megapaixtaras Δημοσ. 6 Ιουνίου Share Δημοσ. 6 Ιουνίου το ενα απο τα 2 κλειδια ξαφνικα ενω ξεκλειδωνει και μπαινει μεσα στην μιζα και εκκινει ,δεν κλειδωνει.τι μπορει να φταιει?αν ηταν μπαταρια ,ειναι επαναφορτιζομενο οταν μπαινει μιζα, δεν θα δουλευε καμμια λειτουργια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mindreader Δημοσ. 6 Ιουνίου Share Δημοσ. 6 Ιουνίου (επεξεργασμένο) On 25/11/2023 at 18:36, dith said: Επειδή μάλλον αλληλομπερδευτήκαμε απο τα πολλά δεδομένα, θα σου πω τι θα έκανα εγώ αρχικά, για να απομονώσω το πρόβλημα. 1. Απενεργοποιησε το συναγερμό και ξέχνα οτι υπάρχει (μαζί με τα χειριστήρια του). Λογικά αν ανοίξεις με το χειριστήριο του συναγερμού, και δε ξανακλείσεις, θα παραμείνει απενεργοποιημένος. 2. Βαλε μπρος το αμαξι με το επισημο κλειδι (διαλεξε 1 απο τα 2 και το αλλο ξέχνα το). Αν συνεχίσει να μη το ξεκλειδώνει μετά απο αυτο, δοκίμασε να πατήσεις και κάποιο απο τα κουμπιά του κλειδιου ενώ ειναι στο on ο διακοπτης μιζας. Ίσως εδώ χρειαστείς τη βοήθεια σχετικού επαγγελματία για να μη κάνεις στην τύχη πράγματα. Ο σκοπός ειναι να "συγχρονίσει" ο τηλεχειρισμός του κλειδιου με το αμαξι σου, και ο κάθε κατασκευαστής το κάνει με το δικό του τρόπο Αν πρόκειται για θέμα rolling code, θα λυθεί. Πάντως εφόσον - έστω και μία στο τόσο - το επίσημο κλειδί ξεκλειδώνει το αμάξι, δεν είναι θέμα register (η διαδικασία με τα πολλά βήματα,.. ανοιξε κλεισε πορτες κτλ) Αν τα έχεις κάνει ήδη τα παραπάνω και δεν έπαιξε, πρέπει να ψάξεις και τον προγραμματισμό του ίδιου του συναγερμού. Πχ μπορει να ειναι ρυθμισμένος να κάνει πράγματα που δεν δεχεται το αμάξι (πχ να οπλιζει αυτοματα, ή να παρεμποδίζει τη λειτουργία του επισημου τηλεχειρισμου). Εγω θα λεγα πριν πας με τον ακριβό δρόμο του επαναπρογραμματισμού, να πας σε εναν ηλεκτρολόγο να στον αφαιρέσει προσωρινά (να βγαλει τα καλώδια απο την πλεξούδα του αμαξιού) ή ακόμα καλύτερα δες αν έχει φύσα που ξεκουμπώνει για να το κάνεις μόνος σου. Με αυτό τον τρόπο απαλοίφεις ταυτόχρονα και πιθανά θέματα οξειδώσεων/κακής σύνδεσης του συναγερμού Το να φταίει ο συναγερμός θα είναι "ευτύχημα" σε σχέση με το να έχει πρόβλημα το αμάξι. Βάζεις ενα gps module να σε ειδοποιεί απομακρυσμένα όταν μετακινηθεί, αντί συναγερμού Αυτη η ιστορια πρεπει να καταχωρηθει... 6 μηνες χωρις τηλεχειρισμο, λογω Γερμανου... Δεν ειχα σε μεγαλη υποληψη το Γερμανο, καθως πουλαει οτι να ναι (χειροτερο απο παζαρι), αλλα παει στην ευχη, μπαταριες λεω ειναι, εκει το χει! Ειχα παει τελη 2023. Στο τωρα ομως, πηγα στο επισημο toyota service πριν λιγες μερες. Για το ετησιο service. Και φυσικα ανεφερα και το προβλημα με τα κλειδια, που δεν λειτουργουσε ο τηλεχειρισμος. Με ρωτησαν αν αλλαξα μπαταριες. Αυτονοητη ερωτηση. Τους ειπα οτι πηγα στο Γερμανο και αλλαξα στο ενα απο τα δυο. Και μου ειπε ο Γερμανος οτι ειχε φορτιο. Παρολα αυτα, την αλλαξα. Αλλα και παλι δεν επαιζε. Μιλαμε για καινουργια μπαταρια!!! Στο service της toyota, πριν ψαξουν οτιδηποτε αλλο, παροτι τους ειπα οτι αλλαξα μπαταρια περυσι, πηραν το κλειδι και πηγαν μες στην πολη και αλλαξαν μπαταρια. Και ....επαιξε! Ενιωσα τελειως....χαλια (επιεικως). Εν τελει, δεν χρειαστηκε να ψαξουν τιποτε αλλο, γλυτωσα εξοδα/ταλαιπωρια κλπ. Στην toyota υποψιαστηκαν οτι κατι γινεται στα κλειδια, οταν τους ειπα οτι με τα κοντρολακια του συναγερμου δεν εχω θεμα, κανονικα τηλεχειριζουν. Ποσο αχρηστοι παιζει να ειναι στο Γερμανο; Μου αλλαζουν μπαταρια στο ενα κλειδι, και παλι δεν παιζει; Και στο αλλο που δεν αλλαξα, μου λενε εχει φορτιο; Μιλησα με ενα γνωστο και μου λεει 'εγω αλλαζω μπαταρια σε ρολογαδικο'! Και αυτο εκανα κι εγω για το 2ο κλειδι. Πηγα στο ρολογαδικο, αλλαξα μπαταρια, και επαιξε κι αυτο! Μου εξηγουσε ο ρολογας, οτι οι λιθιου αυτες οι μικρουλες (οχι των κινητων), μπορει να εχουν μεν φορτιο (δειχνει το πολυμετρο), αλλα αν η ταση εξασθενησει εστω λιγο, συνηθως η συσκευη/κλειδι κλπ μπορει να μην παιζει! Αρα το οτι εχει φορτιο, δεν λεει και πολλα, γιατι μπορει να μη σου λειτουργει. Και παλι ομως μου παραμενει η απορια, οχι απλα για το οτι στον Γερμανο δεν ξερουν την τυφλα τους με αυτα που λενε, αλλα και μου ειναι ανεξηγητο το γεγονος οτι ακομη και αν δεν ξερουν την τυφλα τους, αφου ανοιξε και εβαλε νεα μπαταρια στο κλειδι, επρεπε να παιξει! Και ουτε ετσι επαιξε!!! Γιατι; Εβαλε renata νομιζω, ελβετικη. Ληγμενη να ηταν;;;;;;;;;;;;;;; Στο service της toyota παντως, μου ειπαν οτι εχουν δει καλη συμπεριφορα απο της panasonic. Ο ρολογας νομιζω εβαλε varta. Δεν ξερω τι αλλο να πω.... Επεξ/σία 6 Ιουνίου από mindreader 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dith Δημοσ. 8 Ιουνίου Share Δημοσ. 8 Ιουνίου Εντάξει, ειδικά με μπαταρία απο σφραγισμένη συσκευασία νομίζω οτι έπεσες στην περίπτωση. Ολα καλά αφού το έλυσες Επίσης οι Γερμανοί και διάφορα ανάλογα καταστήματα αλυσίδες, δίνουν το ονομά τους σε franchise. Οπότε ανάλογα με τον άνθρωπο που θα το πάρει, δουλέυει σωστά ή χαντακώνει τη φήμη όλων των υπολοίπων που φέρουν την ίδια επωνυμία... Αφού βρήκες σωστό μαγαζί για μπαταρίες, μείνε σε αυτό 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα