Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σε ολους, ενδιαφέρομαι να αγοράσω ενα σταθερό υπολογιστη(μονο tower) και διαθέτω έως 800€

Θέλω να παίζει ολα τα παιχνίδια, σε περίπτωση που ενδιαφερθω να παίξω να μπορώ χωρίς πρόβλημα.

Κυρία μου ασχολία στον υπολογιστή θα ειναι οι ταινίες και το live streaming(πολλαπλό για live bet).

Θα ήθελα να εχω πολυ καλο επεξεργαστή και μνήμη Ram καθώς και σκληρό δίσκο SSD αν και δε ξερω σε βάθος τη χρησιμότητα τους.

Καλυτερα να ψάξω εναν έτοιμο η να το φτιάξω κομμάτι κομμάτι απο το skroutz?

Δημοσ.

Γεια σε ολους, ενδιαφέρομαι να αγοράσω ενα σταθερό υπολογιστη(μονο tower) και διαθέτω έως 800€

Θέλω να παίζει ολα τα παιχνίδια, σε περίπτωση που ενδιαφερθω να παίξω να μπορώ χωρίς πρόβλημα.

Κυρία μου ασχολία στον υπολογιστή θα ειναι οι ταινίες και το live streaming(πολλαπλό για live bet).

Θα ήθελα να εχω πολυ καλο επεξεργαστή και μνήμη Ram καθώς και σκληρό δίσκο SSD αν και δε ξερω σε βάθος τη χρησιμότητα τους.

Καλυτερα να ψάξω εναν έτοιμο η να το φτιάξω κομμάτι κομμάτι απο το skroutz?

Αδερφέ τι οθόνη έχεις; Τι παιχνίδια θα παίζεις; Έχεις στο μυαλό σου να πας σε 4k οθόνη και παιχνίδια;

Αν όχι, πάνε κομμάτι κομμάτι από σκρουτζ σε

geforce 1050ti=180 

ryzen 1600=210

μητρική Asus prime b350 plus=100

16gb ram=140

ssd 850 evo 250gb= 90

corsair CS series 550w 80 plus gold =75

κουτί Aerocool Aero-80=55

πάει σύνολο 850.

Αν θες βάζεις 8gb ram αντί για 16 και είναι γύρω στα 770. 

Περίμενε κι άλλες προτάσεις μήπως σου κάνουν κάτι πιο φθηνό.

Δημοσ.

Αδερφέ ευχαριστώ πολυ για την απάντηση! Αυτο που μου προτείνεις εχει και τροφοδοτικό και ανεμιστηράκια και ολα;

Θα το συνδέω με οθόνη 50αρα Sony led fhd στα 600hz..

4K δεν υποστηρίζει αλλα εχει απίστευτη ποιότητα..

Θέλω ενα ασύρματο πληκτρολόγιο και ποντίκι και ειμαι πρώτος! Μπορώ σε αυτη τη φαςη να αφήσω τη κάρτα γραφικών και να τη βαλω αργότερα η θα επηρεάσει και τη ποιότητα στις ταινίες;

Δημοσ.

Αδερφέ ευχαριστώ πολυ για την απάντηση! Αυτο που μου προτείνεις εχει και τροφοδοτικό και ανεμιστηράκια και ολα;

Θα το συνδέω με οθόνη 50αρα Sony led fhd στα 600hz..

4K δεν υποστηρίζει αλλα εχει απίστευτη ποιότητα..

Θέλω ενα ασύρματο πληκτρολόγιο και ποντίκι και ειμαι πρώτος! Μπορώ σε αυτη τη φαςη να αφήσω τη κάρτα γραφικών και να τη βαλω αργότερα η θα επηρεάσει και τη ποιότητα στις ταινίες;

Ναι τα έχει όλα κομπλέ.Το τροφοδοτικό είναι το corsair. Το κουτί έχει ανεμιστηράκια, ο επεξεργαστής έχει ψύκτρα στο κουτί. Ο επεξεργαστής γι αυτά που ζητάς είναι αρκετά καλύτερος αλλά είπες θέλεις κάτι καλό. Θα σε βοηθήσει πολύ στο multitasking κι αφού θες να έχεις τόσα παράθυρα ανοιχτα και live streaming μπορεί να σου φανεί πολύ χρήσιμος έχοντας 6cores 12 threads.

Όσο για την κάρτα γραφικών χρειάζεσαι κάποια σίγουρα δεν έχει ο cpu ενσωματωμένη, εκτός κι αν βάλεις cpu με ενσωματωμένη. Οι ταινίες πιστεύω σε fhd θα παίζουν άνετα.

Οπότε έχεις δυο επιλογές αν θες να μειώσεις τη τιμή αλλά να κάνεις και άνετα τη δουλειά σου

1η = Ryzen 1400 που είναι 50 ευρώ φθηνότερος και σε κάρτα γραφικών gtx 1030 που είναι 100 ευρώ φθηνότερη.

Δηλαδή σύνολο περίπου στα 700 με 16gb ram ή 620 με 8gb ram. Και στο μέλλον ανάλογα το παιχνίδι πουλάς αυτή και παίρνεις άλλη κάρτα γραφικών.

2η = Intel i5-7500 που κάνει 190 ευρώ με Gigabyte B250-HD3P μητρική =90 ευρώ, που ο cpu έχει ενσωματωμένα γραφικά και θα κάνει την αρχική δουλειά που θέλεις και όταν αποφασίσεις να παίξεις κάποιο βαρύ παιχνίδι στο μέλλον βάζεις κάρτα. Σύνολο στα 640 ή 560 αν έχεις 8 gb ram.

Ψάξε τα όλα. Και περίμενε και κάποιους ακόμη να επιβεβαιώσουν τα build που σου είπα καθώς είμαι ερασιτέχνης στο άθλημα αυτό και μπορεί να έχει γίνει κάποιο λάθος. 

Δημοσ.

Ευχαριστώ παρα πολυ, η τελευταία επιλογή με τον Intel και τα 8Gb ram μου αρεσει πολυ!

Εχω δυο απορίες:

1) η Ram που θα βαλω ειναι 8gb η 2Χ4gb ? δηλαδή οποτε θέλω απλα βαζω άλλα 8gb και πάω στα 16gb?

2) ολα τα αλλα τα επιλέγω απο τη πρώτη λίστα που μου έστειλες; Και αν ναι ειμαι κομπλε έτοιμος;

3) αν στο μέλλον βαλω την επιπλέον Ram και μια πολυ καλη κάρτα γραφικών τα υπόλοιπα μέρη του tower θα ειναι εφάμιλλα αυτών η θα χρειαστώ επιπλέον αλλαγές; Το ρωτάω αυτο γιατι το ιδανικό για εμένα ειναι να το φτιάξω πολυ καλο ώστε με την επιπλέον ram και την κάρτα γραφικών να ειναι τέρας..

Δημοσ.

Ευχαριστώ παρα πολυ, η τελευταία επιλογή με τον Intel και τα 8Gb ram μου αρεσει πολυ!

Εχω δυο απορίες:

1) η Ram που θα βαλω ειναι 8gb η 2Χ4gb ? δηλαδή οποτε θέλω απλα βαζω άλλα 8gb και πάω στα 16gb?

2) ολα τα αλλα τα επιλέγω απο τη πρώτη λίστα που μου έστειλες; Και αν ναι ειμαι κομπλε έτοιμος;

3) αν στο μέλλον βαλω την επιπλέον Ram και μια πολυ καλη κάρτα γραφικών τα υπόλοιπα μέρη του tower θα ειναι εφάμιλλα αυτών η θα χρειαστώ επιπλέον αλλαγές; Το ρωτάω αυτο γιατι το ιδανικό για εμένα ειναι να το φτιάξω πολυ καλο ώστε με την επιπλέον ram και την κάρτα γραφικών να ειναι τέρας..

1) Για ram θα σου έλεγα να πάρεις 1x8gb 2400mhz

2) Ναι όλα τα άλλα είναι κομπλέ από τη λίστα.

3) Δε θα χρειαστείς επιπλέον αλλαγές. Αν βάλεις 1x8gb ραμ εξ αρχής μετά μπορείς να βάλεις έως 32 με άλλες 3x8gb. Αν σε κάποια ακραία περίπτωση χρειαστεί να βάλεις 2 κάρτες γραφικών μπορεί να χρειαστεί να βάλεις μεγαλύτερο σε watt τροφοδοτικό ανάλογα με ποιες θα επιλέξεις αν και δε νομίζω.

4) περίμενε να σου επιβεβαιώσουν και οι άλλοι το build.

Το τελικό θα είναι:

Intel i5-7500=190 euro

Gigabyte B250-HD3P μητρική=90 ευρώ

HyperX Fury 8GB DDR4-2400MHz (HX424C15FB/8) = 75euro

ssd 850 evo 250gb= 90euro

corsair CS series 550w 80 plus gold = 75 euro

κουτί Aerocool Aero-80=55 euro ή κάποιο καλύτερο αφού έπεσες πολύ σε χρήματα από το αρχικό budget. Ας προτείνει κάποιος άλλος αν υπάρχει κάτι καλύτερο για το σύστημα.

Σύνολο 575

Πριν πας σε αγορά περίμενε να επιβεβαιώσει κάποιος πιο ειδικός το build.

Όσο για το αν θα είναι τέρας ή όχι εξαρτάται από το για τι εργασίες θα το χρησιμοποιείς. Γι αυτά που ανέφερες θα είναι κομπλέ ο i5 7500.

Δημοσ.

Τέλεια!

Κατι τελευταίο παρακαλώ,

1)τα windows10 πρέπει να τα αγοράσω η υπάρχει τρόπος να τα προμηθευτώ και αλλιώς;

2)ολα αυτα τα μέρη τα παραγγέλνω απο skroutz και μετα τα συναρμολογώ μόνος μου, και αν ναι ειναι εύκολο αυτο;

3)πηγα σημερα στο πλαίσιο και μου πρότειναν αυτο σε αυτα τα λεφτά: http://www.plaisio.gr/desktop-laptop/desktops/gaming/Turbo-X-Cerberus-GK400-Desktop-Core-i5-7400-8-GB-1-TB-HDD-120-GB-SSD-GTX-1050-Ti.htm

Και μου είπαν οτι αν φτιάξω κατι παρόμοιο θα μου παει 100-150€ ακριβότερα απο τη προσφορά, εμένα μου φαίνεται καλυτερο αυτο που προτείνεις εσυ και πιο οικονομικό.

Αν ξερει και κάποιος άλλος απο το forum κατι για να βοηθήσει θα μου ήταν πολυ χρήσιμο.

Δημοσ.

Αυτό που σου πρότεινα εγώ το intel έχει λίγο καλύτερο επεξεργαστή (30 ευρώ ακριβότερο), λίγο ταχύτερη ram (10ευρώ ακριβότερη) και διπλάσιο  χώρο σε ssd (αλλά δεν έχει hdd για να βάζεις τις ταινίες αν τις κατεβάζεις. Ένας HDD 1 tb κάνει 35 ευρώ.)

Αν προσθέσεις το 1tb σκληρό που κάνει 35 ευρώ στα 575 βγαίνει 610.

Αν αφαιρέσεις από τα 610 τα 40 (φθηνότερη ram-cpu) ευρώ πάει 570.

Αν προσθέσεις τα 180 ευρώ που κάνει η κάρτα γραφικών βγαίνει στα 750 χωρίς τα μεταφορικά και τις διαφορές τιμής στα καταστήματα, συν περίπου 15ευρώ τα windows 10.

Άρα ο υπολογιστής που σου δίνουν θα είναι περίπου στα λεφτά που θα έδινες και για να το φτιάξεις μόνος σου αλλά με 120gb ssd αντί για 250gb και δε ξέρω τι ποιότητας τροφοδοτικό βάζουν, εγώ έβαλα gold που είναι από τα καλύτερα.

Όμως αν συνυπολογίσεις το ότι

1. μπορείς να βάλεις δόσεις,

2. θα έχεις εγγύηση απ το πλαίσιο, θα το πηγαίνεις το μηχάνημα εκεί για ότι κι αν πάθει και δε θα ψάχνεις τα μαγαζιά του σκρουτζ

3. καθώς και το ότι θα στο συναρμολογήσουν αυτοί.

Τότε ναι καλύτερα να πάρεις αυτό το μηχάνημα απ το πλαίσιο.

Βέβαια το πρώτο build που είχε μέσα τον ryzen 1600 και την 1050ti στα 770 πες 800 με τα μεταφορικά κλπ, που είναι 6 πυρήνες με 12 threads και όχι με 4πυρήνες/4threads του 7400 που δίνει το πλαίσιο, είναι αρκετά καλύτερο και για το μέλλον.

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολυ αδερφε, με πηρε σημερα τηλ απο το πλαίσιο και μου ειπε οτι μου δίνει δωρο ασύρματο ποντίκι και πληκτρολόγιο, απλα του ειπα οτι δεν εχω αποφασίσει επειδή δε με καλύπτει απόλυτα το τροφοδοτικό ο επεξεργαστής και ο ssd 128gb και μου ειπε οτι με +30€ μου αλλάζει τον ssd και βάζει 240gb.

Τι γνώμη εχεις;

Δημοσ.

Κοίτα απ τη στιγμή που δεν ξέρεις να στήνεις απο μόνος σου τον υπολογιστή καλύτερα να πάρεις αυτόν απ το πλαίσιο. Τα άλλα μπιλντ που σου πρότεινα εγώ είναι λίγο(i5 7500) έως αρκετά καλύτερα(ryzen 1600) για τα λεφτά. Το συν 30 ευρώ για μεγαλύτερο ssd είναι τίμιο, αλλά ρώτα τους και τι ssd σου βάζουν. Αν σου βάλλουν κανέναν πεταμένο, πες τους χαιρετίσματα. Απλά σκέψου αν τα χρειάζεσαι τα 240. Απ τα 120 σου μένουν περίπου ελεύθερα 95-100 μετά το λειτουργικό. Τις ταινίες θα τις βάζεις στον 1tb δίσκο. Αν βάλεις 7-8 παιχνίδια ο 120 θα γεμίσει.

Δημοσ.

Δεν ειναι πρόβλημα οτι δε ξερω να στήνω θα μου το κανει ενας φίλος που το εχει κανει αρκετές φορες.

Ενα αλλο παλικάρι μου πρότεινε αυτο:

Aerocool Aero-500 Black Window 42€

Corsair CX550M 550 Watt 71€

ASRock AB350M Pro4 87€

AMD Ryzen 5 1600 3.20GHz 19MB 231€

Corsair Dimm XMS4 KIT 2x4GB 81€

Samsung 850 EVO Series 250GB 99€

Western Digital Caviar Blue 1TB 50€

Αν και δε ξερω καλα η δίκη σου πρόταση μου φαίνεται καλύτερη.

Δημοσ.

Δεν ειναι πρόβλημα οτι δε ξερω να στήνω θα μου το κανει ενας φίλος που το εχει κανει αρκετές φορες.

Ενα αλλο παλικάρι μου πρότεινε αυτο:

Aerocool Aero-500 Black Window 42€

Corsair CX550M 550 Watt 71€

ASRock AB350M Pro4 87€

AMD Ryzen 5 1600 3.20GHz 19MB 231€

Corsair Dimm XMS4 KIT 2x4GB 81€

Samsung 850 EVO Series 250GB 99€

Western Digital Caviar Blue 1TB 50€

Αν και δε ξερω καλα η δίκη σου πρόταση μου φαίνεται καλύτερη.

Πάνω κάτω ίδιο με το δικό μου είναι συν HDD 1tb.

Αυτό όμως το build δεν έχει κάρτα γραφικών. Στα 660 βγαίνει, θα πρέπει να πάρεις και κάρτα γραφικών απ όσο ξέρω, αλλιώς δε θα ανοίξει ποτέ :D

Πρέπει να διαλέξεις ή να πάρεις μια πολύ φθηνή 1030 ή κάποια rx 550, μέχρι να την αλλάξεις ή να πάρεις κάποια ακριβότερη όπως 1050ti

Δημοσ.

Φιλε εισαι φοβερός ευχαριστώ για τη βοήθεια.

Τελικα καταλήγω εκει:

Intel 7600k i5

Corsair vengeance 8gb ddr4 2400

As rock b250m pro4

Western digital caviar blue sata3 1TB

Samsung 850 evo 250GB

Corsair CS series gold 550W

Aerocool aero 500 blue window

Μου βγαίνει στα 640€ και θα πάρω τα κομμάτια απο 3μαγαζια και ενα απο αυτα θα το συναρμολογήσει δωρεάν!

Τι λες καλο το εργαλείο;

Δημοσ.

3 φορες το άνοιξα το θεμα,εδω ειχα μόνο απο ενα ατομο απόκριση και ετσι άνοιξα και δεύτερο και απο εκει ενα παλικάρι μου ειπε που ειναι το σωστό thread και άνοιξα και εκει. Btw το παράγγειλα σημερα και τελικα κατέληξα σε i5 7500 επεξεργαστή γιατι και τα παιδιά στα μαγαζιά μου είπαν να βαλω καλυτερα αυτόν :)

602€ μου βγήκε σύνολο, ευχαριστώ για τη βοήθεια!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...