Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Φιλε μου τα συστημένα παραδιδονται από ταχυδρομο στο σπιτι του παραληπτη. Αν δεν σε βρει τοτε σου αφηνει ειδοποιητηριο οποτε πας στο ταχυδρομειο της περιοχης σου και το παιρνεις.

Επισης μπορω να σου πω ότι συνηθως το συστημενο το δινει σε οποιον βρει από το σπιτι.

Τις αναλυσαμε τις διαφορες.

Θα διαφωνήσω, τουλάχιστον όσο αφορά την δική μου περίπτωση. Στο τωρινό μου διαμέρισμα ο ταχυδρόμος περνάει καθημερινά ακόμα και για μια επιστολή, αλλά ποτέ δεν έχει φέρει συστημένο, πάντα φέρνει το ειδοποιητήριο το οποίο και έχει έτοιμο και απλά το αφήνει.

Στο χωριό είναι πιο χαλαρά τα πράγματα, ο ταχυδρόμος (του χωριού, υπάρχει ταχ. πρακτορείο) περνάει μια φορά τη βδομάδα ή αν έχει μαζευτεί όγκος παίζει να το κάνει δύο και αφήνει συστημένα-απλά μαζί. Αν δει ότι κάτι είναι πιο μεγάλο, βαρύ ή αξίας πέρνει τηλέφωνο για να τα πάρουμε από το πρακτορείο.

Στο προηγούμενο διαμέρισμα που υπήρχαν κεντρικές θυρήδες πάντα αφήναν ειδοποίηση, δεν γινόταν διαφορετικά.

• Απαντ. 63
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Μα δεν έχετε καταλάβει ότι τα δέματα που κοστιζαν 1.5€ ήταν καθαρά για παραλαβή από το ταχυδρομείο? Τώρα αν υπήρχε κάποιος ταχυδρόμος που τα έφερνε, το έκανε επειδή σας ήξερε ή για άλλον λόγο. Υπήρχε και υπάρχει η δυνατότητα το δέμα να αποστέλλεται στο σπίτι με έξτρα χρέωση 1€

Δημοσ.

Μα δεν έχετε καταλάβει ότι τα δέματα που κοστιζαν 1.5€ ήταν καθαρά για παραλαβή από το ταχυδρομείο? Τώρα αν υπήρχε κάποιος ταχυδρόμος που τα έφερνε, το έκανε επειδή σας ήξερε ή για άλλον λόγο. Υπήρχε και υπάρχει η δυνατότητα το δέμα να αποστέλλεται στο σπίτι με έξτρα χρέωση 1€

Και τωρα η παραλαβη κοστιζει 2,60.

Δημοσ.

Δυστυχώς όμως αν πουλήσεις κάτι σε αγγελία εδώ δεν μπορείς να το στείλεις ως επιστολή χωρίς track number..

Γιατι? Αυτό που λεω από αγγελια από δω ηταν. Κι εγω εχω στειλει χωρις τρακ. Δυο εργασιμες μερες κανουν συνηθως να πανε εντος Aθηνας-Πειραια.

Οταν στελνετε απλο δεμα ( πριν 1,5 ευρω - τωρα 2,6 που να τα φανε σε φαρμακα )  μενει στο ταχυδρομειο και σε ενημερωνουν με sms,η σε γραφουν στα @@ τους,μυριζεις τα νυχια σου και πας να το παρεις.

Oχι βρε φιλε, το παρακολουθείς από εδώ.

Θα διαφωνήσω, τουλάχιστον όσο αφορά την δική μου περίπτωση. Στο τωρινό μου διαμέρισμα ο ταχυδρόμος περνάει καθημερινά ακόμα και για μια επιστολή, αλλά ποτέ δεν έχει φέρει συστημένο, πάντα φέρνει το ειδοποιητήριο το οποίο και έχει έτοιμο και απλά το αφήνει.

Αρα ο ταχυδρόμος σου δε κανει σωστα τη δουλεια του.

Φιλε μου, ως τωρα τα δεματα ηταν 1,5ε εως και 3 κιλα. Παραλαβη γινεται απ το ταχυδρομειο με ταυτοτητα, κανεις δεν ειπε κατι διαφορετικο, μαλλον μπερδευτηκες με τα συστημενα.

Το απλο δεμα δεν παει στο σπιτι. Αν παει σπιτι τοτε είναι κουριερ, με την αναλογη φυσικα χρεωση.

Δημοσ.

Το απλο δεμα δεν παει στο σπιτι. Αν παει σπιτι τοτε είναι κουριερ, με την αναλογη φυσικα χρεωση.

Καλα, ετσι ειναι στα χαρτια. Στην γειτονια μου 9 στις 10 και το συστημενο γραμμα και το απλο δεμα θα πρεπει να παμε να το παρουμε απο το ταχυδρομειο, επισης 1 στις 2 θα ερθει η επιστολη (και η ειδοποιηση) και παιζει και courrier ακομα να μην στο φερει στην πορτα αλλα να σου αφησει ειδοποιηση να πας να το παρεις.

Η καθε γειτονια εχει τα δικα της, και οπως ειπαν και αλλοι παιζει τεραστιο ρολο ο ταχυδρομος.

Δημοσ.

Καλα, ετσι ειναι στα χαρτια. Στην γειτονια μου 9 στις 10 και το συστημενο γραμμα και το απλο δεμα θα πρεπει να παμε να το παρουμε απο το ταχυδρομειο, επισης 1 στις 2 θα ερθει η επιστολη (και η ειδοποιηση) και παιζει και courrier ακομα να μην στο φερει στην πορτα αλλα να σου αφησει ειδοποιηση να πας να το παρεις.

Η καθε γειτονια εχει τα δικα της, και οπως ειπαν και αλλοι παιζει τεραστιο ρολο ο ταχυδρομος.

Ειπαμε, το απλο δεμα το παιρνεις απ το ταχυδρομειο.

Ποια επιστολη θα ερθει 1 στις 2? Ουτε τις επιστολες δε σας στελνουν στη γειτονια σας?

Η ειδοποιηση του δεματος και να μην ερθε δε πειραζει, βλέπεις από το λινκ αν εχει ερθει(νωρίτερα από την ειδοποιηση).

Τωρα, στο συστημενο ο ταχυδρόμος μπορει να ισχυριστεί ότι δεν σε βρηκε και απλά να σου αφησει την ετοιμη από πριν ειδοποιηση.

Αλλα να κανει κατι τετοιο και ο κουριερ που εχει πληρωθεί εξτρα μου φαινεται υπερβολικο...

Ο κουριερ δε θα σε εχει παρει από πριν τηλεφωνο ωστε να εισαι εκει οταν περασει?

• 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

03/03/2020 αυξηση τιμοκαταλογου δεματων στα ελτα !

αφου δεν καταφεραν να περασουν το 15αρι θα τα παρουν απο εδω!

87996503-10219915391427692-8797838844809

Επεξ/σία από rose from hell
  • Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 ώρες πριν, ritchie77 είπε

Τα ΕΛΤΑ δεν έχουν να πληρώσουν ούτε τη μισθοδοσία του Μαρτίου
https://www.iefimerida.gr/ellada/georgantas-ta-elta-den-ehoyn-na-plirosoyn-oyte-ti-misthodosia-toy-martioy

Oτι θα πληρωθουν οι υπαλληλοι είναι 101% βεβαιο. Εν αναγκη και με νέο μνημονιο.

Επεξ/σία από rus
Δημοσ.
Στις 25/2/2020 στις 7:42 ΜΜ, rose from hell είπε

Και πάλι βγαίνει φθηνότερα από τα courier με παραλαβή από το πρακτορείο.

Δημοσ.
38 λεπτά πριν, Narayan είπε

Και πάλι βγαίνει φθηνότερα από τα courier με παραλαβή από το πρακτορείο.

Η σύγκριση που προσπαθείς να κάνεις είναι άστοχη γιατί πρόκειται για διαφορετικές υπηρεσίες.

Δημοσ.
Στις 25/2/2020 στις 7:42 ΜΜ, rose from hell είπε

Τα 40 λεπτά αύξηση δε νομίζω να είναι και κάτι τρελό.

• Super Moderators
Δημοσ.
29 minutes ago, skar1983 said:

Τα 40 λεπτά αύξηση δε νομίζω να είναι και κάτι τρελό.

Σε παρακαλώ, θα έπρεπε να επιδοτήσει το κράτος με τα λεφτά ΟΛΩΝ μας, όχι μόνο αυτών που χρησιμοποιούν (περισσότερο) τις υπηρεσίες των ΕΛΤΑ.

• Like 1
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, ThReSh είπε

Σε παρακαλώ, θα έπρεπε να επιδοτήσει το κράτος με τα λεφτά ΟΛΩΝ μας, όχι μόνο αυτών που χρησιμοποιούν (περισσότερο) τις υπηρεσίες των ΕΛΤΑ.

Καλά ναι δεν αντιλέγω σύμφωνω με αυτό που λες, απλά και αυτή η μικρή αύξηση δεν θα με κάνει να σταματήσω να στέλνω σαν δέμα κάτι μέσω ΕΛΤΑ και δεν το θεωρώ και κάτι το τόσο τραγικό.

Να συγκρίνω τιμές με τα υπόλοιπα courier, ΚΤΕΛ, καράβια και πάλι σε ΕΛΤΑ θα πάω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...