Προς το περιεχόμενο

Κλειδιά αυτοκινήτου - Απορίες

mentoras99

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 minutes ago, Ukforthemoment said:

Mοντέλο του 2014 ,το αγόρασες το 2017 καινούργιο.

Το είχαν στην βιτρίνα 3 χρόνια;Ελπίζω να έπεσε πολύ γερή έκπτωση.

Απο ελληνικα πως παμε;

Αγορασα καινουργιο aygo το 2017, αποτελει τη 2η γενια aygo. Επειδη υπηρχε και aygo πρωτης γενιας που βγηκε το 2006, εγω διευκρινιζω οτι μιλω για το μοντελο του 2014. Πλεον υπαρχει και νεοτερη γενια aygo, 2022 νομιζω, η 3η γενια.

Επεξ/σία από mindreader
  • Confused 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 212
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, mindreader είπε

Απο ελληνικα πως παμε;

Αγορασα καινουργιο aygo το 2017, αποτελει τη 2η γενια aygo. Επειδη υπηρχε και aygo πρωτης γενιας που βγηκε το 2006, εγω διευκρινιζω οτι μιλω για το μοντελο του 2014. Πλεον υπαρχει και νεοτερη γενια aygo, 2022 νομιζω, η 3η γενια.

Εγώ ξέρω καλά ελληνικά,εσύ δεν ξέρεις τι γράφεις..Οταν λέμε μοντέλο του Χ εννοούμε πότε κατασκευάστηκε το συγκεκριμένο και όχι πότε παρουσιάστηκε η γενιά.

Επεξ/σία από Ukforthemoment

59 minutes ago, mindreader said:

Απο ελληνικα πως παμε;

Εμείς καλά πάμε, εσύ όμως από ότι φαίνεται δυσκολεύεσαι να κατανοήσεις τη διαφορά ανάμεσα σε μοντέλο (έτος κατασκευής στην ουσία) και γενιά.

Καλό θα ήταν να γράφεις "aygo μοντέλο 2017", η αν θέλεις να διευκρινίσεις ότι είναι δεύτερης γενιάς τότε "aygo δεύτερης γενιάς" ή "aygo MK2", το 2014 που έγραψες ενδέχεται να μπερδέψει όποιον σε διαβάζει μια και τα τελευταία aygo πρώτης γενιάς κατασκευάστηκαν αρχές 2014.

• Like 2

11 ώρες πριν, mindreader είπε

Απλα, δεν καταλαβαινω, γιατι εχουν ιδια συμπεριφορα και τα 2 κλειδια. Και αυτο που λειτουργω στην καθημερινη χρηση (δεν ειναι καθημερινη ειπαμε, 2 φορες/βδομαδα) και το αλλο που ειναι εφεδρικο/αποθηκευμενο.

Αν το ενα δεν λειτουργουσε καλα και το αλλο λειτουργουσε καλα, ε φως φαναρι, κατι τρεχει με το ενα κλειδι. Αλλα οταν και τα δυο κανουν τα ιδια, το μυαλο μου παει οτι μπορει να μην φταινε τα κλειδια. Νομιζω οτι ισως, μαλλον, εστιαζουμε λαθος.

Παρεπιπτοντως, τα 2 κοντρολακια για συναγερμο, ξεχωριστα απο τα κλειδια, και το κυριο και το εφεδρικο, μια χαρα λειτουργουν. Εκει, δεν υπαρχει προβλημα. Κλειδωνουν ξεκλειδωνουν.

κάνε το πιο απλό κ σίγουρο για να δείς αν λειτουργεί το κοντρόλ μόνος σου ,λογικά θα εχεις  στο σπίτι σου η φίλος σου κλπ ,παλιό τρανζιστοράκι απαραίτητα με AM η MW να γράφουν δηλαδή να πιάνει μεσαία ,θα το ακουμπήσεις το κοντρόλ στο πίσω μέρος του κ θα πατήσεις το κουμπί του κοντρόλ ,αν ακούς κάτι σαν παρεμβολές ... δουλεύει αν οχι φταίει το κοντρόλ ,δοκίμασε για πρωτη φορά με το κοντρόλ της τηλεόρασης η του stereo κλπ για να πάρεις μια ιδέα ,θα γυρίσεις το διακοπτάκι του τρανζίστορ στα ΜΕΣΑΙΑ ,ΟΧΙ στα FM προσοχή 

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 hours ago, mindreader said:

Εκανα τα βηματα που εγραψες, και μαλιστα δυο φορες. Δυστυχως δεν αλλαξε κατι. Ιδια συμπεριφορα. Ακομη και αν αλλαζε βεβαια, εμενε να δουμε αν θα διατηρουνταν ή θα ηταν προσκαιρο, γιατι παει 'με τα κεφια του'.

επειδη εχω μπερδευτει λιγο.

α) εχεις 2 κλειδια με τηλεχειρισμο που καποτε επαιζαν και τα δυο ;

β) εχεις 2 χειριστηρια συναγερμου τα οποια επαιζαν και παιζουν ; 

β2) τα 2 χειριστηρια του συναγερμου, απλως οπλιζουν/ξε-οπλιζουν συναγερμο και δεν ανοιγουν/κλεινουν τις ασφαλειες ;

γ) στη διαδικασια που εκανες, οι ασφαλειες εκαναν ενα ρολ ανοιξε/κλεισε μονες τους ή οχι ;

Επεξ/σία από mclein²
  • Like 1

1 hour ago, mclein² said:

επειδη εχω μπερδευτει λιγο.

α) εχεις 2 κλειδια με τηλεχειρισμο που καποτε επαιζαν και τα δυο ;

β) εχεις 2 χειριστηρια συναγερμου τα οποια επαιζαν και παιζουν ; 

β2) τα 2 χειριστηρια του συναγερμου, απλως οπλιζουν/ξε-οπλιζουν συναγερμο και δεν ανοιγουν/κλεινουν τις ασφαλειες ;

γ) στη διαδικασια που εκανες, οι ασφαλειες εκαναν ενα ρολ ανοιξε/κλεισε μονες τους ή οχι ;

α) ναι

β) ναι

β2) τα χειριστηρια συναγερμου, ταυχρονα με οπλιση - αφοπλιση συναγερμου, κλειδωνουν και ξεκλειδωνουν τις πορτες

γ) δυστυχως, θυμαμαι το ειχες αναφερει, αλλα οχι, δεν εκαναν. Δεν πιστευω να μην τα εκανα καλα, ειχα τις οδηγιες τυπωμενες, με στυλο τσεκαρα βημα βημα, τα on/off ηταν γρηγορα, τα εκανα δυο φορες.

8 hours ago, timoleon11 said:

κάνε το πιο απλό κ σίγουρο για να δείς αν λειτουργεί το κοντρόλ μόνος σου ,λογικά θα εχεις  στο σπίτι σου η φίλος σου κλπ ,παλιό τρανζιστοράκι απαραίτητα με AM η MW να γράφουν δηλαδή να πιάνει μεσαία ,θα το ακουμπήσεις το κοντρόλ στο πίσω μέρος του κ θα πατήσεις το κουμπί του κοντρόλ ,αν ακούς κάτι σαν παρεμβολές ... δουλεύει αν οχι φταίει το κοντρόλ ,δοκίμασε για πρωτη φορά με το κοντρόλ της τηλεόρασης η του stereo κλπ για να πάρεις μια ιδέα ,θα γυρίσεις το διακοπτάκι του τρανζίστορ στα ΜΕΣΑΙΑ ,ΟΧΙ στα FM προσοχή 

Καπου εχω και ενα ραδιο με μεσαια, αλλα για πες μου, με το κοντρολ της τηλεορασης πως κανεις το check;

31 minutes ago, mindreader said:

α) ναι

β) ναι

β2) τα χειριστηρια συναγερμου, ταυχρονα με οπλιση - αφοπλιση συναγερμου, κλειδωνουν και ξεκλειδωνουν τις πορτες

γ) δυστυχως, θυμαμαι το ειχες αναφερει, αλλα οχι, δεν εκαναν. Δεν πιστευω να μην τα εκανα καλα, ειχα τις οδηγιες τυπωμενες, με στυλο τσεκαρα βημα βημα, τα on/off ηταν γρηγορα, τα εκανα δυο φορες.

99% ειναι ηλεκτρολογικο το προβλημα / οχι απαραιτητα σοβαρο, ισως καποια ασφαλεια.

παραβλεποντας οτι ο εγκαταστατης του συναγερμου σε "καινουριο" αμαξι εβαλε δικα του χειριστηρια κ οχι να οπλιζει / ξε-οπλιζει απο τα γνησια χειριστηρια, θεωρω οτι καποια στιγμη χαλασε η σουπα εξαιτιας αυτης της καταστασης.

μηπως τα χειριστηρια του αυτοκινητου σταματησαν να παιζουν αφου εβαλες το συναγερμο ; ειτε ταυτοχρονα - ειτε κανενα 6μηνο αργοτερα ; 

59 minutes ago, mclein² said:

99% ειναι ηλεκτρολογικο το προβλημα / οχι απαραιτητα σοβαρο, ισως καποια ασφαλεια.

παραβλεποντας οτι ο εγκαταστατης του συναγερμου σε "καινουριο" αμαξι εβαλε δικα του χειριστηρια κ οχι να οπλιζει / ξε-οπλιζει απο τα γνησια χειριστηρια, θεωρω οτι καποια στιγμη χαλασε η σουπα εξαιτιας αυτης της καταστασης.

μηπως τα χειριστηρια του αυτοκινητου σταματησαν να παιζουν αφου εβαλες το συναγερμο ; ειτε ταυτοχρονα - ειτε κανενα 6μηνο αργοτερα ; 

Αυτη η ιστορια, για μενα προσωπικα, η συσχετιση με το συναγερμο, ειναι λιγο πονεμενη. Γιατι;

Ειχα ζητησει οταν παρηγγειλα το αμαξι, συναγερμος και κλειδι, να ειναι δυο σε ενα, στο ιδιο το κλειδι. Οπως ηταν στο προηγουμενο αμαξι μου, στο vectra. Αλλωστε: 1) μιλαμε για παραγγελια 'εργοστασιακου'/επισημου συναγερμου απο την ιδια την toyota και 2) το ζητησα κατα την παραγγελια του αυτοκινητου - οχι εκ των υστερων.

Ενω λοιπον ο πωλητης της toyota μου ειχε πει 'οκ, κανενα προβλημα, θα γινει ετσι', οταν πηγα να παραλαβω το αμαξι, μου εδωσε δυο διαφορετικα σετ! Οταν τον ρωτησα γιατι και οτι αλλα ειχαμε πει, μου ειπε οτι η toyota του ειπε οτι το συγκεκριμενο μοντελο, δεν υποστηριζε στα κλειδια το '2 σε 1'. Αλλωστε, μετα το 'γυρισε', αν για οποιονδηποτε λογο λεει χαλασει ο συναγερμος, να μην εχεις προβλημα και στο αμαξι....καλυτερα ξεχωριστα....εκαναν εναν χαμο τοτε οταν συνεβη αυτο. Βεβαια και παλι, αν δεν υποστηριζε το εν λογω μοντελο το 2-σε-1, και παλι, και να το γνωριζα, δεν θα μπορουσα να κανω κατι. Ουτε υπηρχε περιπτωση να μην παρω το αμαξι ή να αλλαξω μοντελο, μονο και μονο για αυτο το λογο. Απλα, πιαστηκα εξ'απροοπτου.

Κοιτα, δεν νομιζω οτι εχει σχεση η συναγερμος, στην προκειμενη κατασταση. Γιατι; Επανερχομαι να πω αυτο που ειπα: αραιη χρηση. Ειδικα δε για το συναγερμο, αυτο δεν το ειπα καν, σχεδον καθολου χρηση! Συναγερμο βαζω μονο αν παω σε ξενο μερος, σπανιοτατα. Συναγερμο λοιπον ειναι ζητημα αν χρησιμοποιω 10 φορες το χρονο! Αρα μηδαμινη χρηση. Δεν κανουν καν παρεα αυτα τα δυο κλειδια/κοντρολακια στην τσεπη μου. Αρα θεωρω αδυνατον, η χρηση του συναγερμου να 'επηρεασε' τα κυριως κλειδια. Λογω της μη χρησης. Επισης οπως ειπα, ο συναγερμος ηταν απο την αρχη στο αυτοκινητο.

11 minutes ago, mindreader said:

Αυτη η ιστορια, για μενα προσωπικα, η συσχετιση με το συναγερμο, ειναι λιγο πονεμενη. Γιατι;

Ειχα ζητησει οταν παρηγγειλα το αμαξι, συναγερμος και κλειδι, να ειναι δυο σε ενα, στο ιδιο το κλειδι. Οπως ηταν στο προηγουμενο αμαξι μου, στο vectra. Αλλωστε: 1) μιλαμε για παραγγελια 'εργοστασιακου'/επισημου συναγερμου απο την ιδια την toyota και 2) το ζητησα κατα την παραγγελια του αυτοκινητου - οχι εκ των υστερων.

Ενω λοιπον ο πωλητης της toyota μου ειχε πει 'οκ, κανενα προβλημα, θα γινει ετσι', οταν πηγα να παραλαβω το αμαξι, μου εδωσε δυο διαφορετικα σετ! Οταν τον ρωτησα γιατι και οτι αλλα ειχαμε πει, μου ειπε οτι η toyota του ειπε οτι το συγκεκριμενο μοντελο, δεν υποστηριζε στα κλειδια το '2 σε 1'. Αλλωστε, μετα το 'γυρισε', αν για οποιονδηποτε λογο λεει χαλασει ο συναγερμος, να μην εχεις προβλημα και στο αμαξι....καλυτερα ξεχωριστα....εκαναν εναν χαμο τοτε οταν συνεβη αυτο. Βεβαια και παλι, αν δεν υποστηριζε το εν λογω μοντελο το 2-σε-1, και παλι, και να το γνωριζα, δεν θα μπορουσα να κανω κατι. Ουτε υπηρχε περιπτωση να μην παρω το αμαξι ή να αλλαξω μοντελο, μονο και μονο για αυτο το λογο. Απλα, πιαστηκα εξ'απροοπτου.

Κοιτα, δεν νομιζω οτι εχει σχεση η συναγερμος, στην προκειμενη κατασταση. Γιατι; Επανερχομαι να πω αυτο που ειπα: αραιη χρηση. Ειδικα δε για το συναγερμο, αυτο δεν το ειπα καν, σχεδον καθολου χρηση! Συναγερμο βαζω μονο αν παω σε ξενο μερος, σπανιοτατα. Συναγερμο λοιπον ειναι ζητημα αν χρησιμοποιω 10 φορες το χρονο! Αρα μηδαμινη χρηση. Δεν κανουν καν παρεα αυτα τα δυο κλειδια/κοντρολακια στην τσεπη μου. Αρα θεωρω αδυνατον, η χρηση του συναγερμου να 'επηρεασε' τα κυριως κλειδια. Λογω της μη χρησης. Επισης οπως ειπα, ο συναγερμος ηταν απο την αρχη στο αυτοκινητο.

συνεχιζω να πιστευω οτι η εγκατασταση του συναγερμου απο την τογιοτα (μεγιστοι κλοουν) φταιει για τα κοντρολ που δεν παιζουν. οπως επισης συνεχιζω να πιστευω οτι ειναι απλα καμενη καποια ασφαλεια.

τα κοντρολ θεωρω 99% εκπεμπουν κανονικα, στο αμαξι ειναι το θεμα.

1 minute ago, mclein² said:

συνεχιζω να πιστευω οτι η εγκατασταση του συναγερμου απο την τογιοτα (μεγιστοι κλοουν) φταιει για τα κοντρολ που δεν παιζουν. οπως επισης συνεχιζω να πιστευω οτι ειναι απλα καμενη καποια ασφαλεια.

τα κοντρολ θεωρω 99% εκπεμπουν κανονικα, στο αμαξι ειναι το θεμα.

Καλα, οτι το μυαλο μου παει στο αμαξι και οχι στα κλειδια, το υποψιαζομουν. Γιατι οι μπαταριες ειχαν φορτιο, ο συναγερμος επαιζε, ιδια συμπεριφορα και το εφεδρικο-αρα δεν μπορει να ειναι συμπτωση να χαλασαν ολα, κλπ.

Αλλα, πως, πως μπορει να εχει σχεση ο συναγερμος, που οπως ειπα ειναι σε αχρησια, με το οτι δεν τηλεχειριζουν τα κλειδια τις πορτες; Εννοω, ο συναγερμος, ηταν παντα εκει, δεν χρησιμοιειται, παντα, κλειδωνα ξεκλειδωνα με τα κλειδια που ειπαμε-στις φωτο, χωρις συναγερμο, δεν καταλαβαινω.

Αν ειναι καποια ασφαλεια, λογικα μιλαμε για κατι απλο και φτηνο, οχι κοστοβορο, σωστα;

5 minutes ago, mindreader said:

Καλα, οτι το μυαλο μου παει στο αμαξι και οχι στα κλειδια, το υποψιαζομουν. Γιατι οι μπαταριες ειχαν φορτιο, ο συναγερμος επαιζε, ιδια συμπεριφορα και το εφεδρικο-αρα δεν μπορει να ειναι συμπτωση να χαλασαν ολα, κλπ.

Αλλα, πως, πως μπορει να εχει σχεση ο συναγερμος, που οπως ειπα ειναι σε αχρησια, με το οτι δεν τηλεχειριζουν τα κλειδια τις πορτες; Εννοω, ο συναγερμος, ηταν παντα εκει, δεν χρησιμοιειται, παντα, κλειδωνα ξεκλειδωνα με τα κλειδια που ειπαμε-στις φωτο, χωρις συναγερμο, δεν καταλαβαινω.

Αν ειναι καποια ασφαλεια, λογικα μιλαμε για κατι απλο και φτηνο, οχι κοστοβορο, σωστα;

εφοσον παιζουν τα χειριστηρια του συναγερμου ειμαστε σιγουροι οτι δεν εχουν προβλημα οι ηλεκτρομαγνητικες αρα ειμαστε σιγουροι οτι δεν μιλαμε για ακριβο προβλημα.

τωρα αν ο δεκτης του τηλεχειρισμου πανω στο αμαξι εχει θεμα ειναι μια περιπτωση αλλα 1 προς 1000 και παραπανω.

ενας καλος ηλεκτρολογος θεωρω οτι θα το βρει ευκολα κοιτωντας την πλεξουδα του συστηματος τηλεχειρισμων & συναγερμου, των ασφαλειων του αυτοκινητου κ 2 σημεια ακομη στην κεντρικη κονσολα.

• Like 1

40 minutes ago, mclein² said:

εφοσον παιζουν τα χειριστηρια του συναγερμου ειμαστε σιγουροι οτι δεν εχουν προβλημα οι ηλεκτρομαγνητικες αρα ειμαστε σιγουροι οτι δεν μιλαμε για ακριβο προβλημα.

τωρα αν ο δεκτης του τηλεχειρισμου πανω στο αμαξι εχει θεμα ειναι μια περιπτωση αλλα 1 προς 1000 και παραπανω.

ενας καλος ηλεκτρολογος θεωρω οτι θα το βρει ευκολα κοιτωντας την πλεξουδα του συστηματος τηλεχειρισμων & συναγερμου, των ασφαλειων του αυτοκινητου κ 2 σημεια ακομη στην κεντρικη κονσολα.

Ελπιζω οπως λες, να μην ειναι ο δεκτης τηλεχειρισμου...δεν ειμαστε για σοβαρα εξοδα...

Επειδη δε με βολευει αμεσα να παω απο αντιπροσωπεια, μαλλον εχω στο νου μου ενα καλο ηλεκτρολογο, για να δουμε, να καταφερω να πεταχτω να δω τι θα πει.

• Like 1

Σημερα καταφερα και πηγα σε ενα καλο ηλεκτρολογειο που ηξερα.

Προσπαθησαν να κανουν επαναπρογραμματισμο, συμφωνα με τις οδηγιες που εδωσες εσυ mclein! Ευχαριστω και παλι! Φυσικα, τις εντοπισαν μονοι τους, συμφωνα με την αδεια κυκλοφοριας, να δουν το μοντελο κλπ.

Οταν ειδα οτι ξεκινησε να κανει οτι κι εγω χτες, του λεω 'τα εκανα κι εγω χτες, αλλα ή δεν τα εκανα καλα, ή απλα δεν πιανει η προσπαθεια'... Εν τελει, ουτε αυτοι τα καταφεραν!

Μου ειπαν οτι θα επρεπε τουλαχιστον να γινει το αυτοματο κλειδωμα ξεκλειδωμα στο αντιστοιχο βημα, σημαδι οτι μπηκαμε σε mode προγραμματισμου, αλλα ουτε αυτο συνεβη. Αρα, δεν τα εκανα εγω λαθος...η toyota τα εχει αλλιως...

Μου ειπαν, χωρις περιστροφες, οτι οι εταιριες 'κρατανε' καποιες λειτουργιες για τον εαυτο τους. 'Αν τα καναμε κι εμεις ολα, αυτοι τι θα εκαναν; δεν θα ειχες κινητρο να πας σε αυτους, θα εχαναν πελατες' και μαλλον ετσι ειναι. Μου ειπαν οτι οταν παω αντιπροσωπεια, αυτοι μπορει με ενα υπολογιστη να ξεμπλοκαρουν αν κατι τετοιο εχει γινει, ευκολα και απλα.

Παντως, ηταν καθετοι οτι δεν εχει να κανει με καμια ασφαλεια.

Οποτε, μενω με το προβλημα, μεχρι οταν μπορεσω να παω αντιπροσωπεια....

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...