SOADNICK Δημοσ. 1 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2017 Καλησπέρα και καλά μπάνια (no pun intended), για καιρό κατέβαζα flac αρχεία από το bandcamp, χωρίς να υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Πάντα όταν κατέβαζα ένα δίσκο έκανα έλεγχο του φασματογραφήματός του. Λίγο καιρό αργότερα, δε θύμαμαι πώς και γιατί, μου κόλλησε η ιδέα ότι κάτι έχει αλλάξει στα flac που δίνει το bandcamp. Πράγματι, κατέβασα ως flac το δίσκο μιας μπάντας φίλων μου, που ήμουν 100% σίγουρος πώς δεν ανέβασαν ποτέ τους lossless αρχείο. Το φασματογράφημα έμοιαζε πολύ περισσότερο με αυτό ενός lossless τραγουδιού. Για να δείτε καλύτερα τι εννοώ: Το πρώτο (πάνω) κομμάτι, είναι upscaled mp3 192 kbps, το δεύτερο είναι flac που ripαρα εγώ από official δίσκο. Όπως βλέπετε, και τα δύο έχουν "πλήρες" γράφημα. Το πρώτο κανονικά θα έπρεπε να έχει cut-off κάπου στα 16-17kHz, αλλά δεν έχει. Η μόνη διαφορά που μπορώ να παρατηρήσω, είναι ότι στο πραγματικό flac τα πάνω κομμάτια του γραφήματος είναι μπλε και τα μεσαία κόκκινα. Το upscaled flac δίνει την εντύπωση ότι το κόκκινο τμήμα έχει "τραβηχτεί" προς τα πάνω για να καλύψει την απουσία του μπλε, έτσι και το μεσαίο αλλά και το πάνω τμήμα είναι κόκκινα. Δυστύχως δε ξέρω κατά πόσο η παρατήρησή μου έχει βάση, διότι συγκρίνω διαφορετικά τραγούδια. Υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος να αναγνωρίσω ένα upscaled flac? Μην μου πείτε με το αυτί γιατί δεν έχω εξοπλισμό για να ακούσω διαφορά μεταξύ ενός καλού mp3 και ενός flac.
accipio Δημοσ. 1 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2017 Κατά σύμπτωση, σήμερα ασχολήθηκα ακριβώς με το ίδιο θέμα και βρήκα αυτό: Lossless Audio Checker. Σε Windows 10 x64 που το δοκίμασα λειτουργεί μια χαρά. Παλιότερα που είχα επίσης ασχοληθεί με το θέμα αυτό, βρήκα αυτό: Audiochecker v2.0 Beta Build 457. Κι άλλο ένα: auCDtect-Task-Manager. Επίσης δες και το True Audio Checker.
SOADNICK Δημοσ. 1 Αυγούστου 2017 Μέλος Δημοσ. 1 Αυγούστου 2017 Κατά σύμπτωση, σήμερα ασχολήθηκα ακριβώς με το ίδιο θέμα και βρήκα αυτό: Lossless Audio Checker. Σε Windows 10 x64 που το δοκίμασα λειτουργεί μια χαρά. Παλιότερα που είχα επίσης ασχοληθεί με το θέμα αυτό, βρήκα αυτό: Audiochecker v2.0 Beta Build 457. Κι άλλο ένα: auCDtect-Task-Manager. Επίσης δες και το True Audio Checker. Τα δοκίμασα όλα. Δυστυχώς όλα τους βρίσκουν το μούφα flac ως γνήσιο..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα