Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, andrapos είπε

Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι άλλο.Η κατανάλωση των υβριδικών,που αναφέρουν κάτω ή κοντά στα 4 λίτρα/100χλμ μέσα στην πόλη,είναι σε κανονικές συνθήκες;Εννοώ για παράδειγμα τώρα που είναι καλοκαίρι αν φύγεις το μεσημέρι απο το κέντρο να πάς για ένα μπάνιο με αναμμένο a/c τόσο θα κάψει;Γιατί χωρίς a/c τώρα δεν πάς πουθενά.Αντίστοιχα το χειμώνα με καλοριφέρ.Πρέπει να βγάζεις το start-stop για να δουλεύει κλιματισμός ετσι;Αυτό τι αντίκτυπο έχει στην κατανάλωση.Ρωτάω γιατί πήρε γνωστός μου το yaris υβριδικό και μου είπε οτι καίει αρκετά σε σχέση με αυτό που περίμενε.

Η διαφορά που βλέπω σε μέση κατανάλωση με aircondition  είναι maximum 1 λίτρο στα 100 (Auris 2013). Στο yiaris ίσως είναι πιο μεγάλη λόγω μικρότερου κινητήρα και χωρητικότητας της μπαταρίας...

• Like 1
  • Απαντ. 505
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν εχω διαβασει 24 σελίδες 

Εχω diesel, υβριδικό και phev υβριδικό. 

Για μεγαλα ταξιδια, diesel.  Δεν ειναι μονο η καταναλωση, ειναι και η συντηρηση. 

Για πολλα χιλιομετρα στην πολη καθε μερα, υβριδικό 

Για μεχρι 80 χιλιομετρα την μερα πολη -καθε μερα- χωρισμενα στα δυο με δυνατοτητα φόρτισης σε μπριζα στο ενδιαμεσο, phev

Η Toyota εγκαταλείπει τα phev και το γυρναει υγραεριο

Αυτά 

Επεξ/σία από Que sera sera
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, andrapos είπε

Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι άλλο.Η κατανάλωση των υβριδικών,που αναφέρουν κάτω ή κοντά στα 4 λίτρα/100χλμ μέσα στην πόλη,είναι σε κανονικές συνθήκες;Εννοώ για παράδειγμα τώρα που είναι καλοκαίρι αν φύγεις το μεσημέρι απο το κέντρο να πάς για ένα μπάνιο με αναμμένο a/c τόσο θα κάψει;Γιατί χωρίς a/c τώρα δεν πάς πουθενά.Αντίστοιχα το χειμώνα με καλοριφέρ.Πρέπει να βγάζεις το start-stop για να δουλεύει κλιματισμός ετσι;Αυτό τι αντίκτυπο έχει στην κατανάλωση.Ρωτάω γιατί πήρε γνωστός μου το yaris υβριδικό και μου είπε οτι καίει αρκετά σε σχέση με αυτό που περίμενε.

honda civic 2009 hybrid , με ερκοντισιον μονιμα αναμενο το καλοκαιρι , εχω μικρη διαφφορα . Το χειμωνα δεν εχω προβλημα με το σταρτ στοπ με το καλοριφερ , το ιδιο και το καλοκαιρι .

Το κυκλωμα ολο της ψυξης και θερμανσης δουλευει με το φορτιο της μπαταριας του υβριδικου συστηματος , οταν αυτη πεσει κατω απο την μεση , τοτε παιρνει μπρος ο βενζινοκινητηρας

• Like 1
Δημοσ.
6 minutes ago, NT1G said:

Link ;

συζητηση στην αντιπροσωπεια της Lexus οταν τους ρωτησα προ εβδομαδος  ποτε θα βγαλουν Phev για να αλλαξω το CT

H απαντηση ηταν "Ποτέ, η toyota απο το 2016 κανει χιλιαδες μιλια στους δρομους με αυτοκινητα με υγραεριο και κανει στροφη εκει"

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Que sera sera είπε

συζήτηση στην αντιπροσωπεία της Lexus όταν τους ρώτησα προ εβδομάδος  πότε θα βγάλουν Phev για να αλλάξω το CT

Η απάντηση ήταν "Ποτέ, η toyota από το 2016 κάνει χιλιάδες μίλια στους δρόμους με αυτοκίνητα με υγραέριο και κάνει στροφή εκεί"

Άμα το είπε πωλητής σε αντιπροσωπεία.

Πες τους ότι υπάρχει ήδη Toyota Prius PHEV

https://www.toyota.de/automobile/prius-plugin/index.json

Και πες τους ότι το υδρογόνο που όντως δοκιμάζει εδώ και καιρό η Toyota, δεν έχει καμία σχέση με το υγραέριο.

• Like 1
Δημοσ.
Just now, NT1G said:

Άμα το είπε πωλητής σε αντιπροσωπεία.

Πες τους ότι υπάρχει ήδη Toyota Prius PHEV

https://www.toyota.de/automobile/prius-plugin/index.json

Και πες τους ότι το υδρογόνο που όντως δοκιμάζει εδώ και καιρό η Toyota, δεν έχει καμία σχέση με το υγραέριο.

ναι του το ειπα

μου ειπε οτι στην Lexus δεν προκειται να ερθει Phev και τελος.

gas μου ειπε, πιθανως να εννουσε κατι αλλο; δεν ειμαι σιγουρος γιατι ειπε οτι υπαρχουν 48 πρατηρια και περιμενουν αυξηση στο μελλον.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@andrapos

Ανω Ψυχικο - Σχοινιά με το bmw 116d με full τον κλιματισμό απο Κηφισιας Κατεχάκη με full κινηση, ανέβηκα ολη την Μεσογείων με κινηση και φαναρια  για τα 48 χλμ έκαψα 5.1 λιτρα στα 100χλμ. 

Με κόστος καυσίμου 1.29 ευρω. 

Περίπου 2.5 λίτρα × 1.29 ευρω = 3.2 ευρω και καπου 6.5 ευρω το πήγαινε έλα.

20190624-122737.jpg

Επεξ/σία από ROG-X
Δημοσ.

συνεχιζεις να κανεις αναφορες σε ασχετο θεμα , Ας ποθμε οτι δεχτηκαμε οτι το δικο σου ειναι πιο οικονομικο απο υβρικο , τελειωσε εκει το θεμα

Δημοσ.
2 ώρες πριν, noo_mercy είπε

Η διαφορά που βλέπω σε μέση κατανάλωση με aircondition  είναι maximum 1 λίτρο στα 100 (Auris 2013). Στο yiaris ίσως είναι πιο μεγάλη λόγω μικρότερου κινητήρα και χωρητικότητας της μπαταρίας...

2 ώρες πριν, tempes είπε

honda civic 2009 hybrid , με ερκοντισιον μονιμα αναμενο το καλοκαιρι , εχω μικρη διαφφορα . Το χειμωνα δεν εχω προβλημα με το σταρτ στοπ με το καλοριφερ , το ιδιο και το καλοκαιρι .

Το κυκλωμα ολο της ψυξης και θερμανσης δουλευει με το φορτιο της μπαταριας του υβριδικου συστηματος , οταν αυτη πεσει κατω απο την μεση , τοτε παιρνει μπρος ο βενζινοκινητηρας

Αυτή είναι η διαφορά που βλέπω και εγώ με aircondition στα οχήματα που έχω δουλέψει αρκετά ώστε να βγάλω συμπεράσματα.1 λιτρο/100 χλμ περίπου πάνω.Μπορεί ο γνωστός μου επειδή το πήρε τώρα που έχει ζέστη να δουλεύει μόνιμα κλιματισμό,βάλε και ότι δεν θα έχει μάθει ακόμα να το δουλεύει σωστά ώστε να φορτίζει η μπαταρία και είναι και αστρωτο ακόμα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, andrapos είπε

Αυτή είναι η διαφορά που βλέπω και εγώ με aircondition στα οχήματα που έχω δουλέψει αρκετά ώστε να βγάλω συμπεράσματα.1 λιτρο/100 χλμ περίπου πάνω.Μπορεί ο γνωστός μου επειδή το πήρε τώρα που έχει ζέστη να δουλεύει μόνιμα κλιματισμό,βάλε και ότι δεν θα έχει μάθει ακόμα να το δουλεύει σωστά ώστε να φορτίζει η μπαταρία και είναι και αστρωτο ακόμα.

Στο alfa giuletta που ειχα πριν με βενζινη 120 αλογα. Ο διζωνικος κλιματισμος ανεβαζε 1 λιτρο αντιθετα στο bmw ο διζωνικος 0.3 λιτρα στην ιδια αποσταση. 

Μιλαμε για στανταρ απόσταση 110χλμ που γινεται καθημερινα...

Επεξ/σία από ROG-X
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, andrapos είπε

Θέλει λίγο χρόνο για να πιάσεις πως δουλεύει το hsd. Και το πως επιταχύνεις και το πως φρενάρεις και το πως θα διατηρείς την ταχύτητα. Εγώ πάντως με κίνηση σε επαρχιακό δρόμο  70 χλμ κάθε μέρα και έχω μέση κατανάλωση 4.5. Για 6τιας αμάξι με 140000 χλμ είμαι ευχαριστημένος...

Δημοσ.

Υπαρχει prius που να μπριζωνει.Νομιζω εαν ειδα καλα, οτι σε ενα σπιτι πανω στο πεζοδρομιο ηταν μπριζωμενο prius.

Δημοσ.
9 ώρες πριν, andrapos είπε

Το yaris καιει περισσοτερο απο το chr πχ λογω μικροτερης υβριδικης μπαταριας. Αλλα και παλι παιζει ρολο το....ποδι του οδηγου.

Σε αλλο forum διαβαζα σχετικα με το hubrid yaris το εξης....το ειχε ενα ζευγαρι. Ο αντρας πετυχαινε 4,5 καταναλωση και η γυναικα του 6...

Ac ποτε δεν εβαζα..αλλα και που εβαλα σ ταξιδι 400 χιλιομετρων απο 4 λιτρα εγραψε 4.1.....

Corolla hybrid 1.8 hatchback

• Like 1
Δημοσ.
59 λεπτά πριν, giantzeron είπε

Σε αλλο forum διαβαζα σχετικα με το hubrid yaris το εξης....το ειχε ενα ζευγαρι. Ο αντρας πετυχαινε 4,5 καταναλωση και η γυναικα του 6...

Ο παράγοντας οδηγός είναι πολύ σημαντικός στην κατανάλωση για όλα τα αυτοκίνητα, περίεργο θα ήταν τα υβριδικά να αποτελούσαν εξαίρεση.

Εγώ προσωπικά στο yaris δεν έχω δει ποτέ κάτω από 4,5 λίτρα εντός και εκτός, αλλά υπόψιν σπανίως το οδηγώ, δεν είμαι ο κύριος οδηγός του, όλοι λένε πως όσο συνηθίζεις στον τρόπο οδήγησης ενός υβριδικού τόσο η κατανάλωση πέφτει.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...