yiankap Δημοσ. 25 Αυγούστου 2017 Μέλος Δημοσ. 25 Αυγούστου 2017 (επεξεργασμένο) Έκλεισα αυτήν (λίγο μεγαλύτερη σε διαστάσεις τόσο και σε προϋπολογισμό, αλλά πιστεύω ότι αξίζει :http://www.kotsovolos.gr/site/sound-vision/televisions/led-lcd/174972-philips-55pus6162-55 Επεξ/σία 25 Αυγούστου 2017 από yiankap
yiankap Δημοσ. 31 Αυγούστου 2017 Μέλος Δημοσ. 31 Αυγούστου 2017 Παρέλαβα σήμερα στις 21:00 Η τηλεόραση είναι κτήνος (συνηθισμένος από 37άρα) ......Όμως δεν έχει μεγάλο bezel, είναι όμορφη. Είδα ταινία NOVA, Netflix και από εξωτερικό σκληρό. Πολύ καλή εικόνα, για ήχο δεν μπορώ να πω γιατί λόγω μωρού την έχω ούτως η αλλιώς χαμηλά. Παρατηρήσεις : 1. Αρρύθμιστη, έχω την εντύπωση ότι το μαύρο δεν είναι μάυρο.Θα δώ αύριο έπειτα από τον οδηγό βελτιωσης εικόνας που δίνει ο Κωτσόβολος). 2. Με κουράζει στα μάτια. Δεν ξέρω αν είναι το μέγεθος και η απόσταση που κάθομαι (~3.5m), η φωτεινότητα ή η αποχή από τηλεόραση σχεδόν ένα μήνα. Μετά από λίγο νιώθω τα μάτια λίγο κουρασμένα. 3. Είναι γυαλιστερή με αποτέλεσμα όταν έχω αναμένο φως να βλέπω μέσα περπατούρες, καθισματάκια φαγητού που είναι τριγύρω καθώς και τον εαυτό μου. Αυτό είναι το πιο ενοχλητικό από όλα. Πλάκα πλάκα σκέφτομαι να την αλλάξω με κατι μικρότερο (49) για τα κουρασμένα μάτια αλλά σε ματ επίστρωση για να μην γυαλίζει τίποτα. Φυσικά αν το δεχτεί ο Κωτσόβολος....
cabdik Δημοσ. 31 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2017 http://www.kotsovolos.gr/site/sound-vision/televisions/led-lcd/176095-samsung-ue49mu6102-49 αυτη ειναι μεν μικροτερη, αλλα απο εικονα, πιστευω (γιατι δεν την εχω δει..) ειναι καλυτερη σε εικονα, μονο και μονο, λογω πανελ AMVA...!!
yiankap Δημοσ. 31 Αυγούστου 2017 Μέλος Δημοσ. 31 Αυγούστου 2017 @cadbik : Αυτήν είχα και εγώ υπόψη στην αρχή μέχρι που πέτυχα την προσφορά της Philips και την πήρα για καλύτερη (από μικρό παιδί Philips είχα), αλλά από ότι βλέπω δεν παλεύεται η γυαλάδα. Ειδικα από πλάγια με ανοιχτή μπαλκονόπορτα (χωρίς πατζούρια) δεν βλέπεις. Τη νύχτα σκοτεινά η τηλεόραση είναι εξαιρετική αλλά τι να το κάνω. Δεν βλέπω τηλεόραση μόνο νύχτα... Σε κάποιο άλλο πόστ έγραψες ότι πήρες μια 43UJ630V. Αυτή από επίστρωση πως ήταν γυαλιστερή ή ματ?
heavyrain Δημοσ. 31 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2017 Ολες οι μεγαλες πλεον ειναι glossy γιατι τονιζονται περισσοτερο τα χρωματα και τα κανει να φαινονται πιο ζωντανα.
cabdik Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2017 @cadbik : Αυτήν είχα και εγώ υπόψη στην αρχή μέχρι που πέτυχα την προσφορά της Philips και την πήρα για καλύτερη (από μικρό παιδί Philips είχα), αλλά από ότι βλέπω δεν παλεύεται η γυαλάδα. Ειδικα από πλάγια με ανοιχτή μπαλκονόπορτα (χωρίς πατζούρια) δεν βλέπεις. Τη νύχτα σκοτεινά η τηλεόραση είναι εξαιρετική αλλά τι να το κάνω. Δεν βλέπω τηλεόραση μόνο νύχτα... Σε κάποιο άλλο πόστ έγραψες ότι πήρες μια 43UJ630V. Αυτή από επίστρωση πως ήταν γυαλιστερή ή ματ? η τωρινη Philips, ουδεμια σχεση εχει με την τοτε Philips, που εφτιαχνε τις τρομερες CRT. τοτε ηταν κορυφη SONY - PHILIPS. τωρα ειναι κορυφη SAΜSUNG - LG. ναι η UJ630V που πηρα, ηταν για τον κουνιαδο μου. δεν ειναι δικη μου. αλλα το συγκεκριμενο που ρωτας, δεν το προσεξα, γιατι πηγα βραδυ και την εστησα, και δεν ειχα φως απο το παραθυρο για να το προσεξω. οταν ξαναπαω θα το κοιταξω...!! παντως γενικα, ισχυει αυτο που λεει ο heavyrain, οτι λιγο πολυ, δυσκολα θα βρεις -ΑΝ υπαρχει καν- ματ επιστρωση.....!!!
yiankap Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2017 (επεξεργασμένο) Πήγα σήμερα στον Κωτσόβολο για να πληρώσω δόση για το πλυντήριο. Κοίταξα τις τηλεοράσεις στην έκθεση και όντως δεν υπάρχει ματ σε αυτές τις διαστάσεις αλλά και στις μικρότερες. Ωστόσο αυτό πλέον δεν είναι το πρόβλημά μου. Με κουράζει στα μάτια αρκετά, ορισμένες φορές δεν μπορώ να παρακολουθήσω την εξέλιξη της ταινίας και δεν μπορώ να συγκεντρωθώ (οι πωλητές μου είπαν να της δώσω μια ευκαιρία να προσαρμοστώ στην αλλαγή μεγέθους από την 37άρα και αν δεν μπορέσω Δευτέρα να την αλλάξω). Εκτιμώ ότι φταίει η απόσταση. Ίσως τα 2,5 έως 3,5 μέτρα είναι πολύ λίγα για 55αρα (για εμενα). Το θέμα είναι ότι ενώ πίστευα ότι έχω μόνο εγώ πρόβλημα, σήμερα διαπίστωσα ότι έχει και η γυναίκα μου, η οποία μου δήλωσε ότι προτιμά να βλέπει στην 23άρα στην κρεβατοκάμαρα καθώς η 55άρα της φαίνεται τεράστια (Ο μόνος που έχει ξετρελαθεί και δεν έχει πρόβλημα είναι ο μεγάλος μου γιος, ο οποίος θέλει να φέρει το PS και να παίξει παιχνίδια!!) Με βλέπω ήδη αύριο για αλλαγή, ωστόσο η 49MU6102 στον Κωτσόβολο προσωρινά δεν υπάρχει από ότι βλέπω η ένδειξη "Αναμένεται σύντομα" και ίσως να πάω σε ότι είναι διαθέσιμο (δυστυχώς LG με IPS panel και δεν ειναι και πραγματικες 4κ). Κρίμα ειλικρινά γιατί είναι μια πολύ καλή τηλεόραση, ειδικά για την τιμή που παίζει. Επεξ/σία 2 Σεπτεμβρίου 2017 από yiankap
cabdik Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2017 αν ειναι να αλλαξεις τηλεοραση για την γυαλαδα, μην το κανεις. ετσι κι αλλιως και η Samsung θα γυαλιζει...!!!! αν θες να την αλλαξεις για οποιοδηποτε αλλο λογο...., ΟΚ...!! ετσι κι αλλιως τη θεωρω καλυτερη σαν τηλεοραση (την Samsung εννοω...). αλλα να πας απο την Phillips ---> LG, δεν νομιζω οτι θα αλλαξει κατι...!! πλην του μεγεθους, αν ειναι τοοοσο προβλημα...!! το μεγεθος ειναι κατι που συνηθιζεται...!! βεβαια παιζει ρολο και ο χωρος, Π.Χ. δεν πας στο υπνοδωματιο να βαλεις 65" τηλεοραση.....!!!!! αλλα σε ενα νορμαλ (και οχι μινι) σαλονι (20-40τμ), πιστευω οτι δεν πρεπει να πεφτεις κατω απο 49-50" με τιποτα...! σε αποσταση 2-3 μετρων, και με 4Κ αναλυση οθονης, εγω στο σαλονι μου, θα ηθελα μια 60-65". και καποια στιγμη οταν θα μπορεσω, ο στοχος μου ειναι μια OLED 4K 65"...!! Ομως φιλε μου, εγω πιστευω οτι ο καθενας μας εχει τις δικες του απαιτησεις. αν εσενα σε βολευει να βλεπεις σε 40αρα οθονη, τοτε να παρεις 40αρα. αν σε βολευει 50αρα, παρα 50αρα. μην κοιτας απαραιτητα τους τυποποιημενους οδηγους αποστασης/μεγεθους. ειναι απλα ενας "μπουσουλας" (για να χρησιμοποιησω και εναν μωρουδιακο ορο...!!!), για να βλεπεις περιπου που θα κινηθεις. 1
Drake27 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2017 αν ειναι να αλλαξεις τηλεοραση για την γυαλαδα, μην το κανεις. ετσι κι αλλιως και η Samsung θα γυαλιζει...!!!! αν θες να την αλλαξεις για οποιοδηποτε αλλο λογο...., ΟΚ...!! Εγώ που εχω την 50ku6000 δεν εχω γυαλάδες καθόλου. Την ήμερα με το φως να πέφτει προς την τηλεόραση κατεβάζω λίγο τα ρολά αλλά να αντανακλά κάθε τι που υπάρχει μπροστά στην τηλεόραση,όχι!!!
yiankap Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2017 Τελικά το πρόβλημα με τα μάτια το έχω στην μικρότερη απόσταση θέασης που κάθομαι συνήθως εγώ (2,5m). Κάθησα χθες το βράδυ να δω το avatar και με κούρασε πάλι η τηλεόραση. Μέχρι το μεσημέρι θα πάρω την απόφαση αν τελικά την επιστρέψω και την αλλάξω με την 49MU6102. Ωστόσο μερικές ερωτήσεις σχετικά με την Samsung : 1. Η 49αρα δεν υπάρχει ετοιμοπαράδοτη από ότι βλέπω, μπορώ να πάρω την 50MU6102 που την έχει σε προσφορά ; Η διαφορά σε σχέση 49άρα με 50άρα είναι αμελητέα? Σε σχέση με την 55άρα ? 2. Το ότι η σειρά 6102 δεν είναι 24p, δημιουργεί πρόβλημα στις γρήγορες σκηνές? Η Philips είναι 24p/25p/30p/50p/60p και σε γρήγορες σκηνές δεν είδα ούτε πιξελιάσματα ούτε άλλα παράξενα φαινόμενα. 3. Το smart τηλεκοντρόλ της samsung γίνεται να αλλαχθεί σε ένα πιο πεθερά - friendly classic edition? Γιατί όπως το κόβω το πιθανότερο είναι να βρω κάποια μέρα το συγκεκριμένο τηλεκοντρόλ καρφωμένο στο panel όταν αφήνω την πεθερά να κρατάει το παιδί (πεθερά και τεχνολογία είναι λέξεις ασυμβίβαστες). 4. Παραθέτω μερικές φώτο από την Philips στο ένα άκρο του καναπέ (που είναι και η μικρότερη απόσταση θέασης). Η philips είναι IPS και στις γωνίες θέασης θεωρητικά δεν έχει πρόβλημα. H samsung που είναι VA, θα έχει χειρότερη εικόνα σε αυτή τη γωνία θέασης; Y.Γ Στο εντωμεταξύ παραθέτω και μια φώτο χωρίς συνδεδεμένη πηγή εικόνας , όπου δεν φαίνεται το παραμικρό ίχνος clouding/bleeding (έτσι δεν ελέγχεται η κάνω λάθος ? )
yiankap Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2017 (επεξεργασμένο) Έπειτα από τηλεφώνημα και στην Philips για να ρωτήσω, μήπως τυχόν υπάρχει κάποια ρύθμιση eye friendly, πήρα την πληροφορία ότι σύμφωνα με τους τεχνικούς της η συγκεκριμένη TV είναι κατάλληλη για απόσταση θέασης 4 μέτρων και άνω. Οπότε χωρίς δεύτερη σκέψη πήρα τηλέφωνο στον Κωτσόβολο, ήρθαν και την πήραν. Σημερα το απόγευμα πήγα να πάρω το πιστωτικό με σκοπό να διαλέξω με την ησυχία μου και να πάω από εβδομάδα να πάραγγείλω την αντικατάσταση. Όμως για λόγους που δεν είναι επί του παρόντος, η αλλαγή οπωσδήποτε έπρεπε να γίνει αυθημερόν. Η ώρα ήταν ήδη 20:45. Οπότε μέσα σε 10 λεπτά έπρεπε να αποφασίσω 43άρα ή 49άρα και μοντέλο. Τελικά επέλεξα τις 43" με το σκεπτικό ότι ήταν κοντά στις 37" που είχα πρίν και με τις οποίες ήμουν καλά, όπως επίσης παρατήρησα ότι το μωρό έχει την τάση να πηγαίνει να βλέπει παιδικά (αν και το απομακρύνω αμέσως) στο 1 m από την τηλεόραση. Δυστυχώς όμως δεν είχε αξιόλογες 43άρες στο ύψος του πιστωτικού που είχα (η 43MU6102 δεν είναι ως προϊον στον Κωτσόβολο) . Υπήρχαν κάτι LG χαμηλότερου budget, πλην όμως για λόγους που δεν είναι του παρόντος η αλλαγή έπρεπε να είναι ακριβώς ίδια και στο ποσό. Έτσι κατέληξα στην UE43M5502 στα 599 €. Οι "ελλείψεις" : Είναι smart δεν είναι όμως 4Κ. Αυτό όμως λίγο με ενδιαφέρει γιατί την μια εβδομάδα που είχα την Philips πλην του Netflix, δεν βρήκα σοβαρό περιεχόμενο 4Κ. Ακόμα και στα video club τα 4Κ προς ενοικίαση είναι ελάχιστα (δεν έχω όμως ούτε αντίστοιχο 4Κ BR player). Άρα η ;άμεση εκμετάλλευση του 4Κ θα ήταν μηδενική, εκτός και αν χάζευα demo στο youtube (αξίζει?). Δεν έχει DVB-T2 HEVC δέκτη (τουλάχιστον σύμφωνα με το displayspecification). Έχω Nova όμως και δεν με πειράζει γιατί λόγω προβληματικής εγκατάστασης στην πολυκατοικία το Nova είναι απαραίτητο. Κατά τα άλλα οι πρώτες εντυπώσεις ιδιαίτερα θετικές. Και σε πρώτη φάση όπως διαπίστωσα δεν έχει τόσες αντανακλάσεις όπως η Philips. Επεξ/σία 5 Σεπτεμβρίου 2017 από yiankap
cabdik Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2017 (επεξεργασμένο) Έπειτα από τηλεφώνημα και στην Philips για να ρωτήσω, μήπως τυχόν υπάρχει κάποια ρύθμιση eye friendly, πήρα την πληροφορία ότι σύμφωνα με τους τεχνικούς της η συγκεκριμένη TV είναι κατάλληλη για απόσταση θέασης 4 μέτρων και άνω. Οπότε χωρίς δεύτερη σκέψη πήρα τηλέφωνο στον Κωτσόβολο, ήρθαν και την πήραν. Σημερα το απόγευμα πήγα να πάρω το πιστωτικό με σκοπό να διαλέξω με την ησυχία μου και να πάω από εβδομάδα να πάραγγείλω την αντικατάσταση. Όμως για λόγους που δεν είναι επί του παρόντος, η αλλαγή οπωσδήποτε έπρεπε να γίνει αυθημερόν. Η ώρα ήταν ήδη 20:45. Οπότε μέσα σε 10 λεπτά έπρεπε να αποφασίσω 43άρα ή 49άρα και μοντέλο. Τελικά επέλεξα τις 43" με το σκεπτικό ότι ήταν κοντά στις 37" που είχα πρίν και με τις οποίες ήμουν καλά, όπως επίσης παρατήρησα ότι το μωρό έχει την τάση να πηγαίνει να βλέπει παιδικά (αν και το απομακρύνω αμέσως) στο 1 m από την τηλεόραση. Δυστυχώς όμως δεν είχε αξιόλογες 43άρες στο ύψος του πιστωτικού που είχα (η 43MU6102 δεν είναι ως προϊον στον Κωτσόβολο) . Υπήρχαν κάτι LG χαμηλότερου budget, πλην όμως για λόγους που δεν είναι του παρόντος η αλλαγή έπρεπε να είναι ακριβώς ίδια και στο ποσό. Έτσι κατέληξα στην UE43M5502 στα 599 €. Οι "ελλείψεις" : Είναι smart δεν είναι όμως 4Κ. Αυτό όμως λίγο με ενδιαφέρει γιατί την μια εβδομάδα που είχα την Philips πλην του Netflix, δεν βρήκα σοβαρό περιεχόμενο 4Κ. Ακόμα και στα video club τα 4Κ προς ενοικίαση είναι ελάχιστα (δεν έχω όμως ούτε αντίστοιχο 4Κ BR player). Άρα η ;άμεση εκμετάλλευση του 4Κ θα ήταν μηδενική, εκτός και αν χάζευα demo στο youtube (αξίζει?). Δεν έχει DVB-T2 HEVC δέκτη (τουλάχιστον σύμφωνα με το displayspecification). Έχω Nova όμως και δεν με πειράζει γιατί λόγω προβληματικής εγκατάστασης στην πολυκατοικία το Nova είναι απαραίτητο. Κατά τα άλλα οι πρώτες εντυπώσεις ιδιαίτερα θετικές. Και σε πρώτη φάση όπως διαπίστωσα δεν έχει τόσες αντανακλάσεις όπως η Philips. Για το 4Κ θα συμφωνησω 100%..! δεν ειναι αναγκαιο στην ελλαδα. τουλαχιστον για μια 5ετια ακομα, με τους ρυθμους χελωνας που παμε (τα καναλια μας, τουλαχιστον..). οσο για το DVB-T2...μου φαινεται περιεργο να ΜΗΝ εχει, καθως εχει το προπερσινο J6200....!!!! ΥΓ http://www.plaisio.gr/thleoraseis/tv/tileoraseis/Samsung-TV-43-UE43M5502.htm http://www.public.gr/product/tileoraseis/tileoraseis/tileorasi-43-samsung-ue43m5502-smart-led-full-hd/prod8561084pp/ https://skinflint.co.uk/samsung-ue43m5502-a1661375.html https://www.bm.lv/en/samsung-ue43m5502 Επεξ/σία 5 Σεπτεμβρίου 2017 από cabdik
adsl2+ Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2017 Εδώ https://www.displayspecifications.com/en/model/a1cebf4 αναφέρεται σε άλλο μοντέλο τη UE43M5500 η UE43M5502 ίσως να είναι Η.265
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα