Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ενας φιλος μου εδωσε το laptop του για να το φτιαξω και το εκανα format, εβαλα windows 10 αυθεντικα απο το γνησιο κλειδι που ειχε ηδη το laptop  Λογικα το laptop ειχε αρχικα Windows 7 καθως πρεπει να ειναι παλιο, ποσο παλιο δε το ξερω ακριβως.

acer aspire 5542g

Δικαιολογειται να σερεται τοσο μετα απο format; Υπαρχουν τιποτα tweaks που μπορουν να γινουν;

Δημοσ.

Ο σκληρος ψηνεται, και υποθετω πως ανεβαζει θερμοκρασια και ο cpu με αποτελεσμα να ριχνει συχνοτητα για προστασια;; Απο θερμοκρασιες πως παμε; Τσεκ με speccy! Απο μνημη ram πως τα παμε;

Δημοσ.

Παιδιά και σε εμένα στους 50 ειναι ο δίσκος και 40 το δωμάτιο... φταίει ο καυσωνας?

Λογικοτατο μιας και εχει πολυ ζεστη το δωματιο σου!

Εαν εχεις μοναδα μπορεις να βαλεις κοντα στους σκληρους(καπως) ενα φουρφουρι να φυσαει! Θα δουλεψει!

Δημοσ.

Από θερμοκρασίες δεν τα πάει καλά και είμαι σε χώρο με κλιματισμό. Σπίτι του δεν έχει.

post-69898-0-07785100-1501787131_thumb.jpg

Οι Θερμοκρασιες +10 βαθμους σε σχεση με την φωτογραφια, οταν ανοιξα firefox με 8 tabs και αλλα 2 προγραμματα.

• Like 1
Δημοσ.

Ανοιγμα και καθαρισμο , αλλαγη παστας σε CPU και καρτα γραφικων ως πρωτο βημα. 

Εάν δε το έχει ανοίξει ποτέ & {γνωρίζεις πως και τι πρέπει να έχεις}  καλό είναι να γίνει αυτό που γράφει και θα πέσουν όλα εάν λειτουργεί σωστά η ψύξη, κυκλοφόρησε 10'-11' δε ξέρω από πότε είναι ενεργό αλλά το πιο πιθανό είναι να θέλει καθάρισμα και μετά θα δεις που βρίσκεται από θερμοκρασίες και εάν 'σέρνεται' ή όχι.

Και δε πιάνει νομίζω μόνο επεξεργαστή το σύστημα ψύξης και ανοίγει μέχρι και το ανεμιστηρακι για να το καθαρίσεις και να το επαναφέρεις.

Δημοσ.

HD Sentinel

Κατάσταση υγείας μου βγάζει καλή.

Σου ειπανε hd sentinel και εσυ ανεβαζεις εικονα απο crystalinfo. Βαλε το hdsentinel και ανεβασε εικόνα (ειδικά αν το health δεν ειναι 100%)

Αυτο το 200 ανακατανεμημενοι τομειος (με οριο το 140) δε μου αρέσει καθολου. Επιβεβαιώσε οτι ο δισκος ειναι οκ και μετα κοιτας τα υπολοιπα.

Γενικα το μηχανάκι ειναι παλιο και ειναι λογικό να αρχίσει να "κολλα". Ειτε 7 ή 10, απενεργοποίησε άσχετε υπηρείες και μειωσε τα animations που τρώνε επεξεργαστική ισχύ. Γενικα κοψε του τα φρου φρου, δεν ειναι για πολλά πολλά. 

Η θερμοκρασία 51 με ανησυχεί πολύ λιγοτερο απο το δίσκο, γιατι πρώτον το μηχανάκι φορα amd και δευτερον οι περισσότεροι χρήστες laptop που ξέρω κανουν οτι μπορουν να κάψουν  με το να προκαλέσουν υπερθέρμανση. Το βαζουν πάνω σε "παχια" τραπεζομάντηλα, μαξιλάρια, γόνατα και γενικά κάνουν οτι μπορουν να μειώσουν τον αερισμό και την απαγωγή θερμοτητας. Σίγουρα μετα απο τοσα χρόνια θελει αλλαγη πάστας και εσωτερικό καθαρισμό (πχ κοιτα το ανεμιστηράκι αν ειναι καθαρό) αλλά ΜΗΝ το κάνεις εσυ γιατί δεν εχεις το αναγκαιο επιπεδο γνώσεων και σιγουρα θα κάνεις ζημια.

Τέλος αν αλλάξετε το δισκο, να βάλει δισκο ssd (τωρα τρεχουν αρκετές προσφορες για 250αρηδες ssd) και το μηχανάκι θα απογειωθεί σε σχέση με πριν. Αν δεν θέλει ssd, τοτε μηχανικός αλλά μόνο στις 7200 στροφές, οχι στις 5400. 

• Like 1
Δημοσ.

Να αγορασει καινουριο λαπτοπ δεν ειναι καλυτερη λυση; Να ανοιγω λαπτοπ ξερω και να τα καθαριζω, εχω ανοιξει το δικο μου και αλλαξα και παστα, απλα φοβαμαι να το κανω σε ξενο λαπτοπ, ασε που ειναι και σχετικα δυσκολο στο συγκεκριμενο, καθως θελουν να βγουν τα παντα και το πληκτρολογιο για να εχεις προσβαση στη μητρικη..

Τι tweaks μπορω να κανω και ποιες υπηρεσιες να απανεργοποιησω;

Στο speecy στην κατηγορια graphics εκει που λεει generic pnp monitor ειναι σωστο; Θελει τιποτα drivers; Επισης το format που εκανα ειναι το σωστο; Παραηταν ευκολο δεν χρειαστηκε να βαλω κανενα driver μονος μου, ετσι ειναι με τα windows 10;

Τωρα κατεβαζω το HD Sentinel να δω τι παιζει.

Δημοσ.

Να αγορασει καινουριο λαπτοπ δεν ειναι καλυτερη λυση; 

Εν αναμονη του hd sentinel screenshot...

Το αν ειναι καλύτερη λύση θα το κρίνουν οι αναγκες του, η τσέπη του, το κοστος των πιθανών ανταλλακτικών/εργασιών και η καλή εγκατάσταση των windows. 

Εχω γνωστό με μηχανημα αντίστοιχης γενιάς με αυτό που παλευεις, μου το επαιζε αυθεντία που περασε μος του τα windows 7 ultimate αλλά ζητησε τη γνώμη μου γιατί κολλούσε πάλι. Δεδομένου οτι έπαιζε οικογενειακή υποχρέωση, το ανέλαβα ξέροντας οτι δεν παιζει περίσσιο χρήμα. Το κοιτώ και τραβώ τα μαλλιά μου. Εγκατάσταση για το πέςο. Μισοι drivers λειπανε. Full windows 7 ultimate με ολα τα featuresservices/animations στο full. Δισκος με bad secotrs (λιγα για αυτό δεν το ειχε παρει χαμπάρι).

Τον έβαλα και πλήρωσε δισκο ssd, επιπλεον ram, πάστες και άδεια windows 10 home (απο internet - σιγά μη τρέχω κάθε τρεις και λιγο για σπαστήρια και ιους). Εφαγα δυο μερες σε στήσιμο, ρυθμίσεις, κλπ που αν τον χρέωνα θα επαιρνα ενα 100αρι στο νερό. Το μηχανημα απογειωθηκε κυριολεκτικά με κόστος κάπου στα 120 ευρω (εξαρτήματα). 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...