rus Δημοσ. 1 Αυγούστου 2017 Μέλος Δημοσ. 1 Αυγούστου 2017 Εσύ μάλλον δεν έχεις ιδέα σε ποιον και σε τι κάνεις quote. Nα παρακολουθεις τη συζητηση για να μη γραφεις αλλα νταλλων Πούλησα iPod προ δεκαετίας και είμαι 99% σίγουρη ότι ο αγοραστής το παρέλαβε κανονικά και απλά άνοιξε dispute να δει τι θα γίνει. Δεν είχα tracking και αναγκαστικά του γύρισα τα λεφτά. Τα μετράνε με ακρίβεια. Αν πιστευεις ότι κάνουν λάθος, μέτρα τα κι εσύ. Το συστημένο σε επιστολή είναι πιό ακριβό από το δέμα. Εστειλες iPod με απλη επιστολη?? Oποτε τους πηγα μεγαλο φακελο δεν ειδα ποτε να μετρανε διαστασεις, απλα το βαζουν στη ζυγαρια και σε χρεωνουν. Δεν ειπα οτι το συστημενο είναι πιο φτηνο, είναι πιο ασφαλες, πιο γρηγορο και αν χαθει υπαρχει αποζημιωση. Παρακαλώ εξήγησε μου λίγο το + 0,90€ απο που προήλθε Επιστολή 2 κιλων: 4ε Δεμα 2 κιλων: 3,1ε
kristosfm Δημοσ. 1 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2017 Επιστολή 2 κιλων: 4ε Δεμα 2 κιλων: 3,1ε Οπου το επιστολικό στέλνεται ώς απλό (χωρίς tracking number) και το δέμα με tracking number της μορφής CP______GR Οπότε είναι στην κρίση του καθενός τι τον διευκολύνει Για εμένα προσωπικά παρά την αύξηση των τιμών η αποστολή δέματος με Ελτά εξακολουθεί να είναι συμφέρουσα Τώρα εαν βιάζεται ο οποιοσδήποτε ο κανόνας λέει οτι παντού πληρώνεις παραπάνω.
rus Δημοσ. 1 Αυγούστου 2017 Μέλος Δημοσ. 1 Αυγούστου 2017 Παραλαβή απο το υποκατάστημα γιατί για να σου φέρω ένας ταχυδρόμος ένα συστημένο σπίτι σου θα πρέπει ή να σε γνωρίζει και να σε εξυπηρετεί ή να είναι τυπικός στην δουλειά του. Σε κάθε άλλη περιπτωση θα αφήνει στην πόρτα σου ενα ειδοποιητήριο. Φιλε μου τα συστημένα παραδιδονται από ταχυδρομο στο σπιτι του παραληπτη. Αν δεν σε βρει τοτε σου αφηνει ειδοποιητηριο οποτε πας στο ταχυδρομειο της περιοχης σου και το παιρνεις. Επισης μπορω να σου πω ότι συνηθως το συστημενο το δινει σε οποιον βρει από το σπιτι. Οπου το επιστολικό στέλνεται ώς απλό (χωρίς tracking number) και το δέμα με tracking number της μορφής CP______GR Τις αναλυσαμε τις διαφορες.
kristosfm Δημοσ. 1 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2017 Oποτε τους πηγα μεγαλο φακελο δεν ειδα ποτε να μετρανε διαστασεις, απλα το βαζουν στη ζυγαρια και σε χρεωνουν. Δεν ειπα οτι το συστημενο είναι πιο φτηνο, είναι πιο ασφαλες, πιο γρηγορο και αν χαθει υπαρχει αποζημιωση. Εαν έχεις παει τον κλασσικό φάκελο Α4, ε αυτόν τον καταλαβαίνει ο οποιοσδήποτε ταμίας με το που ανοίγεις την πόρτα και μπαίνεις στο κατάστημα . Πρέπει να είναι πολύ περίεργος ο φάκελος για να έχει τις αμφιβολίες του ο ταμίας που εμπειρικά την καταλαβαίνει. απλά με αυτή την διάφανη καρτέλα δικαιολογεί και την τιμή στον πελάτη Φιλε μου τα συστημένα παραδιδονται από ταχυδρομο στο σπιτι του παραληπτη. Αν δεν σε βρει τοτε σου αφηνει ειδοποιητηριο οποτε πας στο ταχυδρομειο της περιοχης σου και το παιρνεις. Επισης μπορω να σου πω ότι συνηθως το συστημενο το δινει σε οποιον βρει από το σπιτι. Τις αναλυσαμε τις διαφορες. Είναι ανάλογα το πως λειτουργεί ο κάθε ταχυδρόμος. Οχι οτι δεν συμβαινει και αυτό που αναφέρεις αλλά δεν είναι ο κανόνας. Βασικά δεν υπάρχει κανόνας.
rus Δημοσ. 1 Αυγούστου 2017 Μέλος Δημοσ. 1 Αυγούστου 2017 Εαν έχεις παει τον κλασσικό φάκελο Α4, ε αυτόν τον καταλαβαίνει ο οποιοσδήποτε ταμίας με το που ανοίγεις την πόρτα και μπαίνεις στο κατάστημα . Πρέπει να είναι πολύ περίεργος ο φάκελος για να έχει τις αμφιβολίες του ο ταμίας που εμπειρικά την καταλαβαίνει. απλά με αυτή την διάφανη καρτέλα δικαιολογεί και την τιμή στον πελάτη O κλασικος φάκελος Α4 ασχέτως παχους είναι στανταρ στη κατηγορια "Μεγαλα"? Είναι ανάλογα το πως λειτουργεί ο κάθε ταχυδρόμος. Οχι οτι δεν συμβαινει και αυτό που αναφέρεις αλλά δεν είναι ο κανόνας. Βασικά δεν υπάρχει κανόνας. Ο ταχυδρόμος κανει ότι του καπνισει? Δεν είναι κανονας να παραδιδει τις επιστολες στα σπιτια? Καλα το ειπα οτι εβαλαν αυξησεις παλι για να πληρωνουμε καποιους δημοσιους χαραμοφάηδες...
kristosfm Δημοσ. 1 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2017 O κλασικος φάκελος Α4 ασχέτως παχους είναι στανταρ στη κατηγορια "Μεγαλα"? Ναι είναι σε αυτή την κατηγορία. Αν το πάχος του ξεπεράσει το 1.5cm περίπου μπαίνει στα ακανόνιστα Ο ταχυδρόμος κανει ότι του καπνισει? Δεν είναι κανονας να παραδιδει τις επιστολες στα σπιτια? Καλα το ειπα οτι εβαλαν αυξησεις παλι για να πληρωνουμε καποιους δημοσιους χαραμοφάηδες... Εχεις προσέξει κάποιες φορές που οι ταχυδρόμοι εν ώρα εργασίας τρέχουν πιο πολύ συγκρινόμενοι με τους courier; Είναι γιατί οταν τελειώσουν σχολάνε. Ούτε αυτό βεβαια είναι ο κανόνας αλλά συμβαίνει. Και συνήθως οταν έρχονται τα συστημένα κάθονται γράφουν τα ειδοποιητηρια και μετά παραδίδουν αυτά. Είναι για να μην περιμένουν τον κάθε έναν να ανοίξει πόρτα, να βάλει υπογραφή, να δεί ταυτότητα, να κουβαλήσει το οποιο δέμα-συστημένο, να ανέβει τα σκαλιά κτλ. (μαζεύτηκαν πολλά ) Βεβαια υπάρχουν και άλλοι που βάζουν το δικό τους μέσο (αυτοκίνητο ή μηχανή) προκειμένουν να εξυπηρετηθεί και ο ίδιος αλλά και οι πελάτες του με την διανομή όλου του επιστολικού των συστημένων και δεμάτων!!! Ολα αυτά που αναφέρω τα έχω ζήσει. Γενικότερα υπάρχουν εργαζόμενοι πολλών ταχυτήτων και οπως όλοι γνωρίζουμε οι καλοί είναι μειοψηφία και περιθοριοποιημένοι στον εργασιακό τους χώρο
rus Δημοσ. 2 Αυγούστου 2017 Μέλος Δημοσ. 2 Αυγούστου 2017 Ναι είναι σε αυτή την κατηγορία. Αν το πάχος του ξεπεράσει το 1.5cm περίπου μπαίνει στα ακανόνιστα Aρα ο Α4 με παχος >1.5cm παει στα "ακανονιστα" και αυξάνεται η τιμη του. Και πως το μετρανε αυτό το 1.5, με το ματι? Εχεις προσέξει κάποιες φορές που οι ταχυδρόμοι εν ώρα εργασίας τρέχουν πιο πολύ συγκρινόμενοι με τους courier; Είναι γιατί οταν τελειώσουν σχολάνε. Ούτε αυτό βεβαια είναι ο κανόνας αλλά συμβαίνει. Και συνήθως οταν έρχονται τα συστημένα κάθονται γράφουν τα ειδοποιητηρια και μετά παραδίδουν αυτά. Είναι για να μην περιμένουν τον κάθε έναν να ανοίξει πόρτα, να βάλει υπογραφή, να δεί ταυτότητα, να κουβαλήσει το οποιο δέμα-συστημένο, να ανέβει τα σκαλιά κτλ. (μαζεύτηκαν πολλά ) To ιδιο κανουν και οι σκουπιδιάρηδες συνηθως(σχολανε όταν τελειωσουν), το εχουμε συζητησει στο σχετικο θρεντ. Δουλεια του ταχυδρομου όμως ειναι να φερνει τα γραμματα, απλα ή συστημένα(ευτυχως οσα συστημένα εχω παρει ηρθαν στη πορτα μου) και αυτοι που λες ότι βιαζονται να σχολασουν, βαριούνται να ανεβουν σκαλες κλπ. δεν είναι ταχυδρομοι αλλα λαμογια. Γιατι να κουβαλήσεις το παππου ή οποιονδηποτε που δεν είναι χασομερης στο ταχυδρομειο, να περιμενει και μια ωρα στην αναμονη?
redhotstef Δημοσ. 2 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2017 Δεν εχω καταλαβει κατι τρεις σελιδες.. Το δεμα εσωτερικου (με tracking number) που ηταν 1.5 ευρω, αυξηθηκε;
tsioulak Δημοσ. 2 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2017 Δεν εχω καταλαβει κατι τρεις σελιδες.. Το δεμα εσωτερικου (με tracking number) που ηταν 1.5 ευρω, αυξηθηκε; Ναι στα 2,6 (αν καταλαβα καλα).
rus Δημοσ. 2 Αυγούστου 2017 Μέλος Δημοσ. 2 Αυγούστου 2017 Δεν εχω καταλαβει κατι τρεις σελιδες.. Το δεμα εσωτερικου (με tracking number) που ηταν 1.5 ευρω, αυξηθηκε; Δεν χρειαζονταν 3 σελιδες, στο πρωτο ποστ αναφερω τις νεες τιμες. Ναι στα 2,6 (αν καταλαβα καλα). Από τα 3 κιλα και πανω η αυξηση είναι 2ε και βαλε (3 κιλα πριν 1.5ε, τωρα 3.6ε)
kristosfm Δημοσ. 2 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2017 Aρα ο Α4 με παχος >1.5cm παει στα "ακανονιστα" και αυξάνεται η τιμη του. Και πως το μετρανε αυτό το 1.5, με το ματι? Καλημερα. Σωστά. Το μετράνε απο αυτή την διαφανεια που αναφέρθηκα. Εχει 2 εγκοπες αν δεν μπαίνει ο φάκελος μέσα παει στα ακανονιστα. To ιδιο κανουν και οι σκουπιδιάρηδες συνηθως(σχολανε όταν τελειωσουν), το εχουμε συζητησει στο σχετικο θρεντ. Δουλεια του ταχυδρομου όμως ειναι να φερνει τα γραμματα, απλα ή συστημένα(ευτυχως οσα συστημένα εχω παρει ηρθαν στη πορτα μου) και αυτοι που λες ότι βιαζονται να σχολασουν, βαριούνται να ανεβουν σκαλες κλπ. δεν είναι ταχυδρομοι αλλα λαμογια. Γιατι να κουβαλήσεις το παππου ή οποιονδηποτε που δεν είναι χασομερης στο ταχυδρομειο, να περιμενει και μια ωρα στην αναμονη? Γιατί μπορεί, και το κάνει. Η εννοια του αυτονόητου χάνεται εφόσον δεν αξιολογείται κάποιος καθημερινά ως προς το έργο του.
rus Δημοσ. 2 Αυγούστου 2017 Μέλος Δημοσ. 2 Αυγούστου 2017 Χτες το μεσημερι ενας συμφορουμιτης μου εστειλε ενα φακελο ενός κιλου σε απλη επιστολη, και σημερα το πρωι γυρω στις 10:00 o ταχυδρόμος μου το εφερε στη πορτα! χτυπησε το κουδουνι και μου ειπε μαλιστα αν θελω να το ανεβασει στον οροφο που ειμαι, αλλα κατεβηκα εγω. Σκεφτείτε οτι αν ειχε παει σαν δεμα με 0,2€ λιγοτερα θα εκανε μερες να ερθει και θα επρεπε να παω στο ταχυδρομειο να το παρω.
p_under Δημοσ. 2 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2017 Δυστυχώς όμως αν πουλήσεις κάτι σε αγγελία εδώ δεν μπορείς να το στείλεις ως επιστολή χωρίς track number..
web_assasin Δημοσ. 2 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2017 Οταν στελνετε απλο δεμα ( πριν 1,5 ευρω - τωρα 2,6 που να τα φανε σε φαρμακα ) μενει στο ταχυδρομειο και σε ενημερωνουν με sms,η σε γραφουν στα @@ τους,μυριζεις τα νυχια σου και πας να το παρεις. Αν το στειλεις σαν γραμμα στο φερνουν στο σπιτι. Αυξηση ομως 1,10 για την πιο αχρηστη υπηρεσια των γαμωΕΛΤΑ παει πολυ.
p_under Δημοσ. 2 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2017 Οταν στελνετε απλο δεμα ( πριν 1,5 ευρω - τωρα 2,6 που να τα φανε σε φαρμακα ) μενει στο ταχυδρομειο και σε ενημερωνουν με sms,η σε γραφουν στα @@ τους,μυριζεις τα νυχια σου και πας να το παρεις. Αν το στειλεις σαν γραμμα στο φερνουν στο σπιτι. Αυξηση ομως 1,10 για την πιο αχρηστη υπηρεσια των γαμωΕΛΤΑ παει πολυ. Όταν στέλνω ή μου στέλνουν δέμα, πάντα ζητάω ή δίνω το τρακ νουμερο ώστε να μπορεί να γίνει εύκολα η ανίχνευση της πορείας του. Εγώ την θεωρούσα μακράν την πιο αξιόπιστη υπηρεσία τους παρόλο που αργουσε παραπάνω σε σχέση με τις επιστολές.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα