Προς το περιεχόμενο

Αναβαθμιση καρτας γραφικων.

Vigilante1319

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Λοιπον θελω να αγορασω μια καρτα γραφικων για το πισι που εχω πολυ καιρο αχτι.Επιτελους εχω τα λεφτα στο να προβω σε μια τετοια αγορα. Ειχα κατα νου μου καποια υλοποίηση της 1060.Τα προβληματα μ ειναι τα εξης.
1)Να παρω την (3)gb η να δωσω τα 50 παραπαανω για την (6) αξιζει οντως για future proof?Παραπανω απο 1080p δεν ενδιαφερομαι.
2)Θα εχω καποιο θεμα συμβατοτηας με το πισι μου?
W10
Gigabyte p67A0-d3-b3
Intel i5-2500k 3.30ghz
ram 8.0
3)Το τροφοδοτικο μ ειναι ενα μη επωνυμο απο το 2012 που πηρα το πισι και εχει 600w.Πρεπει οπωςσδηποτε να το αλλαξω και να παρω ενα επωνυμο?Θα μου δημιουργησει προβλημα στην καρτα αυτο που εχω?
4)Η οθονη μ ειναι μονο VGA.Aμα παρω ενα μετατροπεα θα λειτουργησει κανονικα χωρις προβληματα?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Λοιπον θελω να αγορασω μια καρτα γραφικων για το πισι που εχω πολυ καιρο αχτι.Επιτελους εχω τα λεφτα στο να προβω σε μια τετοια αγορα. Ειχα κατα νου μου καποια υλοποίηση της 1060.Τα προβληματα μ ειναι τα εξης.

1)Να παρω την (3)gb η να δωσω τα 50 παραπαανω για την (6) αξιζει οντως για future proof?Παραπανω απο 1080p δεν ενδιαφερομαι.

2)Θα εχω καποιο θεμα συμβατοτηας με το πισι μου?

W10

Gigabyte p67A0-d3-b3

Intel i5-2500k 3.30ghz

ram 8.0

3)Το τροφοδοτικο μ ειναι ενα μη επωνυμο απο το 2012 που πηρα το πισι και εχει 600w.Πρεπει οπωςσδηποτε να το αλλαξω και να παρω ενα επωνυμο?Θα μου δημιουργησει προβλημα στην καρτα αυτο που εχω?

4)Η οθονη μ ειναι μονο VGA.Aμα παρω ενα μετατροπεα θα λειτουργησει κανονικα χωρις προβληματα?

Πιο τροφοδοτικο ακριβως εχεις?

Ποια οθονη ακριβως εχεις?

Για αρχη θες σιγουρα αλλαγη τροφοδοτικου, επικινδυνο για το συστημα σου..

Θεμα ασυμβατοτητας δεν υπαρχει με το συστημα σου.

Η οθονη δεν ειναι και οτι καλυτερο..

Τι budget διαθετεις?

300-350Ευρω

Για καρτα 1060 3gb για να γλυτωσω ενα 50αρι η 6gb. Για τροφοδοτικό Be Quiet System Power B8 550W 80plus ελεγα και 

OEM HDMI male - VGA female για ανταπτορα για την οθονη

Αν και δεν είμαι από τους τρελούς φαν για την ποιότητα της οθόνης, φίλε μου με αυτή την οθόνη δεν πρόκειται να χαρείς την 1060... Έχω δουλέψει σε γραφείο που τις είχε για απλή χρήση, τα χρώματα χάλια, τα γράμματα φαινόταν σαν να έχεις 1,5 βαθμό μυωπία, έπρεπε να έχω το κεφάλι μου σε συγκεκριμένο ύψος και γωνία. Δεν έχω χρησιμοποιήσει χειρότερη οθόνη στη ζωή μου.

Δεν ξέρω τι κάρτα γραφικών έχεις αυτή τη στιγμή, αλλά θεωρώ πως το psu και η οθόνη θα έπρεπε να είναι προτεραιότητα.

• Like 1

H αληθεια ειναι οτι οι γωνιες θεασης ειναι χαλια αλλα στα υπολοιπα δν συναντησα καποιο προβλημα δν εχω δοκιμασει σε αλλη οθονη ποτε μ ειναι αληθεια.Δεν θελω να αγορασω και οθονη ακομα γιατι μ παει κριμα να παει στα αζήτητα.Για pcu και καρτα ειμαι

300-350Ευρω

Για καρτα 1060 3gb για να γλυτωσω ενα 50αρι η 6gb. Για τροφοδοτικό Be Quiet System Power B8 550W 80plus ελεγα και 

OEM HDMI male - VGA female για ανταπτορα για την οθονη

Πουλα την οθονη κανενα 50αρη, 'αλλα 20 το τροφοδοτικο,και την παλια σου καρτα(δεν ξερω ποια εχεις βεβαια) και παρε

gpu: μια μεταχειρiσμενη gtx970 στα 200 ευρω, (παιζουν συχνα αγγελιες και ειναι αψογη καρτουλα)

monitor:https://www.skroutz.gr/comparelists/43?compare=9317064%2C12101411

psu:https://www.skroutz.gr/s/3048818/Thermaltake-Smart-SE-530W.html (ειναι 80plus bronze και semi modular)

• Like 3

Πραγματικά κάνε την χάρη στα μάτια σου, το σβέρκο σου και ο,τι άλλο επιβαρύνει αυτή η οθόνη και πάρε μια από τις οθόνες που σου λέει ο Κώστας. Budget οθόνες είναι, αλλά θα δεις το θείο φως συγκρίνοντας τες με τη δική σου αν περνάς ώρες μπροστά στον υπολογιστή. Ξέρω πως σου φαίνεται τώρα, σαν να θες να βάλεις nitro στο αυτοκίνητο κι εμείς να σου λέμε να αλλάξεις παρμπρίζ, αλλά θα είναι πολύ πιο worth.

Δική σου επιλογή φυσικά.

• Like 1

Ισχυει πολυ το παραδειγμα που εφερες αυτο με την οθονη η αληθεια ειναι οτι δν ειχα σκεφτει στο αμεσο μελλον να την αλλαζα, θα ηταν το τελευταιο.Πεφτει πολυ χρημα μετα που δν ειχα σκοπο να χαλασω αμεσως,Αναγκαστικα θα περιοριστώ στα αλλα μερη αρχικα.Η 970 ειναι καλυτερη απο την 1060?Γιατι θα ηθελα να ειναι και αρκετα futureproof για 1080 παντα.

Η 970 ειναι καλυτερη απο την 1060?Γιατι θα ηθελα να ειναι και αρκετα futureproof για 1080 παντα.

Σαν ωμή ιπποδύναμη η 970 είναι καλύτερη, σε avg από παιχνίδια, σύμφωνα με κάποια site είναι ~10% σε άλλα ~20% πίσω από την 1060 6GB. Αν είναι να κινηθείς προς τον 1060 3GB (που δεν ξέρω αν αναφέρθηκε αλλά δεν είναι ίδια με αυτή με τα 6GB) θεωρώ ότι καλύτερα να πας προς την 970 (σηκώνει και αρκετό OC). Τώρα τελευταία, έχουν ανέβει οι απαιτήσεις ακόμη και σε 1080p (λόγω των κακών μεταφορών).

Η EVGA δίνει ~200 (μαζί με μεταφορικά) 970, έχουν αναφερθεί κάποια μικροπροβλήματα στην ψύξη παλαιότερα θυμάμαι, δεν ξέρω αν η EVGA τα διόρθωσε.

• Like 1

Ενδιαφερομαι αποκλειστικα για την 1060 απλα περιμενω να πεσουν οι τιμες φυσικα γιατι τωρα ειναι 100 πλας ειδικα των 6gb.Aπλα για 1080 εχω ακουσει πολυ λενε οτι τα 3gb ειναι αρκετα.

6GB καλύτερα αφού μπορείς.

Φτάνουν δεν φτάνουν, πιο καλά να σου περισσεύουν. Γενικά, υπάρχουν παιχνίδια που ζητάνε για ulta ή/και high πάνω από 3GΒ.

Η σταθεροποίηση τιμών νομίζω μετά τον Αύγουστο πια θα αρχίσει να βελτιώνεται.

• Like 1

Ευχαριστω για την βοηθεια απο ολους ελπιζω ο ανταπτορας να μ φανει χρήσιμος για να μην κανω αλλαγη οθονης.

Προτεραιότητα θα έπρεπε να είναι η οθόνη κατ εμέ και να τη συνδυάσεις με μια φθηνή σχετικά gpu αφού δεν υπάρχει χρήμα, π.χ. GTX1050ti ή την μτχ 970 που σου πρότειναν παραπάνω τα παιδιά

Και μετά από κάνα χρόνο πουλάς την κάρτα και παίρνεις μια καλύτερη.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...