makis_kom Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2004 Share Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2004 Έχω δύο υπολογιστές. ο ένας έχει win98(laptop) και ο άλλος winXP(desktop). Θέλω να τους συνδέσω για να μεταφέρω αρχεία. έχω μία κάρτα δικτύου στον desktop -Compex, και ο φορητός έχει την δικιά του on-board. Έβαλα IP, Subnet mask, ίδιο work-group αλλά τίποτα! Το καλώδιο είναι UTP Cat.5 crossover. Μήπως έχετε καμιά ιδέα; Ευχαριστώ εκ των προταίρων. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tsakonas Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2004 Share Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2004 Den eimai sigouros giati pote den exw xrisimopoieisei apeutheia sindesi se dio pc me cat 5 kalwdio xwris endiameso gateway dld eite hubaki eite switchaki. An kai thimamai kati sxetiko dio einai ta tina: 1) Pezei ena provlimataki me tin epikoinwnia Win98 kai XP ...psaxe edw mesa tha to vreis 2) Kalitera na pareis ena hubaki me 20 eurw na kaneis ti douleia sou omorfa kai wraia Tha vrethei pantws lisi min anisixeis .... pes mas an exeis neotera Filika panta, Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Compaq99 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2004 Share Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2004 exeis firewall stous ypologistes sou?apenergopoiise ta.kane host ton XP kai client ton 98.ftiakse disketa egatastasis dyktyou ston xp kai vale ti kai ston 98.episis to hab-switch tha htan kalyterh lysh opos eipe kai o filos prin Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Founes Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2004 Share Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2004 kollite eixa kai egw to idio prob to epsaxna to epsaxna dikomaza... rithmiseis ips... TIPOTA!!! me sketo crossover kalwdio den ginete tipota telika evala xp kai ston allo kai me to pou sindesa to kalwdio ola doulevoun roloi. vevea o ena einai psilobeto (P466 celeron) alla ti na kanoume... twra an vrethei kapoios tropos na yparxei epikoinwnia metaxy 98 kai xp tha to allaza aera Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sidarta Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2004 Share Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2004 gine pio sygkekrimenos (ping kaneis px apo ton enan ston allon???) paizoun mia xara 98 me XP kai me cross Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
insomniaK Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2004 Share Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2004 exeis firewall stous ypologistes sou?apenergopoiise ta.kane host ton XP kai client ton 98.ftiakse disketa egatastasis dyktyou ston xp kai vale ti kai ston 98.episis to hab-switch tha htan kalyterh lysh opos eipe kai o filos prin Το δοκίμασες αυτό; Αν δε δουλεύει κάνε το ίδiο μόνο που όρισε ως client τα Xp και host τα 98(έτσι νομίζω πως συνέδεσα τα δύο δικά μου, μόνο που είχα win98SE)! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ee3509 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2004 Share Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2004 Einai kathara thema rithmiseon den yparxei asimvatotita me ta leitourgika diktio 98-xp exo sto spiti kai paizei teleia a) vale sto ena pc static ip :192.168.0.1 kai sto allo : 192.168.0.2 subnet mask 255.255.255.0 vale idio workgroup epiveveose oti to kalodio einai crossover (des ta kalodia sto visma, den prepei na einai ena pros ena) c) kane ping apo to ena sto allo an de sou doulepsei yparxei provlima me ton driver tis kartas diktiou d) dokimase na tin valeis se non-plug n' play mode, kai dilose irq 9 or 10, opoio einai eleuthero kapies paraksenes kartes diskoleuontai na paiksoun se pnp mode sta 98. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
makis_kom Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2004 Μέλος Share Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2004 Ευχαριστώ για το ενδιαφερον και για την βοήθεια. 1) Έκανα πάλι εγκατάσταση τους drivers της κάρτας δικτύου. 2) Έβαλα τα IP και στους δύο υπολογιστες. 3) Έβαλα το ίδιο workgroup. Στο μενού "view workgroup computers", βλέπω και τους δύο υπολογιστές, αλλά δεν μου επιτρέπεται η είσοδος στον Laptop(win98)! Έκανα ping από τον desktop(WinXP) προς Laptop(win98) και χάθηκαν όλα πακέτα. Το ίδιο ισχύει και από τον Laptop(win98) προς desktop(WinXP). Το μόνο που μου μένει να δοκιμάσω είναι αύτο που μου έγραψε ο "ee3509", δηλαδή να την βάλω non-plug n' play και να δηλώσω irq 9 ή 10. Αν δεν πετύχει και αυτό..... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ee3509 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2004 Share Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2004 endiaferon... toulaxiston afou eide kai ta dio pc sto workgroup kaname ena mikro vima fantazomai exeis energopoiisei to sharing kai sta dio pc... episis otan kaneis ping, na to kaneis me to ip address. px. ping 192.168.0.2 gia dokimase kai ta irq na doume... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
xsterg Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2004 Share Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2004 file moy exo dyktyo sto spiti me 2 pc me win xp kai ena me win 98. paizoyn ola yperoxa eite meso hub, eite meso cross kalodioy. exeis kanei share tous katralogoys poy epithymeis na dei kai o allos ypologisths? exeis trejei to setup a new network apo to panel me tis connections? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
makis_kom Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2004 Μέλος Share Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2004 Λοιπόν παιδιά, έχω κάνει τα πάντα! Αλλαξα και τις ρυθμίσεις IRQ, αλλά τίποτα. Το έχουν κοιτάξει και άλλα παιδιά, αλλά και αυτοί σηκώνουν τα χέρια ψηλά. Απλώς θέλω να δώ αν είναι πρόβλημα ρυθμίσεων(software) ή είναι καθαρά Hardware. Οπότε σκέφτηκα να κάνω την "θυσία", και να βάλω για λίγο και στον Laptop τα WinXP. Άν μπορέσουν και επικοινωνήσουν αποκλείω: 1) Προβληματική κάρτα δικτύου. 2) Λάθος καλώδιο. Έτσι θα καταλάβω ότι κάτι δεν πάει καλά με τις ρυθμίσεις. Μήπως γνωρίζεται αν εκτός απο το TCP/IP και το NetBUI χρειάζεται να εγκαταστήσω και άλλο πρωτόκολλο; .....Ελπίζω να μην σας κούρασα..... Πιστευω "κάποτε" να τα καταφέρω! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Deathstar Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2004 Share Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2004 sta 98 exis energopiisi to share???????? afou vleponde mesa sto view workgroup computers metaksi tous einai mai xara to diktio einai kathara thema rithmisis tora kai den mas eipes an exis firewall an exis prepi na to rithmisis na afini autes tis ip na milane metaksi tous alios oti kai na kanis den prokete pote na se afisi na mpis sto alo PC Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
makis_kom Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2004 Μέλος Share Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2004 Για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο από τα firewalls, τα έχω απενεργοποιήσει και στους υπολογιστές.΄ Έχω ήδη κάνει Share. :? Όταν ανοίγω τον έναν από τους δύο υπολογιστές στο tray μου εμφανίζει μία bubble που λέει ότι συνδέθηκε υπολογιστής, οπότε τον "βλέπει", αλλά όταν πάω να μεταφέρω κάτι μου πετάει error! Μετά από πολλές προσπάθειες και έχοντας σπάσει το κεφαλί μου για να βρώ μία λύση, κατάφερα να μεταφέρω ένα αρχείο απο τα WinXP -> Win98! Το πρόβλημα είναι πως η σύνδεση που δημιουργήθηκε ήταν μάλλον "μίας χρήσεως" γιατί δεν ξαναδούλεψε ποτέ, έτσι άρχισα άπο την αρχή! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Burner Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2004 Share Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2004 Δες εδώ φίλε http://www.cellarstoneindia.com/softcopy/softcopy_cable_connections.htm έχει πολλά PDFS που τα εξηγεί πολύ απλά Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
makis_kom Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2004 Μέλος Share Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2004 Πραγματικά, έτσι όπως είδα το PDF τα εξηγεί πάρα πολύ αναλυτικά. Το link έχει πολύ χρήσιμους οδηγούς και το συνιστώ σε όλους. Ευχαριστώ πολύ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.