Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κάπου άκουσα πως κάποια modem/router που έχουν την τεχνολογία -smart- μπορούν κ σβήνουν όταν δεν λειτουργούν το βράδυ κλπ. Έχει ακούσει κανείς κάτι τέτοιο και επίσης, τί γίνεται με τα παλιά modem/routers που δεν το έχουν, άραγε γίνεται με την αναβάθμιση του firmware να το αποκτήσουν;

Δημοσ.

Α μάλιστα, χρονδιακόπτης ώστε να σβήνει εντελώς το modem/router;

Οκ αλλά πως θα προγραμματίζει κανείς το να σβήνει όταν δεν θα δουλεύει και όχι συγκεκριμένες χρονικές στιγμές (φαντάζομαι αυτό εννοούμε όταν λέμε για χρονο διακόπτη, σωστά; )

Δημοσ.

Το έχει δουλέψει κανένας το συγκεκριμένο;

Ναι εχω δυο ,ενα για τα φωτα του κηπου και ενα για το πιεστικό, αν το προγραμματισεις π.χ να κλεινει στις 12 και να ανοιγει στθς 8 θα το κάνει και ας μην εχεις ιντερνετ τα κραταει στην μνημη αν ομως θελεις στις 3 που δεν εχεις ιντερνετ να το ανοιξεις manual δεν γίνετε θα πρέπει να πας εκει και να το ανοιξεις χειροκίνητα

Δημοσ.

Κάπου άκουσα πως κάποια modem/router που έχουν την τεχνολογία -smart- μπορούν κ σβήνουν όταν δεν λειτουργούν το βράδυ κλπ. Έχει ακούσει κανείς κάτι τέτοιο και επίσης, τί γίνεται με τα παλιά modem/routers που δεν το έχουν, άραγε γίνεται με την αναβάθμιση του firmware να το αποκτήσουν;

zoran τι ακριβώς θές να κάνεις; Σε ρωτώ γιατί δεν είμαι σιγουρος οτι ειναι κατανοητό τι θες, τι γινεται και τι πρεπει να κανεις

• Να σβήνει τελείως το router οταν δεν έχει κίνηση για κάποι διάστημα; Π.χ. μετα απο 20 λεπτα αδράνειας;
  •  
  • Θες να σβήνει μόνο του το wifi οταν δεν εχει κίνηση και να ξεκινά οταν βλέπει κίνηση; (τεχνικά δε γινεται, απλως θελω να δω τι θες να κανεις)
  •  
  • Θες το router να σβήνει τελειως κάποια συγκεκριμένη ώρα και να ξεκινά πάλι μονο του;
  •  
  • Θες να κλείνει το internet (το router ας ειναι ανοιχτό) κάποια συγκεκριμένη ώρα και να ξεκινά πάλι κάποια συγκεκριμένη ώρα;
  •  
  • Θες να κλείνει το wifi κάποια συγκεκριμένη ώρα και να ανοιγει κάποια άλλη;
  •  
  • Θες να κλείνεις και να ανοιγεις απομακρυσμένα το router/internet/wifi ;
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θες να σβήνει μόνο του το wifi οταν δεν εχει κίνηση και να ξεκινά οταν βλέπει κίνηση; (τεχνικά δε γινεται, απλως θελω να δω τι θες να κανεις)

Αυτο! Τεχνικά όμως γιατί λες πως δε γίνεται; Επεξ/σία από zoranb
Δημοσ.

Αρα ουσιαστικά θες να μειώνεις οσο περισσότερο γινεται την εκθεση στο wifi με στόχο να μηδενίζει οταν δεν δουλευει καμια συσκευή. Θα ξεκινήσω απο το "μηδενισμό". Αν μηδενίσει, τοτε δεν γίνεται να λάβει ασύρματη εντολή να ξεκινήσει πάλι. Αμα κλείσει, πρεπει χεράτα να το ξεκινήσεις (καθόλου πρακτικό). 

Γιατι γενικά ειναι τεχνικά δυσκολος και η αυτόματη προσαρμογή στο χαμηλότερο επιπεδο (για το μηδενισμό τα ειπαμε). Το wifi (γενικά) ειναι φτιαγμένο γενικά να πιάνει τη μεγιστη ενταση ώστε να εχει τη βέλτστη επικοινωνία. Αν ρίξεις την ένταση σήματος θα εχεις επιπτώσεις στην ποιότητα και ταχυτητα επικοινωνίας. Αυτή τη στιγμή ολες οι συσκευές δουλευουν ετσι, οποτε ακομα και να αποκτήσεις smart router θα πεταξεις τα λεφτά σου γιατί οι φορητές (κνητά, υπολοιγστες θα ζητάνε πάντα το μέγιστο)

Σε κάποια επομενη έκδοση του wifi ειμαι σιγουρος θα εφαρμοστεί κάτι του τυπου "ποια ειναι η ελάχιστη ένταση που μπορουμε να εχουμε μεταξύ μας αλλά με παραλληλη μεγιστη αποδοση επικοινωνίας; "

Οχι ακομα

Η wifi πρίζα ειναι ακομα χειροτερο για τον προβληματισμο σου. Εκπέμπει συνέχεια (και αθροιστικά οταν το router ειναι αναμμένο) οποτε πάλι δε μηδενίζεις.

Δεν θα μπω σε συζήτηση για το αν ειναι επικύνδυνα τα wifi ΑΛΛΑ θα σκεφτόμουν σαν εσενα μονο αν ειναι τιποτα κεραίες δυναμίτη με 2W και πάνω που τις ειχα το πολύ στα 3 μετρα απο το κεφάλι μου. 

Δημοσ.

Μίλησα με πωλητή παρόχου internet κ μου έλεγε πως το modem/router που δίνουν σβήνει μόνο του οταν δεν εχει κίνηση κ ανάβει πάλι μόνο του οταν θελω να το χρησιμοποιήσω! Μειώνοντας έτσι την ακτινοβολία... ψέμα;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ηθελα να'ξερα δεν ντρεπονται καθολου οι πωλητες που λενε τετοια ψεματα προκειμενου να παρουν λιγα ευρω?

Ξαναμιλα μαζι του και ρωτα τον ποιο modem-router ειναι αυτο και ζητα να σου στειλει και το manual που λεει κατι τετοιο.

Εδω οι συσκευες που δινουν ειναι για τα σκουπιδια, σιγα να μην εχουν και διαστημικη τεχνολογια.

Τετοιες παπαριες... για CYTA ή Wind μου κανει.

Αυτοι ξεφτιλιζονται τελειως για να κανουν μια πωληση.

Οχι οτι οι αλλοι ειναι καλυτεροι...

Δεν υπαρχει τετοιο πραγμα, να παιρνει δηλαδη μπρος το WiFi οταν δει request/κινηση και να σβηνει σε idle.

Αυτο που εχουν καποια routers ειναι "WiFi Schedule", οριζεις δηλαδη ποιες μερες/ωρες θα ειναι ανοιχτο το WiFi.

Επεξ/σία από nostos
Δημοσ.

Μίλησα με πωλητή παρόχου internet κ μου έλεγε πως το modem/router που δίνουν σβήνει μόνο του οταν δεν εχει κίνηση κ ανάβει πάλι μόνο του οταν θελω να το χρησιμοποιήσω! Μειώνοντας έτσι την ακτινοβολία... ψέμα;

Εν μέρει θα συμφωνήσω με τον απο πάνω.

Ξέρω για router που ρίχνουν την adsl συνδεση (αλλά το router και το wifi μένουν ανοιχτά) μετα απο κάποιο idle χρόνο,  όπως επισης ξέρω router που κλείνουν το wifi(ή την πρόσβαση στο νετ) με προγραμματισμό χρόνου (π.χ. κάθε βραδυ 12-6). Δεν εχω δει/ακουσει για router που κλείνει το wifi μετα απο idle χρόνο και μου φαίνεται ακομα πιο περιεργο το οτι ξεκινά οταν βλέπει κίνηση (δηλαδή πως τη βλέπει αφου ειναι off το wifi).

Αν λοιπον δεν κατάλαβες κάτι λάθος (από αυτά που σου ειπανε), τοτε δυο τεινα συμβαίνουν. Είτε ο πωλητης ήταν άσχετος και έλεγε αερολογίες ή όντως εχει βγει κάτι καινοτόμο (και θα ήθελα να το μάθω). Κάνε μια προσπάθεια και επικοινωνησε πάλι με την εταιρεία, επιβεβαιωε αυτό που σου ειπανε και αν το κάνουν ζήτα τους να σου πουν το ακριβές μοντέλο του router (π.χ. asus dl14u) και αν μπορούν να σου στείλουν το manual ή εστω Link για το manual. 

Δημοσ.

Διαλεξα απο καθε εταιρια, ενα απο τα πιο ακριβα routers που διαθετει στο εμποριο.

Περιηγηθειτε λιγο και θα δειτε οτι εχουν δυνατοτητες WiFi Scheduling, το οποιο ομως καμια σχεση δεν εχει με το να αναβει/σβηνει το WiFi με την κινηση ή σε idle. Απλα δεν υπαρχει και δεν ειναι εφικτο κατι τετοιο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...