mcrae13 Δημοσ. 14 Απριλίου 2018 Δημοσ. 14 Απριλίου 2018 Ψυχολογικά είναι όλα .Αν δεν σε κόπτει οτι έχεις κάτι προηγούμενης γενιάς ,παρόλο που σε καλύπτει σαν επιδόσεις,απλά δεν ασχολείσαι μέχρι να μην σε καλύπτει. Η τεχνολογία προχωράει.Αν διαλέξεις να περιμένεις για να σου κοστίσει λιγότερα,το τίμημα είναι οτι μένεις πίσω ή μένεις χωρίς καν να μπορείς να πάιξεις. Αν αγοράσεις μια κάρτα Χ επιδόσεων τώρα,έχεις αυτό που θες τώρα που το θες ,απλά. Έτσι κι αλλιώς μακροπρόθεσμα όλοι χαμένοι είμαστε. Με το σκεπτικό της αναμονής,δεν πρέπει να αγοράζουμε ποτέ τίποτα ,αφού στο προσεχές μέλλον όλο και κάτι βγαίνει. Η gtx1070ti για παράδειγμα,που είναι η τελευταία κυκλοφορία.Αυτός που την αγόρασε ,δεν θα την έχει χαρεί κανα χρόνο πριν βγεί κάτι αντίστοιχο και φθηνότερο ,πχ gtx1160 ? Ακόμα και τώρα να την αγοράσει που λέει ο λόγος. Ποιος ξέρει άλλωστε τι θα επικρατήσει με τις τιμές στο μέλλον.Όπως δεν ήξερε και κανείς το τι θα γινόταν με το ξεκίνημα του mining craze. Anyway το να περιμένει κάποιος 1-2 μήνες για κάτι που έχει ανακοινωθει συμφωνώ. Κάτι αναμονές του τύπου "περίμενε σε 6 μήνες θα βγει η τάδε που μπορεί να κάνει τόσο..." στα δικά μου τουλάχιστον αυτιά ακούγεται κάπως 2
Heybro Δημοσ. 14 Απριλίου 2018 Δημοσ. 14 Απριλίου 2018 32 λεπτά πριν, mcrae13 είπε Ψυχολογικά είναι όλα .Αν δεν σε κόπτει οτι έχεις κάτι προηγούμενης γενιάς ,παρόλο που σε καλύπτει σαν επιδόσεις,απλά δεν ασχολείσαι μέχρι να μην σε καλύπτει. Η τεχνολογία προχωράει.Αν διαλέξεις να περιμένεις για να σου κοστίσει λιγότερα,το τίμημα είναι οτι μένεις πίσω ή μένεις χωρίς καν να μπορείς να πάιξεις. Αν αγοράσεις μια κάρτα Χ επιδόσεων τώρα,έχεις αυτό που θες τώρα που το θες ,απλά. Έτσι κι αλλιώς μακροπρόθεσμα όλοι χαμένοι είμαστε. Με το σκεπτικό της αναμονής,δεν πρέπει να αγοράζουμε ποτέ τίποτα ,αφού στο προσεχές μέλλον όλο και κάτι βγαίνει. Η gtx1070ti για παράδειγμα,που είναι η τελευταία κυκλοφορία.Αυτός που την αγόρασε ,δεν θα την έχει χαρεί κανα χρόνο πριν βγεί κάτι αντίστοιχο και φθηνότερο ,πχ gtx1160 ? Ακόμα και τώρα να την αγοράσει που λέει ο λόγος. Ποιος ξέρει άλλωστε τι θα επικρατήσει με τις τιμές στο μέλλον.Όπως δεν ήξερε και κανείς το τι θα γινόταν με το ξεκίνημα του mining craze. Anyway το να περιμένει κάποιος 1-2 μήνες για κάτι που έχει ανακοινωθει συμφωνώ. Κάτι αναμονές του τύπου "περίμενε σε 6 μήνες θα βγει η τάδε που μπορεί να κάνει τόσο..." στα δικά μου τουλάχιστον αυτιά ακούγεται κάπως Ετσι σκεφτομαι και εγω και ηξερα οτι θα πανε οι νεες καρτες για καλοκαιρι οποτε λεω 8 μηνες αναμονη δεν προκειται να κανω. Προφανως οσο το καθυστερεις θα βγεις κερδισμενος σε χρηματα αλλα θα βγεις χαμενος στον καιρο που θα εχεις χασει μη εχοντας καρτα γραφικων. Οποτε μια μια παει. Την μονη υποχωρηση που κανω ειναι στο κινητο που ακομα με καλυπτει αλλα μετα απο 4 χρονια δεν εχω θεμα να δωσω 5 6 κατοσταρικα ενω στα 2 3 χρονια το σκεφτεσε.
phanispal Δημοσ. 14 Απριλίου 2018 Δημοσ. 14 Απριλίου 2018 5 ώρες πριν, 3DJIN είπε τι να παρεις 1080 και να βγει η 2060 στα 300 και να σου κανει πλακα..πως θα νοιωσεις? Σχετικά είναι όλα. Πολλοί θέτουν ένα ψυχολογικό όριο/πλαφόν συναρτήσει του χρόνου, κάποιος π.χ. ότι θα δίνει ~400€/3 χρόνια. Ακόμα κι αν γίνει αυτό που λες και σκάσει 500€ για 1070 και μετά από λίγο καιρό βγει η 2060 στα 300, θα σπρώξει όσο σπρώξει τη 1070 και θα δώσει τα υπόλοιπα για την 2060. Αλλά αν όλο αυτό γίνει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και η 2060 «δεν τον βγάλει» για αρκετό καιρό και τα ξανασκάσει σχετικά σύντομα για την 3050, θα έχει ξεφύγει από το αρχικό πλάνο των 400€/3 χρόνια. Γενικά κι εγώ δεν είμαι τόσο των αυθόρμητων αγορών, αλλά όντως το να λες σε κάποιον περίμενε άγνωστο πόσο, το πιθανότερο αρκετούς μήνες, είναι κάπως. Και να πεις ότι υπάρχουν πολλές πιθανότητες να γίνει κάτι σαν αυτό που λες, π.χ. να βγει 2060 που να κάνει πλάκα σε μια 1080 και να κοστίζει 300€, άντε πες εντάξει, να το ξανασκεφτώ. Αλλά μου φαίνεται απίθανο.
bakalex Δημοσ. 14 Απριλίου 2018 Δημοσ. 14 Απριλίου 2018 Δεν χρειάζεται να διαφωνείτε γιατί απλά έχετε όλοι δίκιο... 1
3DJIN Δημοσ. 15 Απριλίου 2018 Δημοσ. 15 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) παιδια παλια γινοταν refresh στο 6μηνο(τις καλες εποχες) ,μετα πηγε στον ενα χρονο,ο φιλος παραπανω δε θυμαται καλα και νομιζει οτι το refresh απο 8 series σε 9 εγινε 2006-2008,δεν εγινε ετσι- η 8800 βγηκε τελος 2006-νοεβρη ενω η 9800 φεβρουαριο 2008 δεν το λες δυο χρονια λοιπον 14-15 μηνες περιπου ενω ειχε ηδη γινει refresh με 8800ultra. πολλοι ξεχνατε οτι αυτο που εχει γινει τωρα δεν εχει προηγουμενο 2 χρονια με την ιδια καρτα στην αγορα,δεν υπαρχει ξανα το να λεει ο αλλος θελω τωρα να παιξω...τι να παιξεις με επιδοσεις του 2016? φυσικα και περιμενεις γιατι και 1070 να παρεις τωρα δεν σε σωζει δε σε βγαζει ρε παιδι μου ειναι στα τελευταια της απο πλευρας επιδοσεων η καρτα 2 χρονια η δευτερη ηταν τι περιμενεις? Αν ειναι να πας σε επιδοσεις 2016 να τις πληρωσεις 250-300 οχι 450$-500$ δυο χρονια ακατεβατο,δηλαδη ποσο μακακας μπορει να ειναι ο καταναλωτης πλεον ποσο (δεν ειναι ερωτηση-ξερω ποσο) να εκανε 300 η δευτερη καρτα (1070) να πω τρεξε Επεξ/σία 15 Απριλίου 2018 από 3DJIN
Qless Δημοσ. 15 Απριλίου 2018 Δημοσ. 15 Απριλίου 2018 1 ώρα πριν, 3DJIN είπε παιδια παλια γινοταν refresh στο 6μηνο(τις καλες εποχες) ,μετα πηγε στον ενα χρονο,ο φιλος παραπανω δε θυμαται καλα και νομιζει οτι το refresh απο 8 series σε 9 εγινε 2006-2008,δεν εγινε ετσι- η 8800 βγηκε τελος 2006-νοεβρη ενω η 9800 φεβρουαριο 2008 δεν το λες δυο χρονια λοιπον 14-15 μηνες περιπου ενω ειχε ηδη γινει refresh με 8800ultra. πολλοι ξεχνατε οτι αυτο που εχει γινει τωρα δεν εχει προηγουμενο 2 χρονια με την ιδια καρτα στην αγορα,δεν υπαρχει ξανα το να λεει ο αλλος θελω τωρα να παιξω...τι να παιξεις με επιδοσεις του 2016? φυσικα και περιμενεις γιατι και 1070 να παρεις τωρα δεν σε σωζει δε σε βγαζει ρε παιδι μου ειναι στα τελευταια της απο πλευρας επιδοσεων η καρτα 2 χρονια η δευτερη ηταν τι περιμενεις? Αν ειναι να πας σε επιδοσεις 2016 να τις πληρωσεις 250-300 οχι 450$-500$ δυο χρονια ακατεβατο,δηλαδη ποσο μακακας μπορει να ειναι ο καταναλωτης πλεον ποσο (δεν ειναι ερωτηση-ξερω ποσο) να εκανε 300 η δευτερη καρτα (1070) να πω τρεξε Γραφεις τα δικα σου χωρις να διαβαζεις αυτα που γραφω σου ειπα οτι στο παρελθον η σειρα 9 της nvidia με το g 92 εμεινε μονο μερικους μηνες στην αγορα πριν την εμφανιση της σειρας gtx 200..... Αφου γρααφεις για επιδοσεις η 1070 ειναι πιο αργη απο την 980Τι οποτε οπως τα γραφεις αγοραζεις επιδοσεις του 2015 και επισης σε καμμια περιπτωση Δεν ειναι οριακη η 1070 μια χρα παιζει τα παντα 2Κ 60Ηz απο εκει και περα υπαρχουν δυνατοτερες της γενιας της Και επειδη εγραψα την οπτικη μου χωρις τετοιο σχολιο να σου απαντησω στο ιδιο υφος...ποσο μαλακας ειναι ενας που καθετσι 5 μηνες με on board γραφικα για να παιξει ενα παιχνιδι στον υπολογιστη του;
Havik Δημοσ. 15 Απριλίου 2018 Δημοσ. 15 Απριλίου 2018 Αν εξαιρέσουμε τους enthusiasts, αυτούς που έχουν λεφτά για κάψιμο και αυτούς που καίγονται(επαγγελματίες π.χ) , οι υπόλοιποι φυσιολογικοί άνθρωποι που σέβονται τα λεφτά τους θα περιμένουν, με τα λεφτά τις 1070 (το καπέλο) θα πάνε τις διακοπούλες τους και όταν γυρίσουν με τα υπόλοιπα θα πάρουν την 2070 ή 2060 ξέρω γω και θα είναι άρχοντες. Σιγά την ανάγκη να παίξεις ένα παιχνίδι, που καίγεσαι τόσο πολύ που δεν μπορείς και να περιμένεις, και σιγά και τα «καταπληκτικά» παιχνίδια που βγαίνουν το ένα μετά το άλλο… 1
Heybro Δημοσ. 15 Απριλίου 2018 Δημοσ. 15 Απριλίου 2018 2 λεπτά πριν, Havik είπε Αν εξαιρέσουμε τους enthusiasts, αυτούς που έχουν λεφτά για κάψιμο και αυτούς που καίγονται(επαγγελματίες π.χ) , οι υπόλοιποι φυσιολογικοί άνθρωποι που σέβονται τα λεφτά τους θα περιμένουν, με τα λεφτά τις 1070 (το καπέλο) θα πάνε τις διακοπούλες τους και όταν γυρίσουν με τα υπόλοιπα θα πάρουν την 2070 ή 2060 ξέρω γω και θα είναι άρχοντες. Σιγά την ανάγκη να παίξεις ένα παιχνίδι, που καίγεσαι τόσο πολύ που δεν μπορείς και να περιμένεις, και σιγά και τα «καταπληκτικά» παιχνίδια που βγαίνουν το ένα μετά το άλλο… Η γίνεται να περιμένουμε 5 6 χρόνια να πάρουμε μια 5080ti στα 300 ευρώ να βγούμε κερδισμένοι x10.
Zaknafein Δημοσ. 15 Απριλίου 2018 Δημοσ. 15 Απριλίου 2018 Το καπέλο της 1070, ίσως σου φτάνει να πας και να γυρίσεις στο χωριό σου, διακοπές δεν πας. Όσο για το περίμενε, κάποιοι λέγανε τα ίδια από τον Αύγουστο κι έχουμε Απρίλιο (και δεν έχουμε καν ανακοίνωση για κάτι καινούριο ακόμα)...
3DJIN Δημοσ. 15 Απριλίου 2018 Δημοσ. 15 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) πλεον τωρα που πεσαν οι τιμες δεν υπαρχει καπελο,απλα πουλανε τις 1070/1080 λες και κυκλοφορησαν σημερα-στην αρχικη τιμη που ηταν το 2016,ας τρεξουν τα κοροιδα μπας και ξεστοκαρει η πρασινη και κυκλοφορησει επιτελους τις νεες καρτες Επεξ/σία 15 Απριλίου 2018 από 3DJIN
Havik Δημοσ. 15 Απριλίου 2018 Δημοσ. 15 Απριλίου 2018 10 λεπτά πριν, Heybro είπε Η γίνεται να περιμένουμε 5 6 χρόνια να πάρουμε μια 5080ti στα 300 ευρώ να βγούμε κερδισμένοι x10. Καλή η ειρωνεία αλλά η εναλλακτική σίγουρα δεν αξίζει, outdated κάρτες με χάλια VFM ή λιωμένες* gpu σε τιμές σχεδόν καινούριας**; No ty! *Ξέρω οι δικές σου είναι άριστες, δοκιμασμένες κιολας, μην είναι και DOA όπως οι σφραγισμένες εγώ αναφέρομαι σε αυτές που πουλάνε άλλοι. ** Κοιτάω για Ultrawide οθόνη καινούρια του κουτιού 320€ με 330€ μεταχειρισμένη στο insomnia 310€ hahaha, nop nop nop.
Heybro Δημοσ. 15 Απριλίου 2018 Δημοσ. 15 Απριλίου 2018 Καμία ειρωνεία μιας και εγώ δηλαδή που δεν είχα υπολογιστή από το 2014 μια μετά τις κέρδισα? Τίποτα γιατί δεν έπαιζα παιχνίδια οπότε χαμένος χρόνος. Αν σκέφτεστε τα 200 300 ευρώ που θα χάσατε τους επόμενους μήνες αφήστε το δεν είναι για σας τέτοιο χόμπι.
strawman Δημοσ. 15 Απριλίου 2018 Δημοσ. 15 Απριλίου 2018 On 3/28/2018 at 11:01 ΜΜ, mcrae13 said: Σίγουρα δεν "φθείρεται" εύκολα μια κάρτα με τέτοια χρήση αλλά έχε υπόψιν σου πως , όσο δουλεύει μια κάρτα ενός miner σε ένα 24ωρο, τόσο θα δουλέψει σε έναν casual gamer σε 1 ή ακόμα και σε 2 μήνες. Η διαφορά είναι χαοτική. Με αυτην την αναλογία σκέψου να δούλευε 6 μήνες σε mining. Προσωπικά δεν θα "ακούμπαγα" τέτοια κάρτα ούτε με σφαίρες.Όσο και να την "προσέχει" ένας miner μιλάμε για εξωπραγματικές ώρες λειτουργίας σε σχέση με έναν μέσο gamer . Just saying.. Δεν ειναι ετσι τα πραματα. Καταρχας να ξεκαθαρισω κατι, εγω και ο καθε miner με 5-10-15 καρτες μπαινουνε για τα λεφτα. Κανεις δεν θα κατσει να βαλει την καρτα του στο 150% power με overclocks και ιστοριες, γιατι απλα, περα το οτι χανεται η αποδοτικοτητα hash / wattage (ειπαμε, ζητουμενο ειναι τα λεφτα), αλλα επιπλεον κινδυνευει να μας μεινει στα χερια νωρις νωρις, χανωντας ετσι ακομα περισσοτερα χρηματα. Σαν παραδειγμα τον εαυτο μου, οι Ti που εχω στο miner ειναι σαν καινουργιες. Καθαρισμα καθε 2 βδομαδες, 70% power usage και underclocked. Απτην αλλη η καρτα που ειχα για gaming ηταν στο 150% power limit, overclocked στο θεο και ηδη αρχισε να τα φτυνει, τρωγωντας errors και βγαζωντας artifacts οταν την ζοριζω εκει που πριν ηταν stable. Δεν εχει καθαριστει ποτε και δουλευει μονιμα χειμωνα καλοκαιρι στους 84 βαθμους που ειναι και το limit. Τωρα εξαιρεσεις υπαρχουν παντου, και miners που τις λιωνουν και gamers που τις προσεχουν, αλλα προσωπικα αν ειχα να διαλεξω καρτα που εκανε mining και καρτα που επαιζε games θα διαλεγα την 1η.
Fulgore Δημοσ. 15 Απριλίου 2018 Δημοσ. 15 Απριλίου 2018 13 ώρες πριν, 3DJIN είπε το να λεει ο αλλος θελω τωρα να παιξω...τι να παιξεις με επιδοσεις του 2016? φυσικα και περιμενεις γιατι και 1070 να παρεις τωρα δεν σε σωζει δε σε βγαζει ρε παιδι μου ειναι στα τελευταια της απο πλευρας επιδοσεων η καρτα 2 χρονια η δευτερη ηταν τι περιμενεις? Γνωριζεις σε τι οθονη/αναλυση παιζει ο καθενας? Επισης γνωριζεις ποιο ειναι το τωρινο συστημα του καθενος? Αν οχι τοτε γιατι βγαζεις οτι να ναι συμπερασματα και γενικευεις χωρις λογο? Μαλλον ορισμενοι ξεχνανε οτι μιλαμε για Ελληνικα δεδομενα που οι περισσοτεροι ειναι με 1080p monitor. Οσο για το σχολιο περι''στα τελευταια της'' και τι να παιξεις με επιδοσεις του ''2016'' ας μην το σχολιασω καλυτερα. 3
mcrae13 Δημοσ. 15 Απριλίου 2018 Δημοσ. 15 Απριλίου 2018 31 λεπτά πριν, strawman είπε Δεν ειναι ετσι τα πραματα. Καταρχας να ξεκαθαρισω κατι, εγω και ο καθε miner με 5-10-15 καρτες μπαινουνε για τα λεφτα. Κανεις δεν θα κατσει να βαλει την καρτα του στο 150% power με overclocks και ιστοριες, γιατι απλα, περα το οτι χανεται η αποδοτικοτητα hash / wattage (ειπαμε, ζητουμενο ειναι τα λεφτα), αλλα επιπλεον κινδυνευει να μας μεινει στα χερια νωρις νωρις, χανωντας ετσι ακομα περισσοτερα χρηματα. Σαν παραδειγμα τον εαυτο μου, οι Ti που εχω στο miner ειναι σαν καινουργιες. Καθαρισμα καθε 2 βδομαδες, 70% power usage και underclocked. Απτην αλλη η καρτα που ειχα για gaming ηταν στο 150% power limit, overclocked στο θεο και ηδη αρχισε να τα φτυνει, τρωγωντας errors και βγαζωντας artifacts οταν την ζοριζω εκει που πριν ηταν stable. Δεν εχει καθαριστει ποτε και δουλευει μονιμα χειμωνα καλοκαιρι στους 84 βαθμους που ειναι και το limit. Τωρα εξαιρεσεις υπαρχουν παντου, και miners που τις λιωνουν και gamers που τις προσεχουν, αλλα προσωπικα αν ειχα να διαλεξω καρτα που εκανε mining και καρτα που επαιζε games θα διαλεγα την 1η. Και ναι και όχι Όπως και άλλοι πριν από σένα βάζεις σαν παράδειγμα,τον σωστό miner απέναντι από έναν "κακό " gamer. Εγώ βάζω σαν μέτρο σύγκρισης,ώρες λειτουργίας σε λογικά πλαίσια και από την μεριά του gamer,έχοντας περισσότερο σαν παράδειγμα τον εαυτό μου που παίζω casual και έχω το pc σαν χόμπι. Οπότε αν χρειαστεί να αγοράσω μεταχειρισμενη,θα προσπαθήσω με την δική μου γνωση-κρίση,να πάρω από κάποιον σαν εμένα. Πάντως θα απέκλεια αγορά κάρτας από mining .Προσωπική μου άποψη. Σε γενικές γραμμές πάντως ισχύει ότι και πριν.Δηλαδη η αγορά μεταχειρισμένου θέλει καλό "ξεκαθάρισμα " και έχει τα ίδια ρίσκα μια κάρτα είτε από miner είτε από gamer.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε
Συνδεθείτε τώρα