Προς το περιεχόμενο

Panasonic Lumix DC-GX800K Review

voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μπαίνουμε στο ψητό απευθείας, ενδεχομένως η Lumix DC-GX800K της Panasonic να είναι η μικρότερων διαστάσεων και κομψότερη ψηφιακή φωτογραφική μηχανή micro four thirds που “έχω δουλέψει” προσωπικά. Εντάξει, από άποψη μεγέθους υπάρχει και η σειρά GM, που είναι “μινιατούρες”, ωστόσο αυτή η σειρά υπολείπεται σε χαρακτηριστικά και δυνατότητες.

Η σειρά GX έχω την εντύπωση ότι είναι εκείνη που προσφέρει την απαραίτητη ισορροπία ανάμεσα στην φορητότητα, στην ποιότητα κατασκευής, στα χαρακτηριστικά και στο κόστος. Από τη πρώτη επαφή με την Lumix DC-GX800K, σου δίνει την αίσθηση ότι εφόσον επενδύσεις χρήμα και χρόνο πάνω της μπορείς να έχεις μία εξελίξιμη σχέση που θα σε αποζημιώσει καθώς περνάει ο καιρός.

Δεν είναι λίγα τα χρήματα που θα χρειαστεί να επενδύσεις για να την αποκτήσεις βεβαίως, ενώ ενδεχομένως να κριθεί απαραίτητο και να επενδύσεις και άλλα τόσα για την αγορά ενός δεύτερου ή και τρίτου φακού (καθώς και μίας δεύτερης μπαταρίας) καθώς εξελίσσεται η σχέση σου μαζί της. Χρόνο θα χρειαστεί να επενδύσεις επίσης, ειδικά αν είσαι "beginner" για να μάθεις τα κόλπα της, τα πλεονεκτήματα της και για να μάθεις να αποφεύγεις “όσα την εκθέτουν”. Αν παρόλα αυτά έχεις κάποιες γνώσεις, τότε θα διαπιστώσεις ότι είναι απλή στη χρήση και πως "συγχωρεί".

Link.png Site: Panasonic Lumix DC-GX800K Review

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πολύ όμορφη φωτογραφική μηχανή!! Με την ανάγλυφη υφή να θυμίζει περασμένες εποχές, και την ποιότητα σε υψηλό επίπεδο, θα "κερδίσει" τους καταναλωτές που χρειάζονται μια καλή μηχανή για φωτογράφιση. Δεν ασχολούμαι με την φωτογραφία πέραν των απλών και φθηνών μοντέλων του χώρου, αλλά οι κατασκευές που έχουν retro εμφάνιση ελκύουν το ενδιαφέρον μου!!

• Like 1

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Πικρόχολα θα το πω αλλά ακόμη μια Pocket dslr κάμερα που δεν προσφέρει τίποτε παραπάνω από τις υπόλοιπες. 

Θα προτιμούσα καλύτερο επεξεργαστή, μεγαλύτερης ευαισθησίας αισθητήρα και 60fps video στα χρήματα που κοστίζει. Το design ποτέ δεν με άγγιξε σε μια ψηφιακή μηχανή οπότε εκεί δεν έχω να αναφέρω κάτι.

Θα μου πεις στα 500-600 ευρώ υπάρχει καμιά αντίπαλος της να κάνει τα παραπάνω? Όχι φυσικά από όσο γνωρίζω. Αυτός είναι και ο λόγος που απλά προσπερνώ την συγκεκριμένη κατηγορία που πουλά κυρίως το deisign και το μέγεθος και βάζουν μέσα επεξεργαστές και αισθητήρες που τους έχουν ξεμείνει από περασμένες γενιές καμερών.

Πάντως οφείλω να πω πως ο φακός της είναι εξαιρετικός.

• Like 1

H panasonic πρεπει να βελτιωσει λιγο το jpeg της καθως το αντιπαλο δεος στα m4/3 olympus εχει θεσει υψηλοτατα ορια.

Εδω βλεπω οτι η καμερα το δουλευει καλα αν και παραεχει θερμα οριακα ψιλοτραβηγμενα χρωματα στις εικονες που βλεπω που υποθετω ειναι jpeg OOC. 

Aν στο 2017 χρειάζεσαι 600 ευρω για μια beginner camera, τότε σίγουρα κάτι δεν πάει καλά με τους κατασκευαστές και την νοοτροπία τους ... 

Και μετά θα κλαίγονται ότι η αγορά πέφτει και όλοι τραβάνε με κινητά ...

• Like 2

Δηλαδη ρε παιδια για εμας τους ερασιτεχνες δεν υπαρχει τπτ στα 300 ευρω με αλλαγη φακων? Γιατι πως ειπε και ο @geostratis τοσα χρηματα για beginner camera ειναι πολλα...

450 ευρώ όλα πληρωμένα τελωνεία και μεταφορικά και με 2 φακούς.

https://www.amazon.com/YI-Mirrorless-Digital-Interchangeable-F3-5-5-6/dp/B01CW4CKHW/ref=sr_1_12?s=electronics&ie=UTF8&qid=1503150877&sr=1-12&keywords=yi%2Bcamera&th=1

• Like 1

• 4 εβδομάδες αργότερα...

Ακόμα έχω την RX100 MARK I την είχα αγοράσει σε προσφορά τότε 299 ευρώ σε συνδυασμό με την "παλιά μου" Olympus XZ-2 ( 269 ευρώ καινούρια επίσης με φακουδάρα Zuiko 28-112mm με 1.8 -2.5 f αντίστοιχα ) το απόλυτο ζευγαράκι  για τα ταξίδια μου...ανάλογα με το τί θέλω να βγάζω τις παίζω εναλλάξ ,ούτε μπαταρίες ούτε φακούς να αλλάζω...προσωπική άποψη φυσικά.Όταν θέλω εξαιρετικό-απαιτητικό  αποτέλεσμα ανεξαρτήτως συνθηκών τότε αναλαμβάνει η D500 (συνοδευόμενη από Nikkor 50mm f1.4g  ,tokina 11-20 f2.8 και ο ταπεινός αλλά αξιόπιστος 18-105),λόγω μεγέθους σπάνια την παίρνω μαζί μου εκτός κι αν πρόκειται για κάτι προγραμματισμένο και δεν υπάρχει κουβάλημα και οικογενειακές υποχρεώσεις με συνοδεία παιδιών.   

• Like 1

Δηλαδη ρε παιδια για εμας τους ερασιτεχνες δεν υπαρχει τπτ στα 300 ευρω με αλλαγη φακων? Γιατι πως ειπε και ο @geostratis τοσα χρηματα για beginner camera ειναι πολλα...

Φυσικά και υπάρχει. Μπορείς εύκολα να βρεις κάτι στα μεταχειρισμένα είτε εδώ μέσα στις αγγελίες είτε σε ποιο εξειδικευμένα φόρουμ αγγελιών όπως dpgr κλπ. Απλά να προσέξεις να την ελέγξεις καλά προτού την πάρεις και βασική προυπόθεση για μένα να έχει και κάποιο παραστατικό/υπόλοιπο εγγύησης για να είσαι καλυμμένος. Στα 300 ευρώ μπορείς να βρεις διαμάντια που είτε δεν κάλυψαν τον αγοραστή είτε θέλει κάτι περισσότερο κλπ κλπ....

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σωστός ο Nectons, βρίσκεις entry level dslr's με 300 ευρώ. Ακόμα και mirorless σε παρόμοια τιμή 300-350 (Sony α5000 - α5100).

Επεξ/σία από kostasSTi

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...