voltmod Δημοσ. 1 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2017 Οι υπηρεσίες Google Play έρχονται προ-εγκατεστημένες σχεδόν σε κάθε συσκευή με Android –εκτός από εκείνες που πωλούνται μόνο στην αγορά της Κίνας- και χρησιμοποιούνται για την ενημέρωση εφαρμογών της Google αλλά και εφαρμογών από το online store Google Play. Παρέχουν βασικές λειτουργίες όπως έλεγχο ταυτότητας στις διάφορες υπηρεσίες σας Google, συγχρονισμό επαφών, πρόσβαση σε όλες τις τελευταίες ρυθμίσεις απορρήτου χρήστη, επιταχύνουν τις αναζητήσεις εκτός σύνδεσης κ.ά. Το Google Play Services app (αν μπορούμε να το ονομάσουμε έτσι) είναι το πρώτο app που έφτασε συνολικά τις 5 δισεκατομμύρια εγκαταστάσεις. Αναμφισβήτητα υπάρχουν αρκετές συσκευές που δεν διαθέτουν εγκατεστημένες τις Υπηρεσίες της Google, ή που δεν χρησιμοποιούνται πια, ωστόσο σε κάθε περίπτωση μιλάμε για ένα τεράστιο νούμερο. Όπως και να έχει, οι Google Play Services είναι αυτές που έχουν καθορίσει το Android όπως το γνωρίζουμε σήμερα στη Δύση – πολλές εφαρμογές απαιτούν τις υπηρεσίες αυτές για ζωτικής σημασίας λειτουργίες τους αντί να εξαρτώνται από το υποκείμενο λειτουργικό σύστημα. Αυτό μάλιστα επιτρέπει στη Google να φέρνει νέα χαρακτηριστικά και σε παλαιότερες συσκευές, επειδή μπορεί να προωθήσει αναβαθμίσεις στις Υπηρεσίες Google Play όπως συμβαίνει με τα απλά apps. Όπως γνωρίζετε, οι αναβαθμίσεις του OS δεν είναι και το απλούστερο πράγμα για να γίνουν. Από την άλλη πλευρά, χωρίς την ύπαρξη των Υπηρεσιών Google Play δεν είναι δυνατή η λειτουργία πολλών apps, κάτι που βεβαίως λειτουργεί και ως… λουρί για τους κατασκευαστές smartphones. Download: Google Play Services | Android Site: GSMArena
panoskatos Δημοσ. 1 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2017 Γιατί οι συσκευές που πωλούνται μόνο στην αγορά της Κίνας δεν έχουν google play services?
gebrukal Δημοσ. 1 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2017 Γιατί οι συσκευές που πωλούνται μόνο στην αγορά της Κίνας δεν έχουν google play services? Γιατι η πολιτικη της Κινας απαγορευει τετοιες εφαρμογες , η Microsoft εβγαλε Windows 10 ειδικα για την Κινα για αυτον τον λογο
hammerd Δημοσ. 1 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2017 Γιατι η πολιτικη της Κινας απαγορευει τετοιες εφαρμογες ?!?!?
Neg Δημοσ. 1 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2017 Μιλάμε όμως για Unique εγκαταστάσεις; Γιάτι με κάθε φλασάρισμα ROM και εγκαθιστόντας τα Services το μετράει σαν Download, δεν έχουμε οπότε πραγματικό αριθμό.
mcpillager Δημοσ. 1 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2017 Γιατί μπορεί οι κινέζοι να είναι ό,τι είναι αλλά ούτε πρόβατα σαν τους ευρωπαίους είναι ούτε ψηφιακά αναλφάβητοι να δέχονται τις jail app των jail phones της κάθε εταιρίας υποχείριο των μυστικών υπηρεσιών.
Hatsos Δημοσ. 1 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2017 Πω πω, τους δίνουμε όλη μας την ζωή με τα δεδομένα που τους παρέχουμε και λεμε και ευχαριστώ. Νιώθω πολύ λίγος μπροστά στους Κινέζους σε αυτό τον τομέα.
nikifot Δημοσ. 1 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2017 Γιατί μπορεί οι κινέζοι να είναι ό,τι είναι αλλά ούτε πρόβατα σαν τους ευρωπαίους είναι ούτε ψηφιακά αναλφάβητοι να δέχονται τις jail app των jail phones της κάθε εταιρίας υποχείριο των μυστικών υπηρεσιών.Εσυ κυριε μη-προβατο χρησιμοποιείς το play store η μιλας εκ του ασφαλους? btw Οι κινεζοι εχουν αλλους να τους παρακολουθουν μην ανησυχεις. Μαλιστα είναι πιο εξυπνοι και χρησιμοποιουν μια εφαρμογή για να κανουν τα παντα (WeChat). Με ότι συνεπάγεται αυτό..
Neg Δημοσ. 1 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2017 Πω πω, τους δίνουμε όλη μας την ζωή με τα δεδομένα που τους παρέχουμε και λεμε και ευχαριστώ. Νιώθω πολύ λίγος μπροστά στους Κινέζους σε αυτό τον τομέα. Με την διαφορά ότι στην κίνα αντί να τους παίρνει τις πληροφορίες η Google για διαφημιστικούς σκοπούς, τους παίρνει στην κυριολεξία τα δεδομένα η κινέζικη κυβέρνηση. 1
Lanike71 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2017 Όπου και να βρίσκεσαι, πάντα θα υπάρχουν "τσοπάνηδες" που ψάχνουν για "πρόβατα". Παντού λέμε.
Aias Δημοσ. 1 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2017 Εδω εθελοντικα παρακολουθηστε ανεβαζοντας προφιλ και φοτο σε facebook,twitter,κτλ με ο,τι κανετε ,τα προγραμματα σας μαραναν. 1
Hatsos Δημοσ. 1 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2017 Με την διαφορά ότι στην κίνα αντί να τους παίρνει τις πληροφορίες η Google για διαφημιστικούς σκοπούς, τους παίρνει στην κυριολεξία τα δεδομένα η κινέζικη κυβέρνηση. Κοίταξε ντάξει δεν ξέρω και πάρα πολλά σε αυτά τα θέματα και ούτε ειμαι της υπερβολής, αν ήταν έτσι δεν θα είχα smartphone με android φυσικά. Το θέμα είναι όμως ότι καλύτερα δεν είναι να παίρνει τα δεδομένα των κινέζων το κινέζικο κράτος? Ας πούμε γιατί να έχει τα δεδομένα σου όλο το σύμπαν και όχι μόνο το Ελληνικό κράτος? Που στην τελική ζεις εδώ ας πούμε.
Neg Δημοσ. 1 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2017 Κοίταξε ντάξει δεν ξέρω και πάρα πολλά σε αυτά τα θέματα και ούτε ειμαι της υπερβολής, αν ήταν έτσι δεν θα είχα smartphone με android φυσικά. Το θέμα είναι όμως ότι καλύτερα δεν είναι να παίρνει τα δεδομένα των κινέζων το κινέζικο κράτος? Ας πούμε γιατί να έχει τα δεδομένα σου όλο το σύμπαν και όχι μόνο το Ελληνικό κράτος? Που στην τελική ζεις εδώ ας πούμε. Σκοπός είναι να μην χρησιμοποιούνται πληροφορίες από την συσκευή για να πουλιούνται σε τρίτους ως Meta Data = Android, αλλά αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί κάποιος να αποφύγει όταν χρησιμοποιεί υπηρεσίες της Google. Από την άλλη η διαφορά είναι ότι το κινέζικο κράτος δεν μαζεύει Meta Data για διαφημιστικούς σκοπούς αλλά μαζεύει καθαρά δεδομένα, όπως συνομιλίες, κείμενα, επαφές, ιστορικό κλπ. Καθαρή κατασκοπία δηλαδή. Αυτό που κάνει η Google είναι ότι δημιουργεί ένα προφίλ με Meta Data που σάρωσε από την δραστηριότητα σου και βάση αυτών βγάζει λεφτά προβάλλοντας σου συντομευμένες διαφημίσεις, κάτι εντελώς διαφορετικό από αυτό που κάνουν οι κυβερνήσεις.
AlexKane Δημοσ. 1 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2017 Κοίταξε ντάξει δεν ξέρω και πάρα πολλά σε αυτά τα θέματα και ούτε ειμαι της υπερβολής, αν ήταν έτσι δεν θα είχα smartphone με android φυσικά. Το θέμα είναι όμως ότι καλύτερα δεν είναι να παίρνει τα δεδομένα των κινέζων το κινέζικο κράτος? Ας πούμε γιατί να έχει τα δεδομένα σου όλο το σύμπαν και όχι μόνο το Ελληνικό κράτος? Που στην τελική ζεις εδώ ας πούμε. Καλύτερα είναι να μη συλλέγει δεδομένα κανείς. Όπως οι Κινεζικές υπηρεσίες, έτσι και οι Αμερικανικές κάνουν το ίδιο. Οι aapl, facebook, goog, msft κλπ, ανήκουν στο PRISM, πρόγραμμα γνωστής αμερικανικής κατασκοπευτικής οργάνωσης.
Επισκέπτης Δημοσ. 1 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2017 Γιατί μπορεί οι κινέζοι να είναι ό,τι είναι αλλά ούτε πρόβατα σαν τους ευρωπαίους είναι ούτε ψηφιακά αναλφάβητοι να δέχονται τις jail app των jail phones της κάθε εταιρίας υποχείριο των μυστικών υπηρεσιών. Αχ οι καλοί Κινεζοι που με το WEChat συλλεγουν με μια εφαρμογη οσα ολες οι εφαρμογες της Google και της MS μαζι. Στην προσπάθειά σας να φανείτε έξυπνοι φαινεστε ποιο βλάκες απο αυτιστική μπετονιέρα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα