Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους!
Έχω έναν μήνα περίπου όπου δουλεύω πάνω σε ένα Project  Στατικής Μηχανικής.
Θα πω ένα - δυο πράγματα ώστε να σχηματιστεί και μια εικόνα περί της φύσεως του προγράμματος.
Στη “βασική” φόρμα του προγράμματος έχω εισάγει ένα PictureBox όπου και σχεδιάζονται τα ανάλογα γραφικά. Για τη σχεδίαση οι τιμές παίρνονται από πίνακες μιας βάσης δεδομένων(την οποία έχω εισάγει), οι οποίοι πίνακες είναι μοιρασμένοι σε άλλες φόρμες του Project ανάλογα με το θέμα τους, ώστε να δίνουν τη δυνατότητα στον χρήστη να προσθέτει - τροποποιεί – αφαιρεί τιμές.
Το πρόβλημα που αντιμετωπίζω στη παρούσα φάση είναι η διαδικασία της αποθήκευσης.
Το να αποθηκεύω τη βάση δεδομένων αυτή καθαυτή κάθε φορά με τις νέες τιμές, οκ το έκανα, ξανά ανοίγω την εφαρμογή συνεχίζω με τις τιμές από εκεί που το άφησα.

Κάθε εφαρμογή όμως που σέβεται τον εαυτό της δίνει την δυνατότητα στον χρήστη να αποθηκεύει τη δουλειά του ως αρχείο σε μια καινούργια θέση. Έτσι αν ο χρήστης ανοίξει το την εφαρμογή ξανά τότε αυτή θα είναι αρχικοποιημένη και έτοιμη για νέα χρήση και αποθήκευση. Παρέχοντας και τη μελλοντική δυνατότητα να ανατρέξει στο/α παλιό/α αρχείο/α του χωρίς αυτό/α να έχει/ουν χαθεί.

Για να προλάβω τυχόν απάντηση
Να ανοίγεις πρώτα το πρόγραμμα και μετά μέσα από το πρόγραμμα το αρχείο.(import τις τιμές της αποθηκευμένης Β.Δ.)

Συμβατικά καλή λύση αλλά όχι και the best.

Αυτό που επιθυμώ να επιτύχω αλλά δε ξέρω πως, είναι η διαδικασία που κάνει κάθε εφαρμογή, για παράδειγμα το Word. Αποθηκεύει ένα νέο αρχείο με τη μορφή *.doc σε μια θέση που επιθυμεί ο χρήστης. Έτσι αν αργότερα επιχειρήσει να ανοίξει το αρχείο το ίδιο το σύστημα το αναγνωρίζει ως αρχείο του Word και τον ανακατευθύνει σε αυτό, παρουσιάζοντας του όλα τα δεδομένα της δουλείας έτοιμα στο σημείο που τα άφησε.  

Εννοείται πως δεν ζητώ την αυτούσια λύση του προβλήματος μου, καλοδεχούμενη κάθε συμβουλή όποτε και αν υπάρχει σχετικά τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να σκεφτώ ή το πως να ψάξω κάτι σχετικό στο internet γιατί όσο το επιχείρησα μέχρι στιγμής δε βρήκα κάτι αντίστοιχο.

Συγγνώμη αν κούρασα, προσπάθησα σε πρώτη φάση να το εξηγήσω όσο καλύτερα γίνεται. 

Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο!

Screenshot_1.bmp

Δημοσ.
Εννοείς με διπλό κλικ στο αρχείο  να ανοίγει η εφαρμογή σου με όρισμα το αρχείο?

Πρέπει να φτιάξεις την Main(string[] args) να δέχεται όρισμα ένα όνομα αρχείου (και να το εμφανίζεις). 

Κάποια κλειδιά στο Registry προσθέτεις εσύ η το κάνει ο Installer 

• Like 1
Δημοσ.

Εννοείς με διπλό κλικ στο αρχείο  να ανοίγει η εφαρμογή σου με όρισμα το αρχείο?
Πρέπει να φτιάξεις την Main(string[] args) να δέχεται όρισμα ένα όνομα αρχείου (και να το εμφανίζεις). 
Κάποια κλειδιά στο Registry προσθέτεις εσύ η το κάνει ο Installer 

Ναι αυτό ακριβώς που είπες! 

Αυτό σχετικά με το να πειράξω στη registry μάλλον είναι και η μοναδική καθαρή λύση του προβλήματος. Η αλήθεια είναι όμως πως πέρα από τον σκοπό της registry δεν έχω ιδιαίτερες γνώσεις για το να επέμβω άνετα στη δομή της και το ψιλό φοβάμαι μη κάνω καμιά πατάτα. θα κοιτάξω και τον σύνδεσμο σου πάντως και το βλέπουμε.

Σ ευχαριστώ πολύ πάντως για την άμεση ανταπόκριση σου! :)

Δημοσ.

Υπάρχει Link.png Site: τρόπος μια εφαρμογή να "εγκαταστήσει" την κατάληξη που θέλει ως δικό της έγγραφο.  Το πρόβλημα είναι ότι στα σύγχρονα λειτουργικά για να έχει εφαρμογή ο τρόπος αυτός πρέπει να έχουν δοθεί δικαιώματα χρήστη - η εφαρμογή να είναι Link.png Site: elevated .

Ο άλλος τρόπος είναι, ο χρήστης να ορίσει ότι η συγκεκριμένη κατάληξη θα ανοίγει με το πρόγραμμα που θέλει.

Σε κάθε περίπτωση το πρόγραμμα πρέπει να διαβάζει την command line. Εδώ επειδή τα αρχεία πρέπει να έχουν όλο το μονοπάτι, και εκεί όπως και στο όνομα μπορεί να υπάρχουν διαστήματα, πρέπει να υπάρχουν εισαγωγικά στα ονόματα.

Επίσης το αρχείο που χρησιμοποιείς "ιδιωτικά" θα πρέπει να έχει ένα Link.png Site: Magic αριθμό, ώστε να γίνεται έλεγχος αν όντως το αρχείο με τη γνωστή στο πρόγραμμα κατάληξη είναι όντως αυτό που πρέπει να είναι.

• Like 1
Δημοσ.

Φιλε μου SolarPower, σε ευχαριστώ για τη βοήθεια σου, δε σου κρύβω όμως πως η αλήθεια είναι ότι ψιλό χάθηκα λίγο με όλα αυτά..

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Σε πρώτη φάση είπα να πειραματιστώ λίγο με τη registry. 

Έκανα την εφαρμογή να αποθηκεύει την εικόνα του Picturebox με extension *.test1 (για να μη μπλέξω από τώρα με την αποθήκευση της β.δ.και να καταλάβω λίγο τα βασικά.

Στη registry πρόσθεσα τα αντίστοιχα κλειδιά ώστε να μου εμφανίζει πλέων τα αρχεία "εικόνες" με extension *.test1 με το ίδιο εικονίδιο που έχει και η εφαρμογή.

​έπειτα απλά να κάνει άνοιγμα της εφαρμογής σε περίπτωση που κάνω διπλό κλικ στο απ. αρχείο. (όχι όμως πως βλέπω κάτι να εμφανίζεται. λογικό.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

τώρα σκέφτομαι πως θα μπορούσε ανοίγοντας το αρχείο και δηλαδή κατ επέκταση την εφαρμογή να καταλαβαίνει η εφαρμογή από που να πάρει τα δεδομένα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...