voltmod Δημοσ. 31 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2017 Η AMD ανακοίνωσε επίσημα τη νέα high-end σειρά καρτών γραφικών Radeon RX Vega, που απαρτίζεται από τρία μοντέλα, τις Radeon RX Vega 56, RX Vega 64 και RX Vega 64 Limited Edition καθώς και τη Radeon RX Vega Liquid Cooled. Η νέα AMD Radeon RX Vega 56 είναι η οικονομικότερη πρόταση, με 56 μονάδες compute και 3584 stream processors ενώ η AMD Radeon RX Vega 64 διαθέτει 64 μονάδες compute και 4096 stream processors. Το Base Clock του πυρήνα της Radeon RX Vega 56 είναι 1156MHz ενώ το Boost Clock αγγίζει τα 1471MHz. Στην περίπτωση των δύο air-cooled εκδόσεων της Radeon RX Vega 64, τα Base Clock και Boost Clock είναι 1247MHz και 1547MHz. Η μοναδική διαφορά ανάμεσα στις δύο εκδόσεις της AMD Radeon RX Vega 64 είναι ότι στην περίπτωση της “Limited Edition” το σύστημα ψύξης με “vapor chamber” διαθέτει περίβλημα αλουμινίου. Η υγρόψυκτη έκδοση διαθέτει υψηλότερους χρονισμούς και έτσι τα Base Clock και Boost Clock βρίσκονται στα 1406MHz και 1677MHz αντίστοιχα. Όλες οι εκδόσεις της Radeon RX Vega εξοπλίζονται με 8GB μνήμης HBM2 προσφέροντας memory bandwidth που ξεκινάει από τα 410GB/s για το μοντέλο Radeon RX Vega 56 και φτάνει τα 484GB/s για τις υπόλοιπες εκδόσεις. Όσον αγορά στην μέγιστη απόδοση FP32, ξεκινάει από τα 10,5TFLOPS για το λιγότερο ισχυρό μοντέλο και φτάνει στα 12,66TFLOPS και 13,7TFLOPS για την αερόψυκτη και υγρόψυκτη έκδοση. Όσον αφορά στο TDP, βρίσκεται στα 210W για την Radeon RX Vega 56, 295W για την Radeon RX Vega 64 και 345W για την Liquid Cooled Radeon RX Vega 64. Όσον αφορά στα κόστη, η AMD Radeon RX Vega 56 στις ΗΠΑ κοστίζει $399 ενώ η AMD Radeon RX Vega 64 κοστίζει $499. Η Liquid Cooled έκδοση δυστυχώς δεν θα είναι διαθέσιμη “μόνη της” αλλά θα είναι διαθέσιμη μόνο σε έκδοση “bundle” (Radeon Aqua Pack) που περιλαμβάνει την κάρτα γραφικών, $200 έκπτωση για το curved ultrawide FreeSync monitor της Samsung, CF791 στις 34 ίντσες, και $100 έκπτωση για τον επεξεργαστή Ryzen 7 1800X με motherboard με X370X chipset. Σε bundle (Radeon Red Pack) είναι διαθέσιμη και η Radeon RX Vega 56 με τιμή $499 αλλά και η Radeon RX Vega 64 (Radeon Black Pack) με τιμή $599. Να αναφέρουμε ότι μαζί με όλα τα bundles προσφέρονται δωρεάν τα Wolfenstein II: The New Colossus και Prey, που στοιχίζουν περίπου $120. Να αναφέρουμε επίσης ότι η εταιρεία ανακοίνωσε και τη Radeon RX Vega Nano, η οποία βασίζεται στην Radeon RX Vega 64 Limited Edition διαθέτοντας σύστημα ψύξης με αλουμινένιο περίβλημα, αλλά χωρίς το backplate και με single 8-pin PCIe connector. Από άποψη I/O είναι ακριβώς όμοιο με των άλλων καρτών του είδους, με τρεις πλήρους μεγέθους DisplayPorts και μία HDMI. Site: Engadget
Anaisthitos Δημοσ. 31 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2017 οκ μαθαμε που θα ξοδεψουμε τα λιγοστα ευρω μας και φετος 1
freegr Δημοσ. 31 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2017 Με 300 βατάκια ισχύ είναι αρκετά ενεργοβόρο αλλά μάλλον θα αφορά τους hardcore gamers και το θετικό είναι ότι έχει σχεδιαστεί ξανά το περίβλημα καθώς φαίνεται να δουλεύει τέλεια η διάχυση θερμότητας..
Retromaniac Δημοσ. 31 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2017 Ψήνομαι λόγω free-sync. Τώρα το ωραίο design δεν ξέρω που το είδαν, μια από τα ίδια. Μάπα. Αλλά δεν με απασχολεί και ιδιαίτερα. Μου κάνει εντύπωση όμως που δεν μπορούν να κάνουν ένα design της προκοπής. 2
Antiriad Δημοσ. 31 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2017 Μιας και σκέφτομαι το επόμενο PC να είναι AMD Threadripper τι νομίζετε για τα AMD GPUs. Νομίζω της NVIDIΑ έχουν ποιο καλή υποστήριξη.
pcos Δημοσ. 31 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2017 η χαρα των μιναριδων!!! παλι θα εχει ελλειψη και θα εκτοξευτει η τιμη της στη μαυρη! 2
chrp Δημοσ. 31 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2017 αρκεί να είναι αυτές οι τιμές για να πέσουν φυσιολογικά και οι υπόλοιπες κάρτες που είναι υπερφούσκες λόγω mining. Ευτυχώς που ο τύπος μνήμης που έχουν δεν κάνει για mining όπως και ο τύπος μνήμης της 1080 3
deafman Δημοσ. 31 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2017 Το πακετακι βγαινει πολυ καλα για καποιον που παει για νεο συστημα full η ενα γενικο upgrade. Not bad. 1
Hatsos Δημοσ. 31 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2017 Η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω πολλά από κάρτες γραφικών κτλ. Πολύ επιφανειακά, αλλά νομίζω ότι η τιμή που έχουν οι κάρτες είναι πάρα πολύ κακή.
Antiriad Δημοσ. 31 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2017 Περιμένω πως και πως τα πρώτα Benchmarks για CPUs στο: https://www.cpubenchmark.net/high_end_cpus.html και GPUs sto: https://www.videocardbenchmark.net/high_end_gpus.html
hyperspaced Δημοσ. 31 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2017 Μεγάλη απογοήτευση δυστυχώς τα 300W ΤDP.... Πολύ πίσω στο θέμα της κατανάλωσης σε σχέση με τον ανταγωνισμό.
Menelegr Δημοσ. 31 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2017 οκ μαθαμε που θα ξοδεψουμε τα λιγοστα ευρω μας και φετος Καθε χρονο αγοραζεις και καινουρια καρτα; 1
Retromaniac Δημοσ. 31 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2017 Η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω πολλά από κάρτες γραφικών κτλ. Πολύ επιφανειακά, αλλά νομίζω ότι η τιμή που έχουν οι κάρτες είναι πάρα πολύ κακή. Η τιμή είναι σούπερ. Όντως δεν ξέρεις από κάρτες 2
pug987 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2017 Περιμένω πολύ καιρό να βγει η κάρτα για να αποφασίσω ανάμεσα σε αυτή και την gtx 1080. Στο μεταξύ οι τιμές της 1080 που χαν πέσει αρκετά, εκτινάχτηκαν πάλι. Αναρρωτιέμαι η RΧ πότε θα έρθει Ελλάδα και πόσο θα κοστίζει. Επίσης δεν είμαι σίγουρος ότι θα τη σηκώνει το τροφοδοτικό μου. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα