strawman Δημοσ. 15 Απριλίου 2018 Δημοσ. 15 Απριλίου 2018 40 minutes ago, mcrae13 said: Και ναι και όχι Όπως και άλλοι πριν από σένα βάζεις σαν παράδειγμα,τον σωστό miner απέναντι από έναν "κακό " gamer. Εγώ βάζω σαν μέτρο σύγκρισης,ώρες λειτουργίας σε λογικά πλαίσια και από την μεριά του gamer,έχοντας περισσότερο σαν παράδειγμα τον εαυτό μου που παίζω casual και έχω το pc σαν χόμπι. Οπότε αν χρειαστεί να αγοράσω μεταχειρισμενη,θα προσπαθήσω με την δική μου γνωση-κρίση,να πάρω από κάποιον σαν εμένα. Πάντως θα απέκλεια αγορά κάρτας από mining .Προσωπική μου άποψη. Σε γενικές γραμμές πάντως ισχύει ότι και πριν.Δηλαδη η αγορά μεταχειρισμένου θέλει καλό "ξεκαθάρισμα " και έχει τα ίδια ρίσκα μια κάρτα είτε από miner είτε από gamer. Εβαλα σαν παραδειγμα το ιδιο ατομο, εμενα δηλαδη. Δες και τους υπολοιπους στο forum, και βαλε και τον εαυτο σου, βαλε και τον spartan. Stock τις τρεχεται τις Ti η με clocks στο θεο? Τα bench που ανεβαινουν καθε λιγο με τις Ti στα ορια? Στην τελικη περισσοτεροι "κακοι" gamers υπαρχουν παρα miners. Οπως και να το κανουμε το mining θελει ψαξιμο, δεν θα παει ο τυχαρπαστος να σκασει λεφτα στην τυχη να αγορασει εξοπλισμο για mining και να το τρεχει στην τυχη. Ουτε βαζεις σε ρισκο τον εξοπλισμο σου. Τεσπα, ας συμφωνησουμε οτι διαφωνουμε
mindtrapper Δημοσ. 15 Απριλίου 2018 Δημοσ. 15 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) Οι ώρες λειτουργίας που είναι πολύ παραπάνω από του gamer δεν αλλάζουν, όσο και να τις προσέχεις. Ξέρω, θα μου πουν πάλι ότι δεν ξέρω τι λέω, αλλά είναι απλή λογική και όσοι λέτε το αντίθετο ασχολείστε με mining με προοπτική να τις πουλήσετε κάποια στιγμή, οπότε είστε biased. Μπορεί η κάρτα να βγάλει πολλά χρόνια ακόμα, αυτό δεν αλλάζει ότι η συνολική καταπόνηση στα χέρια του miner είναι μεγαλύτερη απ ότι σε ένα normal gaming σύστημα. Επεξ/σία 15 Απριλίου 2018 από mindtrapper 1
IoaZ Δημοσ. 15 Απριλίου 2018 Δημοσ. 15 Απριλίου 2018 Το θέμα είναι ότι η ώρες λειτουργίας ,τον εξαρτημάτων που υπάρχουν πάνω στην κάρτα γραφικών, εξαρτώνται από την θερμοκρασία . π.χ Έχουμε 100.000 ώρες λειτουργίας για 70 C και για το ίδιο εξάρτημα έχουμε 1000 ώρες λειτουργίας σε 90 C . έχουμε 100 ώρες λειτουργία σε 93 C . Μόλις περάσουν αυτές η ώρες λειτουργία ( σε συνάρτηση με την θερμοκρασία ) θα έχουμε αστοχία του υλικού . ( Πετάς την κάρτα γραφικών στην ανακύκλωση )
strawman Δημοσ. 15 Απριλίου 2018 Δημοσ. 15 Απριλίου 2018 6 minutes ago, mindtrapper said: Οι ώρες λειτουργίας που είναι πολύ παραπάνω από του gamer δεν αλλάζουν, όσο και να τις προσέχεις. Ξέρω, θα μου πουν πάλι ότι δεν ξέρω τι λέω, αλλά είναι απλή λογική και όσοι λέτε το αντίθετο ασχολείστε με mining με προοπτική να τις πουλήσετε κάποια στιγμή, οπότε είστε biased. Μπορεί η κάρτα να βγάλει πολλά χρόνια ακόμα, αυτό δεν αλλάζει ότι η συνολική καταπόνηση στα χέρια του miner είναι μεγαλύτερη απ ότι σε ένα normal gaming σύστημα. To να περνεις σαν δεδομενο οτι ειμαι biased γιατι θελω να πουλησω δεν βοηθαει ιδιαιτερα στη συζητηση. Αμα ηθελα να πουλησω δεν θα εγραφα καθε 3 και λιγο οτι κανω mining και τελειωσε το θεμα. Αντιστοιχα μπορω να σου πω οτι εισαι εσυ biased για να πουλησεις την gaming καρτα γραφικων σου. Καταλαβαινεις οτι ουτε σαν επιχειρημα στεκει ουτε βοηθαει τη συζητηση. Εγω κρινω απτις δικιες μου καρτες. Αυτη που εχω στο gaming ειναι στα τελευταια της, αυτες που minaroun δεν κανουν κιχ. Το ιδιο διαστημα τις εχω και τις 2. Αντιστοιχα επισης δεν υπαρχουν μονο οι casual gamer που παιζουν 3 ωρες την μερα. Οταν ημουν στα νιατα μου εβγαζα 10ωρα. Αμα ειχα την καρτα οπως τωρα 10 ωρες καρφωμενη στη μεγιστη θερμοκρασια θα την ειχα κηδεψει ηδη.
mindtrapper Δημοσ. 15 Απριλίου 2018 Δημοσ. 15 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) Εντάξει, εγώ σκέφτομαι τον miner από Λιθουανία ή δεν ξέρω και γω που, με δωρεάν ρεύμα και πειραγμένο bios που θα βγάλει 50 κάρτες στο ebay και όχι τόσο εσένα ή τον small time miner που στην ουσία είναι enthusiast και προσέχει. Μην παρεξηγείς το biased, αλλά εξ ορισμού είσαι περισσότερο από τον gamer επειδή όταν αγοράζει κάποιος κάρτα περιμένει να έχει χρησιμοποιηθεί σε Gaming οπότε δεν έχει να κρύψει κάτι ο πωλητής. Ειδικά με τις καινούργιες γενιές που έχουν hard bios limit για ρεύματα και θερμοκρασίες και δεν μπορείς να τα πειράξεις, σε αντίθεση με Maxwell, πχ. Οπότε όσο oc και να κάνεις δεν χαλάς κάτι. Αυτό δεν ισχύει για τις Polaris βέβαια, απ όσο ξέρω. Επεξ/σία 15 Απριλίου 2018 από mindtrapper
Heybro Δημοσ. 15 Απριλίου 2018 Δημοσ. 15 Απριλίου 2018 Εγω που ειμαι και miner και gamer τι κατηγορια ειμαι? Τον Νοεμβριο ας πουμε αν θελω να πουλησω την καρτα μου που θα εχει ακομα 2 χρονια εγγυηση με τα παρακατω πρεπει να την δωσω τσαμπα? Θα εχει λογικα περιπου 6500 ωρες σε mining και ακομα 400-500 σε gaming. Σε mining δουλευει στους 45 βαθμους συνεχεια με 60% power limit και σε gaming στους 50 βαθμους με 120% power limit. Επειδη θα εχει πολλες ωρες σε mining πρεπει να παει τσαμπα ενω θα εχει ακομα 2 χρονια εγγυηση και θερμοκρασιες που αλλοι εχουν σε idle?
strawman Δημοσ. 15 Απριλίου 2018 Δημοσ. 15 Απριλίου 2018 9 minutes ago, mindtrapper said: Μην παρεξηγείς το biased, αλλά εξ ορισμού είσαι περισσότερο από τον gamer επειδή όταν αγοράζει κάποιος κάρτα περιμένει να έχει χρησιμοποιηθεί σε Gaming οπότε δεν έχει να κρύψει κάτι ο πωλητής. Δεν το παρεξηγω, απλα σου λεω οτι εισαι λαθος. Εξορισμου εσυ εισαι περισσοτερο biased απο μενα, μιας και εισαι gamer και δεν εισαι miner. Εγω απτην αλλη ειμαι και τα 2. Οπως σου πα, το να αποκαλεις τον αλλον biased δεν ειναι επιχειρημα και δεν βοηθαει στη κουβεντα. Θα σου πω και εγω οτι εσυ εισαι biased που δεν ξεκινησες το mining να θυσαυρισεις και τωρα ευχεσαι να πεθανει η κατσικα του γειτονα κλπα κλπα. Δεν ειναι επιχειρηματα αυτα ομως και γιαυττο δεν τα χρησιμοποιω
Fulgore Δημοσ. 15 Απριλίου 2018 Δημοσ. 15 Απριλίου 2018 8 λεπτά πριν, Heybro είπε θερμοκρασιες που αλλοι εχουν σε idle? Το θεμα ειναι οτι ο αλλος δεν το γνωριζει αυτο. Εδω και παρα πολυ καιρο οι περισσοτεροι που αγοραζουν καρτες 1070 και πανω συμφωνα με τα σχολια στις αγγελιες ελαχιστα τις δουλευον. Αρα τραβα βγαλε ακρη ποιος λεει αληθεια και ποιος οχι. Βεβαια δεν καταλαβαινω πως πηγαμε απο τις τιμες των των καρτων τωρα που εχουν πεσει λιγο στα καταστηματα και αν αξιζουν για αγορα ή οχι,στις μεταχ. απο miners. Δεν εχετε καταλαβει οτι η πιο ανουσια κουβεντα ειναι αυτη?Ο καθενας οσο γουσταρει θα την πουλησει οταν ερθει η ωρα,τι τα γραφετε τσαμπα? 1
mcrae13 Δημοσ. 15 Απριλίου 2018 Δημοσ. 15 Απριλίου 2018 41 λεπτά πριν, strawman είπε Εβαλα σαν παραδειγμα το ιδιο ατομο, εμενα δηλαδη. Δες και τους υπολοιπους στο forum, και βαλε και τον εαυτο σου, βαλε και τον spartan. Stock τις τρεχεται τις Ti η με clocks στο θεο? Τα bench που ανεβαινουν καθε λιγο με τις Ti στα ορια? Στην τελικη περισσοτεροι "κακοι" gamers υπαρχουν παρα miners. Οπως και να το κανουμε το mining θελει ψαξιμο, δεν θα παει ο τυχαρπαστος να σκασει λεφτα στην τυχη να αγορασει εξοπλισμο για mining και να το τρεχει στην τυχη. Ουτε βαζεις σε ρισκο τον εξοπλισμο σου. Τεσπα, ας συμφωνησουμε οτι διαφωνουμε Γι αυτό έγραψα και πριν ότι η αγορά μεταχειρισμενης δεν άλλαξε λόγω mining,ως το προς τι πρέπει να προσέχει ο αγοραστής. Από εκεί και πέρα απόψεις ανταλλάσουμε. Εγώ ξαναλέω προσωπικά θα αποκλεισω κάθε κάρτα που εκανε mining ,για τους δικους μου λογους και το δικο μου σκεπτικό. Και αλλους πωλητες αποκλείω αλλά δεν είναι της παρούσης. By the way ,η κάρτα μου παίζει σε games κάνα δίωρο το πολύ τη μέρα,undervolted σε στοκ ρολογια με μαξ temp τους 60.Το να κάνω και 4-5 benches το μήνα για χαβαλέ κοντά στα όρια, δεν λέει κάτι. Με την καλή έννοια συμφωνώ και εγώ με το biased που αναφέρθηκε,και πιστεύω ότι και εμένα αυθόρμητα θα μου έβγαινε αν έκανα και εγώ mining. Πιστεύω αυτά που γράφεις για το πως χρήσημοποιεις τις gpu,αλλά σε θεωρώ ένα μικρό ποσοστό και πέρα από αυτό ξανατονιζω, ότι δεν λέω πως η άποψή μου είναι η σωστή αλλά δεν έχω και λόγους να την αλλάξω! Άλλωστε σπάνια αγοράζω Μεταχειρισμένη gpu. Κανα δύο φορές παλιότερα έχω πάρει από φίλους μου.
Heybro Δημοσ. 15 Απριλίου 2018 Δημοσ. 15 Απριλίου 2018 4 λεπτά πριν, Fulgore είπε Το θεμα ειναι οτι ο αλλος δεν το γνωριζει αυτο. Εδω και παρα πολυ καιρο οι περισσοτεροι που αγοραζουν καρτες 1070 και πανω συμφωνα με τα σχολια στις αγγελιες ελαχιστα τις δουλευον. Αρα τραβα βγαλε ακρη ποιος λεει αληθεια και ποιος οχι. Βεβαια δεν καταλαβαινω πως πηγαμε απο τις τιμες των των καρτων τωρα που εχουν πεσει λιγο στα καταστηματα και αν αξιζουν για αγορα ή οχι,στις μεταχ. απο miners. Δεν εχετε καταλαβει οτι η πιο ανουσια κουβεντα ειναι αυτη?Ο καθενας οσο γουσταρει θα την πουλησει οταν ερθει η ωρα,τι τα γραφετε τσαμπα? Εφοσον ξερεις τον αλλον απο εδω μεσα μπορεις να ξερεις αν λεει αληθεια η ψεμματα. Οσοι λενε οτι πουλανε καρτες ειδικα μαζεμενες με λιγες ωρες προφανως και λενε ψεμματα. Η συζητηση πηγε εκει μιας και οι τιμες των μεταχειρισμενων ειναι μεσα στο θεμα.
Fulgore Δημοσ. 15 Απριλίου 2018 Δημοσ. 15 Απριλίου 2018 Μόλις τώρα, Heybro είπε Εφοσον ξερεις τον αλλον απο εδω μεσα μπορεις να ξερεις αν λεει αληθεια η ψεμματα. Μαλλον δεν εχεις μιλησει καθολου με τα ατομα που κανεις τις συναλλαγες. Οι περισσοτεροι στις αγγελιες δεν συμμετεχουν στα υπολοιπα θεματα και αρα δεν ξερουν τον αλλο απο εδω μεσα.
Heybro Δημοσ. 15 Απριλίου 2018 Δημοσ. 15 Απριλίου 2018 Μόλις τώρα, Fulgore είπε Μαλλον δεν εχεις μιλησει καθολου με τα ατομα που κανεις τις συναλλαγες. Οι περισσοτεροι στις αγγελιες δεν συμμετεχουν στα υπολοιπα θεματα και αρα δεν ξερουν τον αλλο απο εδω μεσα. Βασικα 2 3 φορες χρειαστηκε να παρω κατι απο αγγελιες. Οταν δω οτι ο αλλος εχει 100 αξιολογησεις η πολλα ποστ και ειναι αξιοπιστος θα τον εμπιστευτω. Αλλιως θα κανει μπαμ οτι λεει ψεμματα.
Fulgore Δημοσ. 15 Απριλίου 2018 Δημοσ. 15 Απριλίου 2018 8 λεπτά πριν, strawman είπε Οπως σου πα, το να αποκαλεις τον αλλον biased δεν ειναι επιχειρημα και δεν βοηθαει στη κουβεντα. Θα σου πω και εγω οτι εσυ εισαι biased που δεν ξεκινησες το mining να θυσαυρισεις και τωρα ευχεσαι να πεθανει η κατσικα του γειτονα κλπα κλπα. Δεν ειναι επιχειρηματα αυτα ομως και γιαυττο δεν τα χρησιμοποιω Το θεμα ειναι οτι πριν το mining ποτε δεν ειχαμε 1)Ουτε καρτες out of stock 2)Ουτε τα ιδια τα καταστηματα να ανεβαζουν τοσο πολυ τις τιμες στις ακριβοτερες καρτες 3)ουτε τις ιδιες τις εταιρειες να βγαζουν ανακοινωση(ασχετως που ποσο ισχυει στην πραξη ή οχι)οτι οι καρτες που βγαζουν προβληματα απο το gaming δεν θα καλυπτονται απο την εγγυηση οπως εκαναν καποιες λογω mining. https://www.pny.com/File Library/Support/PNY Products/Warranties/GeForce Graphics/3-Year-Limited-Warranty.pdf Δεν συμφωνω ουτε εγω με την λεξη biased αλλα κατα τα ψεμματα και ασχετως αν εβγαλε κοσμος χρηματα ή οχι,το mining σε γενικες γραμμες στον χωρο του pc(enthusiasts,overclockers,gamers)μονο κακο εκανε σε γενικες γραμμες. Ακομα και το γεγονος οτι δεν εχουμε νεα γενια καρτων απο nvidia μερια και αυτο χαρη στο mining ειναι. 3 λεπτά πριν, Heybro είπε Βασικα 2 3 φορες χρειαστηκε να παρω κατι απο αγγελιες. Οταν δω οτι ο αλλος εχει 100 αξιολογησεις η πολλα ποστ και ειναι αξιοπιστος θα τον εμπιστευτω. Αλλιως θα κανει μπαμ οτι λεει ψεμματα. Ε και εγω σου λεω οτι στις περισσοτερες συναλλαγες που εχω κανει γενικα,το 90% μου λεει το ιδιο πραγμα. -Δεν ασχολουμαι εγω με το forum,μονο για τις προσφορες και αγγελιες μπαινω- Κατι που ειναι απολυτως λογικο αν σκεφτουμε οτι απο τα κοντα 450.000 μελη του forum ουτε το 1% δεν ειναι ενεργα μελη.
Zaknafein Δημοσ. 15 Απριλίου 2018 Δημοσ. 15 Απριλίου 2018 1 ώρα πριν, Fulgore είπε Ακομα και το γεγονος οτι δεν εχουμε νεα γενια καρτων απο nvidia μερια και αυτο χαρη στο mining ειναι. Δεν καταλαβαίνω πώς προκύπτει αυτό. Να κατηγορείς το mining για τις τιμολογιακές επιπτώσεις του στο HW στο καταλαβαίνω, αλλά όχι γιατί δεν βγαίνουν νέες κάρτες. Τέλος γι'αυτά που λέτε, ο καθένας αν και εφόσον αγοράσει μτχ κάρτα ας κάνει ότι θέλει, δεν αφορά τη συζήτηση αυτό (και τα έχω ξαναπεί για το θέμα φθοράς κτλ, οι ώρες λειτουργίας δεν είναι όλες ίδιες και είναι πολύ πιο λογικό κ αναμενόμενο ένας miner να έχει προσέξει το θέμα αυτό γιατί έχει άμεσο οικονομικό κίνητρο, εν αντιθέσει με ένα gamer που βασικά χέστηκε κι αν πιάνει 80-85 βαθμούς η κάρτα).
Fulgore Δημοσ. 15 Απριλίου 2018 Δημοσ. 15 Απριλίου 2018 19 λεπτά πριν, Zaknafein είπε Δεν καταλαβαίνω πώς προκύπτει αυτό. Να κατηγορείς το mining για τις τιμολογιακές επιπτώσεις του στο HW στο καταλαβαίνω, αλλά όχι γιατί δεν βγαίνουν νέες κάρτες. Προκυπτει απο πλευρας του οτι επειδη εγινε η αγορα ετσι δεν εχουμε ακομα καν επισημη ανακοινωση για τις νεες καρτες,δεν ειπα οτι δεν θα βγουν ποτε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε
Συνδεθείτε τώρα