Joshua21 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2017 και ποιες είναι λοιπον αυτές οι διαστασεις, μυστικο τοχεις? Εσύ αναφέρθηκες σε "μεγάλο" χωρίς παραπάνω λεπτομέρειες, οπότε μάλλον εσύ τόχεις μυστικό.
rus Δημοσ. 1 Αυγούστου 2017 Μέλος Δημοσ. 1 Αυγούστου 2017 Λέει στο site στον τιμοκατάλογο. Πάλι συμφέρει το δέμα, δηλαδή συμφέρει και επιστολή να στέλνεις ως δέμα γιατί θα έχει tracking με λιγότερα λεφτά. Είναι κανόνας ότι δεν στέλνεις απλό, εκτός κι αν δεν σε νοιάζει να μην πάει ποτέ. Ποιο σαιτ? Καλα, ολη αυτή η αλληλογραφια που διακινεται καθημερινα χωρις τρακινγκ νομιζεις ότι δεν παει ποτε? Εσύ αναφέρθηκες σε "μεγάλο" χωρίς παραπάνω λεπτομέρειες, οπότε μάλλον εσύ τόχεις μυστικό. Εγω δε γνωριζω για διαστασεις που ειπες, εσυ που τις γνωρίζεις γιατι δε τις λες?
Joshua21 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2017 Ποιο σαιτ? Για τις υπηρεσίες ΕΛΤΑ μιλάμε, ποιο site να εννοεί? Εγω δε γνωριζω για διαστασεις που ειπες, εσυ που τις γνωρίζεις γιατι δε τις λες? Το παίζεις ή είσαι χαζός? Ρώτησες πόσο χρεώνεται το "μεγάλο", και σου απάντησα ανάλογα τις διαστάσεις του. Εγώ φυσικά και ΔΕΝ γνωρίζω τις διαστάσεις αυτού που ΕΣΥ αντιλαμβάνεσαι ως "μεγάλο", γκε γκε? 1
idomeneas7 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2017 Στο site των ΕΛΤΑ, στον τιμοκατάλογο για επιστολές. Το θέμα δεν είναι τι κάνει των άλλων, το θέμα είναι μην χαθεί το δικό σου και είναι αξίας ή κάτι που έχεις πουλήσει. Ακόμα χειρότερα, να φτάσει και ο αγοραστής να πει ότι δεν το παρέλαβε ποτέ.
paylidis Δημοσ. 1 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2017 Aυτοι θα χασουν... τωρα οι ταχυδρομοι θα κανουν υπερωριες. Εγω στο εξης εως 2 κιλα μονο σαν επιστολες. Ποσο είναι ο φτηνοτερος κουριερ που λες? courier center εχω δουλεψει κανα 2 φορες (με 4 ευρω εντος αττικής ειχε ενα φεγγαρι και 7 ευρω επαρχία εως 2 κιλα, δε ξερω αν υπαρχει ακόμα). Επισης υπάρχει το πορτα πόρτα όπου ως αποστολή θυριδα θυριδα στελνεις 2 κιλα με 5€ απο νομο σε νομό (εκτος αν το αλλαξαν κι αυτό)
rus Δημοσ. 1 Αυγούστου 2017 Μέλος Δημοσ. 1 Αυγούστου 2017 Για τις υπηρεσίες ΕΛΤΑ μιλάμε, ποιο site να εννοεί? Δεν παρακολούθησες τη συζητηση, ο φιλος μιλησε για "κουριερ β-γ κατηγορίας που εχουν καλές τιμές". Για το κουριερ των ελτα εχω ηδη βαλει λινκ. Το παίζεις ή είσαι χαζός? Ρώτησες πόσο χρεώνεται το "μεγάλο", και σου απάντησα ανάλογα τις διαστάσεις του. Εγώ φυσικά και ΔΕΝ γνωρίζω τις διαστάσεις αυτού που ΕΣΥ αντιλαμβάνεσαι ως "μεγάλο", γκε γκε? Πως φαινεται ο ανθρωπος που προσπαθει να στησει καβγα... Εξηγησα ότι από τη στιγμη που δεν αναφερονται συγκεκριμενες διαστασεις είναι και ασαφης η τιμολογηση της επιστολης ενός κιλου. το θέμα είναι μην χαθεί το δικό σου και είναι αξίας ή κάτι που έχεις πουλήσει. Ακόμα χειρότερα, να φτάσει και ο αγοραστής να πει ότι δεν το παρέλαβε ποτέ. Το τρακινγκ δε σε κατοχυρωνει ουτε σου δινει αποζημιωση σε απωλεια. Απλα το παρακολουθείς απ το https://www.elta.gr/el-gr/εντοπισμόςαντικειμένου.aspx
idomeneas7 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2017 Για το λόγο ότι παρακολουθούνται, είναι δυσκολότερο να τα κλέψει κάποιος ή να το πάρει ο αγοραστής και να πει ότι δεν το πήρε ποτέ. Ακόμα και να "χαθεί", υπάρχουν πιθανότητες να βρεθεί. Είναι ο μόνος τρόπος να είσαι κατοχυρωμένος ως πωλητής. Οι διαστάσεις αναφέρονται ξεκάθαρα.
rus Δημοσ. 1 Αυγούστου 2017 Μέλος Δημοσ. 1 Αυγούστου 2017 Για το λόγο ότι παρακολουθούνται, είναι δυσκολότερο να τα κλέψει κάποιος ή να το πάρει ο αγοραστής και να πει ότι δεν το πήρε ποτέ. Ακόμα και να "χαθεί", υπάρχουν πιθανότητες να βρεθεί. Είναι ο μόνος τρόπος να είσαι κατοχυρωμένος ως πωλητής. Οι διαστάσεις αναφέρονται ξεκάθαρα. Ποιες είναι? Ποιος να τα κλεψει, ο υπάλληλος? Καλα, εσυ κανε δεματα, εγω ως 2 κιλα δε ξανακανω για να διευκολυνω τους χαραμοφάηδες. Και το δεμα των 3 κιλων από το 1,5ε το πηγαν 3,6!! Φαινεται ειχαν μεγαλα ελειμματα, άλλος ενας υπερφορος για να μπορουν να πληρωνονται οι δημόσιοι υπαλληλοι...
idomeneas7 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2017 Ο υπάλληλος, ο γείτονας, οποιοσδήποτε μιας και δεν απαιτούν υπογραφή. Κάνε ο,τι νομίζεις αλλά σου εύχομαι να μην την πάθεις. Εγώ έχω χάσει εκατοντάδες ευρώ πριν καμιά δεκαετία επειδή έκανα το λάθος να στείλω απλό. Εσύ μπορεί να στέλνεις πράγματα ευτελούς αξίας οπότε πάσο. Πάτα πάνω στο i δίπλα στο μέγεθος να δεις διαστάσεις. 1
rus Δημοσ. 1 Αυγούστου 2017 Μέλος Δημοσ. 1 Αυγούστου 2017 Αν θες υπογραφη στειλτο συστημενο. Αν εχεις γειτονα που σου κλεβει τα γραμματα εχεις προβλημα. Αλλα δε νομιζω ότι ένα ογκωδες δεμα θα το παρατησουν απλα εξω από τη πορτα. Τι εστειλες σε απλο που ηταν 100δες ευρω? Πραγματι στο i αναφερονται συγκεκριμενες διαστασεις(αν και το καταραμενο μπανερ κρυβει λιγο το πινακα), μηκος-υψος-παχος, αραγε όμως ο υπάλληλος καθεται να τις μετρησει? ή απλα βαζει το ακριβοτερο, όπως εχω προσεξει ότι κανουν? Επισης ο πινακας λεει ότι τα κανονικα είναι ως 500gr, δηλαδη δε συμφωνει με το πινακα του επιστολικου τιμολογιου που εχει στα κανονικα και το 1 κιλο.
Joshua21 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2017 Δεν παρακολούθησες τη συζητηση, ο φιλος μιλησε για "κουριερ β-γ κατηγορίας που εχουν καλές τιμές". Για το κουριερ των ελτα εχω ηδη βαλει λινκ. Εσύ μάλλον δεν έχεις ιδέα σε ποιον και σε τι κάνεις quote. Πως φαινεται ο ανθρωπος που προσπαθει να στησει καβγα... Εξηγησα ότι από τη στιγμη που δεν αναφερονται συγκεκριμενες διαστασεις είναι και ασαφης η τιμολογηση της επιστολης ενός κιλου. Όταν επισημαίνει κάποιος τα μαργαριτάρια που γράφεις, σημαίνει πως προσπαθεί να στήσει καβγά? Επίσης πάρε αυτό που - νομίζεις πως - δεν αναφέρεται:
PolyDuke Δημοσ. 1 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2017 Οι αντικαταβολή δέματος πήγε στα 4,9€ Ξέρουμε τιμές από κάποιο κούριερ για αντικαταβολές; Το θετικό των Ελτα είναι ότι έρχεται ο ταχυδρόμος σπίτι με ρευστό... Βέβαια αν κάποιος αγοράσει κάτι που κάνει 5€ η τιμή πάει στα 9,9€ + τα έξοδα συσκευασίας.....
idomeneas7 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2017 Αν θες υπογραφη στειλτο συστημενο. Αν εχεις γειτονα που σου κλεβει τα γραμματα εχεις προβλημα. Αλλα δε νομιζω ότι ένα ογκωδες δεμα θα το παρατησουν απλα εξω από τη πορτα. Τι εστειλες σε απλο που ηταν 100δες ευρω? Πραγματι στο i αναφερονται συγκεκριμενες διαστασεις(αν και το καταραμενο μπανερ κρυβει λιγο το πινακα), μηκος-υψος-παχος, αραγε όμως ο υπάλληλος καθεται να τις μετρησει? ή απλα βαζει το ακριβοτερο, όπως εχω προσεξει ότι κανουν? Επισης ο πινακας λεει ότι τα κανονικα είναι ως 500gr, δηλαδη δε συμφωνει με το πινακα του επιστολικου τιμολογιου που εχει στα κανονικα και το 1 κιλο. Πούλησα iPod προ δεκαετίας και είμαι 99% σίγουρη ότι ο αγοραστής το παρέλαβε κανονικά και απλά άνοιξε dispute να δει τι θα γίνει. Δεν είχα tracking και αναγκαστικά του γύρισα τα λεφτά. Τα μετράνε με ακρίβεια. Αν πιστευεις ότι κάνουν λάθος, μέτρα τα κι εσύ. Το συστημένο σε επιστολή είναι πιό ακριβό από το δέμα.
mylo Δημοσ. 1 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2017 εχθές πλήρωσα ένα ηλεκτρονικό παράβολο στα ελτα και με χρέωσε έξτρα 1.2 όταν πριν ένα μήνα δεν είχαν χρεώσει τίποτα
kristosfm Δημοσ. 1 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2017 Oταν εχεις δεμα εως 2 κιλα γιατι να το στειλεις σαν δεμα? Οπως ειπα θα κανει μερες να παει και ο παραληπτης πρεπει το παραλαβει απ το ταχυδρομειο με ταυτοτητα, ενώ με +0,90 το στελνεις σαν επιστολή και παει γρηγορα με ταχυδρομο στη πορτα του παραληπτη. Το τι είναι κανονικο και ακανονιστο είναι λιγο ασαφες. Αν εχεις έναν μεγαλο φακελο εως 1 κιλο ποσο χρεωνεται, 2,80 ή 3,60 ευρω? Στη κριση του υπαλληλου προφανως. Γιατι παραλαβη από τα υποκαταστήματα?... Παρακαλώ εξήγησε μου λίγο το + 0,90€ απο που προήλθε δεν είναι καθόλου ασαφές γιατί ίσως έχεις προσέξεις (αν δεν, μπορείς να ρωτήσεις έναν ταμία να το δεις) μια πλαστικοποιημένη διαφάνεια που έχουν οι ταμίες. Εκει τοποθετείς τον φάκελο προς αποστολή και βλέπεις σύμφωνα με τα όρια του σε ποια κατηγορία ανήκει. Μπορεί ένας μικρός φάκελος( με μη εμπορικό μέγεθος) να είναι αποδεκτός σε μήκος αλλά να φεύγει απο τα όρια του στο πλάτος σύμφωνα με την διαφάνεια που σου λέω. Τότε χρώνεται ώς μεγάλος φάκελος αν και φαίνεται αρκετά μικρός. Στην συγκεκριμένη διαφάνεια έχει και κάτι εγκοπές. Αν δεν μπαίνει ο φάκελος μέσα στην εγκοπή πάει στην κατηγορία ακανόνιστο (αυτό είναι σύνηθες ώς προς τα χοντρά διαφημιστικά έντυπα των εταιριών) Παραλαβή απο το υποκατάστημα γιατί για να σου φέρω ένας ταχυδρόμος ένα συστημένο σπίτι σου θα πρέπει ή να σε γνωρίζει και να σε εξυπηρετεί ή να είναι τυπικός στην δουλειά του. Σε κάθε άλλη περιπτωση θα αφήνει στην πόρτα σου ενα ειδοποιητήριο. Γνωρίζω κάποια πράγματα εκ των έσω μιας και δούλευα στα Ελτα γιαένα διαστημα ενός έτους με σύμβαση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα