jim_p Δημοσ. 4 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2017 Καλησπερα σε ολους. Εχω εδω και ~7 χρονια εναν samba σερβερ στημενο σε debian unstable, απο τις τελευταιες εκδοσεις της samba 3.5.x ως τη σημερινη 4.6.x, με το ιδιες ρυθμισεςι ολα αυτα τα χρονια (ενας χρηστης και προσβαση στα shares δινοντας ονομα χρηστη και κωδικο).Εχω συνδεθει σε αυτα τα shares με ενα σωρο λειτουργικα ολα αυτα τα χρονια, απο xp ως 10, λινουξ απο samba 3.5.x ως 4.6.x, android, ακομα και απο windows phone χωρις προβλημα. Οταν προκειται γαι windows, εχω κανει mount τα shares σαν δικτυακους σκληρους χωρις κανενα απολυτως προβλημα. Πριν 1-2 μηνες, και αφου ειχε βρεθει το γνωστο security flaw* και ο σερβερ ειχε ενημερωθει, χρειαστηκε να συνδεθω ξανα απο ενα pc με xp. Και πολυ απλα, δεν εμπαινε με τιποτα, βγαζοντας ξανα και ξανα το dialog box για να βαλω ονομα χρηστη και κωδικο. Ουτε mount σαν δικτυακο δισκο με αφηνε να τα κανω, κανοντας τα ιδια ακριβως. Για να βεβαιωθω οτι δεν ειναι τυχαιο, πχ επειδη λειπει καποια ενημερωση, εστησα ενα vm με xp και αφου τα ενημερωσα πληρως, πηγα να συνδεθω και εκανε τα ιδια. Τοτε σκεφτηκα οτι το προβλημα ειναι οντως τα xp... Μετα σκεφτηκα να συνδεθω σε καποιο αλλο samba share. Για καλη μου τυχη, το openelec που εχω σε 2 συστηματα μου, εχει ετοιμα samba shares που δεν θελουν ονομα χρηστη και κωδικο. Στο παλιο openelec (5.0.8, του 2015,) που εχει samba 3.6.25 δεν συνδεεται καν, ενω στο φρεσκο (8.0.4, φετινο) συνδεεται κανονικα. Πειτε καμια ιδεα για το τι να τσεκαρω? Εννοειται πως ειναι ολα στο ιδιο workgroup, πως βλεπονται μεταξυ τους, πως γινεται ping απο το ενα στο αλλο κλπ. * https://arstechnica.com/information-technology/2017/05/a-wormable-code-execution-bug-has-lurked-in-samba-for-7-years-patch-now/
micos000 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2017 Μήπως σταμάτησες την υπηρεσία smb (windows features) σαν προσωρινό μέτρο μέχρι να βγει το parch και μετά ξέχασες να την ξεκινήσεις; EDIT: αυτό δεν ήταν βέβαια για τα xp αλλά για τα 7 και πάνω, αλλά λέω τώρα. Εκτός αν άλλαξε ip το pc ή δεν είναι σωστή η ημερομηνία και η ώρα και σε πετάει ο server. Θα έλεγα να δημιουργήσεις νέο χρήστη και να δεις αν και εκεί σου κάνει τα ίδια.
jim_p Δημοσ. 7 Αυγούστου 2017 Μέλος Δημοσ. 7 Αυγούστου 2017 Οχι, δεν ισχυει τιποτα απο αυτα που προτεινεις. Νεο χρηστη δεν θελω να κανω, γιατι εκτος απο τη samba πρεπει να κανω και νεο χρηστη με τα ιδια credentials για το συστημα και δεν προτειται.
jim_p Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2017 Βρηκα τη λυση τελικα στο arch wiki. https://wiki.archlinux.org/index.php/samba#Password_Error_when_correct_credentials_are_given_.28error_1326.29 Πλεον τα shares ειναι προσβασιμα απο τις θεσεις δικτυου και γινονται mount σαν network drives κανονικα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα