Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γενικα και ο επεξεργαστης του δεν ειναι για πολλα πολλα.

Το λεω γιατι εναν αναλογο εχω και στο δικο μου.

Ναι μεν εχω ssd πανω(οχι καναν σοβαρο,sata 1 υποστηριζει το λαπτοπ) αλλα καμια σοβαρη διαφορα δε κανει αφου μπουκωνει το cpu πανευκολα.

Ξεκινας με ενα καθαρισμα εσωτερικα και αστο να πορευθει...

Δημοσ.

To HD Sentinel τα δειχνει ολα κομπλε. Οριστε και λιγες φωτο.

Δεν ειμαι καποιος επαγγελματιας, απλα ξερω καποια πραγματα παραπανω απο το μεσο ορο. Πηγα στο site της microsoft κατεβασα το creation tool και επελεξα την επιλογη upgrade windows και στη συνεχεια επελεξα να μην κρατησει ουτε εγγραφα, ουτε προγραμματα. Υπολειμματα απο τα προηγουμενα windows σιγουρα υπαρχουν, οπως βλεπετε και στην τελευταια φωτο. Ο φακελος windows.old ειναι πανω απο 30GB.

Δε ξερω τον τροπο για να κανω κανονικο format, ουτε βρηκα σκετο το iso καπου στο site της microsoft.. Αυτο που καταλαβαινω ειναι οτι εκανα re-install τα windows και οχι format..

Τωρα να ασχοληθω ξανα δε θα το κανω. Ηδη εχασα αρκετες ωρες.. Και εξαλλου δε ξερω αν θα διορθωθει και η κατασταση καθολου..

post-69898-0-15517700-1501877865_thumb.jpg

post-69898-0-45436300-1501877923_thumb.jpg

post-69898-0-33119900-1501878008_thumb.jpg

post-69898-0-60342700-1501878293_thumb.jpg

Δημοσ.

Δισκος ειναι μια χαρα.

Αρα πάμε σε αναγκη πιο γρηγουρου δισκου, καθαρή (και καλή) εγκατάσταση των windows και αλλαγή πάστας/καθαρισμος. Αφου πολύ ασχολήθηκες περα απο τα οριο, γυρισε του το πίσω και πες του οτι αμα δεν του κάνει:

Να βάλει ssd

Να βρει κάποιον να του κανει clean install

Να αλλάξει πάστες

και να αγοράσει μια βάση ψύξης.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το φορματ εγινε κανονικα. Οι θερμοκρασιες οι ιδιες, Λιγο πιο γρηγορος, αλλα οχι τρελα πραγματα. Θα τον πω αμα θελει να βαλει SSD και να τον παει για καθαρισμο, αλλα δεν νομιζω να θελει να δωσει κοντα στα 100+ συνολο για ενα λαπτοπ 5ετιας που το ειχε παρει κοντα στα 600 ευρω.

Επεξ/σία από Luxx
Δημοσ.

SSD δεν αξιζει.

Σου ειπα οτι εβαλα στο δικο μου που ειναι αναλογων κυβικων και η διαφορα δεν ηταν μεγαλη.

Αν δεν τον ειχα τσιμπησει απο φιλο τσαμπε,θα κλαιγα τα λεφτα μου.

Τα cpu αυτα μπουκωνουν πανευκολα πλεον οποτε και που τρεχει ο ssd,το cpu δε μπορει να ακολουθησει.

Δημοσ.

κοιτα...παρ' ολο που το λαπτοπ ειναι μοντ' 2009....., το μονο που ΙΣΩΣ του δωσει μια πνοη σβελταδας, ειναι ο SSD.  

Δυστυχως, σε τοσο παλια μοντελα, ο SSD δεν μπορει να κανει θαυματα, καθως και ο επεξεργαστης δεν εχει δυναμη να "τραβηξει" τις ταχυτητες ενος SSD...!  

οι θερμοκρασιες, προφανεστατα, ειναι θεμα καθαρισμου και αλλαγης παστων στην ψυκτρα. δεν θα εχει γινει ποτε ενα καθαρισματακι... υποθετω..!!   

αν μπει και μια βαση ψυξης...ακομη καλυτερα...!!!   παραπανω...απλα δεν αξιζει..!  

Δημοσ.

Οι θερμοκρασιες ειναι θεμα του οτι το cpu τρεχει μονιμα για να ανταπεξελθει και πολλες φορες για αρκετή ωρα στο 100%. Λογικο ειναι και δε μπορει να κανει και πολλά. Εφοσον δε περναει κανα 70αρι,τοτε το αφηνει.

Δημοσ.

Ενταξει αμα αντεξει κανα 2 χρονια ακομα τα εχει βγαλει τα λεφτα του και με το παραπανω. Καθαρισμο τον ειχε κανει πριν 2,3 χρονια τον ειχε παει σε ενα μαστορα.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

H ταχύτητα του SSD σχετίζεται με τον SATA controller και όχι με τη CPU, εγώ πάλι βλέπω στα screenshots ενα reallocation event (αλλαγή αιτημάτων εγγραφής όταν έχουμε μαρκαρισμένα bad sectors) στο όριο. 

Έναν φτηνό SSD (και με 50€ βρίσκεις), καθαρό install windows και βασικά ότι είπαν τα παιδιά μέχρι τώρα.

ΥΓ. πόσο ελευθερο χώρο έχει τώρα ο σκληρός γιατί ανέφερες ένα φάκελο windows.old 30GΒ; 

Δημοσ.

το λαπτοπ απο οτι βλεπω στα χαρακτηριστικα του, εχει SATA 2 θυρες. αρα ...ενα φθηνος SSD, θα δωσει μια ανασα, και σε επιδοσεις αλλα και σε θερμοκρασιες δισκου, καθως ειναι πιο κρυοι. 

απο εκει και περα, ομως, θελει μια καθαρη εγκατασταση, αλλα μιας ελαφριας εκδοσης WIN.  μην το βαραινει χωρις λογο. ετσι κι αλλιως το λαπτοπ ειναι για τα βασικα.

τα υπολοιπα τα ειπαμε, μην τα ξαναλεμε, καθαρισμο και ψυξη...!!!  

ΥΓ  δοκιμασε και μια Live CD εκδοση LInux να δεις πως παει.....!!! ετσι για συγκριση.......

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...