deligkos Δημοσ. 3 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2017 (επεξεργασμένο) Καινούρια ειδικά τέλη εκτελωνισμού δεμάτων από το εξωτερικό, έχουν θέσει σε ισχύ τα ΕΛΤΑ εδώ και λίγες εβδομάδες. Όπως αναγράφεται στον τιμοκατάλογο των Ελληνικών Ταχυδρομείων, για προϊόντα αξίας έως 150 ευρώ το τέλος διαμορφώνεται σε 15 ευρώ, ενώ για δέματα αξίας 150-500 ευρώ στα 20 ευρώ. Παράλληλα, σε όσους κάνουν παραγγελίες αξίας 500-1.000 ευρώ, η επιβάρυνση είναι 25 ευρώ, ενώ για προϊόντα αξίας άνω των 1.000 ευρώ έχει ορισθεί στα 50 ευρώ. Όπως αναφέρουν τα ΕΛΤΑ, όλες οι τιμές περιλαμβάνουν 24% ΦΠΑ.Σύμφωνα με πληροφορίες, παράλληλα με την εφαρμογή των τελών, τα ΕΛΤΑ έχουν ξεκινήσει να περνούν από το τελωνείο για εκτελωνισμό όλα τα δέματα που έρχονται από το εξωτερικό. Όπως είναι φυσικό, το μέτρο αφορά κάθε παραγγελία που γίνεται από κράτος εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ωστόσο, στην περίπτωση τουλάχιστον των ηλεκτρονικών ειδών, στη συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων αφορά τις αγορές από την Κίνα, αφού για τη συγκεκριμένη κατηγορία προϊόντων σχεδόν αποκλειστικά οι αγορές γίνονται από εκεί μέσω των εκατοντάδων ηλεκτρονικών καταστημάτων. Site: ΕΛΤΑ Επεξ/σία 3 Αυγούστου 2017 από deligkos 2
panosveto12 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2017 Καλά το κάνουν να αγοράζετε από ελληνικά μαγαζιά που μου μάθατε όλοι τους κινέζους και δεν αφήνετε ένα ευρώ στα ελληνικά καταστήματα . 17 1
giorgosxristou Δημοσ. 3 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2017 Για να καταλάβω...Εαν παραγγείλω για παράδειγμα ενα φορτιστή αυτοκίνητου για κινητο(1,5 ευρω) ή πριν λιγες μερες εκανα παραγγελία εναν αισθητήρα σταθμης νερου που κανει 2,5 ευρω,θα πληρώσω και 15 ευρω καπελο?Απο κινα ειναι τα παραπανω 2. Μέγεθος όσο 3 σπιρτόκουτα. 5
paylidis Δημοσ. 3 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2017 και καπως ετσι τριβουν τα χερια τους οι εμπορακοι του σκρουτζ και τα "μαυρα" καταστηματα του facebook... 23
Hlapatsas Δημοσ. 3 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2017 Την αξία πώς θα την καθορίζουν δεν μας λένε... 1
Δημοφιλής ανάρτηση michael92 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2017 Δημοφιλής ανάρτηση Δημοσ. 3 Αυγούστου 2017 Παρωχημένες καταστάσεις ψυχροπολεμικών εποχών. Καλά το κάνουν να αγοράζετε από ελληνικά μαγαζιά που μου μάθατε όλοι τους κινέζους και δεν αφήνετε ένα ευρώ στα ελληνικά καταστήματα . Free trade για όλους, όχι μόνο για τις πολυεθνικές. 51 1
stergian Δημοσ. 3 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2017 Καλά το κάνουν να αγοράζετε από ελληνικά μαγαζιά που μου μάθατε όλοι τους κινέζους και δεν αφήνετε ένα ευρώ στα ελληνικά καταστήματα . πεσ΄τα goldmouth 1
tolstoy Δημοσ. 3 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2017 Να σχολιάσω την φωτογραφία σχετικά με την οργάνωση που έχουν; 4
Δημοφιλής ανάρτηση randomcat Δημοσ. 3 Αυγούστου 2017 Δημοφιλής ανάρτηση Δημοσ. 3 Αυγούστου 2017 Καλά το κάνουν να αγοράζετε από ελληνικά μαγαζιά που μου μάθατε όλοι τους κινέζους και δεν αφήνετε ένα ευρώ στα ελληνικά καταστήματα . Οι κινέζοι έχουν αποθήκες στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Κακός ψόφος στην ελληνική αγορά μχαχαχαχα!!! 67
zio10 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2017 και καπως ετσι τριβουν τα χερια τους οι εμπορακοι του σκρουτζ και τα "μαυρα" καταστηματα του facebook... Δε νομίζω, αφού κι αυτοί θα πληρώνουν παραπάνω πλέον! Γενικά μπορεί να μη μας βολεύει αλλά σωστό είναι το μέτρο... 5
mpentenis Δημοσ. 3 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2017 Από Κίνα βάζουν πάντα gift οποτε συνήθως ΔΕΝ χρεώνεται τίποτα επιπλέον... Τώρα, αν ξεχαστεί ή δεν ψαρωσει ο εκτελωνιστης, γύρευε. Τα ίδια γίνονται και από Αμερική τόσα χρόνια και με μεγαλύτερο κόστος. Φανάρια από Αμερική 90 ευρώ με τα μεταφορικά, 120 επιπλεον μου ζήτησαν από ελ.βεν... 1
KmTempe Δημοσ. 3 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2017 Και γι αυτόν τον λόγο που φαίνεται στην φωτογραφία πάντα ζητάω στα σχόλια τις παραγγελίας να βάλουν λίγο παραπάνω αεροπλαστ. Γιατί ξέρω τι θα πει ελτα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα