Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν είναι έτσι τα πράγματα. Επειδή βλέπω εμένα τρέχω την κάρτα στο 60% power limit με 40% ανεμιστήρες. Ποτέ δεν περνάει τους 46 47 βαθμούς. Σε gaming επίσης 48 49 βαθμούς στο 120% με overclock και 50% ανεμιστήρες. Με τέτοιες θερμοκρασίες δεν παθαίνουν τίποτα οι κάρτες. Στους 80 90 βαθμούς σε load ίσως αρπάξουν. Στους <50c 10 χρόνια να δουλεύει συνέχεια δεν παθαίνει τίποτα. 

Βεβαια εγώ είμαι εγώ. Ένας που έχει 50 100 κάρτες με δωρεάν ρεύμα θα τις λιώσει ειδικά αν δεν έχουν καλούς ανεμιστήρες οπότε θα βαράνε συνέχεια 80 90 βαθμούς και θα είναι για πέταμα μετά. 

• Like 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, phanispal είπε

Δεν είμαι 100% σίγουρος ότι παίζουν ρόλο μόνο οι θερμοκρασίες.

Δεν υπάρχει κάτι άλλο που να φθειρει μια κάρτα γραφικών. Όπως και στον επεξεργαστή μητρική κτλ. Η πλειοψηφία που την κανει overclock σε mining πιάνουν θερμοκρασίες 85+ και μετά λένε γιατί χάλασε η κάρτα μέσα σε λίγο καιρό. Έτσι είναι σε όλα τα ηλεκτρικά και μηχανικά μέρη. Επειδή μεγαλύτερη φθορά υπάρχει στο άνοιξε κλείσε τον υπολογιστή παρά να τον έχεις μόνιμα ανοιχτό στο ρελαντί τραβώντας 30 40watt. 

Δημοσ.

Ακόμα κι έτσι να είναι, που επέτρεψέ μου να διατηρήσω τις επιφυλάξεις μου, νομίζω είναι προφανές ότι η συντριπτική πλειοψηφία θα τις δουλεύει σε ζόρικες συνθήκες.

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, phanispal είπε

Ακόμα κι έτσι να είναι, που επέτρεψέ μου να διατηρήσω τις επιφυλάξεις μου, νομίζω είναι προφανές ότι η συντριπτική πλειοψηφία θα τις δουλεύει σε ζόρικες συνθήκες.

Ναι αυτές είναι θέμα ειδικά αν μιλάμε για 100% συνέχεια με 85+ θερμοκρασίες. Πρέπει να το γράφουν κανονικά η να ρίχνουν πολύ τις τιμές τους. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Heybro είπε

Ναι αυτές είναι θέμα ειδικά αν μιλάμε για 100% συνέχεια με 85+ θερμοκρασίες. Πρέπει να το γράφουν κανονικά η να ρίχνουν πολύ τις τιμές τους

Δεν θέλω να προσβάλω ούτε να μπω σε αντιπαράθεση, αλλά… «ναι καλά περίμενε»…

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Havik είπε

Δεν θέλω να προσβάλω ούτε να μπω σε αντιπαράθεση, αλλά… «ναι καλά περίμενε»…

Εγώ έτσι θα έκανα τώρα αν ο άλλος είναι απατεώνας μπορεί να γράψει ότι έχει δουλέψει 5 10 ώρες ενώ έχει 10000

• Like 1
Δημοσ.
9 ώρες πριν, Heybro είπε

Δεν είναι έτσι τα πράγματα. Επειδή βλέπω εμένα τρέχω την κάρτα στο 60% power limit με 40% ανεμιστήρες. Ποτέ δεν περνάει τους 46 47 βαθμούς. Σε gaming επίσης 48 49 βαθμούς στο 120% με overclock και 50% ανεμιστήρες. Με τέτοιες θερμοκρασίες δεν παθαίνουν τίποτα οι κάρτες. Στους 80 90 βαθμούς σε load ίσως αρπάξουν. Στους <50c 10 χρόνια να δουλεύει συνέχεια δεν παθαίνει τίποτα. 

Βεβαια εγώ είμαι εγώ. Ένας που έχει 50 100 κάρτες με δωρεάν ρεύμα θα τις λιώσει ειδικά αν δεν έχουν καλούς ανεμιστήρες οπότε θα βαράνε συνέχεια 80 90 βαθμούς και θα είναι για πέταμα μετά. 

Σίγουρα δεν "φθείρεται" εύκολα μια κάρτα με τέτοια χρήση αλλά έχε υπόψιν σου πως , όσο δουλεύει μια κάρτα ενός miner σε ένα 24ωρο, τόσο θα δουλέψει σε έναν casual gamer σε 1 ή ακόμα και σε 2 μήνες. Η διαφορά είναι χαοτική. Με αυτην την αναλογία σκέψου να δούλευε 6 μήνες σε mining.

Προσωπικά δεν θα "ακούμπαγα" τέτοια κάρτα ούτε με σφαίρες.Όσο και να την "προσέχει" ένας miner μιλάμε για εξωπραγματικές ώρες λειτουργίας σε σχέση με έναν μέσο gamer .

Just saying..

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, mcrae13 είπε

Σίγουρα δεν "φθείρεται" εύκολα μια κάρτα με τέτοια χρήση αλλά έχε υπόψιν σου πως , όσο δουλεύει μια κάρτα ενός miner σε ένα 24ωρο, τόσο θα δουλέψει σε έναν casual gamer σε 1 ή ακόμα και σε 2 μήνες. Η διαφορά είναι χαοτική. Με αυτην την αναλογία σκέψου να δούλευε 6 μήνες σε mining.

Προσωπικά δεν θα "ακούμπαγα" τέτοια κάρτα ούτε με σφαίρες.Όσο και να την "προσέχει" ένας miner μιλάμε για εξωπραγματικές ώρες λειτουργίας σε σχέση με έναν μέσο gamer .

Just saying..

Ναι όντως κλείνουν 24ωρα αλλά αν τη σκοτώνει ο άλλος δεν λέμε όχι. Εγώ παίζω ένα 5ωρο τη μέρα όταν έχω χρόνο αλλιώς δουλεύει στο 60% συνέχεια σε mining στους 45 46 βαθμούς. Πιστεύω μετά από 3 χρόνια αν ζει θα είναι προτιμότερη από μια άλλη 1070ti που δούλευε 3 4 ώρες σε gaming στους 80 85 βαθμούς. Ξέρω οτι η θερμοκρασία φθειρει ηλεκτρικά μέρη το να δουλεύει συνέχεια είναι η δουλειά της εξου και τα 3 χρόνια εγγύησης. 

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Heybro είπε

Ναι όντως κλείνουν 24ωρα αλλά αν τη σκοτώνει ο άλλος δεν λέμε όχι. Εγώ παίζω ένα 5ωρο τη μέρα όταν έχω χρόνο αλλιώς δουλεύει στο 60% συνέχεια σε mining στους 45 46 βαθμούς. Πιστεύω μετά από 3 χρόνια αν ζει θα είναι προτιμότερη από μια άλλη 1070ti που δούλευε 3 4 ώρες σε gaming στους 80 85 βαθμούς. Ξέρω οτι η θερμοκρασία φθειρει ηλεκτρικά μέρη το να δουλεύει συνέχεια είναι η δουλειά της εξου και τα 3 χρόνια εγγύησης. 

Σιγουρα παιζουν ρόλο οι θερμοκρασίες .Βέβαια στις τελευταίες γενιές έχουν προνοήσει και έχουν φτιαχτεί έτσι ώστε και ο πιο "αδαής" (για παράδειγμα με "σάπιο" κουτι χωρίς airflow που δεν ασχολείται με temps) να μην μπορεί να την κάψει αλλά όταν και οι ώρες λειτουγίας είναι υπερπολλαπλάσιες από τις υποτιθέμενες που θα κάνει ο μέσος gamer,τότε σίγουρα υπάρχει θέμα. 

Επίσης σε αυτού του είδους τα κυκλώματα ,σημαντικό ρόλο παίζει το ρεύμα που περνάει, γι αυτό και οι ώρες λειτουργίας θα δημιουργήσουν φθορά.

Anyway προσωπική άποψη είναι,εγώ θα προτιμούσα κάρτα 2 χρόνων από gamer ανεξαρτήτου λειτουργίας,παρά 6 μηνών από miner .

6 μήνες = 4320 ώρες λειτουργίας σε load

στα 2 χρόνια αν ο άλλος δεν είναι κανας άρρωστος άνεργος πιτσιρικάς που παίζει όλη μέρα :P δεν θα έχει γράψει ούτε τις μισές ώρες

δηλαδή αν πάρω μια κάρτα από καποιον φυσιολογικό άνθρωπό (για τα δικά μου δεδομένα,δεν θέλω να προσβάλλω κανέναν) που δουλεύει και έχει και άλλα ενδιαφέροντα εκτός από το gaming ,όπως έγραψα παραπάνω ,αν βάλεις μεσο όρο 2 ώρες την ημέρα load (που μπορεί να είναι και πολυ) στα 2 χρόνια είναι περίπου 1400 ώρες load,σχεδόν το 1/3.Και αν είναι και κανένας enthusiast-χομπίστας,μια χαρά θα την έχει προσέξει από temps κλπ.

Ξαναλέω,προσωπική εκτίμηση και άποψη,για να μην παρεξηγηθώ.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, mcrae13 είπε

Σιγουρα παιζουν ρόλο οι θερμοκρασίες .Βέβαια στις τελευταίες γενιές έχουν προνοήσει και έχουν φτιαχτεί έτσι ώστε και ο πιο "αδαής" (για παράδειγμα με "σάπιο" κουτι χωρίς airflow που δεν ασχολείται με temps) να μην μπορεί να την κάψει αλλά όταν και οι ώρες λειτουγίας είναι υπερπολλαπλάσιες από τις υποτιθέμενες που θα κάνει ο μέσος gamer,τότε σίγουρα υπάρχει θέμα. 

Επίσης σε αυτού του είδους τα κυκλώματα ,σημαντικό ρόλο παίζει το ρεύμα που περνάει, γι αυτό και οι ώρες λειτουργίας θα δημιουργήσουν φθορά.

Anyway προσωπική άποψη είναι,εγώ θα προτιμούσα κάρτα 2 χρόνων από gamer ανεξαρτήτου λειτουργίας,παρά 6 μηνών από miner .

6 μήνες = 4320 ώρες λειτουργίας σε load

στα 2 χρόνια αν ο άλλος δεν είναι κανας άρρωστος άνεργος πιτσιρικάς που παίζει όλη μέρα :P δεν θα έχει γράψει ούτε τις μισές ώρες

δηλαδή αν πάρω μια κάρτα από καποιον φυσιολογικό άνθρωπό (για τα δικά μου δεδομένα,δεν θέλω να προσβάλλω κανέναν) που δουλεύει και έχει και άλλα ενδιαφέροντα εκτός από το gaming ,όπως έγραψα παραπάνω ,αν βάλεις μεσο όρο 2 ώρες την ημέρα load (που μπορεί να είναι και πολυ) στα 2 χρόνια είναι περίπου 1400 ώρες load,σχεδόν το 1/3.Και αν είναι και κανένας enthusiast-χομπίστας,μια χαρά θα την έχει προσέξει από temps κλπ.

Ξαναλέω,προσωπική εκτίμηση και άποψη,για να μην παρεξηγηθώ.

Σεβαστη η αποψη σου. Ο χομπιστας οπως ειμαστε εδω μεσα οι περισσοτεροι θα προνοησουμε παντα θα προσπαθει να εχει καλες θερμοκρασιες. 

Στην τελικη τι θα προτιμουσες απο τα παρακατω:

3 χρονων καρτα με 1000 ωρες σε gaming με 80+ βαθμους

η

3 χρονων καρτα με 15000 ωρες σε mining και 45 βαθμους

Που υπαρχει μεγαλυτερη φθορα? Εχω διαστηματα που μπορει να μην παιξω μερες γιατι δεν μενει χρονος οποτε κανει mining και εχω παντα hwinfo ανοιχτο. Στην αρχη δουλευε στους 58 με τους ML ανεμιστηρες και λιγο παραπανω της καρτας παιζω στους 45. Τωρα αν οντως υπαρχει φθορα θα φανει σε βαθος χρονου. Καλα να ειμαστε να δουμε ποτε θα τα τιναξει η καρτα. Πριν παντως επαιξα κανα 5ωρο payback με 120% power limit 55% ανεμιστηρες και δεν περασε τους 48-50 βαθμους. Αν επαιζα με 70-80 που παιζουν αρκετοι δεν θα ημουν ηρεμος. Ετσι συμβαινει παντου η θερμοκρασια καταστρεφει τα παντα. Αυτο ξερω τουλαχιστον.

Επεξ/σία από Heybro
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μα είναι άτοπο να μιλάμε για θερμοκρασίες της τάξεως των 45°C. Παίζει να είσαι ένας εσύ κι άλλος ένας, ίσον κανένας.

Εγώ ξέρω ότι τόσα χρόνια ζήτημα να έχω γράψει 300-500 ώρες gaming με κάθε κάρτα, σε ένα κύκλο τριετίας για την καθεμία.

Επεξ/σία από phanispal
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, phanispal είπε

Μα είναι άτοπο να μιλάμε για θερμοκρασίες της τάξεως των 45°C. Παίζει να είσαι ένας εσύ κι άλλος ένας, ίσον κανένας.

Εγώ ξέρω ότι τόσα χρόνια ζήτημα να έχω γράψει 300-500 ώρες gaming με κάθε κάρτα, σε ένα κύκλο τριετίας για την καθεμία.

Για αυτό είναι σωστό αυτός που θα πουλήσει κάτι να γράφει ακριβώς τι φθορά υπάρχει. Ναι σε θερμοκρασίες αν δω πάνω από 60 σε gpu δεν μου αρέσει και εδώ και 2 μήνες είναι κάτω από 50. Προτιμώ να ακούγονται οι ανεμιστήρες παραπάνω παρά να τραβάει ζόρι η κάρτα. Εξάλλου με τον ήχο του παιχνιδιού δεν ακούς τιποτα. 300 ώρες είναι πολύ λίγες 1 1.5ωρα καθημερινά για 1 χρόνο. Καινούργια κάρτα είναι. 

Δημοσ.

Ε όταν εργάζεσαι και παίζεις στα κλεφτά 2-3 ώρες το σαββατοκύριακο, άντε και καμιά καθημερινή, ούτε τόσες δε μαζεύονται.

Θα μου πεις, για τέτοια συχνότητα αξίζει να κοιτάει κάποιος σε κάρτες της τάξης 1070/1080; Πιθανόν όχι, αλλά είναι και στον καθένα.

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, phanispal είπε

Ε όταν εργάζεσαι και παίζεις στα κλεφτά 2-3 ώρες το σαββατοκύριακο, άντε και καμιά καθημερινή, ούτε τόσες δε μαζεύονται.

Θα μου πεις, για τέτοια συχνότητα αξίζει να κοιτάει κάποιος σε κάρτες της τάξης 1070/1080; Πιθανόν όχι, αλλά είναι και στον καθένα.

Βρε όλοι εργαζομαστε αλλά θα κόψουμε από κάπου για να παίξουμε. Έτσι είναι ο gamer. Ο άνεργος δεν θα έχει χρήματα να πάρει καλό υπολογιστή θα τη βγάλει με καμία κονσόλα με τα χίλια ζόρια. Εγώ σήμερα σηκώθηκα 7.30 8 στη δουλειά κλάδεμα ήρθαμε 4.30 σπίτι φαΐ μπάνιο και έπαιξα 5 ώρες payback. Είχα μέρες να παίξω οπότε το ευχαριστήθηκα. Τώρα αν είσαι με παιδιά γυναίκα ναι είναι πιο δύσκολα. Οι κοπέλες είναι πιο επιεικής με το χόμπι μας και αρκετές τις αρέσουν τα παιχνίδια. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...