τότε τι κρίμα Δημοσ. 1 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2017 αντιτετανικο για αχινο πρωτη φορα ακουω. δεν ειναι για τον αχινο ρε, για την ανοιχτη πληγη ειναι
nkarafo Δημοσ. 13 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2022 Με τον αχινό τελικά τι έγινε; Γιατί και εγώ πάτησα και έχουν μείνει μέσα στο πόδι - πατούσα και δεν βγαίνουν εδώ και παραπάνω από μια εβδομάδα. Με ενοχλούν στο περπάτημα. Πόσο θα πρέπει να περιμένω μέχρι να διαλυθούν; 1 μήνα, 2 μήνες; Έχω διαβάσει ότι είτε διαλύονται, είτε θα απορροφηθούν από το σώμα. Ισχύει; Έβαλα και λάδι που λένε οι περισσότεροι αλλά δεν είδα κάτι ιδιαίτερο.
takoulou Δημοσ. 13 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2022 35 λεπτά πριν, nkarafo είπε Με τον αχινό τελικά τι έγινε; Γιατί και εγώ πάτησα και έχουν μείνει μέσα στο πόδι - πατούσα και δεν βγαίνουν εδώ και παραπάνω από μια εβδομάδα. Με ενοχλούν στο περπάτημα. Πόσο θα πρέπει να περιμένω μέχρι να διαλυθούν; 1 μήνα, 2 μήνες; Έχω διαβάσει ότι είτε διαλύονται, είτε θα απορροφηθούν από το σώμα. Ισχύει; Έβαλα και λάδι που λένε οι περισσότεροι αλλά δεν είδα κάτι ιδιαίτερο. Θα βάλεις λάδι και μετά θα προσπαθήσεις να βγάλεις τα αγκάθια σιγά σιγά αυτά που έχουν μείνει μόνο αυτό γίνεται..Με μια βελόνα... 1
nkarafo Δημοσ. 13 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2022 Ευχαριστώ για την απάντηση. Άρα με λίγα λόγια δεν γλιτώνω την επέμβαση.. Εγώ από ότι έχω καταλάβει γιατί πήγα και στο ΚΑΤ μου είπαν ότι θα βάζω λάδι και θα φύγουν μόνα τους. Στο ιπποκράτειο που πήγα μου είπε μια χειρούργος, εάν κατάλαβα καλά ότι το λάδι το μαλακώνει το δέρμα αλλά ουσιαστικά δεν έχει νόημα να το κάνω συνέχεια. Δηλαδή θα φύγουν μόνα τους αλλά όχι με το λάδι. Εντωμεταξύ στο internet γενικότερα γράφουν για το λευκό ξύδι. Ίσως επειδή εκεί δεν έχουν τόσο πολύ το λάδι όσο εδώ, δεν ξέρω. Αλλά 9 στα 10 που διαβάζω, γράφουν για ξύδι. Πραγματικά έχω μπερδευτεί..
Ukforthemoment Δημοσ. 13 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2022 Μουλιασμα σε νερό και με τσιμπιδάκι τράβηγμα.Θέλει βοήθεια και απο άλλο άτομο.Εγώ έτσι το έκανα πριν κάμποσα χρόνια που πάτησα .Τα πολλά τα τράβηξα εκείνη τη στιγμή,ας είναι καλά η πενσα που είχα στο αμάξι,και τα υπόλοιπα στο σπίτι. 1
SabotazNic Δημοσ. 13 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2022 14 λεπτά πριν, nkarafo είπε Εντωμεταξύ στο internet γενικότερα γράφουν για το λευκό ξύδι. Ίσως επειδή εκεί δεν έχουν τόσο πολύ το λάδι όσο εδώ, δεν ξέρω. Δοκιμασε και λιγη ντοματα, αγγουρι, κρεμμυδι και φετα. Ισως γινει κατι με ολα μαζι.
takoulou Δημοσ. 13 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2022 27 λεπτά πριν, nkarafo είπε Ευχαριστώ για την απάντηση. Άρα με λίγα λόγια δεν γλιτώνω την επέμβαση.. Εγώ από ότι έχω καταλάβει γιατί πήγα και στο ΚΑΤ μου είπαν ότι θα βάζω λάδι και θα φύγουν μόνα τους. Στο ιπποκράτειο που πήγα μου είπε μια χειρούργος, εάν κατάλαβα καλά ότι το λάδι το μαλακώνει το δέρμα αλλά ουσιαστικά δεν έχει νόημα να το κάνω συνέχεια. Δηλαδή θα φύγουν μόνα τους αλλά όχι με το λάδι. Εντωμεταξύ στο internet γενικότερα γράφουν για το λευκό ξύδι. Ίσως επειδή εκεί δεν έχουν τόσο πολύ το λάδι όσο εδώ, δεν ξέρω. Αλλά 9 στα 10 που διαβάζω, γράφουν για ξύδι. Πραγματικά έχω μπερδευτεί.. Πήγαινε να κάνεις αυτό με το τσιμπιδακι και με μια βελόνα..Η Πήγαινε σε πεντικιούρ μήπως στα αφαιρέσει.. Υπάρχουν λύσεις... Ίσως να χρειαστείς κάι άλλο άτομο...
Gogo-36 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2022 Αν έχεις ρετσίνι λιώσε την, βάλε την σε μια αυτοκόλλητη γάζα και όσο είναι χλιαρή (όχι καυτή) κόλλησε την εκεί που είναι τα αγκάθια. Άφησε τη γαζα ένα 24ωρο και επανέλαβε αν χρειαστεί. Εμένα μου τράβηξε τα γυαλιά που είχα πατήσει, οπότε πιστεύω ότι με τα αγκάθια θα γίνει κάτι παρόμοιο. Αυτά από γιατροσόφια από το χωριό 😄 1
nkarafo Δημοσ. 24 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2022 Να επανέλθω μήπως κάποιον τον ενδιαφέρει. Λοιπόν αυτό που παρατήρησα είναι ότι με το λάδι ή το λευκό ξύδι, ΔΕΝ βγαίνουν τα αγκάθια. Απλά μαλακώνει το δέρμα και μπορείς να κάνεις πιο εύκολα την επέμβαση. Μπορεί να κάνω και λάθος αλλά αυτό παρατήρησα αυτές τις ημέρες. Τελικά αυτό που έκανα και με βοήθησε είναι ότι είχα βάλει λίγο λευκό ξύδι πρώτα για να μαλακώσει η πατούσα και μετά με μια σύριγγα με λεπτή βελόνα (στο φαρμακείο κοστίζει 0.50 λεπτά) έβγαλα αυτό το αγκάθι που με πόναγε πολύ. Δεν ήταν πολύ μακρύ αγκάθι αλλά αρκετό για να με ταλαιπωρεί τόσες ημέρες. Μετά αγόρασα από το φαρμακείο πάλι την αλοιφή Abszess-ilon Ointment μαζί με μια γάζα κολλητική. Έβαζα για καμία εβδομάδα την αλοιφή το βράδυ στην πατούσα και το έδενα περιμετρικά με την γάζα που κόλλαγε. Την επόμενη ημέρα, το πρωί, την έβγαζα την γάζα και έπλενα καλά το πόδι γιατί κόλλαγε πολύ. Ε σήμερα μετά από μία εβδομάδα επιτέλους είδα να έχουν εξαφανιστεί κάποια. Οπότε πιστεύω εάν το κάνω αυτό και άλλες ημέρες, είναι θέμα ημερών για να φύγουν όλα αλλά από τότε που την βάζω δεν πονάω σχεδόν καθόλου. Δηλαδή και στην χειρότερη εάν δεν φύγουν όλα, δεν με ενοχλούν όπως στην αρχή που πόναγα σε κάθε βήμα! Ενημερωτικά το αναφέρω μπας και βοηθήσω κάποιον συνάνθρωπο γιατί υπάρχουν πολλοί γιατροί που είναι και άσχετοι και δεν θα σε πληροφορήσουν καταλλήλως. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα