stavrosyomafias Δημοσ. 2 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2017 Φοιτητής κι εγώ, και έχει τύχει τον τελευταίο καιρό να εκτυπώσω πολλές σημειώσεις που μου έχουν στείλει άλλα παιδιά, που δεν τις έχουν τραβήξει μέσω scanner, αλλά μέσω κινητού (φωτογραφικής μηχανής). Όπως γνωρίζεται όσοι έχετε εκτυπωτή οι σελίδες πρέπει να είναι κάτασπρες (όπως τις scan-άρει το scanner) για να μην τυπωθούν με μαυρίλες. Όταν "τραβιούνται" από φωτογραφική μηχανή δεν είναι κάτασπρες και τυπώνονται με μαυρίλα. Μπορείς να τις "λευκάνεις" χειροκίνητα μέσω photo editor, αλλάζοντας το contrast και τέτοια διάφορα, αλλά είναι πολύ χρονοβόρα δουλειά για να την κάνεις σε κάθε φωτογραφία.Εδώ είναι που αναρωτιέμαι αν γνωρίζεται κάποιο πρόγραμμα που να κάνει αυτόματα αυτή την δουλειά για μία φωτογραφία την φορά ή ακόμα καλύτερα πολλές φωτογραφίες ταυτόχρονα (για Windows, Linux ή και Online).
accipio Δημοσ. 2 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2017 Στη θέση θα χρησιμοποιούσα το Scan Tailor. Μπορεί να σου φανεί δύσκολο στην αρχή, αλλά κάνει αυτό που θέλεις πολύ καλά, και γενικότερα σου δίνει τη δυνατότητα να επεξεργαστείς μαζικά τις φωτογραφημένες σελίδες σου με δυνατότητες όπως περικοπή, στοίχιση, διόρθωση παραμορφώσεων κτλ. Εκτός από την "κανονική" έκδοση, δες και την experimental (αυτή χρησιμοποιώ) που είναι πολύ πιο γρήγορη στην επεξεργασία και έχει και κάποιες άλλες διαφορές. Κι ένα tutotial (από τον δημιουργό του προγράμματος) για την απλή έκδοση εδώ. 2
stavrosyomafias Δημοσ. 3 Αυγούστου 2017 Μέλος Δημοσ. 3 Αυγούστου 2017 Στη θέση θα χρησιμοποιούσα το Scan Tailor. Μπορεί να σου φανεί δύσκολο στην αρχή, αλλά κάνει αυτό που θέλεις πολύ καλά, και γενικότερα σου δίνει τη δυνατότητα να επεξεργαστείς μαζικά τις φωτογραφημένες σελίδες σου με δυνατότητες όπως περικοπή, στοίχιση, διόρθωση παραμορφώσεων κτλ. Εκτός από την "κανονική" έκδοση, δες και την experimental (αυτή χρησιμοποιώ) που είναι πολύ πιο γρήγορη στην επεξεργασία και έχει και κάποιες άλλες διαφορές. Κι ένα tutotial (από τον δημιουργό του προγράμματος) για την απλή έκδοση εδώ. Φίλε ήταν ακριβώς αυτό που χρειαζόμουν. Σε ευχαριστώ πολύ!
KyrGR Δημοσ. 22 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2017 Στο κινητο χρησιμοποιησε το προγραμμα camscanner (android).Αρκει να ειναι καλουτσικη η καμερα (8Mp ειναι αρκετα). 1
stavrosyomafias Δημοσ. 22 Αυγούστου 2017 Μέλος Δημοσ. 22 Αυγούστου 2017 Στο κινητο χρησιμοποιησε το προγραμμα camscanner (android).Αρκει να ειναι καλουτσικη η καμερα (8Mp ειναι αρκετα). Μάλιστα, θα το έχω υπόψιν μου. Ευχαριστώ πολύ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα