Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 37
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Με 20άρι μπροστά και noctua στον CPU νομίζω θα φεύγει αρκετός αέρας προς τα πίσω. Είναι μικρό το case και ανοιχτό από όλες τις πλευρές εκτός απο μια, δεν νομίζω να έχει πρόβλημα. Αν εχει τότε μπορεί να προσθέσει.

• Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Ένα update για την σύνθεση, ο 200αρης του κουτιού παρότι είναι σχετικά ήσυχος, στο γραφείο μου που έχει τέρμα ησυχία ακούγεται για το ευαίσθητο αυτί μου... Οπότε χτες έγινε αγορά του noctua nf-a20 pwm από αμαζον Αγγλίας. Θα μπορεί να ρυθμιστεί από μητρική και παρότι θεωρητικά κινεί λιγότερο αέρα σχετικά με τον στοκ του κουτιού δημιουργεί μεγαλύτερη στατική πίεση που λογικά θα βοηθάει μιας και υπάρχει πίσω από τον ανεμιστήρα το πλέγμα του κουτιού, λίγα καλώδια κλπ... Επίσης είναι πολύ πιο αθόρυβος θεωρητικά πάλι... Όταν παραλάβω και δοκιμάσω θα δώσω feedback για αλλαγή στον θόρυβο και στις θερμοκρασίες για τυχών ενδιαφερόμενους.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Μόλις σήμερα παρέλαβα τον Noctua 200mm PWM και έγινε η τοποθέτηση όπως μπορείτε να δείτε. Δεν υπήρξε κανένα θέμα μιας και ο stock της thermaltake είναι ακριβώς στις ίδιες διαστάσεις ακόμη και στο πάχος. Με την ως τώρα δοκιμή έχω να πω τα εξής...dead quiet και το εννοώ...το μόνο που κάνει θόρυβο στον υπολογιστή πια είναι ο μηχανικός σκληρός, ο οποίο σύντομα θα μπει σε ένα nas και θα ησυχάσω από μηχανικούς δίσκους στα μηχανήματά μου. Αποσύνδεσα τον μηχανικό λοιπόν και έβαλα το κουτί πάνω στο γραφείο δοκιμαστικά να ακούσω...σε idle έβγαλα το μπροστινό καπάκι να δω αν λειτουργεί ο 200άρης!!! Τόσο ήσυχος...τον έχω στο 50% minimum και ανάλογα με τις θερμοκρασίες αυξάνει...δοκιμάζοντας με την επιστημονική μέθοδο του χεριού ακριβώς πίσω από τον ανεμιστήρα διαπίστωσα ότι παρότι θεωρητικά μετακινεί 87cmf αέρα περίπου ενώ ο thermaltake 130cmf, ο noctua σαφώς και νοιώθω ότι ρίχνει περισσότερο αέρα στα υποσυστήματα του κουτιού. Γιατί αυτό; Λόγω σαφέστατα μεγαλύτερης στατικής πίεσης που δημιουργεί σε σχέση με τον stock. Μιας και το κουτί έχει ένα σχετικά πυκνό φίλτρο μπροστά ο noctua έχει διαφορά από τον άλλο. Επίσης PWM...συνολικά σαν αγορά ναι μεν έχει υψηλή σχετικά τιμή στην Ελλάδα, (εγώ τον πήρα από amazon και noctua), όμως αν δεν ενοχλεί αυτό το 30άρι είναι εξαιρετικός και ποιοτικά και στον αέρα που κινεί και στην ησυχία του.

post-238445-0-33477200-1507571140_thumb.jpg

• Like 2
Δημοσ.

Ως τώρα το μόνο που μαζεύει σκόνη στο κουτί είναι αριστερά η κάρτα γραφικών μιας και η σαπιόκαρτα μου (750ti που θα πάει θα την αλλάξω) δεν σταματάει τους ανεμιστήρες όταν είναι idle...το υπόλοιπο σύστημα είναι καθαρό, ο μπροστινός ανεμιστήρας ούτως ή άλλως δεν γυρίζει σε υψηλές στροφές, θετική πίεση έχει το κουτάκι οπότε δεν έχω παρατηρήσει ακόμη ιδιαίτερη σκόνη...πάντως το core v1 είναι ανοιχτό από παντού σχεδόν κουτάκι...θα ήθελα φίλτρα δεξιά αριστερά όπως έχει το suppressor f1 της ίδιας εταιρείας όμως δεν θα άλλαζα το core v1 με το συγκεκριμένο γιατί θα έχανα το μπροστινό φίλτρο και το άνοιγμα που έχει για να παίρνει αέρα το κουτί από μπροστά...το suppressor είναι σχεδόν κλειστό από μπροστά. Όπως και να έχει είναι τόσο μικρό κουτί που πανεύκολα το πας βόλτα για φύσημα.  :-)

Δημοσ.

Το καλύτερο θα ήταν ένα core v1 με μαγνητικά φίλτρα αλλά δεν ως τώρα... Το θέμα είναι ότι δεν τα πουλάει και ξεχωριστά... Ούτε για το suppresor f1 σε περίπτωση ας πούμε που χάσει κάποιος ένα... Θα έπαιρνα για το δικό μου...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...