Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ψαχνωντας για σχετικο θεμα, ειδα πως δεν υπαρχει, οποτε ειπα να ανοιξω ενα :)

Ειμαι σε φαση αλλαγη οχηματος, και ειχα αρχισει να ψαχνω τα diesel οταν ειδα οτι για οδηγηση σε πολη εχουν θεμα με το φιλτρο DPF, οποτε εναλλακτικα αρχισα να ασχολουμε με το παρον θεμα.

Ειχα πολλες αμφιβολιες για τα υβριδικα, γιατι παντου διαβαζα για το θεμα των μπαταριων.

Μεχρι που το πρωι μιλισα με μια εταιρεια (καπου νεο κοσμο - αθηνα) η οποια μου ειπε οτι τα πραγματα εχουν αλλαξει απο πριν 10-15 χρονια. 

Πλεον μια αλλαγη σετ μπαταριων σε prius παει γυρω στα 2500 ευρω (κοστος αντιμετωπισιμο)

αλλα και παλι οπως μου ειπε, συνηθως δεν συμβαινει αυτο, αλλα αλλαγη σε καποιο απο τα 28 στοιχεια, με κοστος βεβαια αρκετα πιο μικρο.

Κατα τα αλλα, η εμπειρια μου ειναι πολυ μικρη, για αυτο αν υπαρχουν κατοχοι υβριδικου, θα ηθελα τις εντυπωσεις σας για να δω τελικα που θα κινηθω.

• Like 1
Δημοσ.

Καλά έκανες και άνοιξες θέμα, τα υβριδικά σήμερα έχουν πολύ ψωμί. Εγώ χάζευα τα μοντέλα της Toyota (ειδικά το Auris) που λέει ότι γεμίζει η μπαταρία μόνη της όσο κινείται το αμάξι.

Αυτό που δεν ξέρω είναι αν μπορείς να οδηγείς Full με ηλεκτρική ενέργεια εφόσον δεν ξεπερνάς τα 50 ή μετά από έναν ορισμένο αριθμό χιλιομέτρων που θα διανύσεις μπαίνει μπροστά η μηχανή;

Πάντως για μεγάλη πόλη είναι λουκούμια τέτοια αμάξια. Μακάρι να υπήρχε και μεγαλύτερη ποικιλία. Αν τα ξέρω καλά μόνο η Toyota το έχει πάρει ζεστά το θέμα των υβριδικών και σιγά σιγά έχει μπει στο παιχνίδι και η VW

Δημοσ.

Σε λιγα χρονια θα εχουν ερθει τα πανω κατω, πλεον μπαινουν στο παιχνιδι και τα ηλεκτροκινητα αλλα αυτο δεν ειναι του παροντος,

τα υβριδικα ειναι δοκιμασμενα οχηματα, και πιστευω οτι ειναι μια ωριμη αγορα.

Ας περιμενουμε καποιον κατοχο να μας πει περισσοτερα, ιδιως στα πλεονεκτηματα - μειονεκτηματα και συνολικα την εμπειρια του.

• Like 2
Δημοσ.

Εστι νομιζω κι εγω και καπου διαβασα προσφατα οτι σε Αθηνα και Θεσσαλονικη τα πετρελαιοκινητα θα απαγορευτουν  2025.

Τα ηλεκτρικα εχουν πολλες δεκαετιες για να μπουν κανονινα σε κυκλοφορια τουλαχιστον σε Ελλαδα.

• Like 1
Δημοσ.

Παρε ενα μαμα LPG

κατα πρωτον δεν ειναι υβριδικο, αλλα ασχετο απο αυτο δεν μπορω να κυνηγαω lpg πρατηρια για να φουλαρω,

και δεν βλεπω τρομερες αλλαγες στο σκηνικο για την επομενη πενταετια.

Δεν ανοιξα τυχαια το θεμα φιλε μου, ειναι η πιο φτηνη εναλλακτικη κινηση για οχημα πολης.

Συγκεκριμενα προσανατολιζομαι σε υβριδικο yaris η auris οτι βρω κοντα στα λεφτα μου.

Δημοσ.

Προσωπικα είμαι και εγώ υπέρ της LPG. Πρατήρια υπαρχουν παντού με αέριο . Με LΝG δεν υπάρχουν . Αν μπορεις να περιμένεις κάνα δυο χρόνια ακόμα πας κατευθείαν για ηλεκτρικό . Δεν αξίζει να πληρώσεις υβριδικό τώρα , λίγο πριν γίνουν διαθέσιμα τα ηλεκτρικά ( σε φυσιολογική τιμή )

Δημοσ.

τα LPG καινε περιπου τα διπλα απο οτι ενα υβριδικο και δεν βλεπω καποιο κερδος απο αυτη την επιλογη,

τα βλεπω ολα να καινε 5 με 6 λιτρα / 100 χλμ - μιλαμε παντα για ιδια κατηγορια τυπου yaris - auris - 1400 - 1500 κ.ε.

Τα ηλεκτρικα σαφως και ειναι μια πολυ καλη επιλογη, αλλα για την ελλαδα δεν το βλεπω να δουλευει...

Δηλαδη εγω που να το φορτισω? να πεταω μπαλαντεζα απο το μπαλκονι?

Οταν μιλαω για αγορα αναφερομαι σε μεταχειρισμενο, και απο την στιγμη που το θεμα των μπαταριων παλευεται

εχω μπει σε σοβαρες σκεψεις αλλιως αν ηθελε αλλα τοσα για μπαταριες, δεν θα ειχα ανοιξει καν θεμα.

• Like 1
Δημοσ.

Το θέμα είναι πολύ συγκεκριμένο, δεν υπάρχει λόγος να αρχίσουμε συζήτηση LPG.

Τα ηλεκτρικά που είπες είναι η καλύτερη επιλογή, αλλά δεν έχει ωριμάσει σαν τεχνολογία όπως τα υβριδικά και επίσης υπάρχουν θέματα όπως αυτά που ανέφερες με την μπαλαντέζα. Αν και από τα λίγα που έχω διαβάσει ετοιμάζονται σταθμοί στα κέντρο μεγάλων πόλεων της χώρας.

Αλλά έχει μέλλον.

Δημοσ.

6 X 0,8 / lt = 4,8 euro

3,1 x ,40 / lt = 4,35 euro

Βεβαια αν το παμε αθηνα - θεσσαλονικη θα ειναι αλλα τα νουμερα αλλα θα πρεπει να εχεις μελετησει τα βενζιναδικα που εχει LPG.

Επιπλεον υπολογισε οτι δεν πληρωνεις τελη κυκλοφοριας, μικρο το ποσο βεβαια αλλα βαλτο μεσα στο πακετο.

Το θέμα είναι πολύ συγκεκριμένο, δεν υπάρχει λόγος να αρχίσουμε συζήτηση LPG.

σωστα, οι των LPG σε γειτονικο θεμα, ζηλιαρηδες  :-D

Δημοσ.

6 X 0,8 / lt = 4,8 euro

3,1 x ,40 / lt = 4,35 euro

Βεβαια αν το παμε αθηνα - θεσσαλονικη θα ειναι αλλα τα νουμερα αλλα θα πρεπει να εχεις μελετησει τα βενζιναδικα που εχει LPG.

Επιπλεον υπολογισε οτι δεν πληρωνεις τελη κυκλοφοριας, μικρο το ποσο βεβαια αλλα βαλτο μεσα στο πακετο.

3.1l/100km? Που το βρήκες αυτό το νούμερο?

Δημοσ.

το υβριδικο yaris για μεσα στη πολη.

Τότε προφανώς αναφέρεσαι στην κατανάλωση που ανακοινώνει το εργοστάσιο, όχι στην πραγματική που ξεπερνάει τα 5.

• Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...