Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το Amazon Αμερικής θα έχει 100% τελωνείο που σημαίνει τα λεφτά που σκέφτεσαι δεν παίζουν. 

-Μα αφού έχει Αθηναϊκές πινακίδες. 

-Ρε φίλε δεν έχει.

-Μα το λέει ο Μπάμπης ο Σουγιάς.

Κάνε ένα κόπο και διάβασε λίγα post παραπίσω. Έχω βάλει και screenshot 1 κλικ πριν την αγορά.

Αναλαμβάνει τον εκτελωνισμό το amazon.com, προπληρώνεις τα έξοδα αυτά, στο παράδειγμα που

έδειξα είναι χοντρικά 50/450 δηλαδή 11%. Ούτε 100, ούτε 200, ούτε 300, ούτε αθηναϊκές πινακίδες. 

Αναρωτιέμαι αν κάρτα EVGA από Amazon.com την αναλαμβάνει μετά η EVGA EU αν την κάνεις register για extended warranty.

Η evga έχει 3 χρόνια global warranty. Για extended εξαιρούνται κάποιοι κωδικοί. 

Πριν αγοράσεις διαβάζεις αναλυτικά στο site της evga για να είσαι σίγουρος.

• Like 3
  • Απαντ. 655
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

-Μα αφού έχει Αθηναϊκές πινακίδες. 

-Ρε φίλε δεν έχει.

-Μα το λέει ο Μπάμπης ο Σουγιάς.

Κάνε ένα κόπο και διάβασε λίγα post παραπίσω. Έχω βάλει και screenshot 1 κλικ πριν την αγορά.

Αναλαμβάνει τον εκτελωνισμό το amazon.com, προπληρώνεις τα έξοδα αυτά, στο παράδειγμα που

έδειξα είναι χοντρικά 50/450 δηλαδή 11%. Ούτε 100, ούτε 200, ούτε 300, ούτε αθηναϊκές πινακίδες. 

Πρώτα από όλα θα προτιμούσα να μην προσβάλλεις τον άλλο στις απαντήσεις σου. Μια χαρά καταλαβαίνω Ελλήνικα. Είδα το ποστ, έχεις αγοράσει κάτι ή μιλάς θεωρητικά; Εγώ αγόρασα ένα Tower Case από Amazon.com που όταν ήρθε Ελλάδα το τελωνείο ζήτησε επιπλέον λεφτά.

Το Άμαζον μου είπε πως θα πρέπει να βρω λύση με το εδώ τελωνείο. Δεν το πήρα, και ζήτησα να επιστραφεί

Άρα μιλας εκ πείρας και άλλαξε κάτι η Άμαζον ή φαντάζεσαι πως έτσι θα γίνεται εντέλει; Η αγορά μου έγινε το 2015

Το πληρώνεις στο check out όμως το τελωνείο και έχεις το κεφάλι σου ήσυχο ότι δεν θα είναι δεκάρα παραπάνω (3-15€ κερατιάτικα, ο τελώνης αποφάσισε ότι η κάρτα κάνει 2000€, κτλ). Αν τυχόν είναι παραπάνω στα πληρώνει το Amazon. Αν βρεις κάτι που μαζί με το τελωνείο στο check out βγαίνει φθηνότερα από Ευρώπη, εννοείται αξίζει. Απλά δεν είδα να ισχύει κάτι τέτοιο για κάποια κάρτα γραφικών αυτή την στιγμή (δεν έψαξα τα πάντα, ένα απλό search από GTX 1060 μέχρι 1080ti έκανα :)).

Αναρωτιέμαι αν κάρτα EVGA από Amazon.com την αναλαμβάνει μετά η EVGA EU αν την κάνεις register για extended warranty.

Αν στο τέλος της κάρτας υπάρχει ο κωδικός KR τότε η κάρτα έχει την δυνατότητα για Extended Warranty. 

Δημοσ.

Πρώτα από όλα θα προτιμούσα να μην προσβάλλεις τον άλλο στις απαντήσεις σου. Μια χαρά καταλαβαίνω Ελλήνικα. Είδα το ποστ, έχεις αγοράσει κάτι ή μιλάς θεωρητικά; Εγώ αγόρασα ένα Tower Case από Amazon.com που όταν ήρθε Ελλάδα το τελωνείο ζήτησε επιπλέον λεφτά.

Το Άμαζον μου είπε πως θα πρέπει να βρω λύση με το εδώ τελωνείο. Δεν το πήρα, και ζήτησα να επιστραφεί

Άρα μιλας εκ πείρας και άλλαξε κάτι η Άμαζον ή φαντάζεσαι πως έτσι θα γίνεται εντέλει; Η αγορά μου έγινε το 2015

Σπαμάρω το thread με τα ίδια.

post-262702-0-95865800-1504178242_thumb.png

Βλέπεις εκεί που λέει Import fees deposit? 

Αυτά είναι τα χρήματα για να γίνει ο εκτελωνισμός.

Στη δικιά σου αγορά του 2015 τα είχες πληρώσει και παρόλαυτα σε κρεμάσανε? 

Εδώ βλέπεις και του όρους όπου γράφει ξεκάθαρα ότι αν έχεις προπληρώσει τα Import fees

θα καταβάλει το amazon την όποια διαφορά τυχόν προκύψει.

post-262702-0-04386800-1504178808_thumb.png

Ανεξάρτητα λοιπόν από το πότε έγινε η αγορά, αν είχες πληρώσει τα Import fees και 

σε αφήσανε στα κρύα του λουτρού καλό είναι να το ξέρουμε. 

Αν έχεις κρατήσει και ένα printscreen που να δείχνει αναλυτικά τη χρέωση θα βοηθήσει 

ακόμα περισσότερο, μιας και μπορεί κανείς να θυμάται λάθος ή να θέλει με το ζόρι να

στηρίξει έναν ισχυρισμό. Η πρώτη εικόνα που δείχνω πχ, είναι από το λογαριασμό μου, 

με Ελληνική διεύθυνση, απλώς έχω σβήσει τα στοιχεία μου.

Δημοσ.

Ναι τα ειχα πληρώσει. Μάλιστα είχε βγει πολύ μικρό ποσό και είχα μπει στο chat τους και είχα ρωτήσει αν είναι σίγουροι μιας και το ποσό είναι εξαιρετικά μικρό. Η υπέροχη ινδή που μίλησα, μου είπε μην ανησυχείτε είναι όλα οκ. Ε εντέλει δεν ήταν, ο τύπος που μίλησα στο τελωνείο είπε πως προκύπτουν επιπλέον χρήματα και αδιαφορεί τι λέει το Άμαζον. ε καλά Print Screen πριν από 2 χρόνια δεν έχω όχι αλλά δεν έχω και κάποιο λόγο να πω ψέμματα, απλά λέω την εμπειρία που είχα. Αν αυτό πλέον έχει βελτιωθεί και έχεις αγοράσει κάτι ο ίδιος που δεν σου ζήτησε, τι να πω ίσως έτυχε σε εμένα. Από τότε δεν αγόρασα τίποτα άλλο από Άμαζον Αμερικής προσωπικά

Αν όμως το έκανες και όλα δουλεύουν ρολόι, καλό είναι να το ξέρουμε ;-) Από Newegg πάντως που είχα μια κουβέντα πριν λίγο καιρό δεν ισχύει 101%

Δημοσ.

το άμαζον αμερικής ΔΕΝ μπορεί να στείλει εγγυημένα γιατί δεν έχει βάλει νόμιμο ΦΠΑ

για να καταλάβαιτε , ένα ευρωπαικό eshop , προσαρμόζει την τιμή συμπεριλαμβάνοντας τον φπα που αντιστοιχεί στην χώρα του αγοραστή. Κατόπιν με ειδική δήλωση εκχωρεί το φπα στις φορολογικές αρχές του κράτους όπου βρίσκεται ο αγοραστής.

αυτά ΔΕΝ τα κάνουν εκτός ΕΕ , γι'υατό και δεν είναι εγγυημένο το τελωνείο.

Δημοσ.

Έχω κάνει αγορές το τελευταίο έτος, βιβλία και ένα mounting kit για asetek aio. 

Δεν είχα κανένα πρόβλημα. Tα είχα πριν περάσει η διορία του expected delivery.

Δεν σε αμφισβητώ, αλλά μου φαίνεται πολύ περιέργο να μην προχώρησαν στον

εκτελωνισμό ενώ είχαν πληρωθεί γι αυτό. Case noted που λένε.

Δημοσ.

Αφού υπάρχουν και στην Γερμανία με χαμηλότερη τιμή https://www.mindfactory.de/product_info.php/8GB-Gigabyte-GeForce-GTX-1070-Gaming-G1-Aktiv-PCIe-3-0-x16--Retail-_1094570.html

Σωστός. Γενικά συζητάμε, για τη διαδικασία εκτελωνισμού από το Αμερικάνο Amazon.

Φυσικά εντελώς offtopic :-D

Δημοσ.

Σπαμάρω το thread με τα ίδια.

Βλέπεις εκεί που λέει Import fees deposit?

Αυτά είναι τα χρήματα για να γίνει ο εκτελωνισμός.

Στη δικιά σου αγορά του 2015 τα είχες πληρώσει και παρόλαυτα σε κρεμάσανε?

Εδώ βλέπεις και του όρους όπου γράφει ξεκάθαρα ότι αν έχεις προπληρώσει τα Import fees

θα καταβάλει το amazon την όποια διαφορά τυχόν προκύψει.

Ανεξάρτητα λοιπόν από το πότε έγινε η αγορά, αν είχες πληρώσει τα Import fees και

σε αφήσανε στα κρύα του λουτρού καλό είναι να το ξέρουμε.

Αν έχεις κρατήσει και ένα printscreen που να δείχνει αναλυτικά τη χρέωση θα βοηθήσει

ακόμα περισσότερο, μιας και μπορεί κανείς να θυμάται λάθος ή να θέλει με το ζόρι να

στηρίξει έναν ισχυρισμό. Η πρώτη εικόνα που δείχνω πχ, είναι από το λογαριασμό μου,

με Ελληνική διεύθυνση, απλώς έχω σβήσει τα στοιχεία μου.

Το παλικάρι έχει δίκαιο μην αρχίζεις τα bold.

Ναι το τελωνείο μπορεί να σου κάνει την μλκ, άκρη θα βγει στο τέλος αλλά σίγουρος δεν είσαι μέχρι να σου πουν το οκ.

Μιλάω εκ πείρας.

Δημοσ.

Δεν το είχε διευκρινήσει ότι είχε πληρώσει τα import fees στο amazon για αυτό και τα bold B) .

Βέβαια ο φίλος τελικά δεν έβγαλε άκρη όπως μας λέει.  

Κι εσύ τώρα προσθέτεις ότι μπορεί να γίνει μαλακία.

Πραγματικά δεν έχω κανένα λόγο να σας αμφισβητήσω.

Εγώ έχω κάνει 4-5 αγορές όλες κι όλες το τελευταίο έτος, μικροποσά, κάτω από 100 ευρώ δεν είχα κανένα θέμα.

Πέρσι έστησα όλοκληρο μαγαζί, πραγματικά χιλιάδες ευρώ Imports, σπασμένα σε μικρά orders λόγω cc

πολλά από αυτά κι από amazon.com

(χαλιά, φωτιστικά, ηλεκτρονικά είδη, μαχαίρια :-( μερικά από τα είδη που αγοράστηκαν από amazon.com)

σε όσα orders με συμβούλευε ο τελωνης μου ότι με συμφέρει να μου το κάνει εκείνος (χαλιά πχ)

δεν κατέβαλα import fees στο amazon, σε άλλα order τα προπλήρωσα, είτε έτσι είτε αλλιώς κανένα πρόβλημα.

Μπορεί να είμαι υπερτυχερός B).

Δημοσ.

Τεσπά ίσως να έχουν αλλάξει τα πράγματα, καλό να το ξέρουμε για το μέλλον ;-)

Αν κάποιος αγοράσει κάρτα γραφικών και έρθει χωρίς τελωνείο (ή τεσπά κάτι πιο ακριβό από 100€) ας γράψει, να ξεκινήσουμε να παραγγέλνουμε από Αμέρικα! Πάντως ένα είναι το σίγουρο.... Amazon > all

• Moderators
Δημοσ.

Δεν το είχε διευκρινήσει ότι είχε πληρώσει τα import fees στο amazon για αυτό και τα bold B) .

Βέβαια ο φίλος τελικά δεν έβγαλε άκρη όπως μας λέει.  

Κι εσύ τώρα προσθέτεις ότι μπορεί να γίνει μαλακία.

Πραγματικά δεν έχω κανένα λόγο να σας αμφισβητήσω.

Εγώ έχω κάνει 4-5 αγορές όλες κι όλες το τελευταίο έτος, μικροποσά, κάτω από 100 ευρώ δεν είχα κανένα θέμα.

Πέρσι έστησα όλοκληρο μαγαζί, πραγματικά χιλιάδες ευρώ Imports, σπασμένα σε μικρά orders λόγω cc

πολλά από αυτά κι από amazon.com

(χαλιά, φωτιστικά, ηλεκτρονικά είδη, μαχαίρια :-( μερικά από τα είδη που αγοράστηκαν από amazon.com)

σε όσα orders με συμβούλευε ο τελωνης μου ότι με συμφέρει να μου το κάνει εκείνος (χαλιά πχ)

δεν κατέβαλα import fees στο amazon, σε άλλα order τα προπλήρωσα, είτε έτσι είτε αλλιώς κανένα πρόβλημα.

Μπορεί να είμαι υπερτυχερός B).

Έχεις τελώνη, αυτό αρκεί. :P

Δημοσ.

Τεσπά ίσως να έχουν αλλάξει τα πράγματα, καλό να το ξέρουμε για το μέλλον ;-)

Αν κάποιος αγοράσει κάρτα γραφικών και έρθει χωρίς τελωνείο (ή τεσπά κάτι πιο ακριβό από 100€) ας γράψει, να ξεκινήσουμε να παραγγέλνουμε από Αμέρικα! Πάντως ένα είναι το σίγουρο.... Amazon > all

το σιγουρο ειναι πως σε 2-3 μηνες θα ερχονται χωρις τελωνειο απο την ιαπωνια..

• Like 1

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...