Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εκανα διαγραφη σε ολα τα διαμερισματα ενος δισκου που ηρθε με καινουργιο λαπτοπ,με ολη τη σαβουρα της hp περασμενη,με αποτελεσμα το λαπτοπ να σερνεται απο την πρωτη μερα.

Ξεκινωντας να εγκαταστησω καθαρα win 10 διεγραψα ολα τα διαμερισματα του δισκου,με αποτελεσμα να μη με αφηνει να κανω δημιουργια νεου διαμερισματος,ουτε δημιουργια ενος μικρου διαμερισματος για partition,λεγοντας μου οτι δεν ειναι δυνατη η διαμορφωση του δισκου καθως ειναι GPT ( error 0xd8b7 d900 ) .

Κανω φορματ απο φλασακι,με περασμενο λειτουργικο με YUMI.

Δε θελω να λυσω το λαπτοπ για να βγαλω το δισκο και να τον φορμαρω σε αλλο μηχανημα,η να αλλαξω το GPT σε MBR ,καθως το σιχαμα ειναι HP ( οι τεχνικοι γνωριζετε ) και δε θελω και να βαλω χερι σε καινουργιο λαπτοπ.

edit Εγκατασταση win7 απο δισκακι μπας και μας κατσει, αλλα κανει τα ιδια.

Φανταζομαι  οτι διαγραφοντας τα 27 partition που ειχε ο δισκος καπου το χασαμε.

Δημοσ.

1)https://technet.microsoft.com/en-us/library/dn336946.aspx

2)http://www.dell.com/support/article/gr/el/grbsdt1/sln208516/steps-required-to-convert-a-gpt-partition-to-ntfs-to-allow-installation-of-microsoft-windows-7?lang=en

From inside Windows Setup, press Shift+F10 to open a command prompt window:
diskpart
select disk <disk number>
clean
convert gpt
exit

Διαφορετικά..

Αφού θέλεις να περάσεις τα win 10 γιατί δε αφαιρείς τελείως ότι διαμέρισμα & διαμόρφωση έχει ο δίσκος με το gparted, μετά  με τις σωστές ρυθμίσεις εάν χρειάζεται στο bios + εγκατάσταση win 10 {το usb φτίαχτο με άλλο πρόγραμμα} κτλ χωρίς να αφαιρέσεις κάτι ή εγώ δεν γνωρίζω ή δε κατάλαβα.

Δημοσ.

Φτιάξε το usb με το rufus.

Κάτι παίζει με τα uefi/legacy, πάντως όσες φορές μου έχει τύχει πρέπει να σβηστούν όλα τα partitions και εννοώ τα πάντα όλα.

• Like 1
Δημοσ.

Και με legacy δεν εβγαλα ακρη,δεν εβλεπε καμια αλλη συσκευη για boot.

Ο δισκος ειναι gpt,αλλα για καποιο λογο δε με αφηνει να κανω εγκατασταση.

Απο οσο ξερω το mbr δεν κανει για 10,για να πεις οτι κανω μια δοκιμη αλλαζοντας σε mbr.

Θα δοκιμασω το gparted,δεν το εχω δουλεψει οποτε θα σε εμπιστευτω τωρα.

Θα επανελθω με τα νεοτερα και θα κοψουμε και τουρτα,αυτο ειναι το 1000στο ποστ :P

Δημοσ.

Και με legacy δεν εβγαλα ακρη,δεν εβλεπε καμια αλλη συσκευη για boot.

Ο δισκος ειναι gpt,αλλα για καποιο λογο δε με αφηνει να κανω εγκατασταση.

Απο οσο ξερω το mbr δεν κανει για 10,για να πεις οτι κανω μια δοκιμη αλλαζοντας σε mbr.

Θα δοκιμασω το gparted,δεν το εχω δουλεψει οποτε θα σε εμπιστευτω τωρα.

Θα επανελθω με τα νεοτερα και θα κοψουμε και τουρτα,αυτο ειναι το 1000στο ποστ :P

χααχαχ κάντο απλο είναι μη ξεχασεις apply μονο για να γίνει αυτο που θέλεις διαγραφη στο δίσκο

και ισχύει και αυτό που γράφει ο Grim Ripper ++ότι μπορείς να το κάνεις εάν σε αφήνει και με το usb με win 10 που θα φτιάξεις όπως λέει, στο κατάλληλο περιβάλλον με αυτό Link.png Site: τυφλοσούρτη..

From inside Windows Setup, press Shift+F10 to open a command prompt window:
diskpart
select disk <disk number>
clean
convert gpt
exit
Δημοσ.

Νομιζω οτι εκανα δουλεια με το gparted.

Εκανα partition και διαμορφωση μεσα απο το gparted,αλλα οταν πηγα να κανω εγκατασταση μου εβγαζε οτι δηθεν δεν εβρισκε διαμερισμα,παρ'ολο που εγω εβλεπα και τα 2 partition.

Εκανα διαγραφη και διαμορφωση απο το μενου της εγκαταστασης,μου εβγαλε παλι 27 μικρα partition και τελικα ξεκινησε η εγκατασταση κανονικα.

Βλεπουμε στην πορεια τωρα,οποτε τελειωσει.
Ευχαριστω πολυ παιδια!

Υ.Γ Kαλο το rufus αλλα και το YUMI ειναι κομπλε σαν προγραμμα.

Δημοσ.

Καλά είναι και το rufus και το YUMI, απλά προσωπικά αν είναι να βάλω 1 iso σε usb θα πάω σε Rufus αν θέλω να βάλω πάνω από ένα iso τότε πάω σε YUMI.

• Like 1
  • 3 εβδομάδες αργότερα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...