Γιάννης Platano Δημοσ. 13 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2017 Συνηθως η αρση παρακρατησης ειναι μια ευκολη και απολυτα φυσιολογικη πραξη τελους συναλλαγης αλλα .....
Joshua21 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2017 ... αν δεν εξασφαλίσεις έγκαιρα το χαρτί, θα τρέχεις και δεν θα φτάνεις.
thant Δημοσ. 13 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2017 Ρε παιδιά αν δεν κάνω λάθος τα γραμμάτια δεν τα χρωστάς στον έμπορο αλλά στην τράπεζα. Ο έμπορος τα έχει πάρει τα λεφτά του και ο αγοραστής πληρώνει στην τράπεζα, οπότε κλείσει δεν κλείσει ο έμπορος η εξόφληση γίνεται στην τράπεζα. Κάνω λαθος; Επίσης δεν μπορώ να καταλάβω μερικούς που τα βάζουν με την τύχη τους. Αν πληρώσεις την τελευταία δόση είσαι υποχρεωμένος να πάρεις το εξοφλητικο από την τράπεζα και την αρση παρακράτησης κυριότητας από τον έμπορο-αντιπροσωπεια. Εγώ πλήρωνα 6 χρόνια και περίμενα πως και πως να έρθει η στιγμή που η κυριότητα θα ήταν δική μου. Μετά από έναν χρόνο η αντιπροσωπεία έκλεισε αλλά εγώ είχα κάνει αυτό που έπρεπε. Μερικές φορές προκαλούμε την τύχη από μόνοι μας...
Γιάννης Platano Δημοσ. 13 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2017 Φιλε μου με δανειο μεσω Τραπεζης ετσι ειναι οπως τα λες αλλα για εμπορο μεταχειρισμενο μπορεις να παρεις ακομα αν και πιο σπανιο με τα γνωστα χαρτινα γραμματια που ξεραμε και δεν εχει καμμια σχεση η τραπεζα αφου δεν μεσολαβει . 1
Joshua21 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2017 Ρε παιδιά αν δεν κάνω λάθος τα γραμμάτια δεν τα χρωστάς στον έμπορο αλλά στην τράπεζα. Ο έμπορος τα έχει πάρει τα λεφτά του και ο αγοραστής πληρώνει στην τράπεζα, οπότε κλείσει δεν κλείσει ο έμπορος η εξόφληση γίνεται στην τράπεζα. Κάνω λαθος; Επίσης δεν μπορώ να καταλάβω μερικούς που τα βάζουν με την τύχη τους. Αν πληρώσεις την τελευταία δόση είσαι υποχρεωμένος να πάρεις το εξοφλητικο από την τράπεζα και την αρση παρακράτησης κυριότητας από τον έμπορο-αντιπροσωπεια. Εγώ πλήρωνα 6 χρόνια και περίμενα πως και πως να έρθει η στιγμή που η κυριότητα θα ήταν δική μου. Μετά από έναν χρόνο η αντιπροσωπεία έκλεισε αλλά εγώ είχα κάνει αυτό που έπρεπε. Μερικές φορές προκαλούμε την τύχη από μόνοι μας... Εμείς λέμε για την άρση παρακράτησης κυριότητας, την οποία στη δίνει ο προηγούμενος ιδιοκτήτης. Αν η μεταβίβαση έγινε πχ από τον Παπαδόπουλο Γεώργιο ή την AutoOne στο δικό σου όνομα, μόνο ο Παπαδόπουλος ή η AutoOne αντίστοιχα μπορεί να σου δώσει το χαρτί. Άσχετα που και πως πληρώνεις τις δόσεις. Στα υπόλοιπα έχεις δίκιο, το ίδιο λέμε. Αν δεν φροντίσεις να πάρεις το χαρτί όταν εξοφλήσεις και το θυμηθείς μετά από 2 ή 5 ή και 10 χρόνια, οι πιθανότητες να βρεις τον πωλητή μειώνονται.
moure Δημοσ. 13 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2017 Ρε παιδιά αν δεν κάνω λάθος τα γραμμάτια δεν τα χρωστάς στον έμπορο αλλά στην τράπεζα. Ο έμπορος τα έχει πάρει τα λεφτά του και ο αγοραστής πληρώνει στην τράπεζα, οπότε κλείσει δεν κλείσει ο έμπορος η εξόφληση γίνεται στην τράπεζα. Κάνω λαθος; Επίσης δεν μπορώ να καταλάβω μερικούς που τα βάζουν με την τύχη τους. Αν πληρώσεις την τελευταία δόση είσαι υποχρεωμένος να πάρεις το εξοφλητικο από την τράπεζα και την αρση παρακράτησης κυριότητας από τον έμπορο-αντιπροσωπεια. Εγώ πλήρωνα 6 χρόνια και περίμενα πως και πως να έρθει η στιγμή που η κυριότητα θα ήταν δική μου. Μετά από έναν χρόνο η αντιπροσωπεία έκλεισε αλλά εγώ είχα κάνει αυτό που έπρεπε. Μερικές φορές προκαλούμε την τύχη από μόνοι μας... Προφανώς ο έμπορος που λες είχε παραδώσει τα γραμμάτια/συναλλαγματικές σε τράπεζα και είχαν προεξοφληθεί.Μου έχει τύχει και μένα. Αλλιως αν τα έχει στην κατοχή,του πληρώνεις στον έμπορο,παίρνεις την άρση από τον έμπορο.
Γιάννης Platano Δημοσ. 13 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2017 Προφανώς ο έμπορος που λες είχε παραδώσει τα γραμμάτια/συναλλαγματικές σε τράπεζα και είχαν προεξοφληθεί. Μου έχει τύχει και μένα. Αλλιως αν τα έχει στην κατοχή,του πληρώνεις στον έμπορο,παίρνεις την άρση από τον έμπορο. Παλια το εκαναν πι τραπεζες και φυσικα στην προεξοφληση ειχε τοκο αλλα τωρα πια πολυ δυσκολο να το κανουν.
ΘΕΜΙΣ Π Δημοσ. 16 Μαΐου 2019 Δημοσ. 16 Μαΐου 2019 Άργησα πάρα πολύ να αντιληφθώ τη συγκεκριμένη συζήτηση αλλά όπως λένε κάλιο αργά παρά ποτέ. Κάποτε άκουσα για κάτι παρόμοιο. Στη περίπτωση ενδιαφέροντός μου, ο χρήστης του αυτοκινήτου ενδιαφερόταν να κάνει άρση παρακράτησης για όχημα που ήθελε να διαγραψει οριστικά... Τα ίδια ακριβώς προβλήματα είχε όπως τα περιέγραψε ο φίλος μας που ξεκίνησε τη συζήτηση. Μα ακριβώς!... Ήθελαν οπωσδήποτε το εξωφλητήριο από τον πωλητή και εκείνος είχε εξαφανιστεί από προσώπου γης η δε εταιρία του είχε κλείσει. Βέβαια η Τράπεζα συνομολογούσε για τα χρήματα που είχαν καταβληθεί από τον Αγοραστή υπέρ του Πωλητή, αλλά για το Υπουργείο Μεταφορών δεςν ήταν καθόλου αρκετό. Πήρε λοιπόν ο Αγοραστής τρεις τέσσερις συναλλαγματικές ( θαρρώ πως την ίδια αξία έχει μια ανάλογη κίνηση λογαριασμού από τη Τράπεζα), προσέλαβε ένα δικηγόρο και αιτήθηκε από Δικαστήριο ( φαντάζομαι που ασχολείται με τ6 Αστικό ή το Εμπράγματο Δίκαιο) να εκδόσει Απόφαση, με την οποία κηρύσσει ότι το "υπ αριθμ κυκλ...... όχημα έχει εξωφληθεί και ως εκ τούτου η πλήρης κυριότητα ανήκει στον αιτούντα ........... ............ . ) Το σκεπτικό συνήθως έχει να κάνει με τις συνεχείς χρηματικές καταβολές που προκύπτουν ( κυρίως πρώτες και τελευταίες) και από τη διαβεβαίωση της Τράπεζας (εφόσον είναι αληθές) ότι μέχρι τη στιγμή του αιτήματος προς το Αρμόδιο Δικαστήριο δεν έχει προκύψει αίτημα για οποιοδήποτε ποσό που δεν έχει καταβληθεί από τον Πωλητή. Φαντάζει πολύπλοκο ( καταλαβαίνω όταν ακούτε δικηγόρους και Δικαστήρια...) αλλά πιστέψτε με ότι εφόσον ισχύει( ;;;) δεν κοστίζει ακριβά και η απόφαση βγαίνει σύντομα (αρκεί να προσκομίσετε τα ανάλογα έγγραφα). Αντίδικος ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ... Ελέγξτε τη πιθανότητα να είναι αληθή όσα άκουσα και μεταφέρω. Φυσικά συνιστώ ο έλεγχος να μη γίνει από το Υπουργείο Μεταφορών αλλά μόνο σε Δικηγορικό Γραφείο. Σημείωση: Όχι, δεν είμαι δικηγόρος... 1
mclound Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2019 Έχω κι εγώ θέμα. Μόλις σήμερα έμαθα (στο ΚΕΠ που πήγα να μεταβιβάσω) πως η άδειά μου γράφει "ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΗ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑΣ". Εγκεφαλικό. Το πήρα πριν χρόνια με γραμμάτεια από μαντρά που έχει κλείσει. Δεν ήξερα από κυριότητες κλπ τότε, δεν ζήτησα κανένα χαρτί με το πέρας της τελευταίας δόσης. Ευτυχώς, βρήκα τον μαντρά και θα μου δώσει την υπ. δήλωση, αλλά στο ΚΕΠ μου είπαν πως αφού πλέον είναι ιδιώτης και όχι εταιρεία, θα έχω τρέξιμο πολύ. 2 ώρες ήδη καλώ το υπουργείο, αλλά κανείς δεν απαντά. Το μόνο θετικό είναι πως (σύμφωνα με την υπάλληλο του ΚΕΠ) στο υπουργείο μπορεί να γίνει η μεταφορά κυριότητας κατευθείαν στον νέο αγοραστή.
Γιάννης Platano Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2019 11 λεπτά πριν, mclound είπε Έχω κι εγώ θέμα. Μόλις σήμερα έμαθα (στο ΚΕΠ που πήγα να μεταβιβάσω) πως η άδειά μου γράφει "ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΗ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑΣ". Εγκεφαλικό. Το πήρα πριν χρόνια με γραμμάτεια από μαντρά που έχει κλείσει. Δεν ήξερα από κυριότητες κλπ τότε, δεν ζήτησα κανένα χαρτί με το πέρας της τελευταίας δόσης. Ευτυχώς, βρήκα τον μαντρά και θα μου δώσει την υπ. δήλωση, αλλά στο ΚΕΠ μου είπαν πως αφού πλέον είναι ιδιώτης και όχι εταιρεία, θα έχω τρέξιμο πολύ. 2 ώρες ήδη καλώ το υπουργείο, αλλά κανείς δεν απαντά. Το μόνο θετικό είναι πως (σύμφωνα με την υπάλληλο του ΚΕΠ) στο υπουργείο μπορεί να γίνει η μεταφορά κυριότητας κατευθείαν στον νέο αγοραστή. Μην το πεις ...ουτε του παππα φιλε μου.Ησουν τυχερος που υπαρχει .
mclound Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2019 Ελπίζω όλα να κυλήσουν νορμαλ. Θα ενημερώσω αν αντιμετωπίσω κάποιο θέμα. 1
meletis_m Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2019 9 ώρες πριν, mclound είπε Έχω κι εγώ θέμα. Μόλις σήμερα έμαθα (στο ΚΕΠ που πήγα να μεταβιβάσω) πως η άδειά μου γράφει "ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΗ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑΣ". Εγκεφαλικό. Το πήρα πριν χρόνια με γραμμάτεια από μαντρά που έχει κλείσει. Δεν ήξερα από κυριότητες κλπ τότε, δεν ζήτησα κανένα χαρτί με το πέρας της τελευταίας δόσης. Ευτυχώς, βρήκα τον μαντρά και θα μου δώσει την υπ. δήλωση, αλλά στο ΚΕΠ μου είπαν πως αφού πλέον είναι ιδιώτης και όχι εταιρεία, θα έχω τρέξιμο πολύ. 2 ώρες ήδη καλώ το υπουργείο, αλλά κανείς δεν απαντά. Το μόνο θετικό είναι πως (σύμφωνα με την υπάλληλο του ΚΕΠ) στο υπουργείο μπορεί να γίνει η μεταφορά κυριότητας κατευθείαν στον νέο αγοραστή. Αφού βρήκες τον έμπορο είσαι τυχερός. Εγώ σε ανάλογη περίπτωση , ο έμπορος ήταν λαμόγιο είχε κλείσει τα καταστήματα και ζήταγε λεφτά. 50 άτομα είχαμε το ίδιο πρόβλημα . Ξέμπλεξα πρίν 2 μήνες που τον βρήκα και έδωσε τις υπεύθυνες δηλώσεις. Τωρα μένει να πάω στο υποργείο που είναι ο φάκελος να βγάλω νέα άδεια. Γιατί θέλω να το δώσω σε ανακύκλωση επειδή με χτυπήσαν και το αμάξι βγήκε άχρηστο. 1
mclound Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2019 Μόλις πήρα τελικά την υπ. δήλωση. Αλλά ρε παιδιά δεν έχει πουθενά τα δικά μου τα στοιχεία. Μου πε πως "δεν χρειάζονται". Αλλά πως θα τσεκάρουν στο υπουργείο τα δικά του με τα δικά μου; Επίσης, μου είπε πως αν πάω στο υπουργείο μαζί με τον νέο αγοραστή, θα βγει κατευθείαν στο όνομά του η άδεια. Ισχύει ή έλεγε παπάτζες; 1 ώρα πριν, meletis_m είπε Αφού βρήκες τον έμπορο είσαι τυχερός. Εγώ σε ανάλογη περίπτωση , ο έμπορος ήταν λαμόγιο είχε κλείσει τα καταστήματα και ζήταγε λεφτά. 50 άτομα είχαμε το ίδιο πρόβλημα . Ξέμπλεξα πρίν 2 μήνες που τον βρήκα και έδωσε τις υπεύθυνες δηλώσεις. Τωρα μένει να πάω στο υποργείο που είναι ο φάκελος να βγάλω νέα άδεια. Γιατί θέλω να το δώσω σε ανακύκλωση επειδή με χτυπήσαν και το αμάξι βγήκε άχρηστο. Πω πω ρε συ τι απατεώνες είναι αυτοί ρε; μετά τους φταίνε οι κυβερνήσεις...
meletis_m Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2019 1 ώρα πριν, mclound είπε Μόλις πήρα τελικά την υπ. δήλωση. Αλλά ρε παιδιά δεν έχει πουθενά τα δικά μου τα στοιχεία. Μου πε πως "δεν χρειάζονται". Αλλά πως θα τσεκάρουν στο υπουργείο τα δικά του με τα δικά μου; Επίσης, μου είπε πως αν πάω στο υπουργείο μαζί με τον νέο αγοραστή, θα βγει κατευθείαν στο όνομά του η άδεια. Ισχύει ή έλεγε παπάτζες; Πω πω ρε συ τι απατεώνες είναι αυτοί ρε; μετά τους φταίνε οι κυβερνήσεις... Η άδεια σου τώρα δεν γράφει το όνομα σου ; Απλώς στις παρατηρήσεις φράσεις παρακράτηση . Στη πράξη βγάζεις νέα άδεια χωρίς παρακράτηση και μετά γίνεται μεταβίβαση. Και σε εμενα εάν θυμάμαι γράφει ότι έχει εξοφληθεί βάσει του Χ δανείου και μπορεί να μεταβιβαστςι
Γιάννης Platano Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2019 3 λεπτά πριν, meletis_m είπε Η άδεια σου τώρα δεν γράφει το όνομα σου ; Απλώς στις παρατηρήσεις φράσεις παρακράτηση . Στη πράξη βγάζεις νέα άδεια χωρίς παρακράτηση και μετά γίνεται μεταβίβαση. Και σε εμενα εάν θυμάμαι γράφει ότι έχει εξοφληθεί βάσει του Χ δανείου και μπορεί να μεταβιβαστςι Εγω που ειχα παρακρατηση εβγαλα νεα αδεια που απλα δεν εγραφε κατι τετοιο .Με υπεθυνη δηλωση του πωλητη οτι εχει εξωφληθει βεβαια. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα