Γιάννης Platano Δημοσ. 5 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2017 Ναι για αγορά καινούριου μιλάω πάντα. Αν ειναι απο επισημο εμπορο ΟΚ...Αλοιως θα υπαρχουν προβληματα.
devilrunner27 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2017 Μέλος Δημοσ. 13 Αυγούστου 2017 Καλημέρα σας, ευχαριστώ για τις απαντήσεις και συγνώμη για την καθυστέρηση. τελικά πήγα πάλι στην Δ/νση μεταφορών για να με πληροφορήσουν οτι πρέπει απαραίτητα να έχω υπεύθυνη δήλωση του εμπόρου (μαντρά). Στην ερώτηση, εφόσον ο έμπορος έχει φύγει στο εξωτερικό ποια άλλη λύση υπάρχει; μου απάντησαν πρέπει να τον βρεις όπου και να έχει πάει!..χωρίς την υπεύθυνη δήλωση δεν γίνετε τίποτα! Εδώ να σημειώσω οτι το αυτοκίνητο είναι μεταχειρισμένο, για καινούριο μου είπαν να απευθυνθώ στην αντιπροσωπεία της εταιρίας. Μετά από μέρες ''έρευνας'' (παραλίγο να πάρω και την Νικολούλη) βρήκα τον άνθρωπο στην Γερμανία και μου έστειλε την Δήλωση. Εγώ ήμουν τυχερός..πόσοι άλλοι όμως με το ίδιο πρόβλημα θα σταθούν τυχεροί;; Ευχαριστώ
tsioulak Δημοσ. 13 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2017 Ευχαριστούμε για την ενημέρωση. Κοίτα δεν ειναι (πλεον) πολλοι αυτοί που παίρνουν αυτοκίνητο απο μάντρα με δάνειο, αλλα ναι αυτοι που ειναι την δικη σου κατάσταση εχουν πρόβλημα. Απο περιέργεια, πως κατάφερες και τον βρήκες; 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 13 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2017 Καλημέρα σας, ευχαριστώ για τις απαντήσεις και συγνώμη για την καθυστέρηση. τελικά πήγα πάλι στην Δ/νση μεταφορών για να με πληροφορήσουν οτι πρέπει απαραίτητα να έχω υπεύθυνη δήλωση του εμπόρου (μαντρά). Στην ερώτηση, εφόσον ο έμπορος έχει φύγει στο εξωτερικό ποια άλλη λύση υπάρχει; μου απάντησαν πρέπει να τον βρεις όπου και να έχει πάει!..χωρίς την υπεύθυνη δήλωση δεν γίνετε τίποτα! Εδώ να σημειώσω οτι το αυτοκίνητο είναι μεταχειρισμένο, για καινούριο μου είπαν να απευθυνθώ στην αντιπροσωπεία της εταιρίας. Μετά από μέρες ''έρευνας'' (παραλίγο να πάρω και την Νικολούλη) βρήκα τον άνθρωπο στην Γερμανία και μου έστειλε την Δήλωση. Εγώ ήμουν τυχερός..πόσοι άλλοι όμως με το ίδιο πρόβλημα θα σταθούν τυχεροί;; Ευχαριστώ Οπως στα ειπαν ειναι ...Εισαι πολυ μα πολυ τυχερος που τον βρηκες !!!Θελει μεγαλη προσοχη η αγορα μεταχειρισμενου με παρακρατηση κυριοτητας ή απο εμπορο ή και απο ιδιωτη.
Joshua21 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2017 Εγώ ήμουν τυχερός..πόσοι άλλοι όμως με το ίδιο πρόβλημα θα σταθούν τυχεροί;; Το πρόβλημα σε τέτοιες περιπτώσεις δημιουργείται επειδή ο ενδιαφερόμενος δεν φροντίζει να πάρει το χαρτί αμέσως μόλις ξοφλήσει το αυτοκίνητο, αλλά το ξεχνάει μέχρι να χρειαστεί να το πουλήσει. Αν το είχες φροντίσει έγκαιρα, δεν θα χρειαζόταν τώρα να δοκιμάσεις την τύχη σου. 2
Γιάννης Platano Δημοσ. 13 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2017 Το πρόβλημα σε τέτοιες περιπτώσεις δημιουργείται επειδή ο ενδιαφερόμενος δεν φροντίζει να πάρει το χαρτί αμέσως μόλις ξοφλήσει το αυτοκίνητο, αλλά το ξεχνάει μέχρι να χρειαστεί να το πουλήσει. Αν το είχες φροντίσει έγκαιρα, δεν θα χρειαζόταν τώρα να δοκιμάσεις την τύχη σου. Μπορει και αν ο εμπορος βαρεσει κανονι ή ο ιδιωτης πεθανει πριν εξοφληθει το αμαξι .Θα μεινεις με μερικα γραμματια στο χερι του και χωρις δικο σου αυτοκινητο . Καπιο συφωνητικο απο την αρχη που δικηγορος θα ξερει πιο καλα τι να λεει ισως ειναι μια λυση Περυσι παζαρευμα με γραμματια ενα micra απο εμπορο που τελικα δεν πηρα .Μετα λιγους μηνες εκλεισε .
Joshua21 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2017 Μπορει και αν ο εμπορος βαρεσει κανονι ή ο ιδιωτης πεθανει πριν εξοφληθει το αμαξι .Θα μεινεις με μερικα γραμματια στο χερι του και χωρις δικο σου αυτοκινητο . Καπιο συφωνητικο απο την αρχη που δικηγορος θα ξερει πιο καλα τι να λεει ισως ειναι μια λυση Περυσι παζαρευμα με γραμματια ενα micra απο εμπορο που τελικα δεν πηρα .Μετα λιγους μηνες εκλεισε . Αν βαρέσει κανόνι ο έμπορος και έχει στα χέρια του δικά σου γραμμάτια μη φοβάσαι, θα σε βρει αυτός Αυτό που λέω είναι πως αν ΔΕΝ αμελήσεις τη διαδικασία άρσης μειώνεις στο ελάχιστο τις πιθανότητες να μην μπορείς να βρεις τον πωλητή.
Γιάννης Platano Δημοσ. 13 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2017 Αν βαρέσει κανόνι ο έμπορος και έχει στα χέρια του δικά σου γραμμάτια μη φοβάσαι, θα σε βρει αυτός Εγω εγραψα : Θα μεινεις με μερικα γραμματια στο χερι του Θα χρωστας καποια κατοσταρικα αλλα αμαξι δικο σου δικο σου δεν θα εχεις .Δεν θα μπορεις να το μεταβιβασεις .
Joshua21 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2017 Εγω εγραψα : Θα μεινεις με μερικα γραμματια στο χερι του Θα χρωστας καποια κατοσταρικα αλλα αμαξι δικο σου δικο σου δεν θα εχεις .Δεν θα μπορεις να το μεταβιβασεις . Κάτσε γιατί σε χάνω, έτσι δεν θα γινόταν ούτως ή άλλως? Αυτό δεν είναι το νόημα της παρακράτησης, να μην μπορείς να το πουλήσεις πριν το εξοφλήσεις? Αν του χρωστάς και βαρέσει κανόνι θα σε βρει αυτός, τη στιγμή που θα του πληρώσεις το τελευταίο θα σου δώσει την άρση.
Γιάννης Platano Δημοσ. 13 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2017 Κάτσε γιατί σε χάνω, έτσι δεν θα γινόταν ούτως ή άλλως? Αυτό δεν είναι το νόημα της παρακράτησης, να μην μπορείς να το πουλήσεις πριν το εξοφλήσεις? Αν του χρωστάς και βαρέσει κανόνι θα σε βρει αυτός, τη στιγμή που θα του πληρώσεις το τελευταίο θα σου δώσει την άρση. Αν ειναι ενα δυο γραμματια λιγων εκατονταδων ευρω μπορει και να μην το κανει .Ακομα και να το κανει αν δεν εχουν ληξει μπορει να μην πει οτι εχει σκοπο να κλεισει και ο αγοραστης να μην εχει να τα πληρωσει . Ακομα πιο δυσκολα αν το υπολοιπο χρεος ειναι καποια χιλιαρικα που δεν ειναι ληξιπροθεσμα και σου πει φερτα γιατι κλεινω και δεν εχεις να τα δωσεις . Ενα ασχετο παραδειγμα : Πριν απο χρονια ειχα αγορασει ηλεκτρονικα βοηθηματα μαθηματων λυκειου για την κορη μου με γραμματια των 100 ευρω .Επερνα τηλεφωνο και ερχοταν εισπρακτορας και τα εισεπρατε . Μετα απο τα 2-3 πρτα δεν απαντουσαν η ιστοσελιδα ειχε κλεισει και αφου δεν τους εβρισκα στο 5μηνο ουτε τους ξαναπηρα ουτε με ενοχλησαν . Φυσικα εγω δεν ειχα προβλημα.
Joshua21 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2017 Αν ειναι ενα δυο γραμματια λιγων εκατονταδων ευρω μπορει και να μην το κανει .Ακομα και να το κανει αν δεν εχουν ληξει μπορει να μην πει οτι εχει σκοπο να κλεισει και ο αγοραστης να μην εχει να τα πληρωσει . Ακομα πιο δυσκολα αν το υπολοιπο χρεος ειναι καποια χιλιαρικα που δεν ειναι ληξιπροθεσμα και σου πει φερτα γιατι κλεινω και δεν εχεις να τα δωσεις . Συνεχίζω να μην σε καταλαβαίνω. Τι σχέση έχει αν η μάντρα έκλεισε, αν θα κλείσει? Τα γραμμάτια συνεχίζεις να τα χρωστάς, υπάρχει δεν υπάρχει η επιχείρηση.
Γιάννης Platano Δημοσ. 13 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2017 Συνεχίζω να μην σε καταλαβαίνω. Τι σχέση έχει αν η μάντρα έκλεισε, αν θα κλείσει? Τα γραμμάτια συνεχίζεις να τα χρωστάς, υπάρχει δεν υπάρχει η επιχείρηση. Κανεις οτι δεν καταλαβαινεις ...Μπορει ο εμπορος να εκλεισε , να εξαφανιστηκε , να πεθανε και πολλα ακομα που να μην σου ζητηθουν να πληρωσεις τα γραμματια και εχεις ενα "κερδος" απο αυτο αλλα μεγαλη χασουρα οτι δεν μπορεις να κανεις αρση κυριοτητας.
Joshua21 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2017 Κανεις οτι δεν καταλαβαινεις ...Μπορει ο εμπορος να εκλεισε , να εξαφανιστηκε , να πεθανε και πολλα ακομα που να μην σου ζητηθουν να πληρωσεις τα γραμματια και εχεις ενα "κερδος" απο αυτο αλλα μεγαλη χασουρα οτι δεν μπορεις να κανεις αρση κυριοτητας. Γιάννη σχολίασα μια συγκεκριμένη περίπτωση που ανέφερες, να βαρέσει κανόνι ο έμπορος. Ε το να βαρέσει κανόνι ο έμπορος ούτε εσένα απαλλάσσει από την υποχρέωση που έχεις αναλάβει απέναντι του υπογράφοντας γραμμάτια, ούτε εμποδίζει αυτόν με οποιοδήποτε τρόπο να τα διεκδικήσει. Και να εξαφανιστεί θα σε βρει αυτός για να του τα πληρώσεις, και εσύ από την πλευρά σου θα του ζητήσεις την άρση πληρώνοντας το τελευταίο. Δεν αλλάζει τίποτα στην ουσία.
Γιάννης Platano Δημοσ. 13 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2017 Γιάννη σχολίασα μια συγκεκριμένη περίπτωση που ανέφερες, να βαρέσει κανόνι ο έμπορος. Ε το να βαρέσει κανόνι ο έμπορος ούτε εσένα απαλλάσσει από την υποχρέωση που έχεις αναλάβει απέναντι του υπογράφοντας γραμμάτια, ούτε εμποδίζει αυτόν με οποιοδήποτε τρόπο να τα διεκδικήσει. Και να εξαφανιστεί θα σε βρει αυτός για να του τα πληρώσεις, και εσύ από την πλευρά σου θα του ζητήσεις την άρση πληρώνοντας το τελευταίο. Δεν αλλάζει τίποτα στην ουσία. Αμφιβαλλω αν το χρεος ειναι πολυ μικρο και οι ...τρεχαλες του μεγαλες αν ασχοληθει καθολου με αυτο . Υπαρχουν βεβαια και αλλες περιπτωσεις με προβληματα αρσης οπως ανεφερα . Καποιο χαρτι ισως με συμβουλη δικηγορου στην αρχη της συναλλαγης διαφυλασσει αλλα και για αυτο δεν ειμαι σιγουρος. Αν βεβαια η μη αρση ειναι απο δικη μας παραλειψη τοτε ειναι πιο δυσκολα τα πραγματα αν δεν τον βρισκουμε οπως ο φιλος αλλα σταθηκε τυχερος που τον βρηκε στην Γερμανια .
Joshua21 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2017 Αν το ένα, αν το άλλο, αν το παρά άλλο... πάει μακριά η βαλίτσα έτσι, συνήθως δεν είναι τίποτα να σου κάνει ένα τηλέφωνο για να βρεθείτε ώστε να εισπράξει το γραμμάτιο. Όσο για τα άλλα προβλήματα η απάντηση μου δεν αφορούσε αυτά, αφορούσε μόνο την περίπτωση που βαρέσει κανόνι ο έμπορος. Όσο για το χαρτί με δικηγόρο, ούτε εγώ είμαι σίγουρος αν γίνεται και με τι κόστος. Εδώ όμως μερικοί δεν μπαίνουν καν στον κόπο να ζητήσουν το χαρτί όταν εξοφλήσουν, σιγά μην μπουν στον κόπο να τρέξουν σε δικηγόρο πριν καν γίνει η αγοραπωλησία.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα