Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημερα

Ψανχομαι τον τελευταιο να αγορασω ενα δραπανοκατσαβιδο καθαρα για δουλειες στο σπιτι οποτε χρειαστει.Μεγιστο budget 120-130 ευρω.

Αρχικα σκεφτομουν να παω σε σκετο κρουστικο δραπανο ρευματος.Τι προαλλες ομως φτιαξαμε με τον πατερα του κατι λαμαρινες στην αποθηκη με ενα cichago pneumatic δραπανοκατσαβιδο μπαταριας που εκανε παπαδες.Ουτε καλωδια ουτε τιποτα.

Οποτε ειπα να παρω και εγω.Ψαχνοντας λιγο πιστευω οτι ενα 12v θα με καλυψει(δεν θελω να γκρεμισω και κανα τοιχο).Μερικοι μου ελεγαν για 18v αλλα τα θεωρω υπερβολη για ερασιτεχνη.

Κατεληξα λοιπον σε αυτο που εχει και βαλιτσα με παρελκομενα.Λετε να με καλυψει;Η χρηση ξαναλεω ειναι καθαρα για καμια τρυπα στον τοιχο περιστασιακα και κανα βιδωμα σε ξυλο ή λαμαρινα/στρατζαριστο.

• Απαντ. 71
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

με αυτα τα λ7,παιρνεις 2  των 20 βολτ με μπαταρια λιθιου,απο λιντε.κριμα να πληρωνεις ονομα.και του λιντε ειναι δοκιμασμενο και με τριετη εγγυηση.το μονο μειον,πρεπει να περιμενεις να ξαναφερει.τα ειχε προ 3-4 εβδομαδων.

• Like 1
Δημοσ.

Τέτοια μηχανήματα δεν θέλω από τα lidl. Έχω που έχω άσχημες εμπειρίες με κάτι ηλεκτρονικές συσκευές από εκεί (την μια περιμένω εδώ και 1.5 μήνα να μου την αλλάξουν) δεν νομίζω τώρα να συγκρίνεται το όνομα makita, dewalt, cp, bosch black n decker με τα Parkside. Έχει ο πεθερός μου ηλεκτρικο πριόνι και είναι χάλια μαυρα.

Ευχαριστώ πάντως για την άποψή σου

• Like 1
Δημοσ.

για ερασιτεχνικη χρηση,και πολυ ειναι το ονομα παρκσαιντ.θα γραψω ενα σεναριο,αλλα οταν συμβει,μην με αποκαλεσεις μεντιουμ ή προφητη....αγοραζεις το μακιτα με 100φευγα γιουρια.το χρησιμοποιεις με οποιονδηποτε τροπο.οι μπαταρια νικαντ που εχει,θελει ειδικη μεταχειρηση,διοτι εχει και το φαινομενο μνημης,καθοτι αρχαια τεχνολογια.θα εχεις ριξει το βρισιδι της αρκουδας διοτι θα ξεμενεις απο μπαταρια,εκτος και αν το εχεις για κανα δυο βιδες.οπως και να το δουλεψεις,στον χρονο πανω το πολυ,ενα στοιχειο τουλαχιστον ,θα τα εχει παιξει  και θα ριχνει ολη την υπολοιπη .και η εγγυηση μπαταριας ισχυει για 6 μηνες.......αυτα θα συμβουν.......

Δημοσ.

Αν δεν είναι "τυπογραφικό" λάθος (δηλαδή να έγραψαν Ni-Cd κατά λάθος), ισχύουν όσα λέει ο dollyy19 για την μπαταρία.

Και μάλιστα θεωρώ απαράδεκτο ότι αυτή την εποχή μπορεί κάποια νέα συσκευή να πωλείται με μπαταρίες νικελίου-καδμίου τη στιγμή που είναι γνωστά τα θέματά τους

• Like 1
Δημοσ.

Τέτοια μηχανήματα δεν θέλω από τα lidl. Έχω που έχω άσχημες εμπειρίες με κάτι ηλεκτρονικές συσκευές από εκεί (την μια περιμένω εδώ και 1.5 μήνα να μου την αλλάξουν) δεν νομίζω τώρα να συγκρίνεται το όνομα makita, dewalt, cp, bosch black n decker με τα Parkside. Έχει ο πεθερός μου ηλεκτρικο πριόνι και είναι χάλια μαυρα.

Ευχαριστώ πάντως για την άποψή σου

Δεν θα προσπαθησω να σε πείσω, ουτε εργάζομαι στο lidl.

Εχω εργαλεία απο τον πατέρα μου και εχω πάρει και δικά μου (διαφορες μάρκες). Αλλα μπαταρίας, άλλα ρευματος, κλπ Εχουν δουλευτεί σε ελαφριες, σε βαριές, υπο φορτίο, γενικά εχω κάνει δοκιμές αλλά οχι σαν επαγγελματίας. 

Σε διαβεβαιώ λοιπον οτι τα φθηνά των γνωστών εταιρειών ειναι μάπα, ειτε απο απόδοση ή απο αντοχή. Τυχαία (κυριολεκτικκά) αγορασα περσι το parkside pabs 20-li a1. Απο τοτε εχει γίνει το μοναδικό μπαταρίας που κουβαλώ. Εχει φαει πολύ ξύλο έχει βιδώσει/ξεβιδώσει άπειρες βίδες και απο τρύπες οτιδήποτε εκτός απο τοίχο που πάντα δουλευω κρουστικό ρευματος. Η μπαταρία θεική (λιθίου). Απο δύναμη άψογο. Φαντάσου ενθουσιάστηκα τόσο που περιμενα να το φέρει πάλι για να πάρω και δευτερο, αλλά άλλαξε τη σειρά (παει στο κόλπο μια μπαταρία, πολλά εργαλεία) και δεν αγόρασα γιατί ήθελα το ιδιο ωστε μακροχρόνια να εχω και ανταλλακτικά. 

Που θελω να καταλήξω. Τα parkside για home use ειναι vfm. Δεν κάνουν για επαγγελματία. Αν λοιπον εχεις να δώσεις παραπάνω χρήματα πάρε ακτιβή σειρά απο τα επώνυμα, αλλιως ειτε bosch, ή parkside ή κάτι αλλο ... μια απο τα ίδια και ειναι λαχείο αν θα σου βγει καλο. Γενικά τα εργαλεία (ειδικά τα φθηνά - μεσαία) φτιάχνονται πλεον με τη φιλοσοφία, το δουλευεις μεχρι να χαλάσει καλά και μετα'το πετάς (όπως σχεδόν σε ολα τα ηλεκτρικά/ηλεκτρικά προιόντα). Δυσκολα θα βρεις εργαλείο που θα το πάρει ο γιος σου και θα συνεχίσει να κάνει παπαδες. Απο τον πατέρα μου έχω ενα κρουστικό πιστολέτο της bosch. Ειναι τοσο παλιο και εχει δουλεψει τόσο πολύ (μιλάμε για απειρο σκάψιμο) που πλεον δεν αναγνωρίζεις μαρκα/μοντελο/κλπ. Συνεχίζει ομως να ειναι σκυλι. 

Το συγκεκριμένο δραπανοκτασαβιοδο απο parkside ήρθε σχεδον γυμνό, χωρίς μύτες, τρυπανια, κλπ, οποτε δε συγκρίνω με αυτό που βρήκες στο eshop που ειναι πλήρες.

Επισης ΔΕΝ ειναι κρουστικό αλλά οταν βρεθηκα σε μια αναγκη άνοιξα άνετα κάποιες τρύπες σε τοίχο (οχι μπετο βεβαια).

Θα κλείσω με 2 προτροπές.

Να εχει μπαταρία λιθίου.

Η μπαταρία να εχει μεγαλη τάση. Το 12v ειναι πλέον no-no, εκτός αν το θες για μικροδουλειές τύπου βιδουλες.

αυτα

• Like 2
Δημοσ.

Δεν θα προσπαθησω να σε πείσω, ουτε εργάζομαι στο lidl.

Εχω εργαλεία απο τον πατέρα μου και εχω πάρει και δικά μου (διαφορες μάρκες). Αλλα μπαταρίας, άλλα ρευματος, κλπ Εχουν δουλευτεί σε ελαφριες, σε βαριές, υπο φορτίο, γενικά εχω κάνει δοκιμές αλλά οχι σαν επαγγελματίας. 

Σε διαβεβαιώ λοιπον οτι τα φθηνά των γνωστών εταιρειών ειναι μάπα, ειτε απο απόδοση ή απο αντοχή. Τυχαία (κυριολεκτικκά) αγορασα περσι το parkside pabs 20-li a1. Απο τοτε εχει γίνει το μοναδικό μπαταρίας που κουβαλώ. Εχει φαει πολύ ξύλο έχει βιδώσει/ξεβιδώσει άπειρες βίδες και απο τρύπες οτιδήποτε εκτός απο τοίχο που πάντα δουλευω κρουστικό ρευματος. Η μπαταρία θεική (λιθίου). Απο δύναμη άψογο. Φαντάσου ενθουσιάστηκα τόσο που περιμενα να το φέρει πάλι για να πάρω και δευτερο, αλλά άλλαξε τη σειρά (παει στο κόλπο μια μπαταρία, πολλά εργαλεία) και δεν αγόρασα γιατί ήθελα το ιδιο ωστε μακροχρόνια να εχω και ανταλλακτικά. ...................................................

Έτσι ακριβώς.

Όλα τα "ονόματα" (και ειδικά αυτά που μέχρι "χθες" είχαν εργαλεία μόνο για επαγγελματίες) "ανοίχθηκαν" προς τα κάτω στοχεύοντας στον ερασιτέχνη d-i-y-er. Αυτό σημαίνει πιο προσιτά μοντέλα από άποψη τιμής αλλά, στις περισσότερες περιπτώσεις, σχεδόν καμία συγγένεια με τα μηχανήματα που έκαναν γνωστό το όνομα.

..........................................................

Θα κλείσω με 2 προτροπές.

Να εχει μπαταρία λιθίου.

Η μπαταρία να εχει μεγαλη τάση. Το 12v ειναι πλέον no-no, εκτός αν το θες για μικροδουλειές τύπου βιδουλες.

αυτα

+1000000 και από μένα (και στα δύο)

• Like 1
Δημοσ.

Είμαι δουλειά τώρα θα εξετάσω ότι μου είπατε περαιτέρω το βράδυ . απλά να αναφέρω ότι το 12v μας έβγαλε καλά στα τρυπηματα και δεν είδα να κολλάει πουθενά.

Ευχαριστώ όλους θα ξαναποσταρω

Δημοσ.

Ζητάς εργαλείο για μια τρύπα τον χρόνο και ψαχνεις makita και dewalt εργαλεία που και οι επαγγελματίες σκέφτονται για να τα παρουν, πάρε εκεί ενα φετινό να κανεις την δουλεια σου

Πέραν αυτων εγώ θα σου πρότεινα να παρεις κατι χωρίς μπαταρίες, γιατί να δεν το χρεισημοποιεις σε καθημερινή βάση οι μπαταρίες αδρανούν και καταστρέφονται σύντομα, η αντικατασταση τους δε στοιχίζει σχεδόν όσο ενα καινούργιο

• Like 1
Δημοσ.

Αρνητικό των εργαλείων 18V είναι η ογκώδης (τετράγωνη) μπαταρία. Σε δύναμη φυσικά δε συγκρίνονται με τα 10,8V - 12V αλλά εάν σε νοιάζει το να μπορείς να μπεις και σε πιο στενά σημεία, είναι no-go.

Με το παραπάνω σκεπτικό θα προτείνω το Bosch GSR 10,8V. Φυσικά μη περιμένεις να κάνεις τρύπες με 10άρι τρυπάνι σε μπετόν με αυτό.

Εννοείται πως έχει μπαταρία λιθίου, όχι καδμίου.

Δημοσ.

Σε δραπανοκατσαβιδο τι υπάρχει με ρεύμα;

Πρώτα θα πάρεις ρεύματος και μετά με μπαταρία. Το επαναφορτιζομενο στα χέρια σου είναι "άχρηστο" γιατί θα έχεις επενδύσει σε ένα εργαλείο για να το έχεις για πάντα αλλά στην ουσία θα το πετάξεις σε 6-7 χρόνια λόγω της χαλασμενης μπαταρίας. Βρες ένα bosch makita dewalt με ταχυτσοκ πάνω από 700w και θα είσαι κύριος.
Δημοσ.

Πρώτα θα πάρεις ρεύματος και μετά με μπαταρία. Το επαναφορτιζομενο στα χέρια σου είναι "άχρηστο" γιατί θα έχεις επενδύσει σε ένα εργαλείο για να το έχεις για πάντα αλλά στην ουσία θα το πετάξεις σε 6-7 χρόνια λόγω της χαλασμενης μπαταρίας. Βρες ένα bosch makita dewalt με ταχυτσοκ πάνω από 700w και θα είσαι κύριος.

γιατι; θα αγορασει  αλλη.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...