Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τα αποθεματικά δεν αδειασαν μόνο απο το PSI,μπορούμε να δούμε και τι απόδοση είχαν τα υποχρεωτικά ομόλογα ας πούμε και πολλά άλλα.

27 δις οι συντάξεις ποιων ταμείων; Βάζουμε μέσα ΔΕΚΟ;

Αν και είμαστε εδώ και ώρα offtopic, όλων των ταμείων. Πόσες νομίζεις είναι οι συντάξεις των ΔΕΚΟ; Δεν φτάνουν με τίποτα τα χρήματα που λες. Η λύση είναι αύξηση μισθών και μείωση ανεργίας για να αυξηθούν και τα ασφαλιστικά έσοδα.

Δημοσ.

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ !!!!!!!!

Γυρίζοντας μολις απο το Ταχυδρομείο Πειραιά ( παρέλαβα ενα συστημένο ) η υπάλληλος του ΕΛΤΑ μου είπε οτι ΣΗΜΕΡΑ πήρε εντολή απο τον Δν/τη της να μην εισπρατει το 3 ευροω  ακομα και σε φακελλα που εχουν την σφραγίδα του Τελωνίου.

το ιδιο μου ετυχε και μενα πριν λιγες μερες, 2 πακετακια απο κινα, το ενα ειχε σφραγιδα τελωνειου, με το που το βλεπω λεω στον τυπο "πλακα εχει να εχουν  χρεωσει το 3ευρο", μου ειπε "δε πληρωνεις τιποτα" κ οντως δε πληρωσα

τι να πω, δε ξερω

• Super Moderators
Δημοσ.

Το ασφαλιστικό δεν είναι βιώσιμο γιατι PSI και πολλά άλλα. Οι μειώσεις είναι καθαρό κλέψιμο του κοπου και των χρημάτων ανθρώπων που δούλεψαν.

Παραδέξου ότι πέταξες μπούρδα επειδή ήθελες κάτι να πεις , θα ναι καλύτερα, μάθαμε να λέμε για το εύκολο θύμα τις συντάξεις, σαν πιστά στρατιωτάκια

Το ασφαλιστικό δεν είναι βιώσιμο για τους λόγους που αναφέρει ο dali.

Ναι ενώ οι υπέρογκοι φόροι για να επιδοτούνται οι συντάξεις δεν είναι κλέψιμο, είναι "καθήκον". 

Καμία μπούρδα δεν πέταξα, την πραγματικότητα αναφέρω...

27 δις οι συντάξεις ποιων ταμείων; Βάζουμε μέσα ΔΕΚΟ;

Οι ετήσιες δαπάνες όλων των συνταξιούχων στην Ελλάδα. Το ποσό που ξοδεύεται από εισφορές + επιδοτήσεις (φόρους). Οι επιδοτήσεις είναι κάπου στα 17 δις.

Δημοσ.

Το ενθαρρυντικό είναι ότι επιτέλους πολιτικοποιείται το φόρουμ. Ακόμα και αν αναπαράγονται ανακρίβειες του κ. Βενιζέλου, θετικό είναι.

Επειδή αναφέρεσαι σε εμένα, καλύτερα να μην μου ξανασηκωθεί παρά να το ρίξω στον Βενιζέλο. :) Παρά, πάντως, το έγκλημα που έκανε με το PSI, με 25% ανεργία και βασικό στα 584€ δεν βγαίνει ούτως ή άλλως...

Δημοσ.

Σε ασχετο θεμα μπηκαμε αλλα σκεφτητε αυτο οποιος δουλεψε απο 15 ετη και πανω δικαιουτε συνταξη αναλογικα, αυτοι που παιρνουν η επαιρναν 2 3;συνταξεις δεν τα εκλεψαν σημαίνει οτι πληρωναν 3 ταμεια οποτε γιατι να μην τα παρουν πισω; αυτοι παλι που βγαινουν με 25ετια ειχαν σχεδον τις διπλες εισφορες απο αυτους που δουλευουν αλλα 10 χρονια πχ οποτε δικαιως τις παιρνουν. Ομως οι καλες κυβερνησεις και κόμματα που κυβερνησαν φροντισαν να παιξουν τα λεφτα του κόσμου στο χρηματιστήριο χωρις να τους ρωτησει, αυτο ειναι εσχατη προδοσία αλλα ποιος νοιάζεται; ο τυπος που παραπονιεται για τις συνταξεις μαλλον δεν προκειται να πάρει ποτε σύνταξη γιατι δε θα έχει τα ενσημα η θα ανεβει κι άλλο το οριο

Με σκοπο να πεθαινουμε πριν την παρουμε, επισης 2 συντάξεις παιρνουν οι χηρες γιατι και αυτες δουλεψαν 30 35 χρονια + του θανοντος σε μικροτερο ποσοστο.

Οσο για τα psi και που...ες μπλε ας ειχε ο μαγκας ομολογα του ελληνικου μπουρδελου που τα πήρε με μια ζωη στερησεις για τα παιδια του και από 50.000 τα κουρεψαν και πηρε 3.500 οι προδοτες και οι τραπεζες; καλα κρατούν τώρα που γίνανε συνέταιροι σε ολους τους επιχειριματιες μονο στα κερδη τυπου pos ολα ρολόι. Περαστικα μας λοιπον.

Δημοσ.
και ποσο να τα πουλανε φιλε μου ? εσυ εχεις μαγαζι ? εχεις καμια ιδεα τι συμβαινει αυτη τη στιγμη στην χωρα η σε ταιζει ο μπαμπας και ψωνιζεις ?  ΦΠΑ,εφκα, ικα,φορο εισοδηματος , παγια εξοδα  τα γνωριζεις σαν λεξεις ? αν ναι τοτε μην περιμενεις τιμες κινας.

Φιλε μου δεν ξερω τι εχεις υποψιν αλλα εγω προσωπικα εχω εναν γνωστο κινεζο με μαγαζι που πουλαει χονδρικη λιανικη!

Στη λιανικη 1ε καθε κομματι σε οτι ειδος εχει και κοβει και αποδειξη με 24% ΦΠΑ,εκτελονισμο καθε τι που φερνει,και οτι ολοι οι υπολοιποι και βγαζει και κερδος!

Στην χονδρικη στα 100 κομματια σε απλα οικιακα πραγματα στο ριχνει και στα 50 cents το κομματι!

Ετυχε να δω στο ηλεκτρονικο μαγαζι ενος πελατη του τον φακο ποδηλατου που αγορασε στα 50 cents να πωλειται 6.30 ευρω λιανικη.

Στα 50 λεπτα αν βαλει ΦΠΑ παει 0.62 cents,να βγαλει και αυτος 2-3ε στο κομματι για το ενοικιο του και ολα τα υπολοιπα,φτανουμε χονδρικα στα 3.50 ευρω το κομματι στο μαγαζι του! Τα 6.30ε ΑΠΟ ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΟΥΝ?

Αυτα ειναι τα ελληνικα μαγαζια τυπου σκρουτζ κτλ,καθονται ολη μερα και πουλανε στον κοσμο αερα για χρυσο που πηραν τζαμπα και ουτε αποδειξη θελουν να κοψουν,και εργαζομενο αν εχουν 8ωρο με 300ε ανασφαλιστο,και τζαμπα αν μπορουσαν θα χαιρονταν μονο.

Και ρωτας ποσο να το βαλει? Να μην το βαλει καθολου,κατεβαστε ρολα και καντε οτι και οι υπολοιποι γιατι αυτο θα κανετε ουτως οι αλλως εκεινοι οσοι αγοραζετε παμφτηνα και πουλατε ακριβα.

Ο Α και ο Β λογος που λες οτι το κανετε,και αν εχετε φορους και ενοικια,αφηνει παντελως αδιαφορο τον καταναλωτη που και αυτος τα ιδια πληρωνει.

Το ποιοτικο και παραγωγικο ελληνικο μαγαζι να υποστηριζεται παση θυσια απο ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ,το μαγαζι που κανει λιγα και θελει πολλα να κλεισει και να μην μας λειψει.

• Like 2
Δημοσ.

Τα μαγαζια στην ελλαδα που διαθετουν και φυσικο καταστημα εχουν πολλά εξοδα που δεν φαντάζεσαι και πρεπει να πουλανε πχ 100 κινητά η 500 θηκες κλπ για να πληρωσουν τεβε 300 ευρω υπαλληλο αν εχουν 500 με το ενσημο το λιγότερο αν του βάζουν, Δεη, οτε, εφορια, νοικι, ευδαπ, και να βγαλει μεροκαματο να ζησει. Καθε προιον οταν το πουλαει χονδρικη εχει κερδος 40% λιανικη 60% απο κει και πανω ειναι αισχροκερδεια ομως αναλογισου πως ειναι δυνατον σε τοσο μικρη αγορά σαν τη δικη μας να επιβιώσει αν δεν πουλάει τις παραπανω πλασματικες ποσοτητες.

Εξω εχουν άλλες δυναμεις και περνουν 500 κινητα πχ 100 ευρω και μπορει να πουλησει 130 παγκοσμια και να βγαλει τα αντερα του εμεις εδω με 5 10 15 κινητά που θα τα παρει 120 ευρω λογω μικρης παραγγελιας πως να τα δωσει 130; και το να λες τι με νοιαζει εμενα αν πληρωνει νοικια ειναι πολυ μνησικακο μην ειστε παρτακηδες η ζωη εχει γυρίσματα για ολους ο νοων νοειτω.

Δημοσ.

Αδερφέ, το επίπεδό σου είναι λαχαναγοράς. Όταν κάνεις συζήτηση, να την κάνεις σωστά, όχι επειδή είσαι πίσω από την οθόνη σου και ασφαλής, να βγάζεις βατράχια από το στόμα σου. Για δώσε μας στοιχεία για τα νούμερα που αναφέρεις. Το τι παίχτηκε με τα ΕΛΤΑ τι σχέση έχει με το θέμα; Δεν πηγαίνουν στα ΕΛΤΑ τα χρήματα. Παρουσίασε στοιχεία λοιπόν, αλλιώς σταμάτα την προπαγάνδα με την οποία προσπαθείς να δικαιολογήσεις την ξενοφοβία σου. Τέλος, όταν αποδείξεις τα 5δις, προσπάθησε να συνειδητοποιήσεις πόσο μικρό ποσό είναι για την οικονομία της Ελλάδας. Βρήκαμε ποιός φταίει για τα χάλια μας τώρα.

Αδερφέ πολλά τα δημοσιεύματα για τα ΕΛΤΑ που μπορείς άνετα και εύκολα να τα βρεις μόνος σου και με όλο το στορυ που έστησαν, μέχρι κι υπάλληλο συμβασιούχο ν ρωτήσεις σε κοντινό σου υποκατάστημα θα στα πει φαρσί..δυστυχώς είμαι με κινητό και δεν μπορώ να μπω σε μια διαδικασία μασιμενης τροφής που μπορείς και μόνος σου να το κάνεις.... Με μια λέξη "προπαγάνδα" και "ξενοφοβια", αυτά είναι δικαιολογίες τις λαχαναγοράς που ανέφερες....και εγώ Μαναβης τύπε, δεν είμαι... 5 δις τον χρόνο είναι μικρό ποσό για την οικονομία της Ελλάδα λες, φαντάσου τύπε το κόμμα σου που πούλησε τον ΟΣΕ για 45 μύρια πόσο φαντάζουν τα 5 δις...όταν για 3,5 δις μέτρα τον χρονο τώρα, φεσωσαν την χώρα για 60 έτη αν θυμάμαι καλά.... Σε σοβαρά κράτη το πρώτο πραγμα που κάνουν είναι να κλείσουν παθογενιες δεκαετιών και μετά πας στα υπόλοιπα.... Το να κόβεις 20 ευρώ από μια σύνταξη σε κάποιον που τα δούλεψε και αλλού κλείνεις να τα μάτια κάνοντας το κουνέλι στο όνομα του χαρακτηρισμου "ξενοφοβια" ή "ρατσισμού" και να το εκμεταλλευται ο ξένος δεόντως... Μόνο συζήτηση λαχαναγοράς δεν μπορεί να θεωρηθεί.... Τα ρέστα στον καθρέπτη σου λοιπόν τύπε. Αλλιώς μην ασχολιεσαι άμα βαριέσαι να πληκτρολογησεις....

• Like 1
Δημοσ.

Αδερφέ πολλά τα δημοσιεύματα για τα ΕΛΤΑ που μπορείς άνετα και εύκολα να τα βρεις μόνος σου και με όλο το στορυ που έστησαν, μέχρι κι υπάλληλο συμβασιούχο ν ρωτήσεις σε κοντινό σου υποκατάστημα θα στα πει φαρσί..δυστυχώς είμαι με κινητό και δεν μπορώ να μπω σε μια διαδικασία μασιμενης τροφής που μπορείς και μόνος σου να το κάνεις.... Με μια λέξη "προπαγάνδα" και "ξενοφοβια", αυτά είναι δικαιολογίες τις λαχαναγοράς που ανέφερες....και εγώ Μαναβης τύπε, δεν είμαι... 5 δις τον χρόνο είναι μικρό ποσό για την οικονομία της Ελλάδα λες, φαντάσου τύπε το κόμμα σου που πούλησε τον ΟΣΕ για 45 μύρια πόσο φαντάζουν τα 5 δις...όταν για 3,5 δις μέτρα τον χρονο τώρα, φεσωσαν την χώρα για 60 έτη αν θυμάμαι καλά.... Σε σοβαρά κράτη το πρώτο πραγμα που κάνουν είναι να κλείσουν παθογενιες δεκαετιών και μετά πας στα υπόλοιπα.... Το να κόβεις 20 ευρώ από μια σύνταξη σε κάποιον που τα δούλεψε και αλλού κλείνεις να τα μάτια κάνοντας το κουνέλι στο όνομα του χαρακτηρισμου "ξενοφοβια" ή "ρατσισμού" και να το εκμεταλλευται ο ξένος δεόντως... Μόνο συζήτηση λαχαναγοράς δεν μπορεί να θεωρηθεί.... Τα ρέστα στον καθρέπτη σου λοιπόν τύπε. Αλλιώς μην ασχολιεσαι άμα βαριέσαι να πληκτρολογησεις....

Χάχα βρήκες και τι κόμμα είμαι! Βρε μνημόνια μέχρι να σβήσει ο ήλιος... Αντε, σε αφήνω τώρα, πάω για μπάνιο στη Χαλκιδική που σαν τη Χαλκιδική δεν έχει. Και θα πάρω και χαρτομάντιλα από Πακιστανό στο φανάρι, να ξέρεις.

Δημοσ.

Το ασφαλιστικό δεν είναι βιώσιμο για τους λόγους που αναφέρει ο dali.

Ναι ενώ οι υπέρογκοι φόροι για να επιδοτούνται οι συντάξεις δεν είναι κλέψιμο, είναι "καθήκον".

Καμία μπούρδα δεν πέταξα, την πραγματικότητα αναφέρω...

Οι ετήσιες δαπάνες όλων των συνταξιούχων στην Ελλάδα. Το ποσό που ξοδεύεται από εισφορές + επιδοτήσεις (φόρους). Οι επιδοτήσεις είναι κάπου στα 17 δις.

Διαβάζω ότι το ΙΚΑ από 2003 ως 2009 είχε πλεονασματικους ισολογισμούς, διαβάζω λάθος;

Αν και επιμένεις να βάζεις όλα τα τα ταμεία στο ίδιο τσουβάλι για να βγάλεις το συμπέρασμα που θες, γιατί αυτός που είναι ασφαλισμένος σε αυτό το ταμείο να δεχθεί μείωση συνταξης;

Τεσπα το ξηλωσακε, υγεία

Δημοσ.

Δεκάδες οι βίλες στην Αλβανία και το Πακιστάν. Για κάθε μετανάστη που δουλεύει μαύρα, υπάρχουν δύο Έλληνες (ή Αίλληνες όπως μάλλον έχεις μάθει να το γράφεις) που δουλεύουν κι αυτοί μαύρα. Κι επειδή ο έλεγχος των εργοδοτών είναι πλημμελής, να αφήσουμε και τον έλεγχο στα ταχυδρομεία να ρημάξει. Α ρε βλακεία που κουβαλάει ο κόσμος.

Ο ελληνας μένει,δουλεύει έστω μαύρα, καταναλώνει, πληρώνει και όλα τα -ει στην χώρα του....Ο μετάναστης στέλνει τα περισσότερα στην πατρίδα του, καταναλώνει τα άκρως βασικά για την διαβίωση του, στέκεται κάθε πρώτη του μηνός να πάρει κάθε είδους κρατικό επίδομα και ενίσχυση επιπλέον από τον κρατικό προϋπολογισμό να φύγει και αυτό έξω... Αρκεί να πας στα τμήματα πρόνοιας κάθε Δήμου να το διαπιστώσεις και μόνος σου, αλλά τι λέω τώρα... Εσύ είσαι μάστερ στην οικονομία και τα ξέρεις καλύτερα.... Η νέα μόδα στην Ελλάδα είναι.. Μπλα μπλα ξενοφοβια αγκ ουγκα μπλιτς ρατσιστής #§¥ και νομίζεις ότι επιχειρηματολογεις....στην διατριβή σας μην ξεχάσετε να τα γράψετε να πάρετε καλούς βαθμούς γιατί μετράει η διαπιστευση της ακαδημαϊκής κοινότητας, για το πόσο καλοί ψηφοφοροι είστε τύπε.

• Like 2
Δημοσ.

Αδεφέ dali13gr το ξέρεις πως σε συμπαθώ και χαίρομαι που υπάρχουν τέτοια μέλη στο insomnia τόσα χρόνια με ήθος και ντομπροσύνη! Ωστόσο στο συγκεκριμένο ζήτημα όντως βγήκες φάουλ από την αρχή της κουβέντας. Νευρίασες (αδικαιολόγητα) κατευθείαν από την επιχειρηματολογία του gorgetsl και τον έβγαλες με συνοπτικές διαδικασίες ....ούγκανο ρατσιστή! Δεν λέει κάτι στραβό ο άνθρωπος, λέει ΑΚΡΙΒΩΣ την κατάσταση που συμβαίνει στην χώρα μας τόσα χρόνια. Αν θες με αριθμούς και βουλοκέρια να στο δείξω και με αποδείξεις στείλε μου pm να τα πούμε. Πρώτα απ' όλα μπορώ να σε φέρω σε επαφή με φίλους αλλοδαπούς που έχουν κάνει το παραπάνω (και συνεχίζουν) ...
Φιλικά και συγνώμη για την παρέμβαση.
Καλό θα ήταν όμως να το σταματήσετε εδώ μιας και μπαίνουμε να ενημερωθούμε για τα ΕΛΤΑ και όχι για το τι κάνουν οι αλλοδαποί στην χώρα μας. Τα υπόλοιπα μέσω pm ή με καφεδάκι από κοντά. Μια παρέα είμαστε όλοι και δεν χρειάζονται τέτοιες εντάσεις! :-)

• Like 5
Δημοσ.

Μάγκες , ξέρει κανείς αν άλλαξε κάτι με τις αγορές από Αμερική? Εννοώ με το global shipping program του ebay ή με το αντίστοιχο του amazom! Φαντάζομαι οι παραπάνω χρεώσεις των ΕΛΤΑ αφορούν μόνο τις παραγγελίες από Κίνα έτσι?

• Super Moderators
Δημοσ.

Διαβάζω ότι το ΙΚΑ από 2003 ως 2009 είχε πλεονασματικους ισολογισμούς, διαβάζω λάθος;

Αν και επιμένεις να βάζεις όλα τα τα ταμεία στο ίδιο τσουβάλι για να βγάλεις το συμπέρασμα που θες, γιατί αυτός που είναι ασφαλισμένος σε αυτό το ταμείο να δεχθεί μείωση συνταξης;

Τεσπα το ξηλωσακε, υγεία

Όταν λες ότι είχε πλεονασματικούς εννοείς μετά την επιδότηση από το κράτος ή πριν? Γιατί αντίστοιχα πράγματα διαβάζουμε και φέτος για τον ΕΦΚΑ αλλά προφανώς είναι μετά τις επιδοτήσεις...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...