Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Με δεδομένο την βλάβη της υπάρχουσας TV (37" Philips PFL8404) και εφόσον το κόστος επισκευής κριθεί ασύμφορο , προετοιμάζομαι για αγορά TV. 

Δυστυχώς όμως επειδή πέσαν πολλές βλάβες τελευταία μαζεμένες, το budget για την τηλεόραση είναι περιορισμένο στα 500 € (ταβάνι με δεδομένο ότι θα πάρω μαζί και επέκταση εγγύησης) και αγορά αποκλειστικά από Κωτσόβολο λόγω ανοιχτού πλάνου δόσεων. 

Ορισμένα στοιχεία - απορίες για την επιλογή της TV:

1. Για τι μέγεθος πηγαίνω με δεδομένο ότι η απόσταση θέασης είναι 3,5 m (καναπές - έπιπλο) ; 

Το μεγαλύτερο είναι καλύτερο σίγουρα, αλλά ωστόσο  υπάρχει μωρό στο σπίτι που σύντομα αναμένεται να κάνει τα πρώτα του βήματα και ήδη με την περπατούρα μερικές φορές πάει και κολλάει το πρόσωπο του στην (RIP) υπάρχουσα TV. 

Καλές οι μεγάλες TV (50+) αλλά μήπως πρέπει να μείνω κοντά στις υπάρχουσες διαστάσεις (~40 - 43) για χάρη των ματιών του μωρού και να κοιτάξω για μεγαλύτερη σε 5 χρονάκια που θα πάρω καινούρια; 

2. H ΤV θα παίζει ταινίες - σειρές μέσω : Kodi,του εωσωματωμένου media player ενώ θα βλέπω και Nova. Gaming δεν αποκλείεται καθώς υπάρχει PS3 στο σπίτι σε άλλη TV και ο μεγάλος γιος είναι σίγουρο ότι θα θέλει να δοκιμάσει το καινούριο απόκτημα (όχι όμως για πολύ).

3. Δεν καίγομαι για smart tv. Πιστεύω ότι το τυποποιημένο προκατ περιεχόμενο των LG - Samsung  smart tvs είναι καλό αν είσαι στο Αμερικα για να δεις hulu κλπ αλλά στο Ελλάντα δεν είναι και τόσο χρήσιμο πλην ίσως του Netflix. Δεν πρόκειται να σερφάρω ή να μπω fb από την TV. Eξάλλου έχω και ένα raspberry Pi2 συνδεδεμένο. 

4. Με ενδιαφέρει να έχει media player για να αντικαταστήσω το wd tv live που έχω, το οποίο να παίζει όλους τους δυνατούς τύπους αρχείων (mkv με 720p -1080p με downgrade του dts ήχου). Eνώ επίσης επιθυμητό θα ήταν η δυνατότητα δικτύωσης DLNA (η υπάρχουσα TV μου είχε αυτήν την δυνατότητα έστω και περιορισμένα).

5. Με ενδιαφέρει η όσο το δυνατόν καλύτερη ποιότητα απεικόνισης για τα χρήματα που διαθέτω. H philips αν και τόσων ετών είχε πολύ καλή ποιότητα. Το 4K με δεδομένο το budget και την απόσταση που περιορίζει τις διαστάσεις, μάλλον είναι πλεονασμός και δεν θα καταλάβω διαφορά. Σωστά? Το HDR πάλι θα έχει μεγάλη διάφορα αν το έχει η TV? Αν μου κάτσει κάτι σε 4Κ και καλή τιμή θα το πάρω, αλλά δεν θα το κυνηγήσω κιόλας.

6. Μια απορία : Η TV μου ήταν 100 Ηz (τότε δεν υπήρχε μεγαλύτερο αν θυμάμαι καλά), σήμερα βλέπω όμως τηλεοράσεις με PMI, PQI και χάνω λίγο την μπάλα....Τι παίζει με αυτά; Πως συγκρίνονται μεταξύ τους; Επίσης σχεδόν όλες οι τηλεοράσεις στο price range που έχω διαλέξει σύμφωνα με το displayspecification έχουν vertical frequency 60 Hz. Που είναι τα 100 (που είχε η Philips), 200 Hz κλπ 

Είναι άλλη αυτή η συχνότητα ? 

Τέλος πάντων με βάση τα παραπάνω εχω καταλήξει στις παρακάτω επιλογές ανά κατηγορία μεγέθους.

Επισημαίνεται ότι η επιλογή έγινε καθαρά με θέμα την ύπαρξη διαθεσιμότητας ¨για αποστολή στο χώρο μου¨  στον Κωτσόβολο. Διαθεσιμότητα μόνο σε κατάστημα και χωρίς καθόλου εμφάνιση της επιλογής "αποστολή στο χώρο μου" σημαίνει όπως μου είπε τηλεφωνικά η πωλήτρια κατά πάσα πιθανότητα τελευταίο/εκθεσιακό κομμάτι. 

Έτσι ενώ η SAMSUNG UE43KU6000 είναι πολύ καλή επιλογή μου επιβεβαιώθηκε ότι τα τελευταία κομμάτια που δείχνει σε καταστήματα είναι εκθεσιακά. 

α. 43"  - 40 "

SAMSUNG UE40MU6102 40" (SMART , FHD) (MONT 2017) -> 499 €, http://www.kotsovolos.gr/site/sound-vision/televisions/led-lcd/172000-samsung-ue40mu6102-40

β. 48 - 49 "

γ. 50 - 55" 

JVC LT55K560 (FHD, NO SMART) -> 449 € 

Υπέρβαση του budget μέχρι τα 600 €, θα μπορούσα να το σκεφτώ ωστόσο δεν θα αγοράσω επέκταση εγγύησης σε αυτήν την περίπτωση κάτι το οποίο θα προτιμούσα να αποφύγω (για αυτό θα πρέπει να είναι κάτι το εξαιρετικό).

Επεξ/σία από yiankap
Δημοσ.

Καλησπερα,εγω θα σου προτεινα αυτη εδω 

http://www.kotsovolos.gr/site/sound-vision/televisions/led-lcd/162362-samsung-ue50ku6000

ku6000 50"

Αυτές υπάρχουν ακόμα σε σφραγισμένα κομμάτια από όσο ξέρω.

Είναι πολύ καλή περίπτωση και αξίζει τα λεφτά της,την πήρα εγώ πριν από ένα 5μηνο και δεν το μετάνιωσα.

Δημοσ.

Tη σειρά Ku6000 μου την έχει προτείνει και άλλο παιδί. Ωστόσο την 43αρα την έχασα όπως έγραψα πιο πάνω. Για την 50αρα έχω κάποια ανησυχία σχετικά με το μωρό, αν επηρεάζεται η όραση του από τόσο μεγάλη οθόνη. Έχω δίκιο η ανησυχώ άδικα?

Δημοσ.

Δυστυχώς επιβεβαιωμένο η 50KU6000 στον Κωτσόβολο αφορά μόνο εκθεσιακά μοντέλα (δεν με ενδιαφέρει). Επίσης έπειτα από την γύρα μου ενημέρωσα την λίστα καθώς είχα την δυνατότητα να δω απο κοντά κάποια μοντέλα.

Δημοσ.

Δυστυχώς επιβεβαιωμένο η 50KU6000 στον Κωτσόβολο αφορά μόνο εκθεσιακά μοντέλα (δεν με ενδιαφέρει). Επίσης έπειτα από την γύρα μου ενημέρωσα την λίστα καθώς είχα την δυνατότητα να δω απο κοντά κάποια μοντέλα.

Κριμα που ειναι μονο εκθεσιακα,προχτες στο καταστημα του βολου ειδα μια καινουργια σφραγισμενη,για αυτο στο ειπα για να κοιταξεις.

Σχετικα με το μωρο δεν θα πω κατι για να μην σε παρω στον λαιμο μου,καλύτερα να ρωτησεις εναν οφθαλμιατρο για αυτο το πραμα για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο  

Δημοσ.

τι λες για αυτη γτ το σκεφτομαι κ εγω για τη συγκεριμενη.

ας μας πουν κ οι αλλοι τη γνωμη τους

http://www.kotsovolos.gr/site/sound-vision/televisions/led-lcd/163211-lg-43uh650v

Εγώ λέω όχι,γιατί μπορεί να έχει φοβερά χρώματα και πολύ καλή γωνία θέασης αλλά είναι 3Κ ανάλυση και τα συγκεκριμένα πάνελ κάνουν clouding από πίσω και άμα το βλέπεις στην ταινία είναι σπάσιμο.

Δημοσ.

@drake27 Καταρχάς για να δούμε αν με το ψάξιμο στο Intenet, ήμουνα καλός μαθητής...

Όταν λες 3Κ ανάλυση εννοείς το pseudo 4k που έχουν τα RGBW panel? Αυτά τα panel τα έχουν όλες οι εταιρείες? Αν κάποιον δεν τον ενδιαφέρει το 4Κ είναι εντάξει;

Τώρα για το clouding αναφέρεσαι στο συγκεκριμένο panel της 43uh650V η αναφέρεσαι σε όλα τα panel RGBW?

Ρωτάω γιατί μια που με ενδιέφερε ήταν η 43UJ630V αν είναι και εμφανίζει clouding εκ σχεδιάσεως να την αποφύγω εντελώς.

Η samsung (σειρά MU6102 - καλοβλέπω την 49αρα αν και ξεφεύγω από το budget) είναι real 4k? Έχουν ακουστεί τίποτα για αυτά τα panel?

@d2040074 : Έτσι και αλλιώς η συγκεκριμένη που είδες, ήταν κατά 99 % εκθεσιακή. Ότι βλέπεις σε Κωτσόβολο Διαθέσιμο μόνο σε κατάστημα είναι εκθεσιακό κατά 99 %. Πήγα και ρώτησα για αυτό στο λέω.

post-125632-0-99225800-1502143421_thumb.jpg

Δημοσ.

1  ΔΥΣΤΥΧΩΣ...,  για σενα, ο Κωτσος ειναι ακριβος, αρα δυσκολα θα βρεις καλο μοντελο...  με ολα αυτα που θες....!!  

επειδη θες να βλεπεις ταινιες και σειρες, θα προσανατολιζομουν σε Samsung, λογω VA πανελ. εχει καλυτερο μαυρο και αυτο ειναι πλεονεκτημα, ειδικα σε τετοια χρηση. 

2. ΟΛΕΣ οι τηλεορασεις τα τελευταια 2 χρονια, που βρισκονται σε χαμηλα - χαμηλομεσαια μπατζετ (300-500-700€), εχουν 50HZ πανελ.  ολα αυτα τα τεραστια νουμερα που βλεπεις  400-700-900  PQI, MCI, κλπ, ειναι καποιες τεχνικες που χρησιμοποιει η καθε εταιρια, για να πολλαπλασιασει τα HZ.  κι ετσι παει 50 χ4=200    50χ8=400 κλπ, αναλογα το μοντελο..!!      

τα ΚΑΘΑΡΑ ΗΖ των πανελ ειναι 50-100-200ΗΖ. αλλα γα να βρεις πλεον 100HZ πανελ πρεπει να πας σε πολυ ακριβα μοντελα...!  

ενα απο τα τελευταια φθηνα καλα μοντελα, που ειχε "καθαρο" 100hz  πανελ, ηταν η J6200  (μοντ 2015).  

Δημοσ.

Yankap clouding/light bleed εχουν-μπορει να εχουν (ειτε ελαχιστο ειτε πολυ) ΟΛΕΣ οι led απο 100 εως 5000 ευρω, απλα στα ακριβα μοντελα ειναι καλυτερα τα πραματα λογω καλυτερου quality control (οπου αυτο υπαρχει). Αν δεν θες clouding πας μονο σε oled.

Δημοσ.

@cadbick : Εγώ είχα μια LCD 37pfl8404 της Philips που είχε 100αρι panel και ήταν 24p. Αν πάω σε μια καινούρια TV με 50αρι panel και που δεν υποστηρίζει 24p, θα δω μεγάλη διαφορά στην κίνηση ή έχει προχωρήσει η τεχνολογία και δεν θα καταλάβω τίποτα;

@heavy rain : Αυτό που δεν έχω καταλάβει είναι το εξής. Αν πάρουμε ένα συγκεκριμένο μοντέλο π.χ. LG  43UJ630V, το clouding είναι το ίδιο/παρόμοιο σε κάθε συσκευή ή  είναι διαφορετικό; Αν πάρω μια συγκεκριμένη τηλεόραση και έχει έντονο clouding δηλαδή ζητάω αλλαγή με άλλη ίδια ελπίζοντας δηλαδή να γλυτώσω το clouding ή με άλλο μοντέλο;

Επίσης καλύπτεται από την εγγύηση το clouding; Θεωρείται πρόβλημα ή εγγενες στοιχείο της σχεδιάσεως και δεν την αλλάζει το κατάστημα;

Δημοσ.

@cadbik : Εγώ είχα μια LCD 37pfl8404 της Philips που είχε 100αρι panel και ήταν 24p. Αν πάω σε μια καινούρια TV με 50αρι panel και που δεν υποστηρίζει 24p, θα δω μεγάλη διαφορά στην κίνηση ή έχει προχωρήσει η τεχνολογία και δεν θα καταλάβω τίποτα;  NΑΙ, εχει προχωρησει η τεχνολογια αρκετα. δεν θα πω οτι βλεπω την ιδια "θολουρα" στις νεες τηλεορασεις με 50ΗΖ σε σχεση με την παλια Samsung LE32D550 που εχω...! ειναι εμφανης η διαφορα. παρ' ολα αυτα...... η πολυ γρηγορη κινηση, μπορει να εχει διαφορα σε σχεση με το εγγενες 100HZ panel.  αλλα πιστευω οτι αυτο ειναι αναλογα και το μοντελο. τι επεξεργασια εικονας και κινησης κανει. μπορει σε καποια μοντελα να μην καταλαβεις διαφορα. σε αλλα μπορει να καταλαβεις. αλλα και παλι σου τονιζω....σε πολυ γρηγορες σκηνες.   

@heavy rain : Αυτό που δεν έχω καταλάβει είναι το εξής. Αν πάρουμε ένα συγκεκριμένο μοντέλο π.χ. LG  43UJ630V, το clouding είναι το ίδιο/παρόμοιο σε κάθε συσκευή ή  είναι διαφορετικό; Αν πάρω μια συγκεκριμένη τηλεόραση και έχει έντονο clouding δηλαδή ζητάω αλλαγή με άλλη ίδια ελπίζοντας δηλαδή να γλυτώσω το clouding ή με άλλο μοντέλο;

Επίσης καλύπτεται από την εγγύηση το clouding; Θεωρείται πρόβλημα ή εγγενες στοιχείο της σχεδιάσεως και δεν την αλλάζει το κατάστημα;

το Clouding ειναι ΚΑΙ θεμα κομματιου...!   δλδ μπορει να δεις 3 τηλεορασεις απο το ιδιο ακριβως μοντελο και να εχουν διαφορετικο Clouding....!!   Δυστυχως δεν εχεις εξασφαλιση επι του θεματος....!!  

καποιες εταιριες μπορει να την αλλαξουν, καθως ειναι κατασκευαστικο το θεμα....! Δεν μπορεις εσυ να δημιουργησεις το clouding. οποτε ΙΣΩΣ να το καλυψει η εγγυηση...!!!  αλλα μην το εχεις και σιγουρο....!!!  ρωτησε το ...... 

Δημοσ.

Δυσκολα σου αλλαζουν τηλεοραση λογω clouding/bleeding. Μπορεις ωστοσο να χρησιμοποιησεις την πολιτικη επιστροφης εντος 14 ημερων που δινουν καποια καταστηματα αν για οποιονδηποτε λογο δεν σε ικανοποιει η αγορα σου.

Και ναι μπορεις ΚΑΙ εσυ να δημιουργησεις clouding στην τηλεοραση πχ αν δεν την πιασεις σωστα για να την μεταφερεις η να την κρεμασεις στο τοιχο, ειδικα τις edge-lit που ειναι πιο λεπτες. Επισης λενε οτι δεν πρεπει να μεταφερεται η τηλεοραση σε αλλη θεση εκτος τις αναγραφομενης στο κουτι. Δλδ η πανω πλευρα να ειναι παντα πανω και οχι πχ να την ξαπλωσεις.

Εντονες πιεσεις στη οθονη (πχ κατα τον καθαρισμο) μπορουν επισης να το προκαλεσουν.

Δημοσ.

Πήγα σήμερα εκτός κωτσόβολου σε άλλο ένα μαγαζί που κάνει δόσεις χωρίς κάρτα. Είχε διαθέσιμες την 43KU6000 στα 479, την 43MU6102 στα 549, και τις 50KU6000 και 49MU6102 στα 599 €.

Το κατάστημα όμως δεν προσφέρει επεκτάσεις εγγύησης στα 5 χρόνια παρά μόνο αν πάρεις τις επίσημες επεκτάσεις αντιπροσωπείας. 

Ωστόσο η πραγματική έκπληξη εκτός τις παραπάνω ήταν οι LG 49uh620v. Περσινό μοντέλο. Τις είχε στα 499 € (εντός αρχικού budget) με 5 χρόνια  εγγύησης από την LG (προφανώς θέλουν να τα σπρώξουν για ξεστοκάρισμα). Οι αποδόσεις μεταξύ των τηλεοράσεων στο κατάστημα δεν διέφεραν και πολύ.

Αν και είχα αποκλείσει τις LG, δεν ξέρω μου καλάρεσε το πακέτο αν σκεφτείς ότι σε οποιοδήποτε άλλο κομμάτι πάρεις είτε  479 € (43ΚU6000), είτε 599 € μια επέκταση εγγύησης (που την θεωρώ απαραίτητη) που είναι στα 100 € θα την πάρεις οπότε θα πάς στα 579 € -  699 €. 

Στο κάτω κάτω στα 100 € που γλυτώνω από την εγγύηση θα μπορούσα να τα διαθέσω για αγορά ΧΒΟΧ Οne refurbished ως δώρο στην ονομαστική εορτή του γιού μου και ως βραβείο για το αριστείο του (το συγκεκριμένο μαγαζί το είχε στα 190 €).

Στο displayspecification φοράει το ίδιο πάνελ με τις 49UH650 και 668 (τα ανώτερα μοντέλα της σειράς 6) το lc490dge-fjm2. 

ένα review https://www.dealsandreviews.co.uk/lg-49uh620v την χαρακτηρίζει fantastic budget set όπως και το μεγαλύτερο ποσοστό  των χρηστών της στο revoo : https://www.reevoo.com/p/lg-49uh620v-1 την βαθμολογεί ικανοποιητικά.

μια κριτική όμως στο σκρουτζ την θάβει αλλά τα ελαττώματα που βλέπω μπορεί να είναι και σφάλματα χρήστη.

Δημοσ.

στα Welcome  βρηκα την 43KU6000 στα 449€.... για ελεγξε το, αν μπορεις...!

και την θεωρω καλο VFM, αν και μοντ' 2016.  το καινουριο MU6100 ειναι λιιιιγο καλυτερο, αλλα και λιιιιγο ακριβοτερο....!!!!! 

ΒY the Way....,

μου εκανε εντυπωση, οτι στις LG υπαρχει κι ενα μοντελο το οποιο -βασει του displayspecifications- φοραει MVA panel....!!!!!!   http://www.displayspecifications.com/en/model/b510508 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...