Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, BabisTs είπε

Bro το oc μέχρι 900 series άξιζε......τέρατα.......οι pascal με κλειδωμένο bios απλά έχουν σαν όριο τα 2000-2100mhz (εξαιρέσεις υπάρχουν πάντα)........υποθέτω και οι καινούργιες gpu, κλειδωμένες θα έρθουν από τους πράσινους.....980ti g1 που είχα με 1380mhz boost μαμά και σε oc είχα πιάσει 1590mhz stock bios νομίζω δεν θα ξαναδώσουν οι πράσινοι.....και να φανταστείς η reference 980ti stock μπουστάριζε real στα 1200mhz μιλάμε για τις aftermarket ότι μπουστάριζαν 300mhz με 350 mhz παραπάνω (και σε κάποιες περιπτώσεις και 400mhz παραπάνω...... aka 1600mhz max real boost).....

Όντως κάπως έτσι είναι.Απλά και οι reference pascal ,παίζουν περίπου στα 1850+- και δεν τα κρατάνε και έυκολα λόγω θερμοκρασιών.Οπότε γενικά με custom γίνεται δουλειά.

Τουλάχιστον ας μείνει έτσι γιατί από γενιά σε γενιά όλο κάτι καινούριο παροουσιάζουν και το oc στο τέλος θα το ξεχάσουμε ;) 

Δημοσ.

Εγώ ελπίζω όταν βγουν οι 11ΧΧ να ξεκλειδώσουν το BIOS στις 10ΧΧ. Βολεύει πολύ και όχι μόνο για OC. Μπορείς να πειράξεις τα fans πχ. Τώρα μόνο με afterburner και αν υπάρχει κανένα hard limit στο BIOS ατύχησες.

Δημοσ.

Δεν ξέρω για τις υπόλοιπες,πάντως η 1080ti στα 1.093v που είναι το ταβάνι στο bios ,ότι ρολόγια πιάνεις ανεβάζουν αρκετά τις θερμοκρασίες ,οπότε λογικά θα έχει νόημα μόνο σε hydro.

Το tdp μπορεί να ανέβει που είναι σχεδόν σε όλες μέχρι 125%,σε αυτή που έχω πάει 150% και είναι η μοναδική αν δε κάνω λάθος.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πάντως -μεταξύ σοβαρού κ αστείου – οι :X τις υπόθεσης είναι αυτοί που θα πάρουν μεταχειρισμένες κάρτες, όχι μόνο θα αγοράσουν ταλαιπωρημένες σε όχι κ τόσο λογικά επίπεδα τιμών αλλά ταυτόχρονα θα χρηματοδοτήσουν κ τους miners για την επόμενη αγορά τους.

Πάντως ο κύριος λόγος που ανέβηκαν οι τιμές είναι η έλλειψη ανταγωνισμού, μειώθηκαν οι κατασκευαστές και περιορίστηκε η παραγωγή… κυριολεκτικά «τεχνητή» ζήτηση.

Επεξ/σία από Havik
Δημοσ.
6 ώρες πριν, Havik είπε

Πάντως -μεταξύ σοβαρού κ αστείου – οι :X τις υπόθεσης είναι αυτοί που θα πάρουν μεταχειρισμένες κάρτες, όχι μόνο θα αγοράσουν ταλαιπωρημένες σε όχι κ τόσο λογικά επίπεδα τιμών αλλά ταυτόχρονα θα χρηματοδοτήσουν κ τους miners για την επόμενη αγορά τους.

Πάντως ο κύριος λόγος που ανέβηκαν οι τιμές είναι η έλλειψη ανταγωνισμού, μειώθηκαν οι κατασκευαστές και περιορίστηκε η παραγωγή… κυριολεκτικά «τεχνητή» ζήτηση.

Η παραγωγη περιορίστηκε τεχνικα λογο των crypto. Και η nvidia και η Amd φοβουνται το crash γιατι θα πλημμυρίσει την αγορα με μτχ. Και αν μπορεις να πάρεις μια 1060 με 200 ευρω, αυτομάτως η nvidia και η amd δε θα μπορουν να σου πουλήσουν ποιο ακριβα την 1160 που μπορει να ειναι refresh πχ. Και οσο για τις επιδόσεις δε νομιζω να δουμε ουτε απο την nvidia κανενα τρελο performance jump οποτε δυσκολευει την κατασταση.

Για μενα απλα προσοχη στο ποσα θα δώσετε αν με 20-30 ευρω αγοραζεις καινουρια, προτίμησε την καινουρια. Και αν ο πωλητης λεει "Πωλειται 1070 λογο αναβάθμησης σε 1080ti, δεκτες οι πληρωμες σε btc και eth" μαλλον η καρτα δεν ετρεχε Witcher 3 :P  

• Like 1
Δημοσ.

Αυτό που λες δεν έχει λογική, αν έβγαζαν αρχικά 100 κομμάτια τόσα θα ήταν και τα μεταχειρισμένα, το γεγονός ότι βγάζουν 80 + την αυξημένη ζήτηση είναι το πρόβλημα, εξάλλου δεν νομίζω ότι την nvidia και την amd την ένοιαξε ποτέ αν πουλιούνται μεταχειρισμένα ούτε και παράγουν μνήμες - ο κύριος λόγος του όλου θέματος.

Δημοσ.

Σήμερα πάντως μόνο crash δεν βλέπω...χθες έγινε σφαγή όσοι αγοράζαν τόσοι πουλούσαν και η τιμή έμενε αμετάβλητη...σήμερα μάλλον μπήκαν τα μεγάλα παιδιά στο παιχνίδι και έχουμε άνοδο...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το πρόβλημα δεν είναι ότι η nv ή η amd δεν είναι σε θέση να παράγουν περισσότερους πυρήνες. Το πρόβλημα είναι ότι φοβούνται να τους ζητήσουν οι AIB περισσότερους πυρήνες παρά την  αυξανόμενη ζήτηση. 1-2 μήνες μπορεί να πάρει μόνο το shipping, ώσπου να βγουν τελικά αυτές στην αγορά μπορεί να έχουν συμβεί άπειρα πράγματα που θα τους βάλουν μέσα αν έχουν μεγάλο στοκ.

1. Να ανακοινωθεί νέα γενιά (αν και αυτό το γνωρίζουν πότε θα είναι - από τον Ιούλη και μετά λογικά).

2. Να επανέλθουν οι gddr5 στα νορμάλ επίπεδα τιμών, και έτσι να έχεις κάρτες που έχεις κατασκευάσει με πιο ακριβό BOM από τον ανταγωνιστή σου.

3. Να κρασάρει η αγορά των κρύπτο και να γεμίσει ο τόπος με μεταχειρισμένες κάρτες, οι οποίες θα επηρεάσουν άμεσα τις τιμές στις νέες αν είναι παρόμοια μοντέλα και όχι νέα αρχιτεκτονική.

Έτσι βρίσκουν ευκαιρία οι sculpers και πουλάνε retail σε αυτές τις τιμές λόγο περιορισμένης προσφοράς.

Επεξ/σία από ilos
Δημοσ.
37 λεπτά πριν, ilos είπε

Το πρόβλημα δεν είναι ότι η nv ή η amd δεν είναι σε θέση να παράγουν περισσότερους πυρήνες. Το πρόβλημα είναι ότι φοβούνται να τους ζητήσουν οι AIB περισσότερους πυρήνες παρά την  αυξανόμενη ζήτηση. 1-2 μήνες μπορεί να πάρει μόνο το shipping, ώσπου να βγουν τελικά αυτές στην αγορά μπορεί να έχουν συμβεί άπειρα πράγματα που θα τους βάλουν μέσα αν έχουν μεγάλο στοκ.

1. Να ανακοινωθεί νέα γενιά (αν και αυτό το γνωρίζουν πότε θα είναι - από τον Ιούλη και μετά λογικά).

2. Να επανέλθουν οι gddr5 στα νορμάλ επίπεδα τιμών, και έτσι να έχεις κάρτες που έχεις κατασκευάσει με πιο ακριβό BOM από τον ανταγωνιστή σου.

3. Να κρασάρει η αγορά των κρύπτο και να γεμίσει ο τόπος με μεταχειρισμένες κάρτες, οι οποίες θα επηρεάσουν άμεσα τις τιμές στις νέες αν είναι παρόμοια μοντέλα και όχι νέα αρχιτεκτονική.

Έτσι βρίσκουν ευκαιρία οι sculpers και πουλάνε retail σε αυτές τις τιμές λόγο περιορισμένης προσφοράς.

Η λυση ειναι να βγει μια και καλη νεα σειρα και οι miners το τι θα κανουν τις καρτες γραφικων ειναι δικο τους προβλημα οπως και τι θα γινει τελικα στην αγορα των used.

Δημοσ.
41 λεπτά πριν, phanispal είπε

Ε τι θα γίνει, θα έχει $449 MSRP η 2070, θα κοστίζει 600+ στην Ελλάδα, και θα βρίσκεις μεταχειρισμένες τις λιωμένες 1070.

Αυτός ο μύθος με τις "λιωμένες" GPU από πού ακριβώς βγαίνει;

Γιατί εγώ άλλα ξέρω ;)

Anyway στα τόσα χρόνια που ασχολούμαι με υπολογιστές το 90% των προβλημάτων ήταν από αποτυχία των VRM παρά του πυρήνα.

Αλλά και σε πυρήνα να πάμε πως ακριβώς να πάθει ζημιά από την στιγμή που ουσιαστικά οι περισσότεροι παίζουν underclocked;

Εδώ και 2-3 μήνες ασχολήθηκα με BIOS editing για την σειρά RX τα αποτελέσματα είναι απίστευτα, μείωση της κατανάλωσης 30-40% αύξηση της απόδοσης με μικρότερα ρολόγια κτλπ κτλπ.

Τι από αυτά βλάπτουν την gpu; 

Μάλλον ο gamer που δεν έχει ιδέα και βάζει ένα afterburner βλέπει τα μοχλουδακια τα τραβάει όλα τέρμα και μετά γράφει εδώ γιατί η κάρτα του έχει throttle (που ούτε αυτό ξέρει) μάλλον ξέρει καλύτερα!!

• Like 1
Δημοσ.

Λιωμένο = Κάτι που χρησιμοποιείς πολλές ώρες είτε Κάτι που το χρησιμοποιείς λάθος.

Όπου λάθος = σε κουτί με χάλια airflow, full OC με ανεβασμένο voltage και ας είσαι guru, κτλ.

Δημοσ.

1 κάρτα δούλεψε 450 ώρες στο 70% του TDP στους 54-55° σταθερά, σε ETH mining.

1 κάρτα δούλεψε 40 ώρες με πολλά ανεβοκατεβάσματα από 25-30° σε 60-65° σε παιχνίδια, μέχρι και το 100% του TDP.

Ποια απ'τις 2 είχε περισσότερη φθορά στα μη κινητά μέρη; Εγώ πιστεύω η δεύτερη, λόγω του heat cycling και της αυξημένης τάσης + ρεύματος, αλλά με ενδιαφέρον θα ακούσω και τον αντίλογο, αρκεί να είναι αιτιολογημένος.

• Like 1
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, Zaknafein είπε

1 κάρτα δούλεψε 450 ώρες στο 70% του TDP στους 54-55° σταθερά, σε ETH mining.

1 κάρτα δούλεψε 40 ώρες με πολλά ανεβοκατεβάσματα από 25-30° σε 60-65° σε παιχνίδια, μέχρι και το 100% του TDP.

Ποια απ'τις 2 είχε περισσότερη φθορά στα μη κινητά μέρη; Εγώ πιστεύω η δεύτερη, λόγω του heat cycling και της αυξημένης τάσης + ρεύματος, αλλά με ενδιαφέρον θα ακούσω και τον αντίλογο, αρκεί να είναι αιτιολογημένος.

450 ωρες mining εναντιον 40 ωρες gaming? Μηπως ξεχασες καποιο μηδενικο?

Δημοσ.

Ο αντίλογος είναι ότι:

1) Πολλά μη κινητά μέρη είναι rated για κάποιο max αριθμό ωρών και θερμοκρασιών. Το ότι τρέχεις 10-15 βαθμούς κάτω επειδή είσαι guru miner δεν σημαίνει ότι δεν τρως χρόνο από την ζωή του πυκνωτή όταν την δουλεύεις 24/7, πχ.

2) Που ξέρω εγώ ότι αυτός που την πουλάει είναι guru miner και όχι noob miner; Σε κάποια φάση πλάκωσε η σάρα και η μάρα να κάνει mining, θες να μου πεις ότι όλοι αυτοί ασχολήθηκαν με custom bios και undervolt και σωστά fan setup κτλ; Δεν το πιστεύω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...