Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@Zaknafein μάλλον εννοεί ότι όταν η παλιά γενιά hardware ξεπουλάει δεν έχει η εταιρία λόγο να βγάλει καινούργια. Ύστερα από τόσα χρόνια φαντάζομαι παράγει Pascal πολύ πιο φτηνά απ ότι στις αρχές, οπότε δεν βιάζονται. Κάποια στιγμή πρέπει να βγάλουν φυσικά, για να μην γίνουν Intel, αλλά και για να έχουν μια γραμμή παραγωγής αντί για 2-3 (Volta, Pascal κτλ). 

Επεξ/σία από mindtrapper
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Heybro είπε

Εγω που ειμαι και miner και gamer τι κατηγορια ειμαι? Τον Νοεμβριο ας πουμε αν θελω να πουλησω την καρτα μου που θα εχει ακομα 2 χρονια εγγυηση με τα παρακατω πρεπει να την δωσω τσαμπα?

Θα εχει λογικα περιπου 6500 ωρες σε mining και ακομα 400-500 σε gaming. Σε mining δουλευει στους 45 βαθμους συνεχεια με 60% power limit και σε gaming στους 50 βαθμους με 120% power limit. Επειδη θα εχει πολλες ωρες σε mining πρεπει να παει τσαμπα ενω θα εχει ακομα 2 χρονια εγγυηση και θερμοκρασιες που αλλοι εχουν σε idle? 

Πες ότι αποφασίζω να την πάρω εγώ τη δική σου, σε υψηλή τιμή για μένα, φυσιολογική για σένα, και μετά από μικρό χρονικό διάστημα την παίρνω στα χέρια.

Αυτό που θέλω να πω, είναι ότι καλώς ή κακώς, είτε λόγω άγνοιας, είτε λόγω ημιμάθειας, δικαιολογημένα ή όχι, όλοι σκέφτονται το χειρότερο, όχι το καλύτερο.

Δημοσ.

Σαφώς και δεν βιάζονται (και ισχύει αυτό που λες, τα yields όντως βελτιώνονται με την πάροδο του χρόνου), αλλά κυρίως γιατί δεν έχουν ανταγωνισμό... αν είχε πάει για τσαγάκι η 1080 από τις Vega, θα είχαμε εξελίξεις, δυστυχώς ατυχήσαμεν :P

• Like 2
Δημοσ.
12 ώρες πριν, phanispal είπε

Πες ότι αποφασίζω να την πάρω εγώ τη δική σου, σε υψηλή τιμή για μένα, φυσιολογική για σένα, και μετά από μικρό χρονικό διάστημα την παίρνω στα χέρια.

Αυτό που θέλω να πω, είναι ότι καλώς ή κακώς, είτε λόγω άγνοιας, είτε λόγω ημιμάθειας, δικαιολογημένα ή όχι, όλοι σκέφτονται το χειρότερο, όχι το καλύτερο.

Όλα τα σενάρια παιζουν. Για αυτό η εγγύηση είναι ένα τεράστιο συν για τον αγοραστή που ότι και αν πάθει ξέρει ότι θα πάρει καινούργια άλλη. 3 χρόνων mining κάρτα ούτε εγώ ξέρω αν επερνα μιλάμε για 20χιλιαδες και πανω ώρες. 

Δημοσ.

Πάντως αυτό που σκεφτόμουν είναι ότι έχει καταντήσει πολύ ακριβό σπορ το (περιστασιακό) gaming.

Όταν λέω περιστασιακό, εννοώ αυτό που κάνω εγώ τα τελευταία χρόνια, που ζήτημα να παίξω/τερματίσω 10-20 παιχνίδια σε διάστημα 3 ετών, και «καλούμαι» να δώσω ~400€±100. Έβαλα εισαγωγικά γιατί προφανώς κανείς δε με υποχρεώνει, σε ένα μεγάλο ποσοστό είναι θέμα επιλογών.

Προφανώς και είναι επιλογή μου τόσο η κάρτα γραφικών, τα παιχνίδια, η ανάλυση, όσο και το πόσο high είναι τα video settings.

Απλά νομίζω ότι ίσως δε συνειδητοποιούμε πόσα δίνουν οι περιστασιακοί gamers και αν γίνεται «απόσβεση».

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Άμα είσαι περιστασιακός gamer σε καμία περίπτωση δεν αξίζει να αγοράσεις τόσο ακριβές κάρτες

Μια rx560 η gtx1050 είναι ότι πρέπει ;)

Εγώ π.χ χρησιμοποιω το σύστημα μου για rendering, mining,gaming 

Άμα επεζα μόνο παιχνίδια σε καμία περίπτωση δεν θα ξόδευα τόσα λεφτά για μια κάρτα γραφικων

Επεξ/σία από nikos5800
Δημοσ.
1 hour ago, phanispal said:

Πάντως αυτό που σκεφτόμουν είναι ότι έχει καταντήσει πολύ ακριβό σπορ το (περιστασιακό) gaming.

Όταν λέω περιστασιακό, εννοώ αυτό που κάνω εγώ τα τελευταία χρόνια, που ζήτημα να παίξω/τερματίσω 10-20 παιχνίδια σε διάστημα 3 ετών, και «καλούμαι» να δώσω ~400€±100. Έβαλα εισαγωγικά γιατί προφανώς κανείς δε με υποχρεώνει, σε ένα μεγάλο ποσοστό είναι θέμα επιλογών.

Προφανώς και είναι επιλογή μου τόσο η κάρτα γραφικών, τα παιχνίδια, η ανάλυση, όσο και το πόσο high είναι τα video settings.

Απλά νομίζω ότι ίσως δε συνειδητοποιούμε πόσα δίνουν οι περιστασιακοί gamers και αν γίνεται «απόσβεση».

Εγω παντως οταν ημουν πιτσιρικας εκανα ενταντικοτατο gaming σε PC δεκαετιας. Σε pentium 4 και gtx 7950 επαιζα μεχρι το 2010-2011, τι να λαμε τωρα

Δημοσ.
1 ώρα πριν, phanispal είπε

Ο λογος που δεν αξιζει στην περιπτωση σου ειναι μιας και δεν ριχνεις πολλα χρηματα στα παιχνιδια οπως λες και εσυ ο ιδιος.

Στην περιπτωση μου πχ σκεψου οτι τις γιορτες που μας περασαν εδωσα κοντα 190ευρω σε αγορα παιχνιδιων και οταν λεω παιχνιδια εννοω φυσικα του ιδιου ετους οπως wolfenstein 2,evil within 2,cuphead,forza horizon 3+2 expansion κλπ.

Δεν λιωνω 24 ωρες το 24ωρο παιζοντας παιχνιδια φυσικα(ειδικα αυτο τον καιρο δεν παιζω τιποτα περαν του προσφατου god of war σε λιγες μερες)και μαλιστα εχω κοψει και τα online παιχνιδια εδω και καιρο και τωρα παιζω μονο single player παιχνιδια κυριως,αλλα πιστευω καταλαβαινεις τι εννοω.

Φυσικα και για αυτες τις γιορτες υπολογιζω οτι θα μου φυγουν αλλα τοσα και ισως και περισσοτερα με βαση τα παιχνιδια που περιμενω να βγουν.

1 ώρα πριν, nikos5800 είπε

Άμα είσαι περιστασιακός gamer σε καμία περίπτωση δεν αξίζει να αγοράσεις τόσο ακριβές κάρτες

Μια rx560 η gtx1050 είναι ότι πρέπει ;)

Δεν ισχυει δυστηχως αγαπητε αυτο.Δοκιμασα με 1050 το προσφατο Final fantsy 15 και με το ζορι σε 1080p κραταει 60ρι σε low που δεν το λες και καμια τρομερα εμπειρια.

Σε Hellblade μια απο τα ιδια.

• Like 1
Δημοσ.

σε αυτο που λες εχεις δικαιο οταν ημουν μικρος επεζα οτι παιχνιδι κυκλοφορουσε ,τωρα αυτα τα εχω κοψει παιζω μονο λιγα και καλα παιχνιδια που με ενδιαφερουν

παντως οι καρτες που πρωτεινα δεν ειναι για 60fps 

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, nikos5800 είπε

σε αυτο που λες εχεις δικαιο οταν ημουν μικρος επεζα οτι παιχνιδι κυκλοφορουσε ,τωρα αυτα τα εχω κοψει παιζω μονο λιγα και καλα παιχνιδια που με ενδιαφερουν

παντως οι καρτες που πρωτεινα δεν ειναι για 60fps 

Οι καρτες που ανεφερες ειναι μονο αν καποιος θελει να παιξει ή παλιοτερα παιχνιδια ή τα γνωστα online τυπου lol,dota 2,overwatch,wow,hearthstone,rocket league και παει λεγοντας.

Οποιος θελει να παιζει πιο καινουργια παιχνιδια θα αγορασει εστω μια 1060 3gb.

Αν ειναι να προτεινουμε καρτες γραφικων των 120-150ευρω και να μην προσφερουν καν 60fps,τοτε ας παει καλυτερα ο αλλος να αγορασει μια κονσολα που θα του βγει φθηνοτερα.

Δημοσ.
Στις 14/4/2018 στις 1:06 ΜΜ, 3DJIN είπε

δεν το σκεφτεσαι ορθολογικα το ζητημα.

Οι 1080/1070/1060 ειναι 2 χρονια στην αγορα,σχεδον φτασανε στο τερμα της "ζωης" τους

οποιος τα σκασει θα πρεπει να ξερει οτι θα αγορασει επιδοσεις 2 ετων-πισω σε τιμες 2018 με νεες καρτες να ερχονται, το ποτε αδιαφορο ας ερθουν και νοεμβριο,το σημαντικο ειναι να μπορεις να διαβασεις την αγορα ωστε να ξερεις ποτε δεν πρεπει να αγορασεις,τι να παρεις 1080 και να βγει η 2060 στα 300 και να σου κανει πλακα..πως θα νοιωσεις?

κι εγω στη φαση αναβαθμιση ειμαι αλλα δε μπορω να αγορασω με αυτες τις προοπτικες και θα περιμενω και ενα χρονο αν γινει κανα "ατυχημα"

αυτο που συνηθως γινεται ειναι να ειναι πιο γρηγορη η 1080 απο την 980ti ας πουμε. σε αυτη την γενια ηταν 20+% πιο γρηγορη. ας πουμε στο witcher 3  ηταν 40%. η 1070 πρεπει να ειναι λιγο πιο γρηγορη ή στα ιδια με 980ti, τουλαχιστον σε καποια παιχνιδια οπως το gta, origins ειναι πιο γρηγορη. ενταξει ειχαμε μεγαλο αλμα αποδοσης σε αυτη την σειρα.

Δημοσ.
Στις 26/04/2018 στις 2:22 ΜΜ, james rod είπε

αυτο που συνηθως γινεται ειναι να ειναι πιο γρηγορη η 1080 απο την 980ti ας πουμε. σε αυτη την γενια ηταν 20+% πιο γρηγορη. ας πουμε στο witcher 3  ηταν 40%. η 1070 πρεπει να ειναι λιγο πιο γρηγορη ή στα ιδια με 980ti, τουλαχιστον σε καποια παιχνιδια οπως το gta, origins ειναι πιο γρηγορη. ενταξει ειχαμε μεγαλο αλμα αποδοσης σε αυτη την σειρα.

Στοκ Vs στοκ προφανώς ε;

Για να δεις διαφορές από γενιά σε γενιά παίζεις στα ίδια ρολόγια και έτσι συγκρίνεις βελτιώσεις στα cores.

Αυτή η γενιά ουσιαστικά δεν είχε κάτι wow, ήταν απλά on steroids ;)

Δημοσ.
Μόλις τώρα, ~Palpatin~ είπε

Στοκ Vs στοκ προφανώς ε;

Για να δεις διαφορές από γενιά σε γενιά παίζεις στα ίδια ρολόγια και έτσι συγκρίνεις βελτιώσεις στα cores.

Και μονο απο τα ρολογια ποσο πηραν ομως. Την ετρεξα μεχρι 2164 την δικια μου οι maxwell πηγαιναν πολυ παραπακω. Εκει το χανει και η amd αν μπορουσε να ανεβασει συχνοτητα θα επαιζε πολυ ψηλα αλλα δεν τα εχει καταφερει ακομα. 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, ~Palpatin~ είπε

Στοκ Vs στοκ προφανώς ε;

καλα αυτο δεν παιζει πουθενα να συγκρινεις με κλειδωμενα ρολογια. εφοσον εχουμε αλλαγη λιθογραφιας και αρχιτεκτονικης συγκρινεις στοκ φυσικα.

ουτε στα cpu συμβαινει αυτο και αν συμβαινει ειναι λαθος.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...