστώ.

• Like 2
  • 10 μήνες μετά...
Δημοσ.

Πολύ της πλάκας φαίνεται.

Η ροπή του επαρκεί μόνο για πολύ μικρές βίδες, ενώ δεν αναφέρει καν πόσες στροφές φέρνει! Οπότε ίσως δεν κάνει ούτε για τρύπημα.

Το μόνο θετικό ότι έχει μπαταρία λιθίου, αλλά προσωπικά θα το απέφευγα

Δημοσ.

Και από εμένα όχι, μείνε μακριά. Καλύτερα να προτιμήσεις τα parkside του lidl που βγάζει ανα 3μηνο-4μηνο, σίγουρα καλύτερα από τα budget του πρακτικερ. 

Δημοσ.

Να πας σε ένα 20 τουλάχιστον volt .Αυτό φαίνεται πολύ μικρό και να σου δίνει και 2η μπαταρία δώρο με 30 ευρώ πολύ της πλάκας πρέπει να είναι.

Μου φαίνεται ότι το praktiker αντικατέστησε στην κινεζιά πλήρως το alex pak.:P Εμένα γενικά σαν κατάστημα που άνοιξε δίπλα στα πόδια μου στην Ανθούσα με απογοήτευσε πλήρως.Αν θέλω κάτι φεύγω και πάω 20 χιλιόμετρα δρόμο στο leroy αερολιμένα.

• Like 1
  • Thanks 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, Simon_says είπε

καλησπερες για τα budget εχουμε καμια αποψη ? η για αυτο συγκεκριμενα? https://www.praktiker.gr/p/drapanokatsavido-budget-14-4v-68176  για σπιτικη χρηση το θελω  βιδωματα κλπ αντε και για κανα ουπα

ΟΧΙ, μεινει μακρια, ειχα budget και ξερω. Ειναι παλαιας τεχνολογιας και θα σε κουραζει καθε φορα που θα το χρησιμοποιεις.
Θα περιμενεις την επομενη φορα που θα φερει το Lidl το 12(10,8)Volt (ναι το 12V ειναι πιο δυνατο απο αυτο) δραπανο που φερνουν με 40ευρω και θα το εχεις για παρα πολυ καιρο. Με ταχυτητες και ολα τα καλα των συγχρονων εργαλειων.
Εγω επελεξα αυτο που αποσπαται το βιδωτο τσοκ και αποκαλυπτει τσοκ εξαγωνο για μυτες. Οποιο και να παρεις καλο θα ειναι.

Επεξ/σία από orck
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
9 ώρες πριν, Simon_says είπε

καλησπερες για τα budget εχουμε καμια αποψη ? η για αυτο συγκεκριμενα? https://www.praktiker.gr/p/drapanokatsavido-budget-14-4v-68176  για σπιτικη χρηση το θελω  βιδωματα κλπ αντε και για κανα ουπα

Tελείως της πλάκας.

Περίμενε προσφορά από Lidl για Parkside. Πολύ τιμια και καλό VFM

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

παιδια πηρα αυτό το δράπανο από το leroy , πηρα και τις καταλληλες μυτες για να κανω τρυπες να βαλω ραφιερα στο μπανιο, όμως θέλω να παρω και μύτες ώστε να μπορω να βιδωσω κατι αν θελω γινεται ; αν ναι τι προτεινετε ;

ΥΓ : δε ξερω αν το λεω σωστα «μυτες» ειμαι noob οπως καταλαβατε
ΥΓ2: διαπιστωσα οτι θελω και μυτες διοτι παιδευομουν να βιδωσω τις βιδες στη ραφιερα με το χερι (κατσαβιδι χειρος :P )

Επεξ/σία από panosno1com
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, panosno1com είπε

παιδια πηρα αυτό το δράπανο από το leroy , πηρα και τις καταλληλες μυτες για να κανω τρυπες να βαλω ραφιερα στο μπανιο, όμως θέλω να παρω και μύτες ώστε να μπορω να βιδωσω κατι αν θελω γινεται ;

ΥΓ : δε ξερω αν το λεω σωστα «μυτες» ειμαι noob οπως καταλαβατε
ΥΓ2: διαπιστωσα οτι θελω και μυτες διοτι παιδευομουν να βιδωσω τις βιδες στη ραφιερα με το χερι (κατσαβιδι χειρος :P )

Οχι με αυτο το δραπανο δεν σου προτεινω να βιδωσεις τιποτα, δεν ειναι βολικο και πιθανοτατα θα τα σκισεις ολα. Υπερβολικα πολυ δυναμη.
Δραπανα τετοιου τυπου ειναι καταλληλα για βιδωμα με μυτες, μικροτερο βαρος, μικροτερη δυναμη ικανη για βιδωμα και το ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ υπαρξη καστανιας (ειναι το δαχτυλιδι που ρυθμιζει την δυναμη στρεψης αποτρεποντας να περασεις μεσα απο το υλικο που βιδωνεις). Εβαλα ενα δραπανο απο το ιδιο καταστημα, ιδιας μαρκας με αυτο που επελεξες και εσυ.
Αυτα ειναι επισης καταλληλα για τρυπημα τοιχου (κυριως σοβα μονο), ξυλου, πλαστικο και μεταλου περα απο το βιδωμα.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, orck είπε

Οχι με αυτο το δραπανο δεν σου προτεινω να βιδωσεις τιποτα, δεν ειναι βολικο και πιθανοτατα θα τα σκισεις ολα. Υπερβολικα πολυ δυναμη.
Δραπανα τετοιου τυπου ειναι καταλληλα για βιδωμα με μυτες, μικροτερο βαρος, μικροτερη δυναμη ικανη για βιδωμα και το ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ υπαρξη καστανιας (ειναι το δαχτυλιδι που ρυθμιζει την δυναμη στρεψης αποτρεποντας να περασεις μεσα απο το υλικο που βιδωνεις). Εβαλα ενα δραπανο απο το ιδιο καταστημα, ιδιας μαρκας με αυτο που επελεξες και εσυ.
Αυτα ειναι επισης καταλληλα για τρυπημα τοιχου (κυριως σοβα μονο), ξυλου, πλαστικο και μεταλου περα απο το βιδωμα.

δυστυχως δεν ηξερα (δεν ρωταγα?) και το αγορασα, εκανα τη δουλεια μου τρυπημα κλπ, απλά μετα που εβαλα το ουπα στο τελος ηθελε αρκετη δυναμη για να κατσει καλα η βιδα, ουπα απο το jumbo μαζι με τη ραφιερα :P . Υπαρχει κατιι φτηνο? (του στυλ 20 -30 ευρω? ) Εξαλλου δε θα κανω καθε μερα βιδωματα, δε με νοιαζει το να ειναι μπαταριας διοτι εχω προεκταση και μπαλαντεζα ! Απ οτι διαβασα πριν το αγορασω ειναι καλη επιλογη για αρχαριους ερασιτεχνες περιστασιακους χρηστες σε αυτη τη τιμη το δραπανο... 😕

Δημοσ.
1 ώρα πριν, panosno1com είπε

δυστυχως δεν ηξερα (δεν ρωταγα?) και το αγορασα, εκανα τη δουλεια μου τρυπημα κλπ, απλά μετα που εβαλα το ουπα στο τελος ηθελε αρκετη δυναμη για να κατσει καλα η βιδα, ουπα απο το jumbo μαζι με τη ραφιερα :P . Υπαρχει κατιι φτηνο? (του στυλ 20 -30 ευρω? ) Εξαλλου δε θα κανω καθε μερα βιδωματα, δε με νοιαζει το να ειναι μπαταριας διοτι εχω προεκταση και μπαλαντεζα ! Απ οτι διαβασα πριν το αγορασω ειναι καλη επιλογη για αρχαριους ερασιτεχνες περιστασιακους χρηστες σε αυτη τη τιμη το δραπανο... 😕

Κατα την γνώμη μου δεν χρειάζεται να κανεις περιττά έξοδα, το κατσαβίδι κανει πολυ καλή δουλειά για μια ραφιερα ή κατι παρόμοιο μια στο τόσο

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, NikosKallithea είπε

Κατα την γνώμη μου δεν χρειάζεται να κανεις περιττά έξοδα, το κατσαβίδι κανει πολυ καλή δουλειά για μια ραφιερα ή κατι παρόμοιο μια στο τόσο

όπως τα είπαν και οι δύο παραπάνω.Αυτό που πήρες είναι καλό δράπανο για ερασιτέσνες να ανοίγει τρύπες.Δεν είναι για βίδωμα.Αν είχε ρυθμιστή στροφών πάνω θα μπορούσες να το χρησιμοποιήσεις στην πιο μικρή ταχύτητα αλλά και πάλι με κίνδυνο.Με ξυνίζει όμως δράπανο με 60 ευρώ να μην έχει πάνω ρυθμιστή στροφών όταν πολύ φτηνότερα κινέζικα έχουν.

Για 2-3-5 βίδες βίδωσε με ένα απλό κατσαβίδι.Εγώ αν και έχω ειδικό για βίδες συνήθως με ένα κατσαβίδι βάζω 2-3 βίδες.Μόνο για κάποια ξυλοκατασκευή που θέλει πολλές θα το χρησιμοποιήσω.Για δύσκολές βίδες που θέλουν πολύ βίδωμα - ξεβίδωμα πάρε ένα όσο το δυνατόν πιο μακρύ το οποίο ασκεί περισσότερη δύναμη στη βίδα.Εγώ έχω ένα από Κινέζο με ένα ευρώ και κάνει μια χαρά τη δουλειά του σε δύσκολες βίδες.

Επεξ/σία από papoys1
Δημοσ.

Για περιστασιακή χρήση πήρες ένα αδικαιολόγητα ακριβό εργαλείο. Καλό μεν αλλά με την χρήση που θα κανείς δεν χρειαζόταν. Συμφωνώ με τους άλλους βιδωνε με το χέρι. Εκτός και εάν φτιάξεις ξυλοκατασκευες (κουτιά μελαμίνης) που θέλουν πολλές βίδες.

Εναλλακτικά εάν θες κάτι ηλεκτρικό προετεινω το κλασικό δραπαβοκατσαβιδο Λίντλ με 40ευρω με αφαιρούμενη βιδωτό τσοκ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...