Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το malware στο Android είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της πλατφόρμας όταν αυτό περιλαμβάνεται σε κακόβουλες εφαρμογές του Play Store.

Όμως σύμφωνα με ερευνητές, ένα trojan με την ονομασία Triada, υπάρχει σε αρκετές πολύ φθηνές συσκευές από συγκεκριμένους Κινέζους κατασκευαστές. Η πολύ σημαντική διαφορά έγκειται στο ότι το κακόβουλο λογισμικό έρχεται προεγκατεστημένο με τη συσκευή, έχοντας άμεση πρόσβαση σε όλες τις εφαρμογές που θα εγκαταστήσει ο χρήστης.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι ένοχες συσκευές είναι τέσσερις και προέρχονται από δύο κατασκευαστές, την Leagoo και τη Nomu, που σίγουρα δεν προκαλούν ρίγη συγκίνησης στους καταναλωτές αφού η συντριπτική πλειοψηφία δε τις γνωρίζει. Για όσους όμως τις γνωρίζουν, τα μοντέλα είναι τα M5 Plus και M8 της Leagoo καθώς και τα S10/S20 από τη Nomu.

Σε μια παρόμοια υπόθεση, η αμερικανική Blu είδε αυτή την εβδομάδα να αφαιρούνται τα smartphone της από το αποκλειστικό πρόγραμμα συνδρομητών του Amazon Prime εξαιτίας μιας αναφοράς για δυνητικά επικίνδυνη συμπεριφορά ανταλλαγής δεδομένων. Από την πλευρά της η Blu αντικρούει δημοσίως τους χαρακτηρισμούς, και ισχυρίζεται ότι η συλλογή δεδομένων που πραγματοποιεί συνεργάτης της από την Κίνα, αφορά μόνο σκοπούς για αναβάμιση μέσω OTA.

Link.png Site: PhoneArena

Δημοσ.

Ο κλέψας του κλέψαντος από συλλογή δεδομένων αθώων και μη. Ας μας πει κάθε κατασκευαστής ποια από αυτά θέλει και να ξέρουμε από πριν τι θα μας ζητήσουν και τι όχι. Βαρέθηκα πραγματικά, έτσι μου έρχεται ώρες ώρες να ξανά βγάλω από το συρτάρι μου την Nokia 6310i και να ξέρω ότι τα μόνα δύο πράγματα που μου υποκλέπτουν είναι η ομιλία και τα sms μου. Έτσι όποια άλλη δουλειά θα χρειάζομαι θα γίνεται από pc και για να προλάβω κάποιους όλα τα pc μου και τα laptop έχουν xubuntu ή debian με xfce.

• Like 5
Δημοσ.

Πάρτε κινέζικα είναι πολύ ανώτερα από τα κοινά Smartphone και κάνεις την ίδια δουλειά με 150€.

• Like 18
Δημοσ.

Πρώτον ο φίλος που έχει xubuntu θυμησε μου λίγο στο διαδίκτυο έχεις πρόσβαση ? Αν ναι με ποιον browser και ποια μηχανή αναζήτησης χρησιμοποιείς, γιατί κάτι μου λέει ότι μια χαρά σου παίρνουν δεδομενα. Δεύτερον Neg κινέζικα με κινέζικα έχει διαφορά , άλλο leago άλλο Huawei και Xiaomi. Στο τέλος τέλος όλοι μας κλέβουν δεδομένα απλά κάποιοι μας το παραδέχονται και ξαφνικά δεν μας πειράζει.

• Like 11
Δημοσ.

Πάρτε κινέζικα είναι πολύ ανώτερα από τα κοινά Smartphone και κάνεις την ίδια δουλειά με 150€.

Οι χρήστες Xiaomi ή Huawei θα στο επιβεβαιώσουν πόσο καλές συσκευες είναι.

Δεν είναι όλες οι κινεζιές της κακιας ώρας εταιρείες.

• Like 14
Δημοσ.

Γι' αυτό αγοράζουμε μήλο που είναι ακόμα φθηνότερο και δεν είναι κινέζικο.

• Like 5
Δημοσ.

Όντως τώρα πιστεύεις ότι τα κινέζικα είναι τα μόνα που υποκλέπτουν; Εντάξει ναι, όσοι έχετε samsung και μήλα, να κοιμάστε ήσυχοι επομένως... Τι άλλο θα ακούσουμε..

• Like 6
Δημοσ.

Όντως τώρα πιστεύεις ότι τα κινέζικα είναι τα μόνα που υποκλέπτουν; Εντάξει ναι, όσοι έχετε samsung και μήλα, να κοιμάστε ήσυχοι επομένως... Τι άλλο θα ακούσουμε..

Δεν έτυχε βλέπεις να έχουν προεγκατεστημένα Malware.   :ph34r:  :ph34r:

• Like 3
Δημοσ.

Άλλοι σε παρακολουθούν μέσω της NSA και άλλοι βάζουν trojan. Επίσης, δεν είδα την ίδια συγκίνηση από την παρακολούθηση και το φακέλωμα της Google; Μήπως επειδή το κάνει με εφέ και ... μοντέρνα;

Όλοι έχουν στόχο να μας παρακολουθούν. Το γιατί, ψάξτε και βρείτε το.

Όσο για τις άνω εταιρίες, της ονομάζω Κινεζιές και δεν έχουν ΚΑΜΙΑ απολύτως σχέση, με τις κορυφαίες Κινέζικες Xiaomi και Huawei, που είναι διαμάντια. Τόσο σε σχέση ποιότητας - τιμής, αλλά και διότι ακόμα δεν έδωσαν δικαίωμα για παραβιάσεις προσωπικών δεδομένων. 

Δημοσ.

Το κομπλεξ, το μισος και η ασχετοσυνη σου ειναι απυθμενα. Τουλαχιστον προσφερεις γελιο.

Κι οταν λες κοινα smartphones τι εννοεις? Αυτα που κυκλοφορουν στη γειτονια σου? Στο σπιτι σου? Γιατι στις 10 κορυφαιες εταιριες πωλησης κινητων στον κοσμο οι 7 αν θυμαμαι καλα ειναι κινεζικες. Αλλα τι σου λεω τωρα... αχαχχαχα

• Like 12
Δημοσ.

Εντελώς προβλέψιμος. Εντάξει αφού βρέθηκαν σε δυο άγνωστες μάρκες malware θα έχει σε όλες. Ας πάμε να δώσουμε τα λεφτά μας με το τσουβάλι στην Apple και στην Samsung που μας σέβονται σαν πελάτες και πότε δεν θα έκαναν κάτι τέτοιο. (Ή τουλάχιστον δεν θα το μαθαίναμε ποτέ). Και για κλείσιμο για πες μου ρε Neg, πως κάνει το πρόβατο;

• Like 6
Δημοσ.

Ο κλέψας του κλέψαντος από συλλογή δεδομένων αθώων και μη. Ας μας πει κάθε κατασκευαστής ποια από αυτά θέλει και να ξέρουμε από πριν τι θα μας ζητήσουν και τι όχι. Βαρέθηκα πραγματικά, έτσι μου έρχεται ώρες ώρες να ξανά βγάλω από το συρτάρι μου την Nokia 6310i και να ξέρω ότι τα μόνα δύο πράγματα που μου υποκλέπτουν είναι η ομιλία και τα sms μου. Έτσι όποια άλλη δουλειά θα χρειάζομαι θα γίνεται από pc και για να προλάβω κάποιους όλα τα pc μου και τα laptop έχουν xubuntu ή debian με xfce.

μια ερωτηση αν θες απαντας, περιπου τι δουλειες κανεις και θελεις κρυπτογραφηση

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...