Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, mindtrapper είπε

Ο αντίλογος είναι ότι:

1) Πολλά μη κινητά μέρη είναι rated για κάποιο max αριθμό ωρών και θερμοκρασιών. Το ότι τρέχεις 10-15 βαθμούς κάτω επειδή είσαι guru miner δεν σημαίνει ότι δεν τρως χρόνο από την ζωή του πυκνωτή όταν την δουλεύεις 24/7, πχ.

2) Που ξέρω εγώ ότι αυτός που την πουλάει είναι guru miner και όχι noob miner; Σε κάποια φάση πλάκωσε η σάρα και η μάρα να κάνει mining, θες να μου πεις ότι όλοι αυτοί ασχολήθηκαν με custom bios και undervolt και σωστά fan setup κτλ; Δεν το πιστεύω.

Είναι rated για ώρες/θερμοκρασίες στο 100% του TDP, αν δουλεύεις στο 60-70% του TDP έχουν 2-3 φόρες παραπάνω χρόνο "ζωής".

Το 2ο δεν αλλάζει στο σενάριο του gamer, εκεί που ξέρεις δλδ ότι δεν έφαγε το throttling της αρκούδας ή δεν δούλευε στους 80-85°;

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν δεν το κάνουν το πιθανότερο είναι να βγάζουν ισα τα έξοδα τους.

Όσο για τους πυκνωτές που γράφτηκε πάνω τι να πω... Μάλλον πρέπει να διαβάσουν μερικοί άνθρωποι εδώ μέσα και το γράφω καλοπροαίρετα.

9 λεπτά πριν, Zaknafein είπε

Είναι rated για ώρες/θερμοκρασίες στο 100% του TDP, αν δουλεύεις στο 60-70% του TDP έχουν 2-3 φόρες παραπάνω χρόνο "ζωής".

Το 2ο δεν αλλάζει στο σενάριο του gamer, εκεί που ξέρεις δλδ ότι δεν έφαγε το throttling της αρκούδας ή δεν δούλευε στους 80-85°;

Τουλάχιστον εσύ καταλαβαίνεις ;)

Μια μικρή διόρθωση μόνο, είναι rated στο 100% TDP σε συγκεκριμένη θερμοκρασία, εάν αυτή αλλάξει (με το ίδιο TDP) αλλάζουν και οι ώρες είτε πάνω είτε κάτω.

Αυτό σε συνδυασμό με το μικρότερο TDP κτλπ κτλπ.

Βαριέμαι να γράφω παραπάνω, άλλωστε κάποιοι δεν πρόκειται να αλλάξουν τρόπο σκέψης.

Μια βόλτα στο φόρουμ να κάνει απλά κάποιος θα καταλάβει πολλά.

Επεξ/σία από ~Palpatin~
Δημοσ.

@ Zaknafein

450/24= ~19 μέρες

40/3 ώρες ανα μέρα = ~ 13 μέρες

Αν είναι τόσο καινούριες και αυτά που γράφεις ισχύουν στο 100% οκ την πρώτη περίπτωση, αλλά το πρόβλημα είναι ότι κάνεις πολλές λάθος υποθέσεις και μάλιστα υπέρ του mining…

Γιατί δηλαδή να μην πιάνει 100% του TDP στο mining;

Ποια 1070/1080ti μαμά πιάνει πάνω από 75 / 80 βαθμούς σε gaming;

Γιατί να είναι καινούριες με <1 μήνα;

Γιατί o miner να μην παίζει και παιχνίδια;

Γιατί ο miner να είναι guru και ο gamer noob;

Μπορείς να είσαι σίγουρος ότι ο πωλητής λέει αλήθεια;

Κτλ κτλ

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, Havik είπε

@ Zaknafein

450/24= ~19 μέρες

40/3 ώρες ανα μέρα = ~ 13 μέρες

Αν είναι τόσο καινούριες και αυτά που γράφεις ισχύουν στο 100% οκ την πρώτη περίπτωση, αλλά το πρόβλημα είναι ότι κάνεις πολλές λάθος υποθέσεις και μάλιστα υπέρ του mining…

Γιατί o miner να μην παίζει και παιχνίδια;

Γιατί ο miner να είναι guru και ο gamer noob;

Μπορείς να είσαι σίγουρος ότι ο πωλητής λέει αλήθεια;

Κτλ κτλ

Να σου πω για μενα που εχω 3 μηνες ακριβως σε mining δηλαδη περιπου 2000 ωρες σε mining και ακομα 300 ωρες σε gaming απο τον Νοεμβριο. Παιζω στο 60% του tdp σε mining με θερμοκρασιες 42-45 με 40% ανεμιστηρα και σε gaming 120% power limit με +230 core +300 μνημη και 55% ανεμιστηρες στους 45 με 49 βαθμους max σε full load που τραβαει 200watt κοντα. Πια φθορα να υπαρξει με τετοιες θερμοκρασιες? Περισσοτερο φοβαμαι αυτους που παιζουν 1 ωρα τη μερα και την εχουν στους 70-80 βαθμους παρα αυτους που τις τρεχουν συνεχεια με κατω των 50 βαθμους θερμοκρασιες. Το καλοκαιρι θα παιξει air condition αλλιως ανεβασμα ανεμιστηρες στο 70% και εχουμε ιδιες θερμοκρασιες με χειμωνα. Προφανως δεν ξερεις αν λεω ψεμματα η αληθεια αλλα αυτο ειναι στην κριση σου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν είσαι ο κανόνας όμως.... όπως θεωρείς τον gamer noob κάλλιστα μπορεί να είναι και ο miner...

Εγώ Θα επιμείνω σε αυτό που είπα παραπάνω και στο γεγονός ότι δεν αξίζει, αν δεν καίγεσαι, να πάρεις κάρτα τώρα , ειδικά αν είσαι με ένα περιορισμένο budget αλλιώς δεν έχει σημασία.

Επεξ/σία από Havik
Δημοσ.
36 λεπτά πριν, Havik είπε

κάνεις πολλές λάθος υποθέσεις και μάλιστα υπέρ του mining…

Το παράδειγμα είναι απλά απ'τις τελευταίες 19 μέρες απ'τις κάρτες μου (τότε έκανε τελευταία reboot το Rig2), κάποιες ήταν στο 1ο σενάριο, κάποιες στο 2ο (υπολόγισα ~2 ώρες την ημέρα gaming κατά μ.ό και όχι 3).

Το TDP δεν πάει 100% εκτός αν ο miner έχει τσάμπα ρεύμα, πολύ απλά. Επίσης, οι κάρτες σε auto fan profile είναι σεταρισμένες για να είναι (σχετικά) αθόρυβες, όχι κρύες. Η reference πχ που έχω πάει καρφωτά 85, όπως και η 980 που είχα πριν από αυτή (γι'αυτό και έλεγα σε αρκετούς που ρωτάγανε για θερμοκρασίες κτλ να ρυθμίσουν fan profile). Οι custom είναι σαφώς καλύτερες στο θέμα αυτό, αλλά και πάλι σε auto βαράνε 70-75 άνετα, ειδικά αν δεν είναι μέσα σε κουτί με καλό airflow κτλ.

Εν τέλει εκεί που θέλω να καταλήξω είναι ότι η 'φθορά' του mining δεν είναι απαραίτητα χειρότερη απ'τη 'φθορά' του gaming (αν δεν μιλάμε για κάρτα που έσκαβε 2 χρόνια πχ) και πάντα καταλήγεις στο πόσο αξιόπιστος είναι ο πωλητής.

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, Havik είπε

Δεν είσαι ο κανόνας όμως.... όπως θεωρείς τον gamer noob κάλλιστα μπορεί να είναι και ο miner...

Εγώ Θα επιμείνω σε αυτό που είπα παραπάνω και στο γεγονός ότι δεν αξίζει, αν δεν καίγεσαι, να πάρεις κάρτα τώρα , ειδικά αν είσαι με ένα περιορισμένο budget αλλιώς δεν έχει σημασία.

Προφανώς έτσι είναι. Αρκετοί miners με τσάμπα ρεύμα τις έχουν φουλ συνέχεια. Ελλάδα όμως ούτε για πλάκα εκτός αν είναι κάνας φοιτητής σε καμία εστία. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, ~Palpatin~ είπε

Όσο για τους πυκνωτές που γράφτηκε πάνω τι να πω... Μάλλον πρέπει να διαβάσουν μερικοί άνθρωποι εδώ μέσα και το γράφω καλοπροαίρετα.

Να καταλάβω τι ακριβώς; Ας πούμε ότι ο super wow miner δουλεύει την κάρτα στο 70% και ο noob gamer στο 120%. Ένα component αντέχει Χ ώρες στο 100%. Ας βάλουμε το σενάριο ο gamer να παίζει 8 ώρες την μέρα κάθε μέρα και ο miner να σκάβει 20 ώρες την μέρα (είμαι επιεικής και γέρνω τα νούμερα αντίθετα). Σε ένα χρόνο η ζωή της κάρτας έχει ως εξής:

Gamer: 365*8*1.2 = 3504

Miner: 365*20*0.7 = 5110

5110/3504 = 1.46

Ο super miner στον ίδιο χρόνο με τον noob gamer έχει φάει περίπου 50% παραπάνω ζωή από τα εξαρτήματα της κάρτας. Να βάλω τώρα τα νούμερα που ο gamer παίζει χωρίς OC 4 ώρες την μέρα και ο miner έχει τσάμπα ρεύμα και την δουλεύει χωρίς UV με χάλια ψύξη 24/7 πριν την βγάλει στο ebay ή καταλαβαινόμαστε;

Αν συνεχίζεις να διαφωνείς να πας να το πεις και στις εταιρίες που βγάζουν mining εκδόσεις των καρτών και δίνουν 6 μήνες εγγύηση αντί για 2 ή 3 χρόνια.

38 λεπτά πριν, Zaknafein είπε

Εν τέλει εκεί που θέλω να καταλήξω είναι ότι η 'φθορά' του mining δεν είναι απαραίτητα χειρότερη απ'τη 'φθορά' του gaming

Στον ίδιο χρόνο. Κάνεις την μέρα τόσο mining όσο gaming ένας gamer; Εντάξει είπαμε να φτιάξετε κλίμα ότι το mining δεν κάνει κακό στις κάρτες για να βρείτε να τις πουλήσετε μετά αλλά μην το παρακάνετε.

• Like 2
Δημοσ.

Έχεις δίκαιο αδερφέ,  end of story.

Δεν θα αδειάσω το κεφάλι μου να γεμίσω το δικό σου.

Γνώμη σου και γνώμη μου απλά εσύ λες ευχολόγια και εγώ μιλάω με γεγονότα.

Ένα απλό παράδειγμα να πάρεις τις 50000 ώρες είναι σχεδόν 6 χρόνια!!!

Ευτυχώς οι εταιρείες μας δίνουν 6 χρόνια εγγύηση!!!

Πάω τώρα μια βόλτα με ένα γάιδαρο που πετάει ;)

Δημοσ.

Τα γεγονότα που ανέφερες ποια είναι; Πέρα από τις 50000 ώρες για τους πυκνωτές που είπες τώρα. Το μόνο που έχεις πει είναι ότι βαριέσαι να μιλήσεις.

• Like 2
Δημοσ.

Πριν φύγω μιας και είμαι καλός

https://forums.evga.com/m/tm.aspx?m=2573491&p=145  κάνε τώρα τα μπακαλιστικα μαθηματικά σου για να αποδείξεις το αντίθετο.

2 λεπτά πριν, mindtrapper είπε

Τα γεγονότα που ανέφερες ποια είναι; Πέρα από τις 50000 ώρες για τους πυκνωτές που είπες τώρα. Το μόνο που έχεις πει είναι ότι βαριέσαι να μιλήσεις.

Σαφώς δεν γνωρίζεις έστω κάποια βασικά πράγματα :(

Έχεις όμως άποψη, κάτι είναι και αυτό!!

Δημοσ.

Αν θες βάλε συγκεκριμένο μήνυμα από το thread γιατί δεν καταλαβαίνω τι θες να πεις.

Να πάρω αυτό που λέει κάτω κάτω: "" It sounds like you don't have a clue. VRM is, pretty much without exception (just check out any review that has  thermal camera images), the hottest part on any GPU. Often because AIBs do not cool that are properly. External thermal camera shots don't even tell the full story because backside of the PCB is definitely cooler than the actual VRMs on the other side."; Μάλλον εμένα δικαιώνει. :)

Δημοσ.

Αυτό που θέλει να πει ο palpatin είναι πώς όταν δουλεύεις μία gpu όσο ποιό κοντά στο όριο την πάς τόσο αυξάνει η πιθανότητα για βλάβη, και είναι σωστό, vrm και πυκνωτές που δουλεύουν σε υψηλή θερμοκρασία μερικές ώρες έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να χαλάσουν απο αντίστοιχα που δουλεύουν περισσότερες ώρες σε χαμηλότερες θερμοκρασίες-τάση

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Α και κατι ακομα, προσοχη και στις "καινουριες", κυκλοφορουν πολλες εδω και καιρο με shrink-warp aka ζελατίνα και φαινονται πενα! Δεν εχω δει καινουρια καρτα απο τις EVGA Gigabyte MSI και Asus να ερχονται shrink-warped, μονο ενα αυτοκολλητo  εχουν εκει που ανοιγει το κουτι και αλλο ενα στο πλαστικο που ειναι η ιδια η καρτα, εχουν και κλασικες ζελατινες συνηθως σε backplate και ισως σε logos

Επεξ/σία από Lied

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...