Προς το περιεχόμενο

Περίεργοι ήχοι σε λάπτοπ σε λάπτοπ κατά καιρούς

orestis000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα,

Έχω ένα acer aspire f15 εδώ και μερικούς μήνες. Για 1-2 μήνες στις αρχές είχα linux και όλα ήταν οκ. Από τότε που έβαλα windows κατά περιόδους θα ακούγετε ένας θόρυβος που μοιάζει με ήχο από τον HDD. Μετά από λίγα λεπτά σταματάει. Κατά την διάρκεια αυτού του ήχου εάν κάνω scroll στο touchpad o ήχος γίνεται πιο έντονος ενώ αμέσως μόλις σταματήσω το scroll σταματάει και ο ήχος. Καμιά ιδέα τι μπορεί να φταίει; Φοβάμαι πως εάν το πάρω σε μαγαζί και δεν τύχει να ακουστεί ο ήχος δεν θα ασχοληθούν παραπάνω για να το φτιάξουν. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σε συνέχεια της συζήτηση σας ο δίσκο σου εάν είναι μηχανικός{{μηχανικό μέρος}} επειδή μπορεί να κάνει θόρυβο είναι δεξιά από το πινακιδακι της αφής οπότε μπορείς να το παρατηρήσεις εάν ακούγεται εκεί ο θόρυβος όταν το κάνει να το επιβεβαιώσεις, ενώ το σύστημα ψύξης{μηχανικό μέρος} είναι από την άλλη πλευρά προς τα πάνω γωνία που πάλι μπορείς να το διακρίνεις εάν ακούγεται από εκεί, εάν δε κάνω λάθος.

και να έχεις ανοικτό το dvd χωρίς δισκάκι μέσα.

• 3 εβδομάδες αργότερα...

όταν το ακούω έχω αρκετή ελεύθερη ραμ, τουλάχιστον 2-3 GB. επίσης από default το pagefile είναι στο partition που είναι τα windows, σωστά; Δλδ στον SSD οπότε δεν είναι λογικό να κάνει θόρυβο απο αυτό

ο δίσκος ssd δεν έχει μηχανικά μέρη οπότε δεν 'στέκει' να παράγει θόρυβο τέτοιου τύπου μήπως είναι κάτι άλλο γιατί στην εισαγωγή γράφεις για HDD

• 2 εβδομάδες αργότερα...

ναι τα έγραψα μπερδεμένα.... λοιπόν... έχω έναν ssd και έναν Hdd. ο ssd έχει πάνω τα windows, οπότε θόρυβος λόγο του pagefile δεν ισχύει. Ο ήχος που ακούγεται μοιάζει με ήχο HDD, αλλά όπως είπα συμβαίνει πολύ σπάνια όταν κάνω scrolling. Πιστεύω και στο μαγαζί που το αγόρασα να το πάω δεν θα ασχοληθούν αφού το πιο πιθανόν όταν το πάω δεν θα παρουσιάζει το πρόβλημα.

• 4 χρόνια αργότερα...

Καλησπέρα.

Κάνω ανάρτηση στο θέμα μετά από αρκετό καιρό καθώς αντιμετωπίζω το ίδιο ακριβώς πρόβλημα με ένα Matebook D15. Κάνει ακριβώς τον ίδιο θόρυβο που αναφέρει ο @orestis000, ο οποίος γίνεται εντονότερος στο scrolling. Στην δική μου περίπτωση, δεν υπάρχει HDD στο λάπτοπ, παρά μόνο ο εργοστασιακός SSD. Τι μπορώ να κάνω για να σταματήσει? 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...