Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ΓΙΑ ΔΙΑΒΑΣΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΛΕΦΤΑΡΑΔΕΣ ΦΙΛΕ ΠΟΥ ΤΑ ΒΑΖΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΜΠΟΡΑΚΟΥΣ. Τι συμφέρει, να χρωστάς πολλά, ή λίγα;». Το ερώτημα μπορεί να ακούγεται αφελές, αφού όλοι (σχεδόν) θα συμφωνήσουμε ότι καλύτερα είναι να χρωστάς όσο το δυνατόν λιγότερα. Λάθος!Από την πιο επίσημη πηγή, την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), πληροφορούμαστε ότι όσο περισσότερα χρωστάει κανείς στο ελληνικό κράτος, τόσο μεγαλύτερες είναι οι πιθανότητες να μην πληρώσει τίποτα. Αντιθέτως, αν κάποιος χρωστάει 100 ευρώ, δεν πρόκειται να τη γλυτώσει…Τα στοιχεία, στα οποία αναφερόμαστε, δημοσιεύθηκαν τον περασμένο Μάιο, ωστόσο αποκτούν μια πρόσθετη αξία, εξαιτίας του «εξωδικαστικού συμβιβασμού», που τίθεται σε εφαρμογή σήμερα (3Αυγούστου), και δίνει μια νέα ευκαιρία σε μεγαλοοφειλέτες να απαλλαγούν από ένα μεγάλο μέρος των χρεών τους.Σύμφωνα, λοιπόν, με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ, από τα 92 δισεκατομμύρια ευρώ, ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο, μόλις τα 11,4 δισεκατομμύρια θεωρούνται «εισπράξιμα». Με δυο λόγια, τα υπόλοιπα θεωρούνται «ξεγραμμένα».Το ενδιαφέρον δεν βρίσκεται στη γαλαντομία της ΑΑΔΕ, ως προς τις απαιτήσεις του δημοσίου από τους οφειλέτες, αλλά στο ποιους οφειλέτες απαλλάσσει (ουσιαστικά) από τις υποχρεώσεις τους.Έτσι, διαβάζουμε, ότι «εκτός στόχου» βρίσκονται οι ληξιπρόθεσμες οφειλές άνω του 1,5 εκατ ευρώ, που συνολικά φθάνουν τα 72 δισ ευρώ.Καταλαβαίνετε, βέβαια, ότι το «εκτός στόχου» σημαίνει ότι τα 72 δισ δεν υπολογίζονται και (το σημαντικότερο) παραγράφονται.Αντιθέτως, η ΑΑΔΕ βάζει στο στόχαστρο της όσους χρωστούν από ένα ως 500 ευρώ, θεωρώντας ότι όσο πιο μικρό είναι το χρέος τόσο μεγαλύτερες είναι οι πιθανότητες να εισπραχθεί.Βλέπετε, ο μικροοφειλέτης, εργαζόμενος, συνταξιούχος, μικρομεσαίος, είναι πιο εύκολο να στριμωχτεί. Άσε που θα κρέμεται πάνω από το κεφάλι του η διαρκής απειλή της κατάσχεσης, ή του πλειστηριασμού Αυτά για όσους χρωστούν 5, 10, 100, ή 200 ευρώ.Για τους άλλους, που χρωστούν 2, 5, 10 εκατομμύρια, το κράτος σηκώνει τα χέρια ψηλά…Μάλιστα, για να έχετε μια εικόνα σχετικά με το πόσοι χρωστάνε και τι χρωστάνε στο ελληνικό δημόσιο, αντιγράφουμε από την έκθεση της ΑΑΔΕ ορισμένα χαρακτηριστικά στοιχεία:Από 1,5 εκατ. ευρώ έως 10 εκατ. ευρώ χρωστούν 4.426 οφειλέτες και το χρέος τους φθάνει στο ποσό των 16,3 δισ. ευρώ.Από 10 εκατ. ευρώ έως 100 εκατ. ευρώ χρωστούν 1.056 φορολογούμενοι. Το συνολικό τους χρέος ανέρχεται στα 26,8 δισ. ευρώ.Από 100 εκατ. ευρώ και άνω χρωστούν 69 οφειλέτες του ελληνικού Δημοσίου. Κατά μέσον όρο ο καθένας χρωστάει 415 εκατ. ευρώ. Στην αντίπερα όχθη, για τη «μαρίδα» των οφειλετών, διαβάζουμε: Από ένα ευρώ ως και 500 ευρώ χρωστούν 2.388.899 φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις, ποσό που φθάνει μόλις τα 340 εκατ. ευρώ.Από τους ανωτέρω, 505.202 που αντιπροσωπεύουν το 11,7% του συνόλου χρωστούν το πολύ μέχρι 10 ευρώ ο καθένας και συνολικά μόλις 1 εκατ. ευρώ.398.004 έχουν οφειλές μέχρι 50 ευρώ και συνολικά 11,5 εκατ. ευρώ.1.485.693, οι οποίοι αντιστοιχούν στο 34,5% του συνόλου, οφείλουν από 50,01 έως και 500 ευρώ και συνολικά 327,8 εκατ. ευρώ.Θα πρέπει βεβαίως να σημειώσουμε, όσον αφορά τα «μεγάλα ψάρια», ότι πρόκειται για φυσικά πρόσωπα (επιχειρηματίες), ή νομικά πρόσωπα (επιχειρήσεις) που είχαν έσοδα πολλαπλάσια αυτών που χρωστούν. Είναι γνωστό επίσης ότι για αυτή την κατηγορία, η φοροδιαφυγή είναι το αγαπημένο χόμπι. Τα ονόματα τους θα τα βρείτε στις διάφορες λίστες (Λαγκάρντ, Panama Papers, κ.α.) με τα δισεκατομμύρια καταθέσεων σε ξένες τράπεζες και off shore εταιρείες.Γράφοντας τις παραπάνω γραμμές, μας ήρθαν στο μυαλό οι στίχοι από ένα τραγούδι του Μίλτου Πασχαλίδη:«Δανείσου λίγα και θα σε ρίξουν στα σκυλιά,Κλέψε πολλά και θα σε κάνουν βασιλιά, σε μια βραδιά»…ΠΗΓΗ ημεροδρομος.

Άψογος. Είναι αλήθεια ότι η βρομιά που κυριαρχεί και το θράσος αυτών που έκλεψαν και κλέβουν τον κόσμο τόσα χρόνια δεν έχει όρια. Απατεώνες κλέφτες που ποτέ δεν πλήρωσαν τίποτα και κατέστρεψαν την Ελλάδα. Και στο άλλο θέμα κάνουν θέμα για το 1 ευρώ το μηνα στο PS plus. Λογικά θα είναι τίποτα 10χρονα όταν τους μεγαλύτερους μας κατακλέβει το κράτος αρκετά χιλιάρικα κάθε χρόνο λες και είμαστε συνέταιροι. Σκότωμα στην κυριολεξία θέλουν όλοι τους αλλά ποιος θα φιλοτιμηθεί.

• Like 2
  • Απαντ. 439
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Πριν 1 μήνα έκανα από το amazon.com παραγγελία 3 Bluray (κόστος 50$ με απλά μεταφορικά), δεν έβγαλε ένδειξη Deposit Import Fees στο checkout και καταλήξαμε να πληρώσουμε + 33€ σε δασμούς όταν έφτασε πρίν λίγες ημέρες...

Ωχ, μη μου λες τέτοια!!

Και αγοράζω όλο bluray!

edit:

Έκανα ένα τεστ τώρα στο amazon.com με bluray, και βλέπω το  import fees deposit το βγάζει μόνο στο expedited kai global shipping. Στο απλό βγάζει μόνο estimated tax to be collected.

Πάντως, μήπως δεν έπρεπε να χρεωθείς;

Θυμάσαι αν σου έβγαζε μηδέν στο tax to be collected?

επιπλέον, μήπως ο πωλητής δεν ήταν το ίδιο το αμαζον αλλά κάποιος άλλος; Γιατί τότε ίσως πληρώνεις όντως, δεν έχω καταλάβει καλά.

πάνω: απλό ταχυδρομείο

κάτω: amazon global

j8hzE5h.png

Δημοσ.

Ωχ, μη μου λες τέτοια!!

Και αγοράζω όλο bluray!

edit:

Έκανα ένα τεστ τώρα στο amazon.com με bluray, και βλέπω το  import fees deposit το βγάζει μόνο στο expedited kai global shipping. Στο απλό βγάζει μόνο estimated tax to be collected.

Πάντως, μήπως δεν έπρεπε να χρεωθείς;

Θυμάσαι αν σου έβγαζε μηδέν στο tax to be collected?

επιπλέον, μήπως ο πωλητής δεν ήταν το ίδιο το αμαζον αλλά κάποιος άλλος; Γιατί τότε ίσως πληρώνεις όντως, δεν έχω καταλάβει καλά.

πάνω: απλό ταχυδρομείο

κάτω: amazon global

j8hzE5h.png

Δεν έβγαλε κόστος στο "estimated tax to be collected" και ο πωλητής ήταν το amazon US. Πάνε τα criterion :'(

Δημοσ.

Δεν έβγαλε κόστος στο "estimated tax to be collected" και ο πωλητής ήταν το amazon US. Πάνε τα criterion :'(

Αναρωτιέμαι από το B&Ν όταν έχουν προσφορά μισοτιμής Ιούλιο και Νοέμβριο, αν θα έχει πάλι εκεί τίποτε...

Πάντως, δεν είναι αυτές οι τιμές των τελωνείων λίγο υπερβολικές;

Σε φόρουμ που είμαι διάφορα για bluray, δεν έχω δει να παραπονιούνται οι ξένοι όταν κάνουν import ότι πλήρωσαν 2πλάσια τιμή στο τέλος!

Δημοσ.

Η αποφαση αυτη επιδέχεται πολλες ερμηνείες:

α. Ειναι αποφαση τηε ΕΕ και οι δικοί μας εδω να μας πας        πουν τα γνωστα ....δεν συμγωνουμε αλλα δεν μπορουμε να  κανουμε αλλιως.ποναμε,κλαιμε,ειμαστε μαζι σας φταίνε οι  αλλοι, ειναι χτυπημα για τον φτωχο και αλλες τετοιες  περικοκλάδες.

β. Ειναι για πωληση τα ΕΛΤΑ και αυτη η αποφαση ειναι    προικα για τον αγοραστη.Και φυσικα παλι αλλοι θα φταινε

γ. Να ειναι καθαρα θεμα συνδικαλιστικο η εργασιακο.

Με την ελευθερη διακίνηση να τους εχουν πεσει τα χερια απο τον φορτο εργασιας στους υπαλλήλους των ΕΛΤΑ (που ειναι όντως πολυ πιθανον)και σου λεει ..κατσε τι γινετε εδω,ουτε αυξησεις μας δινουν ουτε προσληψεις γινονται ουτε καποια αλλα οφέλη εχουμε ,οποτε  τι ειμαστε εμεις μ@@@@ες?Δεν τα ανεβαζουμε τα τελη να δουμε ποσο μαγκες ειναι ολοι αυτοι?

Και επιδη εμεις που αγοραζουμε απο Κινα δεν ειμαστε και πολυ μαγκες θα κατσει η δουλεια.

Αλλα ειναι η φτηνη Κινα που μας ανοιξε τα ματια σε πααααρα πολλα θεματα τεχνολογιας να κατανοήσουμε  και να μαθουμε αφου το οποιο πειραμα και η αποτυχια του δεν κοστιζε παρα λιγα ευρω.Το να κανεις ενα προτζεκτ με ενα αρνουινο των 2-3 ευρω και με προεκταση να μαθει κιολας ειναι πλουτος απο μονο του.Αν το αρντουινο κοστιζε 25-30 ευρω δεν υπαρχει περιπτωση να το ηξερα προσωπικα εγω ποτε.Ειναι λυπηρό να κλεισουν με αυτον τον τροπο τα συνορα της γνωσης και μαθησης . 

Δημοσ.

απλα στο ελλαδιστάν τα ραβουμε στα μέτρα που συνφέρει την εκάστοτε υπηρεσία.. Όλα χύμα, στο τσουβάλι και άντε γεια.. Ποτε τίποτα δεν θα δουλέψει καλά σ αυτό το μέρος.. 

Όσο για τα ελτά, έχει ξεφύγει η κατάσταση. Λήμνο κάθε πρωί πανε και παρατάνε τους σάκους στο Λιμάνι μέχρι να έρθει το καράβι να τα πάρει, ασυνόδευτος ο σάκος παρακαλώ. Προσφατα μου έστειλαν μερικά παιχνίδια για το 3DS , o φάκελος έφτασε κλειστός και μετα τα παιχνίδια να λέιπουν και με αποδειξη του αρχικου του βάρους παρακαλώ..  Πριν από 5 μήνες επειδή παρατησαν τον σάκο σε νερά, ενας φάκελος ήρθε λιωμένος και μάζευα τα πραγματα χύμα, και σίγουρα αντικειμενα μπλεχτηκαν καιμε αλλους.. Μου εστειλαν με ELTA κουριερ , τηνοποία έχουναναλάβει τα ελτά, πακέτο το οποίο πλήρωσα και με παίρνουν τηλ από τα κεντρικα, όχι απο το καταστημα να παραλάβω, και παω και ειχε σημείωση για 10 μέρες το καταστημα στο Μούδρο κλειστό ΄λόγω διακοπών του υπαλλήλου... Παίνρω από ebay τεράστιο όγκο και έχω χάσει λόγω Ελτά μεγάλο μέρος.. Αυτή την στιγμή παραγγελίες μου απλά καθυστερουν αδικαιολογητα και μερικά πακέτα από UK έφτασαν 3 βδομάδες πιο νωρίς από ότι έπρεπε.. Η απόλυτη παράνοια.. 

Καμιά οργάνωση, καμιά υποδομή... Λειτουργουν με ελείψεις σε προσωπικό και αυτοι που ειναι έρχονται και δεν έρχονται.. Ε δεν πάει άλλο.

Να τα πληρώσω, αλλά να λειτουργουν υποδειγματικά όπως πρέπει.. Ας μην τρελαθούμε, δεν ειμαστε και Αμερική όπου εκεί υπαρχει τεράστιος όγκος πακέτων, αλλά όλα λειτουργουν ρολόι..  Εδώ με το 1/20 και μόλις επειδή οικονομικά ασφυκτιουμε στην χώραμας παιρνουμε πραγματα στο 1/10 της αξιας π τα βρίσκεις ελλάδαα , και πήραν φόρα και βαρανε τυφλά και αδιάκριτα γιατί απλά μπουκωσαν..

Γιατί είναι τόσο δύσκολο να καταλάβει κάποιος σε αυτό τον τόπο ότι πας να κερδίσεις 5 , αλλά χάνεις 50. Δεν έχω οικονομικές σπουδές αλλά έχω αντιληψη της αγοράς και πως κινείται. Λίγο πολύ όλοι το έχουμε καταλάβει πως δεν χρειάζεται μαστιγιο στους φόροπυς, αλλά νορμάλ τιμές και αξιοκρατία.. Αλλά δυστυχώς οι μονοι που δεν το έχουν καταλάβει ειναι αυτοι που ορίζουν.. Ή μήπως νομίζουν ότι θα δώσουν boost στην ελληνική αγορά; Απλά αυτή την στιγμή διακοσμουμε την ταφόπλακα και χτίζουμε και το αββαείο από πάνω από την τρύπα μας.. 

Αι σιχτίρ σ αυτόν τον τόπο πια.. Αντι να προοδευουμε πάμε 1000 χρόνια πίσω σε όλα.. 

Τα εχεις μπερδεψει λιγο, customs duty = τελωνειακα εξοδα + δασμος, που δεν πληρωνεται απο ιδιωτες (οταν η αποστολη εχει δηλωμενη αξια κατω απο 150ε τουλαχιστον, συμφωνα με τα παραπανω). Επισης, TARIC = (ενοποιημενο) δασμολογιο, οπου μπορεις να βρεις την επιβαρυνση ανα ειδος εμπορευματος.

Το ΦΠΑ ειναι διαφορετικος φορος:

"VAT is not due when the total value of all goods in a consignment (value not inclusive of customs duties or transport costs) is less than a threshold. The threshold may vary from 10 euros to 22 euros, depending on the EU country."

Αν και δεν αναφερεται το καθεστως της Ελλαδας στον συνδεσμο, απο αυτο το οριο (=gift) κ πανω, πληρωνεται κανονικα ΦΠΑ (καθως θεωρειται συναλλαγη), κ τελη εκτελωνισμου (αυτα του αρχικου αρθρου), τα οποια πλεον εξαρτωνται απο την αξια του δεματος.

Δημοσ.

Καλά το κάνουν να αγοράζετε από ελληνικά μαγαζιά που μου μάθατε όλοι τους κινέζους και δεν αφήνετε ένα ευρώ στα ελληνικά καταστήματα .

Ο Ελληνας παίρνει την κινεζιά και την πουλάει 3-4 φορές πανω. 

• Like 1
Δημοσ.

Σεβασμος απο την κυβερνιση 0 προς εμας. Μιλουσα με μια σελιδα και τους ειπα οτι φευγω απο UK και αν μπορουν να μου στηλουν το προιον τους στην ελλαδα, οριστε η απαντηση.

Hi Dimitris,

Customs in Greece are challenging. However, we have been sneaking some in by placing the bottles in a whitestrips box. You may feel free to order.

Δηλαδη σε ολοκληρη αγγλια δεν εχουν τετοιες βλακειες και εμεις που δεν εχουμε να φαμε μας φερονται σαν σκουπιδια? Τους μισω, να παθουν κατι κακο και δεν θα στεναχωριθω καθολου.

Θελω να τελειωσω τις υποχρεωσεις μου και να φυγω απο την χωρα αυτη, ουτε στρατο ουτε τιποτα

Δημοσ.

Έψαξα όλον τον προηγούμενο μήνα, για μια foscam r2 σε όλο το ελληνικό web, και μέσω σκρουτζ και μέσω μη σκρουτζ (!). Όλοι - μα όλοι είχαν καρφωμένη την ίδια τιμή, 169,90! Και μετά από παραγγελία, παράδοση σε 2-5 εργάσιμες!

Είδα κι απόειδα, έψαξα και στο idealo.de (γερμανικό δικτυακό εργαλείο σύγκρισης τιμών). Σε 3 γερμανικά eshops - και στο amazon.de, ξεκινούσε από τα 124,50 ευρώ. Συν 12 ευρώ τα μεταφορικά. 136,50 ευρώ. Κι άμεση αποστολή (και παραλαβή σε μια βδομάδα)! Πήρα δυο r2! Κέρδισα 67 ευρώ!  Στο idealo.de υπάρχει και πίνακας ανεβοκατεβάσματος τιμής μηνιαία!  Είναι καταγραμμένα τα πραγματικά δεδομένα!

Σεβασμος απο την κυβερνιση 0 προς εμας. Μιλουσα με μια σελιδα και τους ειπα οτι φευγω απο UK και αν μπορουν να μου στηλουν το προιον τους στην ελλαδα, οριστε η απαντηση.

Hi Dimitris,

Customs in Greece are challenging. However, we have been sneaking some in by placing the bottles in a whitestrips box. You may feel free to order.

Δηλαδη σε ολοκληρη αγγλια δεν εχουν τετοιες βλακειες και εμεις που δεν εχουμε να φαμε μας φερονται σαν σκουπιδια? Τους μισω, να παθουν κατι κακο και δεν θα στεναχωριθω καθολου.

Θελω να τελειωσω τις υποχρεωσεις μου και να φυγω απο την χωρα αυτη, ουτε στρατο ουτε τιποτα

Ότι αγοράζεται από χώρα της Ε.Ε. και στέλνεται στην Ελλάδα, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΩΝΕΙΟ. Εκτός κι αν η πορεία μεταφοράς του περνάει μέσα από Ρωσία, Περσία κλπ... δηλαδή εξάγεται από την Ε.Ε., περνάει σε τρίτη χώρα και επανεισάγεται στην Ε.Ε. Κάτι που είναι απίθανο.

Μήπως ο πωλητής φαινομενικά είχε την έδρα του στην Αγγλία, αλλά η αποθήκη του (από όπου τα έστελνε) ήταν στη Σιγκαπούρη ή στο Χονγκ Κονγκ; Συμβαίνουν συχνά αυτά. Και τα σιγουρεύουμε πριν παραγγείλουμε!

Πριν 1 μήνα έκανα από το amazon.com παραγγελία 3 Bluray (κόστος 50$ με απλά μεταφορικά), δεν έβγαλε ένδειξη Deposit Import Fees στο checkout και καταλήξαμε να πληρώσουμε + 33€ σε δασμούς όταν έφτασε πρίν λίγες ημέρες...

Το amazon.com έχει έδρα/ΑΦΜ εκτός Ε.Ε. οπότε ότι παραγγείλεις μέσω αυτού, περνάει από τελωνείο. Έπρεπε να επιλέξεις τα ίδια bluray - ψάχνοντας στο amazon.co.uk ή amazon.de κλπ ευρωπαϊκά amazon, αν υπήρχαν, να παρατηρούσες προσεχτικά από πού τα στέλνει ο πωλητής, κι αφού σιγουρευόσουν ότι τα στέλνει από κράτος της Ε.Ε., τότε να παράγγελνες!

Αν δεν τα είχε τα ίδια blueray το amazon.co.uk ή το amazon.de κλπ ευρωπαϊκά amazon, τότε αναγκαστικά θα τα ψώνιζες από το amazon.com. Οπότε θα ήξερες ότι δε γινόταν αλλιώς, θα πλήρωνες στο τελωνείο ένα κάποιο ποσό.. αλλά χαλάλι τους, θα απολάμβανες αυτό που επέλεξες! Δεν θα εκνευριζόσουν, αφού θα ήξερες ότι δε γίνεται αλλιώς!

Οι κινέζοι έχουν αποθήκες στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Κακός ψόφος στην ελληνική αγορά μχαχαχαχα!!!

Εδώ και καιρό έβλεπα στα gearomagaza, ότι είχε πρόβλημα η αποθήκη τους στην ισπανία (ES) και δεν μπορούσες να παραγγείλεις να έλθουν από εκεί . Σήμερα διάβασα αυτά  . Να το συνδυάσω με τα Gearomagaza;

• Like 1
Δημοσ.
Το amazon.com έχει έδρα/ΑΦΜ εκτός Ε.Ε. οπότε ότι παραγγείλεις μέσω αυτού, περνάει από τελωνείο. Έπρεπε να επιλέξεις τα ίδια bluray - ψάχνοντας στο amazon.co.uk ή amazon.de κλπ ευρωπαϊκά amazon, αν υπήρχαν, να παρατηρούσες προσεχτικά από πού τα στέλνει ο πωλητής, κι αφού σιγουρευόσουν ότι τα στέλνει από κράτος της Ε.Ε., τότε να παράγγελνες!

Αν δεν τα είχε τα ίδια blueray το amazon.co.uk ή το amazon.de κλπ ευρωπαϊκά amazon, τότε αναγκαστικά θα τα ψώνιζες από το amazon.com. Οπότε θα ήξερες ότι δε γινόταν αλλιώς, θα πλήρωνες στο τελωνείο ένα κάποιο ποσό.. αλλά χαλάλι τους, θα απολάμβανες αυτό που επέλεξες! Δεν θα εκνευριζόσουν, αφού θα ήξερες ότι δε γίνεται αλλιώς!

1) Πολλές φορές δεν είναι οι ίδιες εκδόσεις τα αμερικάνικα και ευρωπαϊκά bluray. Είναι άλλα transfers, extras, κτλ.

2) Πού να το ξέρει ότι θα πληρώσει τελωνείο; Αυτά τώρα προέκυψαν.

Εγώ τόσες φορές έχω ψωνίσει από το amazon.com με απλό ταχυδρομείο, και δεν έχω πληρώσει ποτέ τίποτα. (τελευταία παραγγελία 25 Μαΐου)

3) 33 € παραπάνω μου φαίνονται πάρα πολλά για αγορά 42€ περίπου! Και ξαναλέω, δεν έχω δει οι ξένοι να λένε ότι πληρώνουν τόσα σε τελωνεία! (όταν δηλ. Αμερικάνος παίρνει από Ευρώπη, ή άλλος Ευρωπαίος παίρνει από Αμερική)

• Like 1
Δημοσ.

1) Πολλές φορές δεν είναι οι ίδιες εκδόσεις τα αμερικάνικα και ευρωπαϊκά bluray. Είναι άλλα transfers, extras, κτλ.

2) Πού να το ξέρει ότι θα πληρώσει τελωνείο; Αυτά τώρα προέκυψαν.

Εγώ τόσες φορές έχω ψωνίσει από το amazon.com με απλό ταχυδρομείο, και δεν έχω πληρώσει ποτέ τίποτα. (τελευταία παραγγελία 25 Μαΐου)

3) 33 € παραπάνω μου φαίνονται πάρα πολλά για αγορά 42€ περίπου! Και ξαναλέω, δεν έχω δει οι ξένοι να λένε ότι πληρώνουν τόσα σε τελωνεία! (όταν δηλ. Αμερικάνος παίρνει από Ευρώπη, ή άλλος Ευρωπαίος παίρνει από Αμερική)

Εχω διαβασει (αγγλους και γερμανους) να λενε οτι αν παραγγειλουν βιβλια θα καταληξουν να πληρωσουν απο +20% εως +50% καπελο, οποτε θα περιμεναν κανα δυο μηνες μεχρι να κυκλοφορουσαν στην χωρα τους.

Τα παραπανω καμια 3αρα ετη πισω και δεν ξερω κατα ποσο ηταν και αληθεια (ειτε απο αγνοια ειτε απο γκρινια ειτε απο κατι αλλο).

ΥΓ. Το παραπανω παραδειγμα αναφερεται σε αγορα βιβλιων απο ουσα αλλα ο πωλητης (επειδη πουλαει και αλλα πραγματα) δεν εχει κωδικο εμπορα βιβλιων αλλα (νομιζω) παιγνιων το οποιο απο οτι λεγανε επηρεαζε τον φορο.

Δημοσ.

Μου φαίνεται πιο φθηνά να μου βγαίνει να πάω μέχρι Ιαπωνία και να φέρω πράγματα από τα να τα παραγγέλνω πλέον.

Φίλοι collectors συμπάσχω.

Δημοσ.

Εχω διαβασει (αγγλους και γερμανους) να λενε οτι αν παραγγειλουν βιβλια θα καταληξουν να πληρωσουν απο +20% εως +50% καπελο, οποτε θα περιμεναν κανα δυο μηνες μεχρι να κυκλοφορουσαν στην χωρα τους.

Τα παραπανω καμια 3αρα ετη πισω και δεν ξερω κατα ποσο ηταν και αληθεια (ειτε απο αγνοια ειτε απο γκρινια ειτε απο κατι αλλο).

ΥΓ. Το παραπανω παραδειγμα αναφερεται σε αγορα βιβλιων απο ουσα αλλα ο πωλητης (επειδη πουλαει και αλλα πραγματα) δεν εχει κωδικο εμπορα βιβλιων αλλα (νομιζω) παιγνιων το οποιο απο οτι λεγανε επηρεαζε τον φορο.

Λοιπόν,  ρώτησα σε ένα φόρουμ για blurays συγκεκριμένα, και μου απάντησαν Αμερικάνοι ότι δεν πληρώνουν τίποτα όταν παραγγέλνουν απ'έξω!! :blink:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...